Devlet Memurluğu

Devlet Memurluğu

Son dakika devlet memurluğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan devlet memurluğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını devlet memurluğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Devlet Memurluğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan devlet memurluğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 223 devlet memurluğu haberi bulunmuştur. Tüm devlet memurluğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ahmet Mithat Efendi Eserleri Nelerdir? Ahmet Mithat Efendi Eserleri'nin Özellikleri
Ahmet Mithat Efendi Eserleri Nelerdir? Ahmet Mithat Efendi Eserleri'nin Özellikleri Ahmet Mithat Efendi, 1844 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Yazarlık dışında yayıncılık, devlet memurluğu ve valilik yaptı. Ahmet Mithat Efendi, Türk edebiyatında en fazla kitabı olan yazardır. Yazarın toplam 178 eseri bulunmaktadır. Bu eserlerden yaklaşık 90 tanesi roman ve öykü, geri kalanları ise anlatı, araştırma, gezi ve denemedir. Yazarın "Eyvah" ve "Çengi" adlı iki tiyatro oyunu da bulunmaktadır. 
12.08.2023 Eğitim
Karavanları işyerleri oldu! Ürettikleri ürünleri satarak dünyayı geziyorlar
Karavanları işyerleri oldu! Ürettikleri ürünleri satarak dünyayı geziyorlar Antalya'da yaşayan Esra ve Ömer Aydoğan çiftinin 15 yıldır hayalini kurdukları dünya turu planı, atölyeye dönüştürdükleri karavanla gerçeğe dönüştü. Antalya'dan yola çıkan çift, karavanda ürettikleri deri ürünleri pazaryerlerinde satarak dünyayı gezecek ve Türk kültürünü tanıtacak.
12.06.2023 Yaşam
Huysuz Virjin’i kim oynayacak? Huysuz Virjin filmi ne zaman çıkıyor, oyuncu kadrosu belli oldu mu?
Huysuz Virjin’i kim oynayacak? Huysuz Virjin filmi ne zaman çıkıyor, oyuncu kadrosu belli oldu mu? Huysuz Virjin karakterine hayat veren Seyfi Dursunoğlu'nun hayatı film oluyor. Üç yıldır hazırlıkları süren Huysuz Virjin biyografi filmi için çalışmalar başladı. Peki, Huysuz Virjin filmi ne zaman çıkıyor? Huysuz Virjin’e hayat veren Seyfi Dursunoğlu'nu kim oynayacak? Huysuz Virjin’i kim oynayacak? Huysuz Virjin filmi oyuncuları belli oldu mu? İşte detaylar…
11.12.2022 Magazin
Muayenesiz araç kullanmak ceza kesilince polislere zor anlar yaşattı
Muayenesiz araç kullanmak ceza kesilince polislere zor anlar yaşattı Bursa'nın İnegöl ilçesinde uygulama noktasında durdurulan otomobil sürücüsü Mehmet A. (57), rahatsızlanan eşini hastaneye götürdüğünü söyleyerek izin verilmesini istedi. Yapılan incelemede aracın muayene tarihi geçtiği için 427 TL ceza kesilen Mehmet A., bu kez rahatsız olan eşini hastaneye götürmek yerine tartıştığı polislere zor anlar yaşattı.
5.10.2022 Yaşam
Engelli olduğuna 7 yıl sonra karar verdiler! Aziz Nesin hikâyelerini aratmayan olay...
Engelli olduğuna 7 yıl sonra karar verdiler! Aziz Nesin hikâyelerini aratmayan olay... Devletin 'engel' kararsızlığı. ‘Elverişsiz’ denilerek askere alınmayan Gökhan Özdemir’e 3 hastanede 3 farklı ‘engelli’ raporu verildi. Engelli kadrosundan devlet memuru olarak işe yerleştirildi. Ancak 5 yıl sonra ‘Engelli değilsin’ denildi ve işine son verildi. Mahkeme ‘engellidir’ kararı verince de 1.5 yıl sonra görevine iade edildi.
7.05.2022 Yaşam
Zekeriya Beyaz öldü mü? Zekeriya Beyaz hocanın hastalığı neydi, neden ve kaç yaşında öldü?
Zekeriya Beyaz öldü mü? Zekeriya Beyaz hocanın hastalığı neydi, neden ve kaç yaşında öldü? Zekeriya Beyaz öldü mü? sorusuna yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Bir dönem Türk televizyonlarına damga vuran ilahiyatçı Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti. Peki, Zekeriya Beyaz hocanın hastalığı neydi, neden ve kaç yaşında öldü? Zekeriya Beyaz kimdir?
12.04.2022 Gündem
SGK tarafından ödeniyor! Başvurmayan parasını alamıyor, süresi...
SGK tarafından ödeniyor! Başvurmayan parasını alamıyor, süresi... SGK'dan olan alacaklar ile ilgili önemli bir detay pek çok kişinin gözünden kaçıyor. Başvuru yapmayanların hakkı yanıyor. O süreyi kaçıranlar paralarını alamıyor. 5 yıllık zamanaşımından önce Sosyal Güvenlik Kurumu'na müracaata bulunmak gerekiyor. İstifa eden, hizmet borçlanması yapan, emekli olan birçok kişiyi yakından ilgilendiriyor. Emekli ikramiyesi ile ilgili kritik detay ortaya çıktı. SGK'dan ikramiye alma hakkı olanların 5 yıllık süresi bulunuyor. Bu sürenin sonunda dava açılması durumunda bile ikramiye hakkının doğması beklenmiyor.
14.02.2022 Uzmana Sor
MEB harekete geçti ve resmen açıkladı! 27 Aralık'ta başlıyor...
MEB harekete geçti ve resmen açıkladı! 27 Aralık'ta başlıyor... Yüz binlerce kişi bekliyordu ve Milli Eğitim Bakanlığı resmen açıkladı. Tarihleri belirleyen bakanlık duyurusunda öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvurularının 27 Aralık 2021-3 Ocak 2022 tarihlerinde alınacağı belirtildi. Atamalar 14 Ocak 2022'de, tebligat ve ilişik kesme işlemleri ise 21 Ocak 2022'den itibaren yapılacak.
17.12.2021 Eğitim
MEB personel alımı 2021 başvuruları başladı! MEB 5 bin 872 personel alacak!
MEB personel alımı 2021 başvuruları başladı! MEB 5 bin 872 personel alacak! Binlerce kişi bekliyordu! MEB 5 bin 872 personel alacak. MEB sözleşmeli fizyoterapist pozisyonunda 260, sözleşmeli destek personeli pozisyonunda (aşçı, aşçı yardımcısı) ise 5.872 personel alım gerçekleştirecek. MEB personel alımı başvuruları 5 Kasım 2021 Cuma gününe kadar yapılabilecek. Adaylar başvuru işlemlerini online olarak gerçekleştiribilecek. Peki, MEB personel alımı başvurusu nasıl yapılır? MEB sözleşmeli personel alımı başvuru şartları neler? İşte MEB personel alımı 2021 başvuruları ile ilgili detaylar...
26.10.2021 Personel Alımı
MEB'den son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, 13 Ağustos'ta...
MEB'den son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, 13 Ağustos'ta... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Resmen belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'dan son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk telafi eğitimine ilişkin açıklama yaptı. Selçuk, "Telafide yeni dönem başlıyor. Çocuklarımız bir sonraki yıla hazır mı? Biz hazırlığımızı yaptık. TRT EBA öğretmenlerimiz, geçen yıldan hatırlatmalarla çocukları yeni döneme ısındıracak bir hafta sonu kuşağı hazırladı." ifadelerini kullandı. Öte yandan MEB'den öğretmenleri ilgilendiren bir açıklama daha geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 9 Ağustos'ta başlayacağı bildirildi. Süreç 13 Ağustos'a kadar devam edecek. Gerekli koşulları taşıyanların başvuruları değerlendirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için mazeret tayin duyurusu yayımladı. İşte detaylar...
5.08.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu! 9 Ağustos'ta başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu! 9 Ağustos'ta başlıyor MEB harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 9 Ağustos'ta başlayacağı bildirildi. Süreç 13 Ağustos'a kadar devam edecek. Gerekli koşulları taşıyanların başvuruları değerlendirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için mazeret tayin duyurusu yayımladı. İşte detaylar...
4.08.2021 Eğitim
SGK çok sayıda personel alacak! Sözleşmeli personel seçme sınavı ilanı yayınlandı!
SGK çok sayıda personel alacak! Sözleşmeli personel seçme sınavı ilanı yayınlandı! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında sözleşmeli personel alacak. Sözleşmeli personel seçme sınavı ilanı yayınlandı. Peki, SGK sözleşmeli personel sınavına nasıl başvurulur? Başvuru şartları neler? İşte SGK persınel alımı ilanının detayları…
25.06.2021 Personel Alımı
Emekliler de 100 TL ek ödeme alacak! 1 Nisan'da başlıyor...
Emekliler de 100 TL ek ödeme alacak! 1 Nisan'da başlıyor... On binlerce kişi ilgilendiren düzenleme Meclis'te kabul edildi ve yürürlüğe girdi. Emeklilik ve ek ödeme düzenlemesi de uygulamaya geçirildi. Uzman erbaşların yaş haddinin tespitinde, doğum tarihlerinde ay ve gün yazılı olmayanların emeklilik işlemlerinde doğum tarihi olarak "1 Temmuz" tarihi esas alınacak. Ayrıca, uzman erbaşlar, yaş haddini doldurdukları yılın ağustos ayı içinde emekliye sevk edilecekler. Değişiklik uyarınca çalışanların yanında, 01.04.2021 tarihinden itibaren 100 TL'lik ek ödemeden emekliler de yararlanacak.
27.03.2021 Emekli
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi verdi: Lokanta, restoran ve kafelere destek ödemesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi verdi: Lokanta, restoran ve kafelere destek ödemesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında milletvekillerine seslendi.Erdoğan, "Yakında hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğumuz reform paketlerini Meclis'imizin takdirine sunmaya başlayacağız. Ülkemizi 2023 ve sonrasına taşıyan köklü düzenlemeler içerdiği görülecektir. Reform sürecine hep birlikte sahip çıkacağız. Lokanta, restoran ve kafeler için, 2019 cirosu 3 milyon ve altı olan işletmelere destek ödemesine başlayacağız. Esnafımızı yalnız bırakmayacağız. Aylık 1000 TL desteğe devam edeceğiz." dedi.
27.01.2021 Siyaset
Özür grubu atamaları listesi yayımlandı mı? Özür grubu atamaları tercih edilecek okul listesi, kontenjanlar ve başvuru tarihi merak ediliyor!
Özür grubu atamaları listesi yayımlandı mı? Özür grubu atamaları tercih edilecek okul listesi, kontenjanlar ve başvuru tarihi merak ediliyor! Özür grubu atamaları listesi merak ediliyor. MEB özür grubu atama kontenjanları ve başvuru tarihi vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Özür grubu atama başvuru ne zaman başlayacak, kontenjan belli oldu, sorusuna yanıt aranıyor. En son yayımlanan takvime göre başvuru tarihinde değişiklik yapılmış ve bugüne işaret edilmişti. İşte özgür grubu atamaları ile ilgili merak edilenler…
22.01.2021 Çalışma Hayatı
Sahil Güvenlik Komutanlığı 15 memur alımı yapacak! Alımlar hangi kadrolara yapılacak, Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı şartları neler?
Sahil Güvenlik Komutanlığı 15 memur alımı yapacak! Alımlar hangi kadrolara yapılacak, Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı şartları neler? Sahil Güvenlik Komutanlığına 15 devlet memuru alımına ilişkin ilan, Resmî Gazete'nin çeşitli ilanlar kısmında yayımlandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı şartları ve alım yapılacak kadrolar…
21.12.2020 Personel Alımı
Sahil Güvenlik Komutanlığı'na 15 devlet memuru alınacak
Sahil Güvenlik Komutanlığı'na 15 devlet memuru alınacak Sahil Güvenlik Komutanlığı'na 15 devlet memuru alımına ilişkin ilan, Resmi Gazete'nin çeşitli ilanlar kısmında yayımlandı.
20.12.2020 Personel Alımı
Yüz binlerce sağlık çalışanına müjde! Flaş ücret kararı...
Yüz binlerce sağlık çalışanına müjde! Flaş ücret kararı... Yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor. Müjde geldi ve emsal bir karara imza atıldı. Fazla mesaiden düşülemeyecek. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nden özel sektörde çalışan yüz binlerce sağlık personeline müjde niteliğinde bir karar! Yüksek Mahkeme; emsal niteliğindeki kararla; ücret bordrolarında yer alan ‘bölüm farkı ödemeleri’ ile nöbet ücretinin fazla mesai ve hafta tatili ücretinden mahsup edilmesinin önüne geçti.
MEB'e atandığını 17 yıl sonra öğrendi! AYM'den flaş karar geldi...
MEB'e atandığını 17 yıl sonra öğrendi! AYM'den flaş karar geldi... MEB'e memur olduğunu 17 yıl sonra öğrenen Ela Gülsen için AYM'den çok önemli karar geldi. Memur olmayı düşünen herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Devlet Memurluğu Sınavı'na 1999'da giren ve atandığını 2016'da tesadüfen öğrendiğini belirten Ela Gülsen, tekrar atanmak için başvuru yaptı. Talebinin reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunan Gülsen'in başvurusunun kabul edilemez olduğuna hükmedildi. Gerekçe "Başvurucunun dava ve başvurularını takip etmek için gerekli özeni gösterme yükümlülüğü vardır. Başvurucunun özen yükümlülüğü kapsamında girdiği sınavın ve tercihlerinin sonucunu da takip etmesi beklenir" denildi.
1.12.2020 Eğitim
Milyonlarca memurları ilgilendiren çok önemli naklen atama ve disiplin kararı!
Milyonlarca memurları ilgilendiren çok önemli naklen atama ve disiplin kararı! Bir öğretmen ve bir zabıt katibi başvurdu memurları çok yakından ilgilendiren çok önemli iki karar AYM'den çıktı. Anayasa Mahkemesi, devlet memurluğunda çıkarma cezasına karşı açılan davada disiplin işlemine konu olan eylem için yapılan ceza yargılanmasında beraat kararı verilmesine rağmen disiplin işleminin hukuka uygun olduğu sonucuna ulaşılması nedeniyle başvurucunun masumiyet karinesinin ihlal edildiğine karar verdi. Öğrenciyi dövdüğü öne sürülen öğretmenin naklen atanma işlemine karşı açtığı davada kullanılan ifadeler nedeniyle masumiyet karinesinin ihlal edildiğine karar verdi.
21.10.2020 Memur
Öğretmen mazeret tayinleri 2020 | Öğretmen mazeret tayinleri ne zaman? MEBBİS yer değiştirme başvuru ekranı!
Öğretmen mazeret tayinleri 2020 | Öğretmen mazeret tayinleri ne zaman? MEBBİS yer değiştirme başvuru ekranı! MEB öğretmenlerin mazeret tayini başvurularının başladığını duyurdu. Yayımlanan duyuruda mazerete bağlı yaz tayinleri için başvuruların alınacağı aktarıldı. Öğretmen mazeret tayinleri 2020 ve MEBBİS yer değiştirme başvuru ekranı…
10.08.2020 Çalışma Hayatı
Huysuz Virjin (Seyfi Dursunoğlu) ölüm sebebi ne, hastalığı neydi? Huysuz Virjin kimdir, nereli? Huysuz Virjin’in hayatı ve vasiyeti
Huysuz Virjin (Seyfi Dursunoğlu) ölüm sebebi ne, hastalığı neydi? Huysuz Virjin kimdir, nereli? Huysuz Virjin’in hayatı ve vasiyeti Türkiye’de yaptığı sahne şovlarıyla büyük beğeni toplayan ve milyonlarca hayran kitlesine ulaşan Seyfi Dursunoğlu (Huysuz Virjin) dün akşam tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Seyfi Dursunoğlu’nun hayatını kaybetmesi, herkesi hüzne boğdu. Peki, Seyfi Dursunoğlu kimdir? Seyfi Dursunoğlu neden öldü, hastalığı ne? Huysuz Virjin kimdir, nereli? İşte Huysuz Virjin’in hayatı ve vasiyeti…
18.07.2020 Gündem
Sözleşmeliyken kadroya geçen memurun emekliliği nasıl olur? 2008 öncesi sözleşmeliyken kadroya geçen memur ne zaman emekli olur?
Sözleşmeliyken kadroya geçen memurun emekliliği nasıl olur? 2008 öncesi sözleşmeliyken kadroya geçen memur ne zaman emekli olur? Memurların emeklilikleri diğer çalışanlara göre farklı olarak uygulanıyor. Hatta kadın memurlar ile erkek memurların emeklilikleri de birbirinden farklı. Kadın memurlar için işe başlama tarihinden önce 20 yılı ne zaman tamamlayacakları ve yaş önemli. Erkek memurlar 8 Eylül 1999 öncesinde işe girmişlerse 25 yılı tamamladıklarında yaşa gerek olmadan emeklilik hakkını elde edebiliyorlar. Memurların emeklilik şartlarını 23 Mayıs 2002 tarihi itibarıyla olan prim ödeme gün sayısı (hizmet süresi) belirliyor. Bunun yanında sözleşmeliyken kadroya geçen memurun emekliliği de merak edilen konular arasında geliyor. Peki, Sözleşmeliyken kadroya geçen memurun emekliliği nasıl olur? 2008 öncesi sözleşmeliyken kadroya geçen memur ne zaman emekli olur? İşte sözleşmeliden kadroya geçen memurun emekliliği ile ilgili merak edilenler...
8.07.2020 Emekli
61 yaşını dolduran öğretmen ne zaman emekli olur? (Öğretmenler nasıl emekli olur?)
61 yaşını dolduran öğretmen ne zaman emekli olur? (Öğretmenler nasıl emekli olur?) Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfında bulunan devlet memurlarının emeklilik koşulları en çok araştırılan konularından biridir. Eğitim öğretim sınıfında görev yapan devlet memurları emekli olabilmek için diğer hizmet sınıflarında görev yapan devlet memurları ile aynı şartları taşır. 61 yaşını dolduran öğretmen ne zaman emekli olur? Öğretmenler nasıl emekli olur?
19.02.2020 Çalışan Hakları
Sağlık Bakanlığı KPSS-2020/4 Tercihleri başladı! KPSS 2020/4 başvurusu nasıl yapılır? (Sağlık Bakanlığı personel alımı KPSS 2020/4 tercih kılavuzu)
Sağlık Bakanlığı KPSS-2020/4 Tercihleri başladı! KPSS 2020/4 başvurusu nasıl yapılır? (Sağlık Bakanlığı personel alımı KPSS 2020/4 tercih kılavuzu) KPSS 2020 başvuruları başladı. Devlet memuru olma hayali kuran adayların sabırsızlıkla beklediği gün geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından duyurulan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) merkezi yerleştirme başvuruları bugün alınıyor. Peki, KPSS 2020/4 başvurusu nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı personel alımı KPSS 2020 4 tercih kılavuzuna göre adım adım başvuru…
14.02.2020 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Devlet Memurluğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki devlet memurluğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.