Demokrasi

Demokrasi

Son dakika demokrasi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan demokrasi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını demokrasi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Demokrasi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan demokrasi gelişmeleri de dahil olmak üzere 15.535 demokrasi haberi bulunmuştur. Tüm demokrasi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel sektöre 20 milyar dolarlık yatırım kazandırma hedefindeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel sektöre 20 milyar dolarlık yatırım kazandırma hedefindeyizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Erdoğan, “Bırakın katliamı durdurmayı elinde 150 bin Gazzeli'nin kanı olan bir kasabı, kongresinde ağırlayan bu caniye kürsü veren, bununla yetinmeyip hezeyanlarla dolu konuşmasını büyük bir şevkle 57 kez ayakta alkışlayan bir akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız. 7 Ekim'den beri insanlar sinema filmi izler gibi bebeklerin öldürülmesini uzaktan seyrediyor. Bunların katili Netanyahu ABD'de alkışlanıyor. Bu nasıl bir iştir? Bunu anlamak mümkün mü? Hani demokrasi, hani özgürlük, hani insan hakları. Lafa gelince tüm dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi verenler, çağımızın Hitlerini baş tacı ederken zerre miskal utanmıyor” dedi.
26.07.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Savaş suçlularının yeri meclis kürsüleri değil sanık sandalyesidir
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Savaş suçlularının yeri meclis kürsüleri değil sanık sandalyesidirTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş: "Savaş suçlularının yeri Meclis kürsüleri değil sanık sandalyesidir. Gazze’deki açık savaş suçlarının üstünü örtmeye Netanyahu’nun yalana dayalı şovu yetmeyecektir."
26.07.2024Gündem
Türkiye'den ABD Kongresi'ne Netanyahu tepkisi
Türkiye'den ABD Kongresi'ne Netanyahu tepkisiİsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde alkışlanmasına Türkiye'den tepkiler peş peşe geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ABD Kongresinde yaptığı konuşmaya ve ayakta alkışlanmasına, yaptıkları açıklamalarla tepki gösterdi.
24.07.2024Gündem
24 Temmuz Basın Bayramı kutlama mesajları ve sözleri! Gazeteciler ve Basın bayramı nedir, neden kutlanır? 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramı kutlama mesajları
24 Temmuz Basın Bayramı kutlama mesajları ve sözleri! Gazeteciler ve Basın bayramı nedir, neden kutlanır? 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramı kutlama mesajları24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedir, neden kutlanır? Sorularına yanıt aranırken 24 Temmuz gazeteciler ve basın bayramı ile ilgili sözler ve 24 Temmuz gazeteciler ve basın bayramı kutlu olsun mesajları da sorgulanmaya başlandı. 1908 yılında sansürün kaldırılmasıyla basının bağımsızlığını tekrar kazanması ve gazetelerin sansüre tabi tutulmadan yayınlanmasının üzerinden 116 yıl geçti. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı da işte bugünü kutlar. İşte, Gazeteciler ve Basın Bayramı kısa tarihçesi...
24.07.2024Gündem
ABD Gizli Servisi Direktörü istifa etti! Trump: Bana hiçbir zaman uygun koruma sağlamadı
ABD Gizli Servisi Direktörü istifa etti! Trump: Bana hiçbir zaman uygun koruma sağlamadıABD'nin eski Başkanı Donald Trump, ABD Gizli Servisi Direktörü Kimberly Cheatle'ın istifasının ardından yaptığı açıklamada, "Bana hiçbir zaman uygun koruma sağlamadı, bu yüzden demokrasi için kurşun yemek zorunda kaldım” dedi.
23.07.2024Dünya
Gaziantep'te "Muhtarlar Akademisi" mezuniyet töreni düzenlendi! "Yararlı olacağını gördük"
Gaziantep'te "Muhtarlar Akademisi" mezuniyet töreni düzenlendi! "Yararlı olacağını gördük"Gaziantep'te “Muhtarlar Akademisi” projesi kapsamında, 7 başlıkta toplamda 32 saat eğitim alan 186 muhtar için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Konferans Salonu'nda mezuniyet töreni düzenlendi.
26.07.2024Gaziantep
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan KKTC açıklaması: Yeni dil: Kıbrıs Türk Devleti
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan KKTC açıklaması: Yeni dil: Kıbrıs Türk DevletiNuman Kurtulmuş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yerine Kıbrıs Türk Devleti ifadesini bildirgelere koyup kullanmaya başladı. Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir'e açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Artık Kıbrıs Türk Devleti’nin bağımsızlığı ilan edildi, belli bir noktaya geldi, 50 sene geçti. Artık iki devletli çözümden başka bir yol olmadığını biz de muhatabımız olan batılı ülkeler başta olmak üzere birçok ülkede bunu görmüş oldu” dedi.
21.07.2024Gündem
MSB'den Suriye ile ilişkilerle ilgili açıklama!
MSB'den Suriye ile ilişkilerle ilgili açıklama!Milli Savunma Bakanlığı'ndan terörle mücadeleye ilişkin yapılan açıklamada, son bir haftada 72 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Öte yandan F-16 ile ilgili iddialara cevap verildi.
18.07.2024Gündem
İki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği İzmir'de mazgallar boyandı
İki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği İzmir'de mazgallar boyandıİzmir’de sağanak sırasında Özge Ceren Deniz (23) ile İnanç Öktemay’ın (44) elektrik akımına kapılıp yaşamını yitirdiği sokaktaki mazgallar, kırmızıya boyandı.
17.07.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Kimsenin Türkiye'ye demokrasi dersi vermesine müsaade etmeyiz
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Kimsenin Türkiye'ye demokrasi dersi vermesine müsaade etmeyizTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Dünyada bedeli en ağır ödenmiş demokrasi Türkiye demokrasisidir. Onun için kimsenin Türkiye'ye parmak sallayarak demokrasi dersi vermesine müsaade etmeyiz" dedi.
16.07.2024Gündem
15 Temmuz direnişinin 8. yıl dönümünde 90 bin camide selalar okundu
15 Temmuz direnişinin 8. yıl dönümünde 90 bin camide selalar okunduDiyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen program kapsamında saat 00.13 itibarıyla 81 ildeki 90 bin camide aynı anda selalar okundu.
15.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 85 milyon hepimiz tek yumruğuz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 85 milyon hepimiz tek yumruğuzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz kıyamının 8. seneyi devriyesinde bu gazi mekanda ve 81 vilayette birbirimize kenetlenmiş durumdayız. Tıpkı 8 yıl olduğu gibi biriz beraberiz. 85 milyon hepimiz tek yumruğuz" dedi.
15.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Milletimiz bağımsızlığımıza vurulmak istenen zincirleri kırmıştır
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Milletimiz bağımsızlığımıza vurulmak istenen zincirleri kırmıştırCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "15 Temmuz gecesi, milletimiz sadece bir darbe girişimini değil, aynı zamanda demokrasimize ve bağımsızlığımıza vurulmak istenen zincirleri kırmıştır." açıklamasında bulundu.
15.07.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: İşgalciye eyvallah etmek bu milletin kitabında yazmaz
TBMM Başkanı Kurtulmuş: İşgalciye eyvallah etmek bu milletin kitabında yazmazTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Siyasi görüşü ne olursa olsun, fikriyatı, hayat tarzı ne olursa olsun birlik ve beraberliğin her şeyi önünde olduğunu bu millet, 15 Temmuz gecesi büyük bir bedel ödeyerek ortaya koymuştur. O gece ortaya koyduğumuz en önemli kazanımlardan birisi de demokrasiye sahip çıkabilme ruhudur” dedi.
15.07.2024Gündem
15 Temmuz: Milletin Zaferi... 81 ilde yüz binler şehirleri dualarla andı
15 Temmuz: Milletin Zaferi... 81 ilde yüz binler şehirleri dualarla andı15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, Türkiye'nin 81 ilinde etkinlikler gerçekleştirildi. Yüz binlerce kişi şehitlikleri ziyaret etti, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. 15 Temmuz'un yıldönümünde FETÖ'nün hain darbe girişimine karşı direnirken şehit olanlar için camilerde mevlit okutuldu. İşte detaylar...
15.07.2024Gündem
Gaziantep'te 15 Temmuz 8. Yılı Programı Araban'da Şehitlik ziyareti ile başladı
Gaziantep'te 15 Temmuz 8. Yılı Programı Araban'da Şehitlik ziyareti ile başladıGaziantep'in Araban ilçesinde, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 8. yıldönümü Araban Mezarlığındaki Şehitlik ziyareti ile başladı.
15.07.2024Gaziantep
Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi 15 Temmuz da spor etkinlikleri düzenledi
Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi 15 Temmuz da spor etkinlikleri düzenlediGaziantep Şahinbey Belediyesi 15 Temmuz ruhunu yaşatmak adına spor etkinlikleri düzenledi.
15.07.2024Gaziantep
15 Temmuz selası saat kaçta okunacak, sela ne zaman okunur 15 Temmuz? Sela neden 00.13 te okunacak?
15 Temmuz selası saat kaçta okunacak, sela ne zaman okunur 15 Temmuz? Sela neden 00.13 te okunacak? 15 Temmuz selası kaçta okunuyor, 15 Temmuz'da sela ne zaman okunacak 2024? 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yurt genelinde anılacak. 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin yıldönümünde Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonuyla tüm camilerde sela okunacak.
15.07.2024Gündem
Dr. Mehmet Kasapoğlu'ndan 15 Temmuz mesajı: Bu millet kahramanlarını asla unutmayacak
Dr. Mehmet Kasapoğlu'ndan 15 Temmuz mesajı: Bu millet kahramanlarını asla unutmayacakÖnceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, "15 Temmuz; istikbalimiz için teröre, darbecilere, emperyalistlere, geleceğimize pranga vurmak isteyenlere karşı söylediğimiz söz, sıktığımız yumruk, vatan evlatlarının omzunda yükselen şanlı bir zaferdir" dedi.
15.07.2024Gündem
Kargolar bugün açık mı, 15 Temmuz’da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, Aras, Trendyol, Yurtiçi kargo kapalı mı, kargolar 15 Temmuz'da açık mı?
Kargolar bugün açık mı, 15 Temmuz’da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, Aras, Trendyol, Yurtiçi kargo kapalı mı, kargolar 15 Temmuz'da açık mı?15 Temmuz kargolar açık mı, kapalı mı, kargı firmaları 15 Temmuz’da çalışıyor mu? Demokrasi ve Milli Birlik Gününü bu yıl pazartesi gününe denk geliyor. 15 Temmuz’un resmi tatil olmasından dolayı pazartesi gününe denk gelen kargoların açık olup olmadığı sorgulanıyor. Peki, 15 Temmuz Pazartesi günü kargolar çalışıyor mu, MNG, Aras, Yurtiçi ve Sürat Kargo 15 Temmuz’da dağıtım yapıyor mu?
15.07.2024Gündem
15 Temmuz otobüsler bedava mı, Marmaray, metro, ücretsiz mi? Otobüs seferleri bugün çalışıyor mu, İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Bursa’da 15 Temmuz'da otobüsler ücretsiz mi?
15 Temmuz otobüsler bedava mı, Marmaray, metro, ücretsiz mi? Otobüs seferleri bugün çalışıyor mu, İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Bursa’da 15 Temmuz'da otobüsler ücretsiz mi?15 Temmuz’da otobüsler ücretsiz mi, Marmaray, metro bedava mı? 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü resmi tatil takviminde yer aldığından, vatandaşlar 15 Temmuz toplu taşıma ücretsiz mi, 15 Temmuz otobüsler, Marmaray, metro bedava mı? Sorularına yanıt arıyor.
15.07.2024Gündem
Bahçeli'den 15 Temmuz mesajı: Yeni yüzyılda ne PKK’nın ne de FETÖ’nün ayakta kalma şansı yok
Bahçeli'den 15 Temmuz mesajı: Yeni yüzyılda ne PKK’nın ne de FETÖ’nün ayakta kalma şansı yokMHP Genel Bahçeli, "15 Temmuz Türk tarihinde bir milat olmakla birlikte devlet ve millet dayanışmasının gıpta edilecek zirve günü olarak da maşeri hafızaya kazınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti hem PKK’yla hem de FETÖ’yle kıran kırana mücadele edip silindir gibi ezip geçmeye muktedirdir. Yeni yüzyılda ne PKK’nın ne de FETÖ’nün ayakta kalma şansı yoktur." dedi.
15.07.2024Gündem
Emine Erdoğan'dan 15 Temmuz paylaşımı
Emine Erdoğan'dan 15 Temmuz paylaşımıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı. Emine Erdoğan, "O karanlık gecenin sabahına ulaşan aydınlık, milli iradenin, birlik ve beraberliğin zaferidir. Bu kutlu direnişin kahramanlarının yürekleri, milletimizin sinesinde atmaya devam ediyor" dedi.
15.07.2024Gündem
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 15 Temmuz mektubu
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 15 Temmuz mektubuCumhurbaşkanı Erdoğan'a 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için bir mektup gönderen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, mektubunda "Azerbaycan halkı ve devleti bu ihaneti ilk dakikalardan itibaren şiddetle kınamış ve her zaman olduğu gibi kardeş Türkiye devletinin ve halkının yanında yer almıştır. Bu, sevinç ve üzüntülerimizi paylaştığımız Türkiye'ye olan kardeşlik ve vefa borcumuzdu" ifadelerini kullandı.
15.07.2024Dünya
15 Temmuz'da bayrak asılır mı, bayraklar yarıya iner mi? 15 Temmuz'da resmi kurumlara (kamu kurumlara) bayrak asılacak mı?
15 Temmuz'da bayrak asılır mı, bayraklar yarıya iner mi? 15 Temmuz'da resmi kurumlara (kamu kurumlara) bayrak asılacak mı?15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlanıyor. Milli Bayramlarda ve çeşitli özel günlerde Türk bayrağı resmi kurumlara ya da özel kurumlara asılıp asılmadığı bu kapsamda merak ediliyor. 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında ölen 240'ı aşkın sivil, polis ve askeri anmak için genel tatil günü ilan edildi. Peki, 15 Temmuz’da bayrak yarıya iner mi, 15 Temmuz'da bayrak asılır mı?
15.07.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Demokrasi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki demokrasi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.