Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü

Son dakika dünya çevre günü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dünya çevre günü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dünya çevre günü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dünya Çevre Günü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dünya çevre günü gelişmeleri de dahil olmak üzere 609 dünya çevre günü haberi bulunmuştur. Tüm dünya çevre günü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Toplanan 29,4 ton elektronik atık yüzlerce çocuğun eğitimine destek oldu
Toplanan 29,4 ton elektronik atık yüzlerce çocuğun eğitimine destek oldu Mobil iletişim şirketi Turkcell dört yıldır sürdürdüğü tekno atık projesi ile yüzlerce çocuğun eğitimine destek olduğunu duyurdu.
6.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Emine Erdoğan: Yaşanabilir bir dünya bırakma imkanına halen sahibiz
Emine Erdoğan: Yaşanabilir bir dünya bırakma imkanına halen sahibiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Durduğumuz noktada, 'Sıfır Atık' ve 'Sıfır Atık Mavi' hareketleriyle başlayan dönüşümü yaygınlaştırarak, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma imkanına halen sahibiz" dedi.
5.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Dünya Çevre Günü' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Dünya Çevre Günü' mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından Dünya Çevre Günü ile ilgili bir mesaj yayımladı. Erdoğan mesajında, "Dünya Çevre Günü’nü tebrik ediyor; doğal zenginliklerimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılması hususunda tüm vatandaşlarımı duyarlı olmaya davet ediyorum. Türkiye olarak icra ettiğimiz pek çok çalışmayla daha yaşanabilir bir dünya için gayret göstermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
5.06.2023 Gündem
Bebek Sahil'de deniz temizliği
Bebek Sahil'de deniz temizliği Dünya Çevre Günü kapsamında Bebek Sahili'nde deniz temizliği yapıldı. Dalgıçlar denizden lastik, pet ve cam şişeler, hayalet ağları topladı. Geri Dönüşümcüler ve Geri Kazanımcılar Derneği (GEKADER) Başkanı Fatih Eren, "Denizin altında hiç alakasız şeyler çıkabiliyor. Bir bisiklet de çıkabiliyor, bir klozet kapağı da çıkabiliyor. Çöplük gibi insanlar bunları denize atıyorlar" dedi.
5.06.2023 Gündem
Emine Erdoğan'dan Dünya Çevre Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Dünya Çevre Günü mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle mesaj yayınladı.
5.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında resmen duyurdu: Faizi düşürmeye devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında resmen duyurdu: Faizi düşürmeye devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları canlı yayında açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm kamu çalışanlarının ek göstergesinin 600 puan artırıldığını duyurdu ve 3600 ek göstergenin yılbaşından itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti. Erdoğan enflasyon ve faiz ile ilgili olarak, "Kimse bizden şunu beklemesin bu iktidar faizi artırmayacaktır. Tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz." dedi.
6.06.2022 Gündem
Çevre Günü'nde 10 milyon 'sıfır atık çantası' dağıtıldı
Çevre Günü'nde 10 milyon 'sıfır atık çantası' dağıtıldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu yılki temasını "Sıfır Atık" olarak belirlediği Türkiye Çevre Haftası’nı 81 ilde çeşitli etkinliklerle kutluyor. Etkinlikler çerçevesinde Çevre Günü’nde 10 milyon vatandaşa sıfır atık çantası dağıtıldı.
5.06.2022 Gündem
CHP lideri Kılıçdaroğlu: 6 lider Türkiye'yi aydınlığa kavuşturacak
CHP lideri Kılıçdaroğlu: 6 lider Türkiye'yi aydınlığa kavuşturacak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Zaman zaman, 'Masa dağıldı, şöyle oldu, böyle oldu, kavga oldu' diyebilirler. Bunların hiçbirisine inanmayın. 6 lider önemli bir sorumluluk üstlendi ve 6 lider kararlılıkla Türkiye'yi aydınlığa kavuşturacak" dedi.
5.06.2022 Siyaset
Emine Erdoğan, gençlerle çevre yürüyüşüne katıldı
Emine Erdoğan, gençlerle çevre yürüyüşüne katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Kızılcahamam'da Soğuksu Milli Parkı'ndan başlatılan '81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü'ne katılarak gençlerle yürüyüş yaptı.
5.06.2022 Siyaset
Çevre gününde 10 milyon vatandaşa sıfır atık çantası dağıtıldı
Çevre gününde 10 milyon vatandaşa sıfır atık çantası dağıtıldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu yılki temasını "Sıfır Atık" olarak belirlediği Türkiye Çevre Haftası’nı 81 ilde çeşitli etkinliklerle kutluyor. Etkinlikler kapsamında Çevre Günü’nde 10 milyon vatandaşa sıfır atık çantası dağıtıldı. Son 3 yılda plastik poşet kullanımı yüzde 65 oranında azalırken 3.8 milyar TL tasarruf sağlandı.
5.06.2022 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: Çevreci yatırımlarla ekonomiye yıllık 28,2 milyar dolar katkı sağlıyoruz
Bakan Karaismailoğlu: Çevreci yatırımlarla ekonomiye yıllık 28,2 milyar dolar katkı sağlıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakanlık olarak sürdürülebilir gelecek için çevreci yatırımlara devam edeceklerini belirterek, "Bütünsel kalkınma ile 2003-2021 yılları arasında gerçekleştirilen yatırımlar ile yıllık 28,2 milyar dolar tasarruf ettik. Ayrıca 9 milyon dolar değerinde kağıt, 36,7 milyon dolar değerinde de karbon salımı tasarrufu sağlandı" dedi.
5.06.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 5 Haziran Dünya Çevre Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 5 Haziran Dünya Çevre Günü mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısı ile yayımladığı mesajda, ''Çevrenin ve doğanın korunması için herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyorum" çağrısı yaptı.
5.06.2022 Siyaset
Emine Erdoğan'dan 'Dünya Çevre Günü' mesajı
Emine Erdoğan'dan 'Dünya Çevre Günü' mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Doğayı yok etmekle onun şifacısı olmak arasında yalnızca bir bakış açısı farkı var. Kaybettiklerimizi ikame edebilir, yeryüzünün yaralarını sarabiliriz" dedi.
4.06.2022 Siyaset
Türkiye Çevre Haftası kutlamaları ücretsiz konserlerle devam ediyor
Türkiye Çevre Haftası kutlamaları ücretsiz konserlerle devam ediyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; bu yılki temasını "Sıfır Atık" olarak belirlediği Türkiye Çevre Haftası’nı 81 ilde çeşitli etkinliklerle kutluyor. Kutlamalar kapsamında 4-5 Haziran tarihlerinde Başkent Millet Bahçesi’nde ücretsiz konserler ile Çevre ve Çocuk Şenlikleri düzenlenecek. Etkinliklere ilişkin detaylı bilgiler ortakevimiz.com adresinde yer alıyor.
3.06.2022 Kültür Sanat
Emine Erdoğan'dan 'Türkiye Çevre Haftası' paylaşımı
Emine Erdoğan'dan 'Türkiye Çevre Haftası' paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 5 Haziran'ın bulunduğu haftanın "Türkiye Çevre Haftası" olarak kutlanmasına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
21.05.2022 Siyaset
5 Haziran'ı içine alan hafta 'Türkiye Çevre Haftası' olarak kutlanacak
5 Haziran'ı içine alan hafta 'Türkiye Çevre Haftası' olarak kutlanacak Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan genelge ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü içine alan hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca duyurulacak bir temayla her yıl 'Türkiye Çevre Haftası' olarak kutlanacak.
21.05.2022 Gündem
Bakan Kurum müjdeyi verdi: Temmuzda teslim ediliyor
Bakan Kurum müjdeyi verdi: Temmuzda teslim ediliyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Türkiye’nin gelecek 100 yılını şekillendirecek olan 2023 seçimlerinde Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha rekor bir oyla yeniden Cumhurbaşkanı seçeceğiz." dedi. Bakan Kurum, Sivas’ta kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak, “Sivas’ımızı kentsel dönüşümle daha sağlıklı konutlara kavuşturuyoruz. Bu anlamda Esentepe, Yunus Emre ve Demirciler Mahallelerindeki riskli alanda kentsel dönüşüme devam ediyoruz. Bu kapsamda 475 konutumuzun yapımını tamamlayarak inşallah Temmuz ayında vatandaşlarımıza teslim ediyoruz." ifadelerini kullandı.
27.04.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kampanyayı başlattık' dedi ve duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kampanyayı başlattık' dedi ve duyurdu Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ 1.000.000’uncu Konut Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin konut sorununun çözümünde son 19 yıl kritik öneme sahiptir." diyerek 'Hizmet verilmeyen hiçbir kesim bırakmadık, bırakmayacağız." ifadelerini kullandı. Erdoğan, 100 bin sosyal konut kampanyasına ilişkin "Şu ana kadar 12 bin sosyal konutun yapımını tamamladık. Halen 76 bin sosyal konutun inşasına devam ediyoruz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Önümüzde iki hedef var' diyerek sıcak gelişmeleri açıkladı
7.07.2021 Gündem
Emine Erdoğan, Beyoğlu'nda atıktan dönüştürülen ürünlerin yer aldığı serginin açılışını yaptı
Emine Erdoğan, Beyoğlu'nda atıktan dönüştürülen ürünlerin yer aldığı serginin açılışını yaptı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Beyoğlu Belediyesince 5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne özel olarak düzenlenen Sıfır Atık etkinliği kapsamında, toplanan atık malzemelerden üretilen ürünlerin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirdi.
6.06.2021 Gündem
Bakan Kurum'dan Marmara Denizi ile ilgili flaş açıklama
Bakan Kurum'dan Marmara Denizi ile ilgili flaş açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmit Körfezi’nde deniz salyası ile ilgili araytırma yapan ODTÜ Bilim-2 Araştırma Gemisi’nde incelemelerde bulundu. Deniz salyası ile mücadele konusunda önemli adımlar atıldığını belirten Bakan Kurum, “Marmaramızı, Boğaz'ımızı kaderine terk etmeyeceğiz. Bir afet yönetimi planı çerçevesinde Marmara’mızı koruyacağız ve koruma altına alacağız" dedi.
6.06.2021 Siyaset
Bakan Koca, 'Yakında maskeleri çıkaracağız' dedi ve duyurdu
Bakan Koca, 'Yakında maskeleri çıkaracağız' dedi ve duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Çevre Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Koca 'Bugünden uyarayım' diyerek çevre mesajı verdi.
5.06.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çengelköy'de vatandaşlarla sohbet etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çengelköy'de vatandaşlarla sohbet etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çengelköy’de kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla sohbet etti.
5.06.2021 Gündem
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'Çevre Günü' mesajı
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'Çevre Günü' mesajı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yayımladığı mesajla 'Dünya Çevre Günü'nü kutladı.
5.06.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Talimatı verdim denizlerimizi müsilaj belasından kurtaracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Talimatı verdim denizlerimizi müsilaj belasından kurtaracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Müsilaj gibi sorunların temeli arıtılmadan denize dökülen sulardır. Talimatı verdim Bakanımıza, İBB niye yapmıyor falan demeyeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bu işi koordinasyonunuza alacaksınız. Üniversitelerle el ele vererek denizlerimizi bu müsilaj belasından kurtaracağız." dedi.
5.06.2021 Siyaset
Dünya Çevre Günü mesajları! 5 Haziran Dünya Çevre Günü ne zaman ilan edildi? Dünya Çevre Günü kutlama mesajları ve ilan tarihi!
Dünya Çevre Günü mesajları! 5 Haziran Dünya Çevre Günü ne zaman ilan edildi? Dünya Çevre Günü kutlama mesajları ve ilan tarihi! Dünya’da ve Türkiye’de son yıllarda çevre kirliliğini ortaya koyan birçok olay yaşanıyor. Çevre olaylarına kayıtsız kalmamak ve yaşanabilir bir dünya adına farkındalık yaratmak için Dünya Çevre Günü mesajları araştırılıyor. İşte 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlama mesajları ve sözleri…
5.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dünya Çevre Günü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dünya çevre günü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.