Dünyada Bir İlk

Dünyada Bir İlk

Son dakika dünyada bir ilk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dünyada bir ilk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dünyada bir ilk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dünyada Bir İlk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dünyada bir ilk gelişmeleri de dahil olmak üzere 17.474 dünyada bir ilk haberi bulunmuştur. Tüm dünyada bir ilk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi
Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi. Deneylerde, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden 2 kadın bilim insanın çalışması yer aldı. Bir çalışmada uzayda bitkiler üzerine gen aktarımının yapılıp yapılmayacağı test edilirken, diğerinde ise Türkiye'nin Antarktika bölgesindeki istasyonundan toplanan mikroalglerin üretimi ilk kez uzayda deneniyor.
1.02.2024 Gündem
Annesi gerçek babasını itiraf etti, 100 milyon liralık servete ortak oldu!
Annesi gerçek babasını itiraf etti, 100 milyon liralık servete ortak oldu! Eşi benzeri görülmemiş olay Muğla'da yaşandı. Orhan Bozkurt annesi Melek Bozkurt'un "Gerçek baban Halil Bozkurt değil, Hasip Bozkurt. Benim babam da Mehmet Bozkurt olabilir" itirafıyla hayatının şokunu yaşadı. Soluğu savcılıkta aldı. Seneler sonra yapılan incelemede, annesinin sözlerinin doğru olduğu ortaya çıktı. 100 milyonluk mirasa ortak olan anne oğul hukuk mücadelesiyle tarih yazdı: Dünyada bir ilk!
18.12.2023 Gündem
Türkiye'den savaş meydanında oyun değiştiren atak! Dünyada bir ilk
Türkiye'den savaş meydanında oyun değiştiren atak! Dünyada bir ilk Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Genel Müdürü İlhami Keleş, Uçaktan Atılabilir Güdümlü Dip Mayın UÇA Projesi'nin dünyada bir ilk olduğunu ve oyun değiştirici bir ürün olduğunu ifade etti.
25.07.2023 Gündem
Togg'a yeni özellik geliyor! Dünyada bir ilk, Togg CEO'su Karakaş duyurdu
Togg'a yeni özellik geliyor! Dünyada bir ilk, Togg CEO'su Karakaş duyurdu Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, dünyada türünün ilk örneği olan akıllı cihaza entegre dijital varlık cüzdanının içinde akıllı cihaz pasaportu ile batarya pasaportunun da yer alacağını duyurdu. Togg’un, sürdürülebilirlik odaklı blok zinciri üzerine inşa ettiği bu yenilikçi çözüm, kullanıcıların cihazın servis geçmişinden bakım bilgileri ve değişim süreçlerine her türlü bilgiye anında ulaşmasına imkan tanıyor.
5.05.2023 Ekonomi
Dünyada bir ilk! Ziyarete açılıyor: 'TCG Anadolu harp tarihindeki yerini aldı'
Dünyada bir ilk! Ziyarete açılıyor: 'TCG Anadolu harp tarihindeki yerini aldı' Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, demirlediği Sarayburnu'nda vatandaşların ziyaretine açılıyor. “TCG Anadolu Türkiye’nin özellikle denizlerdeki yeteneklerini önemli ölçüde geliştirdi” diyen Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Kemal Olçar, “Gemi, Türk ordusunun hem ulusal hem bölgesel hem de NATO faaliyetlerinde kuvvet çarpanı olarak harp tarihindeki yerini aldı” şeklinde konuştu.
17.04.2023 Gündem
Bakan Kurum: İstanbul’dan aday olmak bir şereftir
Bakan Kurum: İstanbul’dan aday olmak bir şereftir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul’dan aday olma şerefine eriştik. Bu bir şereftir, çünkü İstanbul’a hizmet etmek, medeniyetimize, tarihimize hizmettir; topyekûn insanlık âlemine hizmettir” dedi.
10.04.2023 Gündem
Selçuk Bayraktar'dan TCG Anadolu açıklaması: Görünce gurur duydum
Selçuk Bayraktar'dan TCG Anadolu açıklaması: Görünce gurur duydum Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu bugün Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim ediliyor. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, CNN TÜRK'e açıklamalarda bulundu. Teslim töreni öncesi TCG Anadolu gemisini gezdiğini ve Türk mühendisliği açısından gurur duyduğunu belirten Bayraktar, 'Dünyada ilk defa SİHA kısa pistli gemiye konuşlanmış olacak.' dedi.
10.04.2023 Ekonomi
İsmail Demir: TCG Anadolu müthiş bir güç aktarma platformu oldu, devrim niteliğinde
İsmail Demir: TCG Anadolu müthiş bir güç aktarma platformu oldu, devrim niteliğinde Dünyada bir ilk ve Türkiye'nin ilk uçak gemisi olan TCG Anadolu bugün Deniz Kuvvetleri envanterine giriyor. CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'e konuşan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, geminin müthiş bir güç aktarma platformu olduğunu söyledi. Demir "Ambargo koymak isteyenler olabilir, kabiliyetlerin üstüne konması devrim niteliğinde. İyi bir yürüyüşümüz var, koşmamız gerekiyor. İnşallah dediğim gibi istediğiniz değişiklikleri yapabilmek önemli" dedi.
10.04.2023 Ekonomi
Karadeniz'de süper güçler ilk kez çarpıştı! Pentagon'un gizli belgeleri ortaya çıktı: Adım adım dünya savaşına...
Karadeniz'de süper güçler ilk kez çarpıştı! Pentagon'un gizli belgeleri ortaya çıktı: Adım adım dünya savaşına... Karadeniz'deki tehlikeli çarpışma dünyanın iki süper gücünü karşı karşıya getirmiş dünyaya korku salmıştı. Rusya ve ABD'nin ilk kez doğrudan çarpıştığı MQ-9 Reaper vakasından aylar önce yaşananlar, sızan Pentagon belgelerinde 'neredeyse' kelimesiyle tanımlandı. İki Rus Su-27'si Karadeniz semalarında bir İngiliz RC-135'nin peşine düştü, ateşlenen füze ise her şeyi değiştirdi.
10.04.2023 Dünya
Türkiye başardı! Dünyada bir ilk, TCG Anadolu envantere giriyor
Türkiye başardı! Dünyada bir ilk, TCG Anadolu envantere giriyor TCG Anadolu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle bugün Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek. Dünyada bu ölçekte gemiye sahip 12 ülke bulunuyor. TCG Anadolu, üzerine iniş-kalkış yapacak SİHA'larla dünyanın "ilk SİHA -gemisi" olacak.
10.04.2023 Ekonomi
Uzman isimden korkutan deprem uyarısı: Büyüklüğü 8'in üzerinde olabilir
Uzman isimden korkutan deprem uyarısı: Büyüklüğü 8'in üzerinde olabilir Son günlerde peş peşe yaşanan depremler gündemdeki sıcaklığını koruyor. Farklı illerde meydana gelen sarsıntıların başka depremlerin habercisi olup olmayacağı merak edilirken uzman isimden kritik bir uyarı geldi. Türkiye'de tsunami tehlikesinin yaşanabileceği en yüksek riskli yeri açıklayan uzman isim, 8’in üzerinde gerçekleşme ihtimali olan depremlere işaret etti. İşte son dakika haberinin detayları...
16.01.2023 Gündem
Dünyada bir ilk! Türk hekimleri buldu, 40'lı yaşlarda başlıyor
Dünyada bir ilk! Türk hekimleri buldu, 40'lı yaşlarda başlıyor Dünyada ilk, Türk hekimler ispatladı. Daha çok saç dökülmesi, kilo alamama veya verememe, halsizlik gibi belirtilere yol açan ve hormonal bir rahatsızlık olan tiroid hastalıkları, omurganın çok daha erken dönemde yaşlanmasına neden oluyor. İşte haberin detayları...
16.01.2023 Sağlık
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyon mesajı
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyon mesajı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Merkez Bankası olarak fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek temel amacımız doğrultusunda, enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elimizdeki tüm araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya devam edeceğiz” dedi. 
2.12.2022 Ekonomi
Türkiye başardı! Dünyada bir ilk, resmen faaliyete geçti
Türkiye başardı! Dünyada bir ilk, resmen faaliyete geçti Türkiye için sevindiren gelişme. Resmen faaliyete geçti. Dünyada bir ilk olacak. ASELSAN, hava ve füze savunma projelerinin geliştirme ve seri üretim dönemlerindeki faaliyetlerinin etkin şekilde yapılabilmesine imkan sağlayacak Hava Savunma Test ve Entegrasyon Merkezi'ni (HSTEM) Ankara'da faaliyete açtı. Burada kurulan ROBOSİM Açık Alan Test Altyapısı'nda, hava savunma sistemlerinin zorlayıcı senaryolar altında testleri gerçekleştirilecek.
2.12.2022 Ekonomi
Togg CEO'su Gürcan Karakaş: Dünyada bir ilk olacak
Togg CEO'su Gürcan Karakaş: Dünyada bir ilk olacak Togg CEO'su Gürcan Karakaş TOGG açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Karakaş, "Dünyanın en iyileriyle çalıştık. Çünkü zamana karşı yaşıyoruz. Ekosistemi geliştirmeye başlarken şunlara dikkat ettik. Meteoroloji ve Türk Hava Yolları ile de çalıştık. Dünyada ilk kez bir araç Mobilite ekosistemi ile verileri okuyabiliyor." dedi.
29.10.2022 Ekonomi
3336 TL hesaplara yatırılıyor! Ödemeler yeni sistem üzerinden yapılıyor, bugün başladı
3336 TL hesaplara yatırılıyor! Ödemeler yeni sistem üzerinden yapılıyor, bugün başladı 3336 TL bugün hesaplara yatırılıyor. Ödemeler yapılmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 849 milyon TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı. Evde Bakım Yardımı miktarı 2022 yılı Temmuz-Aralık dönemi için 2 bin 354 TL’den 3 bin 336 TL’ye çıkarılmıştı.
15.09.2022 Ekonomi
Dünyada bir ilk! Marlin SİDA Türkiye tarafından geliştirildi, İsmail Demir paylaştı
Dünyada bir ilk! Marlin SİDA Türkiye tarafından geliştirildi, İsmail Demir paylaştı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, dünyanın elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansız su üstü aracı Marlin SİDA'nın Türkiye tarafından geliştirildiğini açıkladı.
15.09.2022 Ekonomi
‘Kilit kavşak’ tarih olacak, 43 ilin geçiş noktasında devrim! Tarih verip duyurdu...
‘Kilit kavşak’ tarih olacak, 43 ilin geçiş noktasında devrim! Tarih verip duyurdu... Ulaşımda 43 ilin geçiş noktasındaki "kilit kavşak" Kırıkkale'de, hızlı ve konforlu yolculuk imkanının sağlanması hedeflenen Ankara-Delice Otoyolu ile "Köprülü Kavşak" projesi hayata geçiriliyor. AK Parti Milletvekili Ramazan Can, proje sayesinde dini bayramlarda ve hafta sonu tatillerinde yaşanan trafik yoğunluğu sorununun çözüme kavuşacağını belirtti.
7.08.2022 Ekonomi
Bakanlık açıkladı! Dünyada bir ilk, Su Sisi sistemi raylı sistem hattına uygulandı
Bakanlık açıkladı! Dünyada bir ilk, Su Sisi sistemi raylı sistem hattına uygulandı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı dünyada metrolarda ilk uygulanan bir uygulamaya imza attı. Bu uygulama örnek bir uygulama olacak.
6.08.2022 Ekonomi
Antarktika’da yağan karda ilk defa mikro plastik bulundu
Antarktika’da yağan karda ilk defa mikro plastik bulundu Yeni Zelandalı bilim insanları, bugün Antarktika’da taze yağan karda ilk defa mikro plastik bulduğunu duyurdu. Kirliliğin yayılma boyutlarını ortaya koyan bu çalışmanın, dünyada bir ilk olduğu vurgulandı.
8.06.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram müjdesi! Paralar hesaplara yatıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram müjdesi! Paralar hesaplara yatıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da KYK yurdunda öğrencilerle iftar programında açıklamalarda bulundu. "Gittiğim her yerde özellikle burada da gayretleriyle enerjileriyle, birikimleriyle 2053 vizyonuna sahip çıkacak bir gençlik görüyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençlerimizin ülke sınırlarını aşan başarılarıyla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca kredi ve burs ödemelerinin erken yapılacağını belirterek, "Öğrencilerimizin burs ve kredilerini ayın 6’sı ile 10’u arasında yatırıyorduk. Kredi ve burs ödemelerini mayıs ayı için 25’inden itibaren yatıracağız" dedi.
22.04.2022 Siyaset
Omicron ve tüm varyantlarda etkili yerli aşı geliyor! Adenoviral Vektör tabanlı...
Omicron ve tüm varyantlarda etkili yerli aşı geliyor! Adenoviral Vektör tabanlı... Koronavirüsle mücadele devam ediyor, Omicron varyantı ve diğer mutasyonlara karşı uyarılar art arda geliyor. Yetkililer artan vakalar karşısında sık sık üçüncü doz vurgusu yaparken, aşı ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Ankara Üniversitesi, TÜBİTAK’ın desteğiyle geliştirdiği Adenoviral Vektör tabanlı yerli Kovid-19 aşısında Faz-1 aşamasına geçti. Prof. Dr. Hakan Akbulut, “Aşımızın Omicron da dahil tüm varyantlara etkili olmasını bekliyoruz” dedi.
27.01.2022 Gündem
Kripto paralar için ilginç deney! Dünyada bir ilk olacak: Cebelitarık'ın kaderi buna bağlı...
Kripto paralar için ilginç deney! Dünyada bir ilk olacak: Cebelitarık'ın kaderi buna bağlı... Kripto para deneyi ülkenin kaderini değiştirecel. Akdeniz'in en batı ucunda bulunan Birleşik Krallık toprağı Cebelitarık, 2022 yılında çok ilginç bir deneye hazırlanıyor. Başarılı olursa dünyanın geri kalanına da örnek olacak bu deney, başarısızlık halinde de ülkeye ağır yaptırımlar getirecek. Kripto para ekonomisini altüst edebilecek potansiyeldeki bu deneyin ayrıntıları haberimizde...
3.01.2022 Ekonomi
Yeni nesil koruyucu kaplamalar üretmek üzere hazırlanan projeye TÜBİTAK desteği
Yeni nesil koruyucu kaplamalar üretmek üzere hazırlanan projeye TÜBİTAK desteği Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hikmet Çiçek tarafından yeni nesil koruyucu kaplamalar elde etmek amacıyla geliştirilen proje, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.
29.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Porsche Taycan’a yeni kasalar yolda
Porsche Taycan’a yeni kasalar yolda Porsche, elektrikli Taycan ailesini GTS ve GTS Sport Turismo ile genişletiyor. WLTP’ye göre 500 km’den fazla menzil sunan GTS modelleri, sıfırdan 100 km/sa hıza her iki gövde seçeneğinde de 3,7 saniye içinde ulaşıyor.
16.12.2021 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Dünyada Bir İlk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dünyada bir ilk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.