Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Galatasaray'da Okan Buruk'tan rotasyon formülü!

Galatasaray'da Okan Buruk'tan rotasyon formülü!

Yoğun bir maç trafiği içinde bulunan Galatasaray’da teknik heyet, Sparta Prag rövanşını düşünerek Ankaragücü deplasmanında kadroyu değiştirecek. Vinicius, Köhn ve Zaha’ya ilk 11’de forma vermeyi planlayan Okan Buruk; Icardi, Mertens ve Kerem Aktürkoğlu’nu kulübeye çekecek.

Galatasaray'da Okan Buruk'tan rotasyon formülü!

Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk, Çek Cumhuriyeti’nde perşembe akşamı oynayacakları Sparta Prag rövanşını düşünerek bugün Ankaragücü deplasmanında rotasyona gidecek.

Zorlu maç trafiğinde elindeki kadroyu en verimli biçimde kullanmaya çalışan Okan Buruk hem yorgunluğu hem de hafta içinde yapılacak mücadeleyi hesaba katarak kadroda değişikliklere imza atacak.

Genç teknik adamın hafta arası Sparta Prag’a karşı sahaya sürdüğü 11’den en az 3-4 farklı isimle Ankaragücü’ne karşı maça başlayacağı ifade edildi. Mauro Icardi’nin yerine yeni transfer Carlos Vinicius’u 11’de oynatmayı planlayan Okan Buruk böylece Arjantinli futbolcuyu dinlendirecek ve olası bir sakatlıktan da koruyacak.

 BERKAN ORTA SAHAYA

Okan Buruk yeni transfer Derrick Köhn’e de ilk kez şans verecek. Hannover’den transfer edilen Alman sol bek, Ankaragücü maçıyla beraber sarı-kırmızılı formayla siftah yapacak. Mertens’in yerine orta sahada büyük olasılıkla Berkan Kutlu yer alacak.

ŞAMPİYONLUK MEKTUBU

Süper Lig şampiyonluğuna kilitlenen Galatasaray’da kulüp tüm futbolculara ayrı ayrı mektup gönderdi.

Haberin Devamı

Oyuncuları motive eden ifadelerin kullanıldığı mektuplarda 'şampiyonluk' detayının olması da dikkat çekti. Sarı-kırmızılı bazı futbolcular da kendilerine gönderilen mektupları sosyal medya hesaplarından paylaşarak teşekkür etti.

ERYAMAN UYARISI

Cim-Bom’da Ankaragücü maçı öncesi teknik heyetten futbolculara zemin uyarısı geldi. Okan Buruk zemini uzun süredir tartışma konusu olan Eryaman Stadı’nda yaşanabilecek sakatlıklar konusunda futbolcularına uyarılarda bulunurken dikkatli olmalarını istedi.

Yoğun ve zorlu fikstürde oyuncu kaybetmek istemeyen sarı-kırmızılı teknik adamın, "Kötü bir zeminde oynacağız. Elbette bu bahaneye sığınmadan çıkıp kazanmamız gerekiyor. Ligde şampiyonluğa ulaşmak için bu zorlu deplasmanda kayıp yaşamamalıyız. Hepinize ihtiyacım var ve sakatlık yaşanmaması için dikkatli davranın" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

 ABDÜLKERİM, KAAN VE NDOMBELE GÖTÜRÜLMEDİ

Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Ankaragücü ile bugün kritik bir puan mücadelesine çıkacak Galatasaray hazırlıklarını tamamladı. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde Teknik Direktör Okan Buruk yönetimindeki antrenman dinamik ısınmayla başladı.

Haberin Devamı

İki grup halinde 8’e 2 pas çalışmasıyla devam eden idman taktik çalışmayla sona erdi. Sarı-kırmızılı takım öğleden sonra özel uçakla Ankara’ya giderek kampa girdi. Hafif ağrıları bulunan Kaan Ayhan, Abdülkerim ve Ndombele riske edilmemek için İstanbul’da bırakıldı.