E-İmza

E-İmza

Son dakika e-imza haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan e-imza ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını e-imza haber sayfamızda bulabilirsiniz.

E-İmza

haberleri sayfasında son dakika yaşanan e-imza gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.684 e-imza haberi bulunmuştur. Tüm e-imza haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tan Kodu Nedir, Ne İşe Yarar? E Nabız Tan Kodu Nasıl Alınır?
Tan Kodu Nedir, Ne İşe Yarar? E Nabız Tan Kodu Nasıl Alınır? Tan kodu, işlem doğrulama numarası demektir. Tan kodu aynı zamanda sağlık pasaportu olarak da ifade edilebilmektedir. İşlem doğrulama sistemi olarak E-Devlet üzerinden yapılması gereken işlemlerde kullanılan bir güvenlik sistemidir. Elektronik araştırmalarda sıklıkla karşılaşılan tan kodu araştırmalarında işlem doğrulama sistemi olduğu görülmektedir.
4.02.2024 Gündem
KYK bursu ve kredisi geri ödemeli mi, geri ödemesiz mi? 2022-2023 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri!
KYK bursu ve kredisi geri ödemeli mi, geri ödemesiz mi? 2022-2023 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri! KYK burs ve kredi başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2022-2023 KYK burs ve kredi başvurularının başladığını duyurmasının ardından öğrenciler KYK bursu geri ödemeli mi, KYK kredisi geri ödemesiz mi? sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, KYK bursu ve kredisi geri ödemeli mi, kimler alabilir?
16.11.2022 Eğitim
Ehliyet ve kimliklerde yeni dönem başlıyor! Yıl sonu için harekete geçildi, zaman daralıyor!
Ehliyet ve kimliklerde yeni dönem başlıyor! Yıl sonu için harekete geçildi, zaman daralıyor! Ehliyet ve kimlik kartları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kimliklerde yeni dönem başlıyor ve tamamen değişiyor. Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Kullandığınız ehliyet 2016’dan önce alındıysa bir an önce yeniletmeniz gerekiyor. Yıl sonuna kadar değişim için süreniz var. 20 milyona yakın kişi yeni tip sürücü belgesi alırken, ehliyet özelliği yüklenen çipli kimlik kartı kullananların sayısının ise 3 milyonun üzerine çıktığı belirtildi. Öte yandan kimlik kartlarının kullanım alanlarında zamanla genişlemeler yaşanıyor. Yeni kimlikler ehliyetle birlikte kullanılabiliyordu. Harekete geçildi ve yapılan son bir duyuru ile artık yeni kimlik kartları kredi kartı olarak kullanılabilecek. Çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. Kimliklere entegre edilecek ödeme sistemi ile artık vatandaşlar kimlik kartlarını alışverişte ya da çeşitli işlemlerde kullanabilecek. Kimlik ve ehliyetlerle ilgili son gelişmeler...
19.09.2022 Gündem
İBB öğrenci kartı başvurusu nasıl yapılır? İBB indirimli karttan kimler faydalanabilir? Öğrenci Kartı ücreti ne kadar?
İBB öğrenci kartı başvurusu nasıl yapılır? İBB indirimli karttan kimler faydalanabilir? Öğrenci Kartı ücreti ne kadar? İlk ve orta dereceli okullar açıldı. Eylül ayı sonu itibariyle üniversitelerde de eğitim başlayacak. İstanbul’da öğrenim görecek öğrenciler toplu ulaşımdan indirimli faydalanmak için öğrenciler, İBB’nin öğrenci kartına nasıl başvuru yapacaklarını sıklıkla araştırıyor. Peki, İBB öğrenci kartı başvurusu nasıl yapılır? İBB indirimli karttan kimler faydalanabilir? Öğrenci Kartı ücreti ne kadar? İndirimli İstanbulkart vizeleme işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar…
16.09.2022 Eğitim
Yurt başvuruları ne zaman başlıyor? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?
Yurt başvuruları ne zaman başlıyor? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? KYK yurt başvuruları için yapılan aramalar YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından arttı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi Yurtlar Kurumu işbirliğinde Yükseköğretimde eğitim gören öğrencileri desteklemek için verilen yurt ve burslar yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki, Yurt başvuruları ne zaman başlıyor? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?
15.08.2022 Eğitim
Kimlik ve ehliyetlerde yeni dönem! Uygulama başladı, resmen değişiyor! Tüm Türkiye'de artık...
Kimlik ve ehliyetlerde yeni dönem! Uygulama başladı, resmen değişiyor! Tüm Türkiye'de artık... Ehliyet ve kimlik kartları ile ilgili son dakika gelişmesi. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Kimliklerde yeni dönem başladı. Tamamen değişiyor. Yeni karar resmen duyuruldu. Ehliyette yeni uygulamanın detayları belli oldu. İlk kez uygulanacak. Zaman tasarrufu sağlanacak. Bakanlık tarafından kamuoyuna ayrıntılar hakkında bilgi verildi. "Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Sorgulama Hizmeti ve Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Doğrulama Hizmetine e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek. Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'T.C. Kimlik Kartına E-imza Yükleme' sisteminin 10 Ocak'tan itibaren kullanıldığını söyleyerek, 81 ilde 200 noktada e-imza yükleme işleminin başlatıldığını duyurdu. Öte yandan Kullandığınız ehliyet 2016’dan önce alındıysa bir an önce yeniletmeniz gerekiyor. Yıl sonuna kadar değişim için süreniz var. 20 milyona yakın kişi yeni tip sürücü belgesi alırken, ehliyet özelliği yüklenen çipli kimlik kartı kullananların sayısının ise 3 milyonun üzerine çıktığı belirtildi. İşte son dakika haberi ve Kimlik ve ehliyetlerle ilgili son gelişmeler...
28.04.2022 Gündem
Kimlik ve ehliyetlerde yeni dönem! Resmen değişti, Tüm Türkiye'de devreye girdi, artık tamamen...
Kimlik ve ehliyetlerde yeni dönem! Resmen değişti, Tüm Türkiye'de devreye girdi, artık tamamen... Ehliyet ve kimlik kartları ile ilgili son dakika gelişmesi. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Kimliklerde yeni dönem başladı. Tamamen değişiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'T.C. Kimlik Kartına E-imza Yükleme' lansmanına katıldı. Maslak'taki bir banka ve Üsküdar İlçe Nüfus Müdürlüğüne canlı olarak bağlanılarak sistem test edildi. Canlı bağlantıların ardından kürsüye çıkan Bakan Süleyman Soylu, sistemin 10 Ocak'tan itibaren kullanıldığını söyleyerek, bugünden itibaren 81 ilde 200 noktada e-imza yükleme işleminin başlatıldığını duyurdu. Öte yandan Kullandığınız ehliyet 2016’dan önce alındıysa bir an önce yeniletmeniz gerekiyor. Yıl sonuna kadar değişim için süreniz var. 20 milyona yakın kişi yeni tip sürücü belgesi alırken, ehliyet özelliği yüklenen çipli kimlik kartı kullananların sayısının ise 3 milyonun üzerine çıktığı belirtildi. İşte son dakika haberi ve Kimlik ve ehliyetlerle ilgili son gelişmeler...
22.04.2022 Gündem
Nüfus müdürlüklerinde yeni dönem! Büyük kolaylık sağlıyor
Nüfus müdürlüklerinde yeni dönem! Büyük kolaylık sağlıyor İçişleri Bakanlığı mühendislerince yerli ve milli yazılımla geliştirilen nüfusmatik' sayesinde vatandaşlar, nüfus müdürlüklerindeki işlemlerini kısa sürede gerçekleştiriyor. Kırıkkale'de de hizmet vermeye başlayan uygulama, vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor.
27.03.2022 Gündem
Kimlik kartlarıyla ilgili flaş gelişme! 81 ilde başladı
Kimlik kartlarıyla ilgili flaş gelişme! 81 ilde başladı Kimlik kartlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Kimlik kartı işlemleri, Kimlik kartı başvurusu, Kimlik kartına sürücü belgesi yükleme gibi tüm işlemler yapılabiliyor. 81 ilde hözmet vermeye başladı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından nüfus müdürlüklerinin iş yükünü azaltmak ve vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen “Nüfusmatikler” ülke genelinde yaygınlaştırılarak 81 ilde 105 noktada hizmet vermeye başladı.
13.02.2022 Gündem
İnternet hızının sağlanamaması halinde sözleşme feshedilebilir mi? Telefon ve internet abonelikleri nasıl yapılacak?
İnternet hızının sağlanamaması halinde sözleşme feshedilebilir mi? Telefon ve internet abonelikleri nasıl yapılacak? Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) duyurdu! Elektronik haberleşme sektörüne yönetmelik yayınlandı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre, internet hızından, aboneliğe, kampanya ve tarifelerin duyurulmasından, taahhütname süresine kadar pek çok konuda değişiklik yapıldı. Peki, İnternet hızının sağlanamaması halinde sözleşme feshedilebilir mi? Kampanya ve tarifelerde üyelik nasıl olacak? Telefon ve internet abonelikleri nasıl yapılacak? İşte detaylar...
18.01.2022 Gündem
Ev alacak, araba kiralayacak, abonelik hizmetinden yararlanacak, taksitli alışveriş yapacak milyonları kapsıyor! Yeni dönem
Ev alacak, araba kiralayacak, abonelik hizmetinden yararlanacak, taksitli alışveriş yapacak milyonları kapsıyor! Yeni dönem Taksitli alışverişten abonelik hizmetine, konut alımından devre tatil satışına kadar Tüketici aleyhine olan birçok başlık için teklif hazırlanıyor. Taslak üzerindeki çalışmalar başladı. Edinilen bilgiye göre, Ticaret Bakanlığı, bu alandaki eksik ve hatalı uygulamaları saptadı. Tüketiciden gelen şikâyetler ve dava konusu olan alanlarda yapılması planlanan yasal değişiklikler, AK Parti kurmaylarıyla masaya yatırıldı. Öte yandan Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 'Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Tüketici Hakları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile; elektronik haberleşme abonelikleri e-imza, T.C. Kimlik Kartı veya İnternet Bankacılığı bilgileri ile e-Devlet kapısı üzerinden başlatılabilecek.
18.01.2022 Ekonomi
Ocak ayı bordrosu 2022! 15 Ocak 2022 tarihli zamlı maaş bordroları nasıl görüntülenir?
Ocak ayı bordrosu 2022! 15 Ocak 2022 tarihli zamlı maaş bordroları nasıl görüntülenir? 2022 Ocak ayı Maaş bordrosu yayınladı. Maaş Bordrosu E-Devlet sistemine giriş yapılarak öğrenilebilir.
14.01.2022 Memur
E imza nedir, nasıl alınır? Kimlik kartlarına e-imza nasıl yüklenir?
E imza nedir, nasıl alınır? Kimlik kartlarına e-imza nasıl yüklenir? İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğü'nce 21 Eylül 2020'de hayata geçirilen 'Hayat Kimliğinle Kolay' projesinin 2'nci adımını oluşturan TC kimlik kartına e-imza yüklenmesine bugün 50 ilde başlanıyor. Peki, E imza nedir, nasıl alınır? Kimlik kartlarına e-imza nasıl yüklenir?
10.01.2022 Gündem
Ehliyet ve yeni kimlik kartları ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, bugün başlıyor
Ehliyet ve yeni kimlik kartları ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, bugün başlıyor Kimlik ve ehliyetlerde yeni dönem! Bugün resmen başlıyor. Bakanlık yeni dönem ile ilgili detayları paylaştı. İlk etapta 50 ilde devreye alınacak. Banka, noter, tapu ve kadastro, sağlık, gümrük, hukuk, sigortacılık işlemlerinde büyük kolaylık sağlayacak. Çok sayıda vatandaşın yararlanması bekleniyor. Öte yandan . yeni sistem ile çip, usb ve dongle gibi malzeme maliyetleri düşecek, kargo maliyetleri ortadan kalkacak, elektronik ortamda sunulan hizmetlerin kullanılması ve hizmet sayısının artırılması sağlanacak. Yeni kimlik karları ve ehliyetler artık tek kartta birleştiriliyor
10.01.2022 Gündem
Kimlik ve ehliyette yeni dönem! 50 ilde resmen başlıyor, tapu, noter, banka ve...
Kimlik ve ehliyette yeni dönem! 50 ilde resmen başlıyor, tapu, noter, banka ve... Son dakika haberi... Kimlik ve ehliyet kartlarında yeni dönem! Bakanlık duyurdu; Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere tam 50 ilde başlıyor, zaman ve maliyetten büyük tasarruf sağlanacak. Tamamen değişiyor, artık tek kartta birleşiyor. Nüfus müdürlüklerinde, tapu müdürlüklerinde ve bankalardan yapılabilecek, büyük kolaylık getiriyor. Bankacılık ve finans, noterlik, tapu ve kadastro, sağlık, gümrük, hukuk, sigortacılık... Hepsinde kullanılacak. Yeni sistem ile çip, usb ve dongle gibi malzeme maliyetleri düşecek, kargo maliyetleri ortadan kalkacak, elektronik ortamda sunulan hizmetlerin kullanılması ve hizmet sayısının artırılması sağlanacak. Kısa süre sonra ülke genelinde nüfusmatikler aracılığıyla e-İmza yüklenme işlemleri yapılabilecek... İşte detaylar...
9.01.2022 Gündem
Kimlik kartlarıyla ilgili flaş karar! Tamamen değişiyor, yeni dönem başlıyor, 10 Ocak'tan itibaren artık...
Kimlik kartlarıyla ilgili flaş karar! Tamamen değişiyor, yeni dönem başlıyor, 10 Ocak'tan itibaren artık... Kimlik kartlarıyla ilgili flaş karar verildi. Tamamen değişiyor. 50 ilde yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında kimlik kartlarına yönelik yeni bir kararın alındığı duyuruldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada kimlik kartına e-İmza yüklenmesine başlanacağını duyurdu. Bakan Soylu, kimlik kartına e-İmza'nın yüklenmesine 50 ilde 10 Ocak itibarıyla başlayacaklarını açıkladı, e-İmza ile vatandaşlara yepyeni bir kolaylık sunacaklarını ifade etti.
6.01.2022 Gündem
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi sözleşmeli subay alacak! İşte Sözleşmeli subay başvuru kılavuzu!
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi sözleşmeli subay alacak! İşte Sözleşmeli subay başvuru kılavuzu! Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı sözleşmeli muvazzaf subay alımı yapacak. Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf/sözleşmeli subay ve Sahil Güvenlik Komutanlığının sözleşmeli subay ihtiyacına yönelik başvurular bugün başladı. Peki, Muvazzaf sözleşmeli subay alımı başvurusu nasıl yapılır? 2022 Yılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Sözleşmeli Subay Başvuru Kılavuzu!
24.12.2021 Personel Alımı
Kimlik ve ehliyetle ilgili son dakika açıklaması! 81 ilde bir ay içinde başlıyor! E-Devlet'ten yapılıyor
Kimlik ve ehliyetle ilgili son dakika açıklaması! 81 ilde bir ay içinde başlıyor! E-Devlet'ten yapılıyor Yeni kimlik ve ehliyetlerle ilgili son dakika açıklaması! 81 ilde bir ay içinde uygulanmaya başlayacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu resmen duyurdu. Bakan Soylu e-imzaların, kimlik kartına yüklenmeye bir ay içinde başlanacağını duyurdu. Bakan Soylu "e-İmza ile de vatandaşlarımıza yepyeni bir kolaylık sunacağız" diye konuştu. Daha önce de Ehliyetler yeni kimliklere yüklenmeye başlanmıştı.
25.11.2021 Gündem
KYK burs başvurusu ne zaman? 2021- 2022 KYK kredi ve burs başvuru tarihleri belli oldu mu?
KYK burs başvurusu ne zaman? 2021- 2022 KYK kredi ve burs başvuru tarihleri belli oldu mu? KYK burs başvuru tarihleri binlerce üniversite öğrencisi tarafından merak ediliyor. KYK başvuruları e- Devlet üzerinden gerçekleştirecek. Lisans ve önlisans öğrencileri Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtları Kurumu tarafından açıklanacak tarihlere odaklandı. Geçtiğimiz yıl KYK başvuruları Ekim ayında başlamıştı. KYK burs başvurusu için ise gözler Kasım ayına çevrildi. Peki, KYK burs başvurusu ne zaman? 2021 2022 KYK kredi ve burs başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte KYK başvuru süreci ile ilgili tüm ayrıntılar...
30.10.2021 Eğitim
Tapuda yeni dönem! Değişiyor, ev alıp satacakları ilgilendiriyor
Tapuda yeni dönem! Değişiyor, ev alıp satacakları ilgilendiriyor Ev sahiplerini çok yakından ilgilendiriyor. Tapuda yeni bir dönem başlıyor. Konut alım satımında önemli değişiklikler olacak. Gayrimenkul sahipliği üzerinden alınan vergiler, diğer tasarruf araçlarının vergilendirilmesi dikkate alınmak suretiyle yeniden değerlendirilecek. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'ne entegre bir gayrimenkul değer bilgi merkezi kurulacak ve taşınmazların değerlerine yönelik veriler mülkiyet bilgileri ile tutulacak.
28.10.2021 Ekonomi
KYK burs ve kredi başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? YURTKUR burs başvuruları…
KYK burs ve kredi başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? YURTKUR burs başvuruları… KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? Kredi Yurtlar Kurumu tarafından verilecek burs başvuru tarihleri üniversiteliler tarafından merakla sorgulanıyor. Burs başvuruları her yıl Ekim ayında e-Devlet sistemiyle alınıyor, başvuruların değerlendirilmesinin ardından öğrenciler geri ödemeli olan öğrenim kredisi veya geri ödemesiz burs alıyor. Peki, KYK burs ve kredi başvuruları başladı mı? YURTKUR burs başvuruları…
26.10.2021 Eğitim
GSB burs başvurusu ne zaman 2021, KYK burs başvurusu başladı mı? Gözler 2021- 2022 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri için GSB’ye çevrildi!
GSB burs başvurusu ne zaman 2021, KYK burs başvurusu başladı mı? Gözler 2021- 2022 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri için GSB’ye çevrildi! Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru için gözler GSB’ye çevrildi. YKS ek tercih sonuçlarının açıklanmasıyla öğrenciler KYK burs başvuruları hakkında yaptıkları araştırmalar arttı. 2020 yılında 28 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında alınan KYK burs başvurusu, ekim sonu geldikçe daha çok sorgulanmaya başlandı. Peki KYK burs başvurusu ne zaman? 2021- 2022 KYK burs ve kredi başvuru tarihleri açıklandı mı? GSB burs başvurusu hakkında son durum…
25.10.2021 Eğitim
2021 burs başvuruları ne zaman başlayacak, KYK burs başvuru tarihi açıklandı mı? KYK burs başvurusu…
2021 burs başvuruları ne zaman başlayacak, KYK burs başvuru tarihi açıklandı mı? KYK burs başvurusu… KYK burs başvurusu ne zaman, burs başvuruları başladı mı? Ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilan edilecek olan KYK burs ve kredi başvuru tarihlerini merak içinde bekliyor. Geri ödemeli olan kredi imkanı ile karşılıksız olarak verilen burs imkanından yararlanmak isteyenler öğrenciler arama motorlarına yönelerek KYK burs başvuru tarihi ne zaman sorularına yanıt aranıyor. İşte detaylar…
23.10.2021 Eğitim
KYK burs başvurusu ne zaman? 2021- 2022 KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu?
KYK burs başvurusu ne zaman? 2021- 2022 KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu? Ekim ayının sonuna yaklaşırken KYK burs ve kredi başvurusu için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Kredi Yurtlar Kurumu yurt başvurularının ardından kredi ve burs için de öğrencilerin gözü Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelecek açıklamaya çevrildi. Lisans ve önlisans öğrencileri KYK başvuru işlemlerini e-Devlet üzerinden tamamlayacak. Peki, KYK burs başvurusu ne zaman? 2021- 2022 KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu? KYK burs başvurusu ne zaman açıklanacak? KYK bursu ne zaman başlıyor? İşte KYK bursu ile ilgili tüm detaylar...
21.10.2021 Eğitim
Kimliklerde yeni dönem! Resmen değişti ve başladı, tüm Türkiye'de artık...
Kimliklerde yeni dönem! Resmen değişti ve başladı, tüm Türkiye'de artık... Kimliklerde yeni dönem başladı. Resmen değişti. Tüm Türkiye'de yapılacak. Herkesi ilgilendiriyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) başvuru sahiplerinin kimliklerinin TC Kimlik Kartı vasıtasıyla uzaktan doğrulanarak TC Kimlik Kartlarına uzaktan NES yüklenebileceğini, böylece kimlik kartlarının güvenli elektronik imza atabilmek için de kullanılabileceğini bildirdi.
15.10.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

E-İmza ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki e-imza haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.