Diplomatik İlişkiler

Diplomatik İlişkiler

Son dakika diplomatik ilişkiler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan diplomatik ilişkiler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını diplomatik ilişkiler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diplomatik İlişkiler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diplomatik ilişkiler gelişmeleri de dahil olmak üzere 945 diplomatik ilişkiler haberi bulunmuştur. Tüm diplomatik ilişkiler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Azerbaycan, Fransa elçiliğinin iki çalışanını ‘istenmeyen kişi’ ilan etti
Azerbaycan, Fransa elçiliğinin iki çalışanını ‘istenmeyen kişi’ ilan etti Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Fransa’nın Bakü Büyükelçiliği’nde görevli iki kişiyi ‘istenmeyen kişi’ ilan ederek ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre verdi.
26.12.2023 Dünya
Moskova Antlaşması Özeti Ve Önemi... Moskova Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Moskova Antlaşması Özeti Ve Önemi... Moskova Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Moskova Antlaşması; 16 Mart 1921 tarihinde imzalanmıştır. Bu antlaşma Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Sovyet Rusya arasında imzalanmıştır. TBMM’nin Kurtuluş Savaşı’nda elde ettiği başarıların da etkisiyle iki ülke arasında yakınlaşma başlandı. Bunun sonucunda Moskova antlaşması imzalanmıştır.
12.09.2023 Eğitim
Türkiye ile Mısır arasında normalleşme adımı!
Türkiye ile Mısır arasında normalleşme adımı! Türkiye ile ve Mısır arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinin en kritik adımı atılırken, iki ülke arasında 2013’ten bu yana maslahatgüzarlık seviyesinde yürütülen diplomatik ilişkiler, büyükelçilik seviyesine çıkarıldı.
5.07.2023 Gündem
Erdoğan: Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün onay sürecini başlatıyoruz
Erdoğan: Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün onay sürecini başlatıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizin güvenlik kaygılarını gidermek yolunda gösterdiği hassasiyet ve kaydedilen mesafeye binaen Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün, Meclisimizdeki onay sürecini başlatmaya karar verdik" dedi.
17.03.2023 Gündem
Paris’te Azerbaycan'a şok, fanatik Ermeniler büyükelçiliğe saldırdı!
Paris’te Azerbaycan'a şok, fanatik Ermeniler büyükelçiliğe saldırdı! Fanatik Ermeniler, Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Azerbaycan Büyükelçiliğine saldırdı. Ellerinde Ermenistan bayrakları ile büyükelçiliğe girmeye çalışan saldırganlar, büyükelçiliğin kapısını tekmeledi ve yumrukladı. Saldırı sırasında büyükelçilik binasının içinden kaydedilen güvenlik kamerası görüntülerinde ise bir büyükelçilik çalışanının tek başına binaya girmeye çalışan saldırganları kapıyı tutarak engellediği görüldü.
18.09.2022 Dünya
Ukrayna’dan Suriye’ye yaptırım
Ukrayna’dan Suriye’ye yaptırım Suriye’nin Ukrayna’nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçı Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanımasının ardından Ukrayna, Suriye’ye karşı ticaret ambargosunun yanı sıra tüzel ve bireysel kişilere yaptırım uygulanacağını duyurdu.
30.06.2022 Dünya
Bakan Soylu PKK’lı sayısını açıkladı: 100 sınırına gelmiştir
Bakan Soylu PKK’lı sayısını açıkladı: 100 sınırına gelmiştir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sadece 2014 yılında 5 bin 558 kişinin katılım yaptığı PKK’nın bugün yurt içindeki tüm silahlı eleman mevcudu 100 sınırına gelmiştir” dedi.
30.06.2022 Siyaset
Kuzey Makedonya, 6 Rus diplomatı sınır dışı etti
Kuzey Makedonya, 6 Rus diplomatı sınır dışı etti Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanlığı, 6 Rus diplomatın diplomatik kuralları ihlal ettikleri gerekçesiyle 5 gün içinde ülkeyi terk etmesini istedi.
15.04.2022 Dünya
Avrupa Birliği'nden Rusya kararı! İstenmeyen kişi ilan edildiler!
Avrupa Birliği'nden Rusya kararı! İstenmeyen kişi ilan edildiler! Avrupa Birliği (AB), 19 Rus diplomatı "diplomatik statülerine aykırı faaliyetlerde bulundukları" gerekçesiyle istenmeyen kişi ilan etti.
5.04.2022 Dünya
1915 Çanakkale Köprüsü iki kıtayı altıncı kez birleştirdi! Bakan Karaismailoğlu duyurdu
1915 Çanakkale Köprüsü iki kıtayı altıncı kez birleştirdi! Bakan Karaismailoğlu duyurdu Dünyanın en büyük orta açıklığına sahip asma köprüsü unvanına sahip olan 1915 Çanakkale Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Asya ile Avrupa yakalarını birbirine bağlayan boğaz köprüsünde karşıdan karşıya geçiş süresi 6 dakikaya indi.
18.03.2022 Ekonomi
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika! Avrupa kırmızı alarma geçti: Rusya NATO'nun dibindeki üssü vurdu...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika! Avrupa kırmızı alarma geçti: Rusya NATO'nun dibindeki üssü vurdu... Ukrayna, Rus ordusuna direnmeye devam ederken bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. ABD, Rusya'nın büyük kayıplar verdikten sonra Ukrayna'yı işgalinde Çin'den silah ve yardım istediğini iddia etti. Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin 4'üncü turu çevrim içi başladı. Moskova'nın askeri üsse gerçekleştirdiği füze saldırısı Polonya'da paniğe sebep oldu.
14.03.2022 Dünya
Belarus'taki Rusya-Ukrayna müzakere görüşmeleri sona erdi
Belarus'taki Rusya-Ukrayna müzakere görüşmeleri sona erdi Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında öğle saatlerinde başlayan müzakere görüşmeleri sona erdi. Ukrayna Devlet başkanlığı Ofisi Danışmanı Oleksiy Arestovych, Kiev yönetiminin müzakerelerdeki pozisyonunun ateşkes ve Rus güçlerinin Ukrayna topraklarından çekilmesi olduğunu ifade etti.
28.02.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Amerikan askerleri kritik bölgede görüntülendi...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Amerikan askerleri kritik bölgede görüntülendi... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşda kritik gelişmeler yaşanıyor. Dünyanın beklediği Rusya ve Ukrayna arasındaki görüşme başladı. Cephe hattında Rus ordusu Bayraktar TB2 SİHA'lar karşısında çaresiz. Belarus sınırına yakın Chernihiv kenti ve çevresi bombardıman altında. Borodyanka'dan Makariv'e doğru ilerleyen Rus tanklarındaki askerler, Ukraynalılarla çatıştı. Zelenskiy, Rus askerlerine "Gidin ve canınızı kurtarın" diyerek seslendi. Associated Press (AP) haber ajansı ise, çok ses getirecek fotoğraflar servis etti.
28.02.2022 Dünya
Rusya, Ukrayna'daki diplomatların tahliyesine başladı
Rusya, Ukrayna'daki diplomatların tahliyesine başladı Rusya’nın Ukrayna’daki diplomat ve personellerini bugün tahliye etmeye başladığı açıklandı. Kiev'de bulunan büyükelçilikteki Rus bayrağı indirildi.
23.02.2022 Dünya
İnterpol nedir, İnterpol Sedat Peker için kırmızı bülten mi çıkardı? Kırmızı bülten nedir, nasıl çıkarılır?
İnterpol nedir, İnterpol Sedat Peker için kırmızı bülten mi çıkardı? Kırmızı bülten nedir, nasıl çıkarılır? Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (INTERPOL) yurt dışındaki firari Peker hakkında 194 üye ülkede kırmızı bültenle arama kararı çıkardı. Söz konusu gelişmenin ardından İnterpol ve kırmızı bülten hakkında aramalar yoğunlaştı. Peki, İnterpol nedir, ne demek? Kırmızı bülten nedir, nasıl çıkarılır? İşte İnterpol Sedat Peker kırmızı bülten kararı…
23.02.2022 Gündem
2022 yılında diplomaside bahar açılımı! Ermenistan, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ciddi adımlar atılacak...
2022 yılında diplomaside bahar açılımı! Ermenistan, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ciddi adımlar atılacak... Türkiye ile Ermenistan, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında 2022'nin baharında diplomatik ilişkilerin düzelmesi yönünde önemli adımlar atılacak. Ermenistan'ın ardından İsrail ile sürecin netleşmesi bekleniyor.
8.02.2022 Gündem
Dışişleri'nden 'Azerbaycan' mesajı
Dışişleri'nden 'Azerbaycan' mesajı Dışişleri Bakanlığı'nca Azerbaycan ile diplomatik ilişkilerin yeniden tesisinin 30'uncu yıl dönümü nedeniyle yayımlanan mesajda, "Bugün 30 yıl öncesine göre çok daha güçlü bir Türkiye ile çok daha güçlü bir Azerbaycan mevcut olup, iki ülkenin kardeşliği ve yakın iş birliği, ortak bölgelerinde barış ve istikrarın da büyük bir güvencesi haline gelmiştir" denildi.
14.01.2022 Siyaset
Doğu Akdeniz'de Türkiye'den Mısır'a yeni teklif!
Doğu Akdeniz'de Türkiye'den Mısır'a yeni teklif! Doğu Akdeniz'de yeni dönem başlıyor. Yunanistan'ın Fransa ve ABD ile peş peşe askeri anlaşmalar imzaladığı bir dönemde Türkiye'nin dış politikasında hareketli günler yaşanıyor. Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkilerde normalleşme sürecini başlatan Türkiye, İsrail'le de benzer adımlar atılmasına sıcak bakıyor. Normalleşme görüşmelerinin aylardır yapıldığı Mısır'a da Doğu Akdeniz'de kazan-kazan anlaşması sunuluyor.
1.12.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile arasındaki diyalogu anlattı! 'CHP'li ismi bir daha bu kapıdan içeri sokmam'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile arasındaki diyalogu anlattı! 'CHP'li ismi bir daha bu kapıdan içeri sokmam' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. '10 büyükelçi' gerilimiyle ilgili konuşan Erdoğan, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz'e tepki gösterdi. Erdoğan, "İlham Bey’le konuşurken o bile 'Ben bu adamı bir daha bu kapıdan içeri sokmam' dedi." ifadelerini kullandı.
27.10.2021 Siyaset
10 büyükelçinin geri adımı sonrası Bahçeli'den sert sözler: Kavala Soros'un kuryesi, Gezi Parkı olaylarının azmettiricisidir
10 büyükelçinin geri adımı sonrası Bahçeli'den sert sözler: Kavala Soros'un kuryesi, Gezi Parkı olaylarının azmettiricisidir Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "10 büyükelçi Osman Kavala'nın serbest bırakılması için açıklama yapmıştır. Kılıçdaroğlu da aynısını seslendirmiş, İP Başkanı da yeşil ışık yakmıştır. Kavala Soros'un kuryesi, Gezi Parkı olaylarının azmettiricisidir." dedi.
26.10.2021 Siyaset
Dolarda son durum! Düşüş başladı
Dolarda son durum! Düşüş başladı Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 9,59 seviyelerinde kadar düştü. ABD'nin, Osman Kavala ile ilgili 10 Büyükelçiliğin yayınladığı bildiriye ilişkin geri adım atması piyasalara olumlu yansıdı. Açıklama sonrası sabah saatlerinde 9,82 seviyelerinde işlem gören dolar, 9,59 seviyesine kadar düştü. Dolarda son durum ne? İşte dolar kurundaki son dakika gelişmesi...
25.10.2021 Ekonomi
Viyana Sözleşmesi 41. Madde ne? Büyükelçi olayında son durum!
Viyana Sözleşmesi 41. Madde ne? Büyükelçi olayında son durum! ABD Ankara Büyükelçiliği de dahil olmak üzere ve diğer 9 ülkenin elçilikleri Osman Kavala'nın doğrultusunda serbest bırakılması çağrısında bulunmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da "İstenmeyen adam" ilan edeceğiz açıklaması yapmıştı. 10 büyükelçi ile ilgili 10 ülkenin Ankara büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmış ve uyarılmıştı. Büyükelçiliklerden geri adım geldi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin, Twitter hesabından yapılan açıklamada, " Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder." açıklamasını yaptı. Peki, Viyana Sözleşmesi 41. Madde ne? İşte 10 büyükelçi açıklaması!
25.10.2021 Gündem
Büyükelçilerden peş peşe geri adım! Türkiye'den ilk tepki...
Büyükelçilerden peş peşe geri adım! Türkiye'den ilk tepki... ABD ve diğer bazı ülkelerin Ankara büyükelçilikleri, diplomatların bulunduğu ülkelerin kanun ve nizamlarına riayet etmesini öngören Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet edildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, ABD ve diğer büyükelçiliklerin açıklamalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından olumlu karşılandığını bildirdi.
25.10.2021 Gündem
Persona non grata nedir? Persona non grata hakkında merak edilenler…
Persona non grata nedir? Persona non grata hakkında merak edilenler… ABD ve Almanya dahil 10 ülke büyükelçisinin Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısına sert tepki gösteren Erdoğan, “Türkiye’ye böyle bir ders vermek haddinize mi sizin?” dedi ve ‘istenmeyen adam’ (Persona non grata) ilan edileceklerine dair mesaj verdi. Eskişehir Millet Bahçesi ve İl Halk Kütüphanesi açılışında da Persona non grata çıkışını yeniledi. Söz konusu açıklamanın ardından Persona non grata nedir, ne demek? sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı.
23.10.2021 Gündem
Son dakika... Çin 52 savaş uçağı ile Tayvan hava sahasına girdi
Son dakika... Çin 52 savaş uçağı ile Tayvan hava sahasına girdi Son dakika haberine göre; Tayvan, hava savunma sahasına Çin'e ait 52 savaş uçağının girdiğini duyurdu.
4.10.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Diplomatik İlişkiler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diplomatik ilişkiler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.