Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı

Son dakika Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cumhurbaşkanlığı idari işler başkanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 126 cumhurbaşkanlığı idari işler başkanlığı haberi bulunmuştur. Tüm cumhurbaşkanlığı idari işler başkanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kamuda çalışan kadınlara idari izin
Kamuda çalışan kadınlara idari izin Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı kararına göre kamuda çalışan ve 10 yaş altında çocuğu olan kadınlara idari izin verilebilecek.
12.02.2023 Gündem
Fuat Oktay'dan, '6 yaşındaki çocuğa istismar' davasıyla ilgili muhalefet ve kamuoyuna uyarı
Fuat Oktay'dan, '6 yaşındaki çocuğa istismar' davasıyla ilgili muhalefet ve kamuoyuna uyarı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin "Kardeşimizin bundan sonra da bir hayatı olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Özellikle resimlerinin kamuoyu nezdinde paylaşılmaması içinde bulunduğu durumun yaralarını sarması açısından son derece önemlidir. Çocuğun ikincil örselenmesinin önüne geçmek için, yaşadığı travmanın atlatılabilmesi için; öncelikli olarak muhalefete bu mağduriyetlerin bir siyasi şov malzemesi olmadığını hatırlatırım" dedi.
13.12.2022 Siyaset
Sözleşmeli personele kadro müjdesi! Tarih verildi, 550 bin personelin statüsü değişecek
Sözleşmeli personele kadro müjdesi! Tarih verildi, 550 bin personelin statüsü değişecek Kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren bir adım atılıyor. Binlerce kamu personeli için kadro imkanı doğdu. Tarih verildi. Detaylar açıklandı. Sözleşmeli kamu personelinin kadro sorunu çözülüyor. Çalışmalar başladı. Ak Parti'den konu ile ilgili bir açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yaptığı açıklamada, "Ekim ayında Meclis açıldığında kamudaki sözleşmelilerin kadroya alınması konusunu ele alacağız" ifadelerini kullandı. Akbaşoğlu'nun açıklamasının ardından ayrıntılar ortaya çıktı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 5 üniversiteye rektör atandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 5 üniversiteye rektör atandı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile bazı üniversitelere rektör atanırken Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne Mehmet Tuncer atandı.
8.07.2022 Gündem
2022 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Temmuz ayı emekli maaşı alt sınırı!
2022 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Temmuz ayı emekli maaşı alt sınırı! Emekli aylığı alt sınırı düzenlemesini de içeren ekonomiye ilişkin kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, 2022 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli aylığı alt sınırı ne kadar? İşte Temmuz ayı emekli maaşı alt sınırı…
5.07.2022 Emekli
Ek gösterge düzenlemesi ve öğrenci affında yeni gelişme! Meclis'te kabul edildi
Ek gösterge düzenlemesi ve öğrenci affında yeni gelişme! Meclis'te kabul edildi Ek gösterge, öğrenci affı ve emekli maaşlarının alt sınırını 3 bin 500 TL olarak belirlenmesini de içeren yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. 5’inci Yasama Yılını tamamlayan Meclis, 1 Ekim’e kadar tatile girdi.
1.07.2022 Ekonomi
Fuat Oktay: Savunma sanayisinde devrim gerçekleştirildi
Fuat Oktay: Savunma sanayisinde devrim gerçekleştirildi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Savunma sanayisinde adeta bir devrim gerçekleştirildi. 2022'de HİSAR O+ kızılötesi güdümlü füze teslimatları tamamlanacak, Sungur portatif alçak irtifa hava savunma füzesi, AKYA harp torpidosu, MAM-T ve Atmaca teslimatlarına başlanacak, dikey atım sisteminin karadan atışlı testleri gerçekleştirilecek" dedi.
26.11.2021 Siyaset
Hesaplara 4842 TL yatırılacak! En yüksek ödeme, yüzde 200...
Hesaplara 4842 TL yatırılacak! En yüksek ödeme, yüzde 200... Hesaplara 4 bin 842 lira yatırılacak. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Kuruşu kuruşuna hesaplandı ve belli oldu. Memurlara verilecek ödül tutarının ne kadar olacağı merak ediliyordu. Devlet memurlarına maaşlarının yüzde 200'üne kadar ödül verilebiliyor. Bu rakam da 4 bin 842 liraya karşılık geliyor. Ancak bu rakam en yüksek ödenecek ücreti temsil ediyor. 4 bin 842 liranın üzerinde ödeme yapılamıyor, altında ödeme ise yapılabilir.
20.09.2021 Ekonomi
MEB resmen harekete geçti! 81 ilde başlıyor, öğrenci ve öğretmenler...
MEB resmen harekete geçti! 81 ilde başlıyor, öğrenci ve öğretmenler... Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren haber. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk resmen duyurdu. 81 ilde başladı. Yeni tarihi açıkladı. Detaylar belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kovid-19 vaka sayılarının yükselmemesi için özellikle Kurban Bayramı'nda herkesi tedbirlere uymaya çağırarak 6 Eylül'de okulları açmak istediklerini belirtti. Öte yandan "Telafide Ben de Varım" programı kapsamındaki faaliyetlerin tüm illerde olup olmadığına ilişkin soru üzerine Selçuk, 81 ilin tüm ilçelerinde etkinlikler olduğunu ve yaklaşık 8 milyon öğrencinin bunlara katıldığını söyledi. MEB Personel Genel Müdürlüğü 81 ile yazı gönderdi. Tüm çalışanlar 19 Temmuz 2021 Pazartesi günü yarım gün idari izinli sayılacak. 23 Temmuz 2021 Cuma günü sona erecek. Hizmetlerin aksamaması için asgari seviyede personel bulundurulacak.
18.07.2021 Eğitim
MEB'den flaş karar! Ve belli oldu, tüm Türkiye'de...
MEB'den flaş karar! Ve belli oldu, tüm Türkiye'de... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu. Tüm çalışanlarla ilgili flaş karar. Resmen açıklandı. Detaylar belli oldu. MEB Personel Genel Müdürlüğü yazı gönderdi. Tüm çalışanlar 19 Temmuz 2021 Pazartesi günü yarım gün idari izinli sayılacak. 23 Temmuz 2021 Cuma günü sona erecek. Hizmetlerin aksamaması için asgari seviyede personel bulundurulacak.
16.07.2021 Eğitim
Zam geldi! 3.416,14 TL oldu, temmuzdan itibaren...
Zam geldi! 3.416,14 TL oldu, temmuzdan itibaren... Temmuz ayının gelmesi ile birçok kişinin maaşına zam yapıldı. Enflasyon oranın açıklanması ile zam miktarları da netleşti. Herkes maaşının ne kadar artacağını merak ediyor. Tek tek maaş artışları açıklandı. Maaşlara yapılan zam ile birlikte pek çok ücret de zam geldi. Memurları çok yakından ilgilendiren bir ödeme kaleminde de artış oldu. Temmuzdan itibaren memura verilecek ödül tutarı 3.416,14 TL oldu.
11.07.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan "tasarruf" genelgesi yayımladı! Hepsi durduruldu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan "tasarruf" genelgesi yayımladı! Hepsi durduruldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm kamu kurumlarını ilgilendiren "tasarruf tedbirleri" genelgesi yayımladı. Genelgeye göre "Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yurt içinde ve yurt dışında hiçbir surette hizmet binası, lojman, her ne adla olursa olsun memur evi, kamp, kreş, eğitim, dinlenme ve benzeri sosyal tesis ve bunlarla ilgili arsa ve arazi satın alınmayacak, kamulaştırılmayacak, yeni kiralama yapılmayacak ve yeni inşaata başlanmayacak. Acil ve zorunlu haller dışında her ne suretle olursa olsun yeni taşıt edinilmeyecek. Kamu kurum ve kuruluşları hizmet alımı suretiyle edinecekleri toplam taşıt sayısının kademeli olarak azaltılmasına ilişkin tedbirleri alacak, bu kapsamda 2020 yılındaki taşıt sayılarını 2021 yılından başlamak üzere 2023 yılı sonuna kadar kümülatif olarak en az yüzde 20 oranında azaltacak. İlgili mevzuatında belirtilen makam ve hizmetler ile ambulanslar hariç olmak üzere, hibe dahil her ne suretle olursa olsun yabancı menşeli taşıt edinilmeyecek. Bakanlar, belediye başkanları ve üst yöneticiler tarafından; cep telefonu tahsis edilen makamlar için aylık cep telefonu görüşme ücreti limitleri, 1800 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmeyecek. Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak. Uluslararası toplantılar ile milli bayramlar hariç açılış, konferans, seminer, yıl dönümü ve benzeri kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler nedeniyle gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetler düzenlenmeyecek, hediye verilmeyecek ve diğer adlar altında ödeme yapılmayacak. Mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar gereği yapılan veya kurum faaliyetleri ile doğrudan ilgili olan tanıtım giderleri hariç olmak üzere basın ve yayın organlarına ilan-reklam verilmeyecek.
30.06.2021 Ekonomi
Sağlık Bakanlığı'ndan yeni genelge! 81 ile gönderildi
Sağlık Bakanlığı'ndan yeni genelge! 81 ile gönderildi Sağlık Bakanlığı'ndan yeni bir karar geldi. Tarihler belli oldu. 81 ile yazı ile bildirildi. Aile Sağlığı Merkezleri'nde çalışanlar bekliyordu. Sağlık Bakanlığınca, Aile Sağlığı Merkezleri'nin 10-12 Mayıs'ta idari izinli sayılmasına ilişkin genelge yayımlandı.
5.05.2021 Gündem
KPDK, Bakan Selçuk başkanlığında toplandı
KPDK, Bakan Selçuk başkanlığında toplandı Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında toplandı. Toplantıda, sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin hususlar ile görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği ele alındı.
30.03.2021 Ekonomi
Sözleşmeli personelleri ilgilendiriyor! Görevde yükselme ve unvan değişikliği...
Sözleşmeli personelleri ilgilendiriyor! Görevde yükselme ve unvan değişikliği... Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında toplandı. Toplantıda, sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin hususlar ile görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği ele alındı.
30.03.2021 Çalışma Hayatı
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyeliği başvuru ilanı yayımlandı! Başvuru şartları ve sahip olunması gereken nitelikler
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyeliği başvuru ilanı yayımlandı! Başvuru şartları ve sahip olunması gereken nitelikler Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyeliği başvuru ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu tarafından yapılan son dakika açıklamaları sonrasında üye alınacağı açıklandı. Yayımlanan ilanda başvuru şartları ve sahip olunması gereken nitelikler de açıklandı.
16.01.2021 Personel Alımı
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyeliği başvuru ilanı Resmi Gazete'de
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyeliği başvuru ilanı Resmi Gazete'de Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyeliği başvuru ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.
15.01.2021 Gündem
Huzurevinde koronavirüs ölümleri! Valilik soruşturma izni verdi
Huzurevinde koronavirüs ölümleri! Valilik soruşturma izni verdi Eskişehir Valiliği, mayıs ayında Hacı Süleyman Çakır Huzurevi’nde, 9 yaşlı vatandaşla birlikte koronavirüsten yaşamını yitiren idari personel Sadık Kaya’nın (57) kızı Merve Erdoğan’ın ihmal iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler eski İl Müdürü Alper S. ve Huzurevi Müdürü Meryem T. hakkında soruşturma izni verdi.
28.12.2020 Gündem
Cumhurbaşkanlığı kamu kurumlarına kadro ihdası ve atamalara ilişkin yazı gönderdi!
Cumhurbaşkanlığı kamu kurumlarına kadro ihdası ve atamalara ilişkin yazı gönderdi! Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tüm kurumların kadro ve pozisyon işlemleri için Strateji ve Bütçe Başkanlığı modüllerine verileri girmelerini istedi.
21.12.2020 Çalışma Hayatı
Kamu kurumları çalışma saatleri değişti! Resmi kurumların çalışma saatleri!
Kamu kurumları çalışma saatleri değişti! Resmi kurumların çalışma saatleri! Koronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısından yeni tedbirlerin uygulanması kararı çıktı. Karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Kabine'de alınan kararlar doğrultusunda; sokağa çıkma kısıtlamaları, kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatlerinin değiştirilmesi, seyahat yasakları gibi pek çok tedbir kapsamlı olarak uygulanacak. İçişleri Bakanlığı da değişiklikleri, yasakları ve kısıtlamaları yayınladığı genelge ile duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarına da mesai konulu ilgili yazı gönderildi. Peki, Kamu kurumları çalışma saatleri kaç oldu? Kamu kurumları çalışma saatleri kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? İşte banka, adliye ve tüm kamu kurumlarının çalışma saatleri ile ilgili detaylar...
1.12.2020 Gündem
Cumhurbaşkanlığın kamu kurumlarını uyardı! Hamileler ve 60 yaşı üstü çalışanlar...
Cumhurbaşkanlığın kamu kurumlarını uyardı! Hamileler ve 60 yaşı üstü çalışanlar... Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tüm kamu kurumlarına bir yazı yazarak idari izne ve esnek çalışmaya dair talimat ve Genelgelerin titizlikle uygulanmasını istedi.
20.11.2020 Memur
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Resmi Gazete, devlet hafızası ve şeffaf yönetim anlayışının vesikasıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Resmi Gazete, devlet hafızası ve şeffaf yönetim anlayışının vesikasıdır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'nin 100'üncü yılını kutlayarak, "Resmi Gazete bir anlamda devlet hafızası ve şeffaf yönetim anlayışının vesikasıdır" dedi.
7.10.2020 Siyaset
Vergi indirimi geliyor! AK Parti düğmeye bastı
Vergi indirimi geliyor! AK Parti düğmeye bastı AK Parti’nin hazırladığı yeni kanun teklifine göre, Cumhurbaşkanlığı raportörü istihdam edilecek. Büyükşehir belediyesi sınırları içinde, sosyo-ekonomik durumu, şehir merkezine uzaklığı, belediye hizmetlerine erişilebilirliği, mevcut yapılaşma durumu dikkate alınarak bazı mahallelere, “kırsal mahalle” statüsü verilecek.
1.10.2020 Ekonomi
KPDK Bakan Selçuk başkanlığında ilk kez gündemle toplandı
KPDK Bakan Selçuk başkanlığında ilk kez gündemle toplandı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ilk defa gündemli olarak toplanan Kamu Personeli Danışma Kurulu’na başkanlık etti. Bakanlığın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı temsilcileri, Çevre ve Şehircilik, Hazine ve Maliye, İçişleri ile Sağlık bakanlıklarının yetkilileri, Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK temsilcileri ile hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanları katıldı.
15.09.2020 Gündem
Kamu Personeli Danışma Kurulu toplanıyor! Bir ilk...
Kamu Personeli Danışma Kurulu toplanıyor! Bir ilk... Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) ilk kez gündemli olarak toplanacak. Toplantının gündemi "COVID-19 salgını döneminde kamu personel uygulamalarının değerlendirilmesi" olacak. Çalışma hayatı ile ilgili alınabilecek yeni tedbirler masada. Toplantı saat 14.00'da başladı.
15.09.2020 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cumhurbaşkanlığı idari işler başkanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.