Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti

Son dakika Çek Cumhuriyeti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Çek Cumhuriyeti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Çek Cumhuriyeti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çek cumhuriyeti gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.876 çek cumhuriyeti haberi bulunmuştur. Tüm çek cumhuriyeti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı Göçmen kuş ölümlerinin yüzde 87'si insan kaynaklı olduğu belirtilmesi üzerine KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah ve özel bir Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun katılımıyla 91 ülkede 161 bilim insanı, 2003-2021 yılları arasındaki 45 büyük göçmen kuş türüne yönelik ölümleri inceledi.
24.04.2024 Gündem
Galatasaray'da Okan Buruk'tan rotasyon formülü!
Galatasaray'da Okan Buruk'tan rotasyon formülü! Yoğun bir maç trafiği içinde bulunan Galatasaray’da teknik heyet, Sparta Prag rövanşını düşünerek Ankaragücü deplasmanında kadroyu değiştirecek. Vinicius, Köhn ve Zaha’ya ilk 11’de forma vermeyi planlayan Okan Buruk; Icardi, Mertens ve Kerem Aktürkoğlu’nu kulübeye çekecek.
18.02.2024 Şampiy10
Linyit Kullanım Alanları Nelerdir? Linyitin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Linyit Kullanım Alanları Nelerdir? Linyitin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Bu yazının ana konusu olan linyit hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Linyit ülkemizde çıkarılan bir madendir ve genellikle evleri ısıtmak amacıyla kullanıldığı bilinmektedir. Fakat birçok sektörde linyit kullanımı devam etmektedir. Bir kömür türü olarak bilinen linyit kahverengi rengindedir. Kömür çeşitleri içerisinde en düşük sırada yerini almaktadır. En alt sırada yer almasının sebebi ise ısıtma potansiyelinin diğer kömür türlerine göre oldukça düşük olmasından kaynaklanmaktadır. 
1.02.2024 Yaşam
Oniks Taşı Özellikleri Nelerdir? Oniks Taşının En Bilinen Faydaları...
Oniks Taşı Özellikleri Nelerdir? Oniks Taşının En Bilinen Faydaları... Oniks taşı yüzyıllar boyunca gizem kaynağı olmuştur. Eşsiz oniks taşı binlerce yıldır en popüler mücevher taşları arasında bulunmaktadır.
27.01.2024 Yaşam
Trabzonspor'da ilk hedef Bartosz Slisz!
Trabzonspor'da ilk hedef Bartosz Slisz! Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek isteyen Trabzonspor’da çalışmalar hız kazandı. Bordo-mavililerde ilk hedefin Polonyalı orta saha oyuncusu Bartosz Slisz olduğu ortaya çıktı.
20.11.2023 Trabzonspor
Beşiktaş durdu, Fenerbahçe avladı! UEFA ülkeler sıralasında duraklama günü! 6 Ekim UEFA ülke puanları
Beşiktaş durdu, Fenerbahçe avladı! UEFA ülkeler sıralasında duraklama günü! 6 Ekim UEFA ülke puanları UEFA ülkeler sıralaması güncellendi. 6 Ekim UEFA Konferans Ligi akşamında Beşiktaş evinde Lugano'ya 3-2 yenilirken Fenerbahçe, Çek Cumhuriyeti'nde Spartak Trnava'yı yendi. Geçtiğimiz akşam Şampiyonlar Ligi'nde Manchester deplasmanından 3 puanla dönen Galatasaray'ın galibiyetiyle birlikte UEFA ülke puanları değişti. Türkiye'nin UEFA ülke sıralamasındaki yeri ve puanı nedir? İşte detaylar...
5.10.2023 Gündem
Almanya Bayrağı Anlamı Nedir? Almanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Almanya Bayrağı Anlamı Nedir? Almanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Almanya bayrağı yatay eşit çizgiler ile ayrılmış siyah, kırmızı ve sarı renklerden oluşmaktadır. Avrupa kıtasında bulunan Almanya 1990 tarihinde Almanya Federal Cumhuriyeti olarak bağımsızlığını kazanmıştır. 
1.09.2023 Eğitim
İngiltere'den İstanbul'a cebinde 1 kuruşla geldi! Amacı ortaya çıktı
İngiltere'den İstanbul'a cebinde 1 kuruşla geldi! Amacı ortaya çıktı İngiltere’nin Somerset bölgesinde yaşayan 29 yaşındaki Kerr Rawden, cebinde sadece bir kuruşla dokuz Avrupa ülkesini gezmek gibi iddialı bir göreve çıktı. Bir havlu, yedek kıyafet, bir hamak, bir meşale ve güvenilir çakısından başka bir şeyi olmayan Kerr, tek başına yolculuğa çıktı. Kerr’in amacı ise herkesi duygulandırdı.
5.08.2023 Dünya
Antalya turizmi 2023 yılında rekorlara doymuyor! Temmuz ayında Antalya'ya 2 milyon 660 bin 420 turist geldi
Antalya turizmi 2023 yılında rekorlara doymuyor! Temmuz ayında Antalya'ya 2 milyon 660 bin 420 turist geldi Turizmde rekorlar yılı olarak bilinen 2019 yılının Temmuz ayında Antalya’yı 2 milyon 592 bin 471 kişi ziyaret ederken, bu sayı 2023 yılında 2 milyon 660 bin 420 olarak gerçekleşti. Bu rakamla birlikte, Antalya’yı hava yoluyla ziyaret eden turist sayısı bakımından tüm zamanların en iyi temmuz ayı gerçekleşmiş oldu.
1.08.2023 Ekonomi
Justin Bieber, Ramsay Hunt sendromuna yakalanmıştı! Turnesini iptal etti
Justin Bieber, Ramsay Hunt sendromuna yakalanmıştı! Turnesini iptal etti Geçtiğimiz haziran ayında Ramsay Hunt sendromu teşhisi konulan ve sosyal medyada yayınladığı video ile hastalığını anlatan Kanadalı şarkıcı Justin Bieber, sağlık sorunları nedeniyle dünya turnesine devam etmeyeceğini açıkladı.
2.03.2023 Magazin
A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın play-off'taki rakibi Sırbistan oldu
A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın play-off'taki rakibi Sırbistan oldu A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2023 IHF Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri play-off turunda Sırbistan ile eşleşti.
19.11.2022 Diğer Sporlar
Survivor Nisa Bölükbaşı ülkesinden otomobilini getirdi!
Survivor Nisa Bölükbaşı ülkesinden otomobilini getirdi! Katıldığı Survivor yarışmasıyla hayatı değişen Nisa Bölükbaşı önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Bölükbaşı sevgilisi Ogeday Girişken ile ayrılık iddialarına da yanıt verdi.
25.10.2022 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Prag'da vatandaşlar karşıladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Prag'da vatandaşlar karşıladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Konseyi Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti Başbakanı Petr Fialanın davetlerine icabetle Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesine katılmak üzere Çek Cumhuriyetinin başkenti Praga
6.10.2022 Siyaset
'Karbon sıfır hedefi için ulaşım metotlarımızı çeşitlendirmeliyiz'
'Karbon sıfır hedefi için ulaşım metotlarımızı çeşitlendirmeliyiz' Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kayseri’yi ziyaret eden Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, “İklim değişikliğinin ekonomiler ve çevre üzerindeki negatif etkilerinin farkındayız. Sıcak hava dalgaları, yangınlar, kuraklıklara şahit oluyoruz. Avrupa Birliği ve Türkiye, Paris İklim Anlaşmasını imzaladılar. Bu yüzyılın ortası itibariyle karbon sıfır olmayı hedefliyorlar. Bu hedeflere ulaşmak için metro, tramvay gibi toplum ulaşım araçlarını daha fazla kullanmalı, ulaşım metotlarımızı çeşitlendirmeliyiz” dedi. Kentsel ulaşımın enerji tüketimine ve emisyona katkıda bulunan en önemli faktörlerden olduğunu belirten Büyükelçi Meyer-Landrut, “Avrupa’da karbon emisyonlarının yaklaşık yüzde 25’inin kentsel ulaşım kaynaklı olduğunu görüyoruz. Bu nedenle Avrupa Hareketlilik Haftası’nda ulaşım alışkanlıklarımızı değiştirmenin önemini, daha fazla yürümeyi, daha fazla toplu taşıma ve bisiklet kullanmayı vurguluyoruz” diye konuştu.
20.09.2022 Reklam
Arda Turan itiraf etti: Gözüm bozuk bozuk penaltı attım
Arda Turan itiraf etti: Gözüm bozuk bozuk penaltı attım Dün futbolu bırakma kararını açıklayan ve sahalara veda eden Arda Turan Kafa TV'ye çok önemli açıklamalarda bulundu.
13.09.2022 Süper Lig
Schengen vizesi nedir? Schengen vizesi ücreti ne kadar? Schengen vizesinde ret alınca ücret iadesi yapılıyor mu? İşte Schengen Vizesi başvuru ücretleri
Schengen vizesi nedir? Schengen vizesi ücreti ne kadar? Schengen vizesinde ret alınca ücret iadesi yapılıyor mu? İşte Schengen Vizesi başvuru ücretleri Schengen vizesini almak ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gitmek isteyenler için gereken işlemler sıklıkla merak edilen konuların başında geliyor. Schengen vizesi almak için ödenen ücretler ve yapılacak işlemler bekleme sürelerini de etkiliyor. Peki, Schengen vizesi nedir? Schengen üyesi olan ülkeler hangileri? Schengen vizesi almak için gerekli evraklar neler? Schengen vizesi ücreti ne kadar? Schengen vizesinde ret alınca ücret iadesi yapılıyor mu? İşte Schengen Vizesi başvuru ücretleri
17.08.2022 Dünya
Türkiye'nin istediği 1998 terör şüphelisinden 18'i iade edildi
Türkiye'nin istediği 1998 terör şüphelisinden 18'i iade edildi Adalet Bakanlığı'nın son 10 yılda yurt dışında bulunan farklı terör örgütleriyle ilişkili 1998 şüpheliden 18'inin iade talebi kabul edilirken, 734'ü reddedildi, 807'si ile ilgili süreç devam ediyor.
12.08.2022 Gündem
Fenerbahçe'de Jorge Jesus Slovacko maçının ilk 11'ini belirledi! Kadroda büyük sürpriz
Fenerbahçe'de Jorge Jesus Slovacko maçının ilk 11'ini belirledi! Kadroda büyük sürpriz Fenerbahçe, bu akşam UEFA Avrupa Ligi üçüncü eleme turunda Çek Cumhuriyeti'nin Slovacko takımını konuk edecek. Portekizli teknik direktör Jorge Jesus Kadıköy'de saat 20.00'de başlayacak karşılaşma öncesi ilk 11'ini belirledi. Yeni transferin Çek ekibi karşısında ilk kez forma giymesi bekleniyor.
4.08.2022 Fenerbahçe
Son dünya şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu İngiltere'de tarihe geçti
Son dünya şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu İngiltere'de tarihe geçti 2021 Dünya Superbike (WSBK) şampiyonu Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, 2022 WSBK’in beşinci durağı olan İngiltere’de tarihi bir yarış haftasına imza attı. Donington Park'taki hafta sonunun ikinci yarışına ilk sıradan başlayan Toprak, yarış boyunca olağanüstü savunmalara imza atarak damalı bayrağı lider geçti. Superpole yarışını da kazanarak İngiltere’de üçte üç yapan Toprak Razgatlıoğlu bunu başaran üçüncü isim olarak tarihe geçti.
17.07.2022 Moto GP
İşte Trabzonspor'un yeni stoperi! Boyata olmayınca...
İşte Trabzonspor'un yeni stoperi! Boyata olmayınca... Boyata için Herta Berlin'le masaya oturmasına rağmen Alman kulübüyle anlaşmaya varamayan Trabzonspor, Hollandalı futbolcu Riechedly Bazoer’i gündemine aldı.
16.07.2022 Trabzonspor
Emre Mor kimdir, nereli, kaç yaşında? Emre Mor hangi takımda oynuyor? Mor’un biyografisi ve futbol kariyerinin geçmişi!
Emre Mor kimdir, nereli, kaç yaşında? Emre Mor hangi takımda oynuyor? Mor’un biyografisi ve futbol kariyerinin geçmişi! Fenerbahçe Kulübü, Fatih Karagümrüklü futbolcu Emre Mor ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Peki, Emre Mor kimdir, nereli, kaç yaşında? Emre Mor hangi takımda oynuyor? Mor’un biyografisi ve futbol kariyer geçmiş…
2.07.2022 Şampiy10
NATO’da veto hakkı olan ülkeler hangileri? Türkiye izin vermezse Finlandiya ve İsveç üye olabilir mi?
NATO’da veto hakkı olan ülkeler hangileri? Türkiye izin vermezse Finlandiya ve İsveç üye olabilir mi? NATO'ya üye olmak için Finlandiya ve İsveç’in başvuru yapmasının ardından sürece karşı olduğunu açıklayan Türkiye’den veto geldi. İki ülkenin üyeliği için çekincesi olan Türkiye, ilk aşamada görüşmenin başlatılmasını engelledi. NATO kaynakları, Türkiye’nin karşı çıkması üzerine Konsey’in görüşmeleri başlatma kararı alamadığını söyledi. Peki, NATO’da veto hakkı olan ülkeler hangileri? Nato kurucu üyeleri kimler? Nato üyelik süreci nasıl işliyor? Türkiye izin vermezse Finlandiya ve İsveç üye olabilir mi? İşte merak edilenler…
19.05.2022 Dünya
Avrupa Birliği'nde Rusya depremi! Yunanistan'ın Türkiye korkusu ikiye böldü...
Avrupa Birliği'nde Rusya depremi! Yunanistan'ın Türkiye korkusu ikiye böldü... Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra Rus petrolüne yaptırım uygulamak için harekete geçen Avrupa Komisyonu'nun planları Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Malta’nın yaptığı yoğun lobi çalışmaları nedeni ile parçalandı. Yunanistan petrol yasağı nedeni ile kendilerinin sahneden çekilmesi durumunda aralarında Türkiye ve Çin'in de aralarında bulunduğu ülkelerin devreye gireceğini savunuyor.
10.05.2022 Dünya
Safiye Soyman'dan Seda Sayan - Çağlar Ökten açıklaması!
Safiye Soyman'dan Seda Sayan - Çağlar Ökten açıklaması! Ünlü isimler prodüktör Kemal Aslan’ın Uluorta’da verdiği iftarda bir araya geldi. Katılımcılar arasında yer alan Safiye Soyman, kendisinden 25 yaş küçük Çağlar Ökten'le 7 Mayıs'ta Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da evlenecek olan yakın dostu Seda Sayan ile müstakbel eşi arasındaki yaş farkı hakkında konuştu.
22.04.2022 Magazin
Safiye Soyman'dan duygusal açıklama: Oğlum Harun'un geleceği garanti altında
Safiye Soyman'dan duygusal açıklama: Oğlum Harun'un geleceği garanti altında Türk Sanat Müziği sanatçısı Safiye Soyman'ın (61) eski eşi Ziya Akaröz ile evliliğinden dünyaya gelen Harun, 20 yıldır MS hastalığıyla mücadele ediyor. Oğlunun son durumunu anlatan şarkıcı, kendisinden 25 yaş küçük müzisyen Çağlar Ökten ile aşk yaşayan yakın dostu Seda Sayan'ın Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da gerçekleşecek nikâh törenine katılmayacağını açıkladı.
7.04.2022 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Çek Cumhuriyeti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çek cumhuriyeti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.