Gazete Vatan Logo

Liseler ne zaman açılıyor? Ortaokul ve lise uyum eğitimleri ne zaman başlayacak? İşte MEB eğitim takvimi!

2022-2023 eğitim öğretim yılı başlıyor. Milyonlarca öğrenci için ilk ders zili yarın çalıyor. Uzun bir yaz tatilinin ardından öğrenciler sıralara dönecek ve yeni öğretim yılına resmen başlayacak. Anaokulları ve ilköğretim birinci sınıf öğrencileri için uyum eğitimleri sona erdi. Şimdi de ortaokul ve lise uyum eğitimleri başlayacak. Peki, Liseler ne zaman açılıyor? Ortaokul ve lise uyum eğitimleri ne zaman başlayacak? Lise okul saatleri belli oldu mu? Lise dersleri başlıyor mu? İşte MEB eğitim takvimi!

Liseler ne zaman açılıyor? Ortaokul ve lise uyum eğitimleri ne zaman başlayacak? İşte MEB eğitim takvimi!

Okullarda yeni eğitim öğretim yılı başlıyor! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin tamamı 12 Eylül günü okullarda ders başı yapacak. Uzun bir yaz tatilinin ardından öğrenciler için ilk ders zili çalacak. Anaokulları ve ilköğretim birinci sınıf öğrencileri için uyum eğitimleri geçen hafta tamamlanmıştı. Ortaokul ve liseler için uyum eğitimleri ilk hafta yapılacak. Peki, Liseler ne zaman açılıyor? Ortaokul ve lise uyum eğitimleri ne zaman başlayacak? Lise okul saatleri belli oldu mu? Lise dersleri başlıyor mu? İşte MEB eğitim takvimi!

LİSELER NE ZAMAN AÇILIYOR?

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin tamamı 12 Eylül Pazartesi günü okullarda ders başı yapacak.

ORTAOKUL VE LİSE UYUM EĞİTİMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ortaokul ve liseye başlayacak öğrencilerin uyum eğitimleri 12-16 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

LİSE DERS PROGRAMI BELLİ OLDU MU?

Lise ders programı okulun ilk haftası belli olacak. Öğrenciler okullarında ilk haftada ders programını öğrenecek ve ihtiyaçların tespiti ile ilgili öğretmenlerden bilgi alacak. Ders kitapları, yüz yüze eğitim başladığı tarihlerde öğrencilere veriliyor. 12 Eylül'de okullarda ders kitaplarının verilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

DERS SAATLERİ BELLİ OLDU MU?

Okul saatlerine bakıldığında normal şartlarda sabahçı öğrenciler 07.30-08.00 saatleri arasında ders başı yaparken, öğlenci öğrenciler ise 12.30-13.30 arasında ders başı yapıyor. Tam gün eğitim verilen okullarda ise dersler saat 09.00 itibariyle başlıyor.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

Uyum Eğitimi Haftası: 5-9 Eylül 2022

Ders Yılı Başlangıç: 12 Eylül 2022

1. Ara Tatil : 14-18 Kasım 2022

Yarıyıl Tatili : 23 Ocak - 3 Şubat 2023

2. Ara Tatil: 17-20 Nisan 2023

Ders Yılı Bitiş: 16 Haziran 2023