Çorbalar

Çorbalar

Son dakika çorbalar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çorbalar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çorbalar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çorbalar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çorbalar gelişmeleri de dahil olmak üzere 210 çorbalar haberi bulunmuştur. Tüm çorbalar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sodyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sodyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Sodyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sodyum Barındıran Gıdalar Listesi... Sodyum klorür olarak bilinen sofra tuzu %40 oranında sodyumdan oluşmaktadır. Paketli gıdalarda, çorbalarda, karides ve çökelekte yüksek oranda sodyum bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi...
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi... Olestra bir gıda katkı maddesidir. Yoğun olarak kızartılmış ve paketlenmiş patates cipslerinde kullanılmaktadır. Olestra içeren ürünlerin uzun süre kullanımı görme bozukluklarından akciğer kanserine kadar ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.
12.01.2024 Sağlık
Tarhana Çorbası Kaç Kalori? Tarhana Çorbası Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Tarhana Çorbası Kaç Kalori? Tarhana Çorbası Besin Değerleri Ve Kalorisi... Tarhana çorbası özellikle kış aylarında sevilerek tüketilen bir çorba türüdür. Tarhana çorbasının bit kasesinde toplam 121 kalori bulunur.
21.12.2023 Sağlık
Kurban Bayramı'nda uzmanından uyarı: İlk gün et tüketmeyin!
Kurban Bayramı'nda uzmanından uyarı: İlk gün et tüketmeyin! Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketiminin birçok hastalığın yanında kilolara da davetiye çıkardığını belirten beslenme ve diyet uzmanı Kübra Tekay, özellikle bayramın ilk gününde et tüketilmesini önermediklerini belirterek, ''Bunun yerine öncelikle 24 saat boyunca soğuk ve serin bir ortamda et bekletilmeli ve dinlendirilmeli'' dedi.
26.06.2023 Sağlık
Bayramda sağlıklı beslenmenin sırrı 'su'da! İşte kan şekerini dengede tutmak için yapılması gerekenler
Bayramda sağlıklı beslenmenin sırrı 'su'da! İşte kan şekerini dengede tutmak için yapılması gerekenler Ramazan sona erdi, bayramla birlikte normal yeme düzenine geçildi. Bu özel günlerde insanlar kimi zaman beslenmede ölçüyü biraz kaçırabiliyor. Metabolizmanın ise yeni yeme sistemine alışması zor oluyor, bu da vücudu zor duruma sokabiliyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Huma Karabulut, bayramda sağlıklı beslenmeye ilişkin önemli tavsiyelerde bulundu.
22.04.2023 Sağlık
Ünlü şefler, ekipleriyle deprem bölgesine koştu
Ünlü şefler, ekipleriyle deprem bölgesine koştu Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem sonrası tüm Türkiye'de yardım seferberliği başladı. Deprem bölgesine yardım yağarken, gastronomi dünyasının ünlü şefleri de hasar gören illere gitti, depremzedelere yemek hazırladı. Kurulan dev kazanlarda gün boyu çorbalar, yemekler, pilavlar pişirildi. Sanatçılar ise depremzedeler ile yardım ekiplerine yemek servisi yaptı.
11.02.2023 Magazin
Berk Balaban korku dolu felaketi bir bir açıkladı: Enkaz altından kurtardığımız İbrahim hoca vefat etti
Berk Balaban korku dolu felaketi bir bir açıkladı: Enkaz altından kurtardığımız İbrahim hoca vefat etti Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki yıkıcı depremden en çok etkilenen illerden biri de Hatay olmuştu. Sezon başında Galatasaray'dan, İskenderunspor'a kiralanan Berk Balaban depremi Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşadı. 23 yaşındaki kaleci o felaket anlarını anlattı.
10.02.2023 Şampiy10
Aralıklı oruç ile ilgili dikkat çeken açıklama!
Aralıklı oruç ile ilgili dikkat çeken açıklama! Aralıklı oruç diyetinin günde sadece 2 öğünden oluşan beslenme şekli olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Fatma Gizem Bahadır, “Aralıklı oruçta 16 saat yemek yenilmez. Daha sonra öğün alınır ve ardından tekrar 8 saat aç kalınır. Aralıklı oruç diyeti kahvaltı ve akşam öğününden oluşur. Gün boyunca kalori alımını kısıtlayarak kilo verme konusunda yardımcı olabilir. Vücudu bazı zamanlarda dinlenmeye alıp toksik öğelerin atılmasını sağlar. Vücudun kendini daha kolay onarmasını sağlar” dedi.
5.01.2023 Sağlık
Bu besinlerden uzak durun! Demans riskini artırıyor!
Bu besinlerden uzak durun! Demans riskini artırıyor! Demans yaş aldıkça pek çok kişi tarafından endişeye neden olan hastalıkların başında geliyor. Tedavisi olmadığı için birçok kişi demans ve Alzheimer hastalığı hakkında başta beslenme şekli olmak üzere bir takım yaşam tarzı değişikliklerine gidiyor. Bilim bu yıkıcı hastalığı durduramasa da, yeni bir çalışma riskimizi azaltmanın yolları ile ilgili fikir veriyor. Bunlar demans riskini azaltacak besinlere yönelmek ve aşırı işlenmiş gıdaları tüketmemek. Peki, Demans ve Alzheimer riskini arttıran besinler neler? Hangi besinlerden uzak durulmalı? İşte detaylar…
11.12.2022 Sağlık
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı Daha önce yararlarını hiç duymadığınız, hastalıklara karşı etkisi azımsanamayacak kadar güçlü besinler bulunuyor. Kış aylarında bunları tüketerek hastalıklardan ilaçla değil doğal yollarla korunmanız mümkün. Grip ve soğuk algınlığına karşı savaşıyor, bağışıklığı güçlendirip bakterileri öldürüyor. Aynı zamanda doğrudan antiviral etkiye sahip olup doğal ağrı kesici görevi görüyor. Detaylarıyla uzman isim tek tek açıkladı…
23.10.2022 Sağlık
Kurban eti kaç günde bitmeli? Kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Dondurulan etin tüketim süresi nedir?
Kurban eti kaç günde bitmeli? Kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Dondurulan etin tüketim süresi nedir? Kurban ibadetini yerine getirecek pek çok kişi kurban etinin paylaşımından, dağıtımına, saklanmasından pişirilmesine kadar olan süreçler ile ilgili bilgileri araştırıyor. Kurban kesildikten ve dağıtımı gerçekleştirildikten sonra ev için ayrılan kısmın tüketim süresi ile ilgili dini bir hüküm olup olmadığı merak edilen konular arasında yer alırken dondurucuda et saklama süresi ile ilgili bilgilendirmeler de sıklıkla sorgulanıyor. Peki, Kurban eti kaç günde bitmeli? Kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Dondurulan etin tüketim süresi nedir? Donmuş et ne kadar dayanır? İşte kurban eti ile ilgili bilmeniz gerekenler…
5.07.2022 Dini Bilgiler
“Kanser tedavisi sırasında her iki hastanın birinde iştahsızlık görülüyor”
“Kanser tedavisi sırasında her iki hastanın birinde iştahsızlık görülüyor” Uzman Diyetisyen Pakize Gizem Akgül, kanser hastalarının yüzde 54’ünün iştahsızlık sorunu yaşadığına dikkat çekerek özellikle kemoterapi sürecinde daha sağlıklı bir beslenme planı için uygulanabilecek yöntemler için önerilerde bulundu.
4.04.2022 Sağlık
Ramazan’da mide sorunlarını önlemenin 11 yolu!
Ramazan’da mide sorunlarını önlemenin 11 yolu! Ramazan’da öğün sayısının azalması ve öğünler arasındaki sürenin uzaması nedeni ile beslenme düzeni tamamen değişiyor. Açlık durumunun uzun süre devam etmesinin halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı gibi sorunlara neden olabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “Ramazan ayında özellikle sıvı alımına dikkat edilmediğinde baş dönmesi, unutkanlık, dalgınlık, dikkatsizlik, uykuya meyil, sinirlilik, hazımsızlık, şişlik ve reflü gibi birçok sağlık sorunları meydana gelebiliyor. Yeterli beslenme sağlanmadığında ise bu sorunlar tekrarlayabiliyor. Bunların yanı sıra çok sık görülen reflü ve mide yanmalarını en aza indirmek için beslenmeye dikkat edilmeli” dedi.
2.04.2022 Ramazan
Oruç tutacaklar için uyarılar! 'Yemeklerde fazla yağ tüketmeyin'
Oruç tutacaklar için uyarılar! 'Yemeklerde fazla yağ tüketmeyin' Müslümanların dört gözle beklediği Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Oruç tutmayı planlayanlar sağlık sorunları nedeniyle endişe duyanlar için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu önerilerde bulundu. Brokoli ve karnabahar tüketimini öneren Saraçoğlu, mercimek ve ıspanak gibi yemeklerde fazla yağ tüketilmemesi gerektiğini, çayın ise belirli miktarda tüketilmesi gerektiğini belirtti.
28.03.2022 Sağlık
Tüp mide ameliyatı sürecinde beslenme önerileri!
Tüp mide ameliyatı sürecinde beslenme önerileri! Küresel çapta hızla artan obezite sorununa çözüm olarak görülen ve günden güne artan bir uygulama olan tüp mide ameliyatı süreci hakkında bilgiler veren Diyetisyen Nagehan Afşar, bu süreçte diyetisyenlerin üzerine düşen rolü anlattı.
27.10.2021 Sağlık
El ayak hastalığı neden olur, ne iyi gelir?
El ayak hastalığı neden olur, ne iyi gelir? El ayak hastalığına iyi gelen bazı yiyecek ve içecekler bulunmaktadır. Soğuk ve buzlu yiyecekler ile içecekler ve yoğurt iyi gelen yiyecek ve içeceklerin başında yer almaktadır. Sert olan yiyecekleri çiğnemek zor olacağı için soğuk çorbalar tercih edilmektedir. Bu yiyecek ve içecekler hastanın bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun ihtiyacı olan besin maddelerini almaya yardımcı olmaktadır.
16.02.2022 Sağlık
Kanser ile savaşmaya yardımcı 4 güçlü besin
Kanser ile savaşmaya yardımcı 4 güçlü besin Pek çok doktor ve beslenme uzmanının söylediği şey aynı: Kanserin yüzde 75’i yaptığımız tercihlerle ilgili. Ancak iyi haber şu ki belirli yiyeceklerin kanseri önlemek ve iyileştirmek için yararlı olduğuna dair kanıtlar da var! Yani alışkanlıklarımızı değiştirip alternatiflerimizi sağlıklı olandan yana kullandığımızda kansere karşı en büyük savaşı aslında açmış oluyoruz. Peki, kanseri önlemek ya da kanseri ile savaşta güçlü olabilmek için hangi besinleri beslenme listemize eklememiz gerekiyor? İşte etkisi bilimsel olarak kanıtlanan, dünyadaki pek çok uzmanın 'muhteşem' dediği 4 besin...
14.08.2021 Sağlık
Bu çorbalar serinletiyor, tok tutuyor, sağlık veriyor!
Bu çorbalar serinletiyor, tok tutuyor, sağlık veriyor! Pandemi sürecinde bağışıklığımızı güçlü tutmak için önemli rol oynayan çorbalar, sıcak yaz aylarında çok tercih edilmeyebiliyor. Ancak bazı çorbalar üzerinde dumanı tütmesinin aksine, soğuk tüketilerek de hem serinletiyor hem de zengin besleyici değerleriyle bağışıklığı güçlendiriyor.
25.06.2021 Sağlık
Mide bulantısına iyi gelen 5 besin
Mide bulantısına iyi gelen 5 besin Mide bölgesindeki rahatsızlıkla beraber kusma hissinin oluşması mide bulantısı olarak bilinir. Özellikle kişinin günlük yaşamını zorlaştırabilir ve ciddi bir sağlık boyutuna kadar ilerleyebilir. Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger mide bulantısına iyi gelen 5 besini sizin için paylaştı. İşte mide bulantısına iyi gelen 5 besin.
12.06.2021 Sağlık
Başınız ağrıyor ve dönüyorsa dikkat! Her 3 kişiden birinde var!
Başınız ağrıyor ve dönüyorsa dikkat! Her 3 kişiden birinde var! Kalp krizini tetikliyor, beyin damarlarında anevrizmaya (baloncuk) yol açtığı için inmeye neden oluyor, böbrek fonksiyonlarını ve görmeyi bozuyor... Hayati risk taşıyan bu sağlık sorunlarına yol açan bu faktör, yüksek tansiyon! Ülkemizde her üç kişiden biri yüksek tansiyon hastası. Üstelik sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam tarzı giderek daha fazla kişinin tansiyon sorunu yaşaması anlamına geliyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Aslıhan Eran Ergöknil, hiçbir belirti olmasa bile tedavi edilmeyen yüksek tansiyonun vücuda hasar verdiğine dikkat çekerek “Yüksek tansiyon özellikle kalp, damar sistemi, göz, beyin ve böbrekler üzerinde olumsuz etkilere sahip. Beyin damarlarında anevrizmaya, kalp yetersizliği ve kalp krizi riskinde artışa yol açabiliyor. Bu nedenle yüksek tansiyon yaşayan herkesi, yaşam tarzını mümkün olan en kısa sürede değiştirmek zorundadır. Doğru beslenme ve egzersiz ile stresten uzak kalmak her şeyden önce gelir.” diye konuşuyor.
15.05.2021 Sağlık
Uzmanlardan kritik uyarı! Baklava ve börek yerine bunları tüketin!
Uzmanlardan kritik uyarı! Baklava ve börek yerine bunları tüketin! Ramazan Bayramı bu yıl da pandemi gölgesinde yaşanıyor. Bayram sofrasında dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çeken uzmanlar; kahvaltılarda yağlı, hamur işi ve tatlı ağırlıklı öğünlerden uzak durulmasını, öğle yemeğinde protein ağırlıklı, akşam yemeğinde ise sindirimi kolay olduğu için sebze ağırlıklı beslenilmesini tavsiye ediyor. Uzmanlar, tatlı olarak baklava ve börek tarzı gıdalar yerine sütlü tatlıları veya meyveli dondurmaların tüketilmesini, yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmak için de 45 dakikalık tempolu yürüyüş yapılmasını öneriyor.
10.05.2021 Ramazan
Hem iftarda hem sahurda sofranızdan eksik etmeyin! Kalkan gibi koruyor!
Hem iftarda hem sahurda sofranızdan eksik etmeyin! Kalkan gibi koruyor! İçerisinde bulunduğumuz Ramazan ayında bağışıklık sistemini güçlü tutmanın önemine işaret eden uzmanlar, yüksek kalorili içecek ve yiyeceklerin yerine iftar ve sahur sofralarında bağışıklık sistemini destekleyici meyve ve sebzelere yer verilmesini tavsiye ediyor. Kuşburnu, turunçgiller, domates, biber, maydanoz, soğan, kabak, brokoli ve yeşil salataların C vitamini kaynağı olduğunu belirten uzmanlar, “Antioksidan ve C vitamini kaynağı sebze ve meyveler, vücudumuzu kalkan gibi koruyarak zinde kalmamızı da sağlayacaktır” tavsiyesinde bulunuyor.
27.04.2021 Ramazan
Ramazan’da mide sorunları ve kabızlığı önleyecek 12 öneri
Ramazan’da mide sorunları ve kabızlığı önleyecek 12 öneri Bayram ve sonrasında ramazan alışkanlıklarını devam ettirmenin dengeli beslenme alışkanlığı kazanmada ve devam ettirmede büyük rol oynuyor. Uzmanlar ramazanda yemek yeme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi ve porsiyon kontrolünün sağlamak için fırsat olarak görülmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Gastroenteroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Hilmi Dikici, ramazan ayında beslenmeyi anlattı ve mide bağırsak sağlığının korunması için önerilerde bulundu.
27.04.2021 Ramazan
İftar için kritik uyarı! Yemekten sonra hemen uyumayın yoksa...
İftar için kritik uyarı! Yemekten sonra hemen uyumayın yoksa... Ramazan ayında öğünlerin sayılarının azalması ve saatlerinin belirli olması ile yaşanan beslenme değişikliğinden en çok sindirim sistemi etkileniyor. Hızlı yemek, yanlış beslenmek, fazla gıda alımı gibi durumlar mide rahatsızlıklarıyla birlikte kabızlığı da beraberinde getirebiliyor. Gastroenteroloji Bölümü’nden Uzman Dr. Koray Tuncer, Ramazan ayında sindirim sistemini sağlıklı tutmanın yolları hakkında bilgi verdi.
21.04.2021 Ramazan
Ramazan için sahur ve iftarın püf noktaları
Ramazan için sahur ve iftarın püf noktaları İftar ile sahur arasındaki sürenin kısa olması nedeniyle pek çok kişi acıkmadığını düşünerek sahura kalkmıyor. Ramazanda yapılan bu hatanın öncelikle kilo alımına neden olduğunu belirten uzmanlar uzun vadede kas kaybının yaşanabileceğine dikkat çekiyor. Gastroenteroloji Uzman Dr. Hilmi Dikici, sağlıklı bir ramazan için sahur ve iftarın püf noktalarını anlattı.
20.04.2021 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Çorbalar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çorbalar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.