Gazete Vatan Logo

Yurt başvuruları ne zaman başlıyor? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?

KYK yurt başvuruları için yapılan aramalar YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından arttı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi Yurtlar Kurumu işbirliğinde Yükseköğretimde eğitim gören öğrencileri desteklemek için verilen yurt ve burslar yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki, Yurt başvuruları ne zaman başlıyor? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?

Yurt başvuruları ne zaman başlıyor? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?

KYK yurt başvurusu ne zaman başlıyor, KYK yurt başvuruları nasıl yapılacak? KYK yurtları YKS tercih sonuçları sonrası gündeme geldi. Üniversiteyi başka bir şehirde kazanan öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı olan bu yurtlar için araştırmalarını arttırdı. Peki, Yurt başvuruları ne zaman başlıyor?

Yurt başvuruları ne zaman başlıyor?

2022-2023 eğitim öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile hâlen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşlarının KYK burs/kredi başvuruları henüz başlamadı.

KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanacak.

2022-2023 KYK burs başvurularının üniversite yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ekim ayında yapılması bekleniyor.

İlgili işlemler e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir.

Haberin Devamı