Ders Kitapları

Ders Kitapları

Son dakika ders kitapları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ders kitapları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ders kitapları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ders Kitapları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ders kitapları gelişmeleri de dahil olmak üzere 471 ders kitapları haberi bulunmuştur. Tüm ders kitapları haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB duyurdu! Ortak sınav ile ilgili detaylar belli oldu
MEB duyurdu! Ortak sınav ile ilgili detaylar belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı, bu öğretim yılına mahsus olmak üzere, il ve ilçe geneli yapılacak ortak yazılı sınavlarda çoktan seçmeli sorular kullanılacağını duyurdu.
27.09.2023 Eğitim
Bakan Tekin'den CNN Türk'te 'mülakat' açıklaması: Kayırmaya izin vermeyeceğiz
Bakan Tekin'den CNN Türk'te 'mülakat' açıklaması: Kayırmaya izin vermeyeceğiz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN TÜRK canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Tekin, eğitimde "öğretmene mülakat" polemiğiyle ilgili, "Şu an yüzde 100 mülakat skoruyla atanıyor öğretmen. Biz yüzde 50-50 yapmak istiyoruz. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50. 30 büyükşehirde mülakat yapılacak. Mülakatta öğretmen adayına 'bize ders anlatın' diyeceğiz. İletişim becerisi ve sorun çözme becerisini ölçeceğiz. Kul hakkı yemeden, herhangi bir ideolojik bir kayırma yapmadan bunu yapabilmek. Komisyon üyesinin adayla ilgili herhangi bir bilgisi olmayacak. İdeolojik kayırma, asla, kesinlikle olmayacak. Mülakatta hakkaniyetsizlik olmayacak" ifadelerini kullandı.
16.09.2023 Gündem
Bakanlıktan sınava hazırlanan depremzede öğrencilere destek
Bakanlıktan sınava hazırlanan depremzede öğrencilere destek Milli Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerinin sınavlara hazırlık sürecine destek olmak için 510 Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) açtı.
27.02.2023 Eğitim
Yeni doğal gaz müjdesi! Erdoğan: Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti
Yeni doğal gaz müjdesi! Erdoğan: Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan yılın son Kabine toplantısı sona erdi. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği müjdeyi açıklayan Erdoğan, "Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti" ifadelerini kullandı.
26.12.2022 Gündem
Emine Erdoğan: Eğitim sistemine kayıtlı engelli çocuk sayısı 9 kat artarak 472 bine yükseldi
Emine Erdoğan: Eğitim sistemine kayıtlı engelli çocuk sayısı 9 kat artarak 472 bine yükseldi Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 2.Engelsiz Dünya Dostu Festivali'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan "2001 yılından  bu yana eğitim sistemine kayıtlı engelli çocuk sayısı 9 kat artarak 472 bine yükseldi. Engelli yavrularımızın keşfedilmesi ve hayallerindeki kariyere ulaşabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Önemli olan engellerimize takılmadan geliştirebileceğimiz yönlerimize odaklanmaktır. Bu bakış açısıyla engelli vatandaşlarımızın kendine yeten ve güven dolu bireyler olmalarının toplumumuzu çok daha güçlü kılacağına yürekten inanıyorum" dedi.
2.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik zirveye işaret etti: Bütün dünya Türkiye'yi konuşuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik zirveye işaret etti: Bütün dünya Türkiye'yi konuşuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Demokrasi Meydanı'nda Sakarya Acil Durum Hastanesi, büyükşehir yatırımları ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye'de köprülerimizde araçlar gidip geliyor. Hani ekonomide her şey çökmüştü, batmıştı. Yollar tıklım tıklım dolu. Bu ekonomik canlılığı gösteriyor." dedi. Erdoğan ayrıca, "Rusya ve Ukrayna arasında savaş var. Tarım tahıl koridorundan tahılı Karadeniz'den dünyaya dağıtan hangi ülke? Esir takasını Türkiye yaptı. Takası yapıp ülkelerine gönderdik. Ve şu anda Rusya, Ukrayna, BM Genel Sekreteri ve dünya bizleri konuşuyor." ifadelerini kullandı.
24.09.2022 Siyaset
Milli Eğitim Bakanı Özer ‘ilk kez’ diyerek anlattı! 'Okullara 3,7 milyar TL gönderdik'
Milli Eğitim Bakanı Özer ‘ilk kez’ diyerek anlattı! 'Okullara 3,7 milyar TL gönderdik' Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında açıklama yaptı. Öğretmen ve öğrenci sayısıyla ilgili bilgi veren Bakan Özer, "İlk defa MEB tüm okullara bütçe gönderdi" dedi. Öte yandan Bakan Özer, öğretmen atamalarıyla ilgili olarak "Son 20 yılda atama yapılmayan bir dönem yok. " açıklamasında bulundu.
12.09.2022 Gündem
Ders kitapları ne zaman dağıtılacak? Okul kitapları verilecek mi?
Ders kitapları ne zaman dağıtılacak? Okul kitapları verilecek mi? Okullarda eğitim 12 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Anaokulları ile birinci sınıfların uyum eğitimleri geçen hafta tamamlanmıştı. Bu hafta tüm okullarda kademelerde eğitim başlıyor. Okulun ilk haftasında ortaokul ve liseye yeni başlayacak öğrencilerin uyum eğitimleri olacak. Diğer sınıflarda da ders başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere verilecek ders kitaplarının ne zaman dağıtılacağı da veliler ve öğrenciler tarafından merak ediliyor. Peki, Ders kitapları ne zaman dağıtılacak? Okul kitapları ne zaman verilecek? İşte detaylar…
11.09.2022 Eğitim
Liseler ne zaman açılıyor? Ortaokul ve lise uyum eğitimleri ne zaman başlayacak? İşte MEB eğitim takvimi!
Liseler ne zaman açılıyor? Ortaokul ve lise uyum eğitimleri ne zaman başlayacak? İşte MEB eğitim takvimi! 2022-2023 eğitim öğretim yılı başlıyor. Milyonlarca öğrenci için ilk ders zili yarın çalıyor. Uzun bir yaz tatilinin ardından öğrenciler sıralara dönecek ve yeni öğretim yılına resmen başlayacak. Anaokulları ve ilköğretim birinci sınıf öğrencileri için uyum eğitimleri sona erdi. Şimdi de ortaokul ve lise uyum eğitimleri başlayacak. Peki, Liseler ne zaman açılıyor? Ortaokul ve lise uyum eğitimleri ne zaman başlayacak? Lise okul saatleri belli oldu mu? Lise dersleri başlıyor mu? İşte MEB eğitim takvimi!
11.09.2022 Eğitim
MEB son dakika olarak duyurdu! Resmen değişti, ilkokul, ortaokul ve liselerde başlıyor
MEB son dakika olarak duyurdu! Resmen değişti, ilkokul, ortaokul ve liselerde başlıyor Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen harekete geçti. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Okulların açılmasına günler kala son dakika kararı verildi. Bakan Özer duyurdu. Bu yıl okullarda ilk kez yapılacak. Tamamen ücretsiz olacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5-9 Eylül tarihleri arasında anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için yapılacak uyum eğitimi ve 12 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarında gelinen noktayı bir kez daha değerlendirmek üzere bakan yardımcıları, birim amirleri ve 81 ilin millî eğitim müdürleri ile toplantı yaptı. Öte yandan Millî Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim yılının tamamlanmasının hemen ardından başlattığı yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıklarında sona yaklaştı. Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim öğretim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacağını duyurdu. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı MEB takvimi ile ders dönemi, yarıyıl ve ara tatil tarihleri belirlendi. Okulların açılmasına sayılı günler kala veliler ve öğrenciler okullar ne zaman açılacak, okullar ne zaman kapanacak, yarı yıl tatili ne zaman? sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, okullar ayın kaçında açılıyor, hangi tarihte, eylülün kaçında? İşte son dakika haberinin detayları...
2.09.2022 Eğitim
Bakan Özer: 40 bin hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz
Bakan Özer: 40 bin hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5-9 Eylül tarihleri arasında anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için yapılacak uyum eğitimi ve 12 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarında gelinen noktayı bir kez daha değerlendirmek üzere bakan yardımcıları, birim amirleri ve 81 ilin millî eğitim müdürleri ile toplantı yaptı. Bakan Özer, "3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı açma hedefimizde emin adımlarla ilerliyoruz. Şimdiye kadar 1.407 bağımsız anaokulu ve 11 bin 100 ana sınıfı hizmete alındı. 500 bin çocuğumuz bu sayede ilk kez okulla buluştu. Bu sayı daha da artacak ve 5 yaşta okullaşma oranını bu yıl yüzde 100'e tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.
1.09.2022 Eğitim
MEB son dakika olarak duyurdu! Okulların açılmasına günler kala Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti, bu yıl ilki gerçekleşiyor
MEB son dakika olarak duyurdu! Okulların açılmasına günler kala Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti, bu yıl ilki gerçekleşiyor Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. MEB yeni gelişmeyi son dakika olarak duyurdu. Okulların açılmasına günler Bakan Özer tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Bu yıl ilki gerçekleşiyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsıyor. Bakan Özer yaptığı açıklamada, geçen hafta itibarıyla eğitimde fırsat eşitliği merkezli adımlar kapsamında tüm okullara ücretsiz ders kitapları ve yardımcı kaynakların ulaştırıldığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önceden de müjdelediği gibi bu defa ilk kez 130 milyon yardımcı kaynak da basılarak tüm okullarımıza, tüm sınıflarımıza ulaştırıldı." diye konuştu.
31.08.2022 Eğitim
MEB okulların açılmasına günler kala duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, milyonlarca öğrenciyi kapsıyor
MEB okulların açılmasına günler kala duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, milyonlarca öğrenciyi kapsıyor MEB son dakika duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılmasına günler kala harekete geçti. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiriyor. Güzel haberi Bakan Özer duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, “Temizlik malzemesinden kırtasiyeye, küçük onarımdan donatım, laboratuvar ihtiyaçlarına kadar tüm okullarımızda kullanılmak üzere sadece 2022-2023 eğitim öğretim hazırlığı için 3,1 milyar lirayı okullarımıza gönderdik” dedi.
30.08.2022 Eğitim
MEB'den flaş karar! Ücretsiz olacak, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsıyor
MEB'den flaş karar! Ücretsiz olacak, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsıyor Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika açıkladı. Flaş karar verildi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsıyor. Ücretsiz olacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "136 milyon yardımcı kaynağı öğrencilerimize ulaştırmış oluyoruz. Eğitim-öğretim yılı 12 Eylül'de başladığında çocuklarımızın masalarında sadece ders kitapları olmayacak, yardımcı kaynakların tamamı da basılı ve ücretsiz şekilde ulaştırılmış olacak" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
25.08.2022 Eğitim
MEB son dakika duyurdu! 60 bin personel alınacak, 5 Eylül'de başlıyor
MEB son dakika duyurdu! 60 bin personel alınacak, 5 Eylül'de başlıyor Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Resmen başlıyor. 60 bin personel alınacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “İlk kez 5 Eylül’de okullar açılmadan önce 60 bin vatandaşımız okulların temizliğine yardım etmek için okullarımızda hazır olacak” dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
24.08.2022 Personel Alımı
Bakan Özer bizzat duyurdu: İlk kez olacak
Bakan Özer bizzat duyurdu: İlk kez olacak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi okullarda yapılan çalışmalarla ilgili, "İnşallah 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlangıcı itibarıyla doğal gaza erişimi olup da dönüşümü yapılmamış hiçbir okul kalmayacak. Bunlar gerçekten çok sevindirici gelişmeler" dedi.
19.08.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Öğrenci ve öğretmen herkesi kapsıyor, 2022-2023 eğitim öğretim yılında...
MEB resmen duyurdu! Öğrenci ve öğretmen herkesi kapsıyor, 2022-2023 eğitim öğretim yılında... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Öğrenci ve öğretmen milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı televizyon programında eğitim gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 2022-2023 eğitim öğretim yılı, öğrenciler, ders kitapları, öğretmen atamaları, yaz okulları, uzman öğretmenlik başvuruları ve daha birçok konuda açıklamada bulunan Bakan Özer, 12 Eylül'de okulların başlayacağını belirterek, öğretmenler için de güzel bir haber verdi. İşte Bakan Özer'in yeni açıklamaları...
17.08.2022 Eğitim
Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? MEB inceleme başlattı!
Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? MEB inceleme başlattı! Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Okul kayıtlarında zorunlu bağış veya kayıt parası alan okullara inceleme başlattı. 65 okulda inceleme sürerken gelen şikayetler de değerlendiriliyor. Peki, Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? Okul kayıt parası ve zorunlu bağış verilmeli mi? Okul kayıt parası alanlara ceza var mı? İşte detaylar…
6.08.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: Bu yıl ücretsiz başlıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: Bu yıl ücretsiz başlıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması ve Ödül Töreni'nde konuştu. Erdoğan, eğitim-öğretimdeki ücretsiz kitap dağıtımına ilişkin "Bir yenilik daha yapıyoruz; yardımcı kaynaklarımızı da öğrencilerimize ulaştıracağız. Bu yeni uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
2.06.2022 Siyaset
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar! Önümüzdeki  eğitim yılında başlıyor, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar! Önümüzdeki eğitim yılında başlıyor, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar... MEB harekete geçti. Milyonlarca öğrenciyi doğrudan ilgilendiriyor. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında başlıyor. 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor. Ayrıca LGS ve YKS'ye girecek adaylar için de büyük önem taşıyor. Tamamen ücretsiz olacak. Milli Eğitim Bakanlığı, ders kitaplarının ücretsiz dağıtımı sonrası yeni bir adım daha atmıştı. Hem mevcut eğitimi desteklemek hem de uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını telafi edebilmek için kapsamlı yardımcı kaynak destek paketi, her ay tüm öğrencilerin yardımcı kaynaklara doğrudan ücretsiz ulaşmasını sağlıyor. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında bir yenilik daha yapılacak ve yardımcı kaynaklar, ders kitaplarıyla birlikte dağıtılacak.
15.05.2022 Eğitim
MEB harekete geçti ve belli oldu! Yeni dönem başlıyor flaş karar...
MEB harekete geçti ve belli oldu! Yeni dönem başlıyor flaş karar... Milyonlarca kişi bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve resmen duyurdu. Yeni dönem başlıyor. Bir ilk olacak. Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer duyurdu. İki bakanlık resmen imzaladı. Flaş yabancı dil kararı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ders kitapları ile ilgili de yeni uygulamayı hayata geçirdi.
16.11.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) son dakika kararı! Yeni sistem resmen duyuruldu, tüm Türkiye'de...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) son dakika kararı! Yeni sistem resmen duyuruldu, tüm Türkiye'de... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB harekete geçti ve resmen duyurdu. Yeni sistem hayata geçirildi. Tüm öğretmenlerin kullanımına açıldı. Yeni sistem başvuruları alınmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, taslak ders kitaplarının inceleme ve değerlendirmelerinin daha nitelikli ve hızlı gerçekleştirilmesi için panel süreçlerinin çevrim içi yapılabilmesine de imkan sağlayan sistemi hayata geçirdi. Sistem sayesinde, tüm Türkiye'de farklı alanlarda uzman panelistlerin çevrim içi ortamlarda da bir araya gelerek ders kitaplarını inceleyip değerlendirmesi sağlanacak. Süre de yeni sistemle birlikte kısalacak. İşte MEB'in son dakika kararı...
15.11.2021 Eğitim
Okullarla ilgili son dakika açıklaması! Resmen açıkladı: 10 gün...
Okullarla ilgili son dakika açıklaması! Resmen açıkladı: 10 gün... Okullarla ilgili son dakika açıklaması geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiriyor. Resmen duyurdu. Detaylar belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında merak edilen soruları yanıtladı. Okullarda kış aylarına yönelik yeni salgınla mücadele tedbirleri neler olacak? Vaka sayılarına göre yüz yüze eğitime ara verme planı var mı? Salgın dönemi, eğitim sisteminde kalıcı değişikliklere yol açabilir mi? Yeni öğretmen atamalarında nasıl bir takvim öngörülüyor? gibi sorulara yanıt veren Bakan Özer, kritik açıklamayı canlı yayında duyurdu.
3.11.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu! Tamamen ücretsiz, kasımdan itibaren...
Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu! Tamamen ücretsiz, kasımdan itibaren... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. Yeni karar Bakan Özer tarafından duyuruldu. Ücretsiz olacak. Kasım ayında başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm eğitim kademelerinde yardımcı kaynakların ve destekleyici eğitim materyallerinin kasım ayından itibaren ücretsiz dağıtılmaya başlanacağını bildirdi.
21.10.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Ders Kitapları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ders kitapları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.