Çam Ağacı

Çam Ağacı

Son dakika çam ağacı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çam ağacı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çam ağacı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çam Ağacı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çam ağacı gelişmeleri de dahil olmak üzere 211 çam ağacı haberi bulunmuştur. Tüm çam ağacı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yılbaşı ağacı süslemek günah mı? Yılbaşında çam ağacı süsleme geleneği Türklerden mi geliyor, Yılbaşında çam ağacı neden süslenir?
Yılbaşı ağacı süslemek günah mı? Yılbaşında çam ağacı süsleme geleneği Türklerden mi geliyor, Yılbaşında çam ağacı neden süslenir? Yılbaşı ağacı süslemek günah mı, yılbaşında ağaç süsleme geleneği nereden gelir? Yılbaşı için sayılı gün kaldı. Vatandaşlar yeni yıl hazırlıkları kapsamında çam ağacı da süslemek istiyor. Yılbaşında ağaç süslemenin nereden geldiği, günah olup olmadığı bu kapsamda merak ediliyor. Öte yandan Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın da yılbaşı ağacı süsleme geleneğine yönelik açıklamaları bulunuyor. Peki, Yılbaşında çam ağacı neden süslenir? Yılbaşında çam ağacı süsleme geleneği Türklerden mi geliyor? Yılbaşı ağacı kurmak günah mı?
19.12.2023 Gündem
Evde yılbaşı kutlamasına 'süslü tarife'! Fiyatlar cepleri yakacak
Evde yılbaşı kutlamasına 'süslü tarife'! Fiyatlar cepleri yakacak Yılbaşı kutlamasında tercih edilen yapay çam ağacı ile süs eşyaları ve Noel Baba şapkası, sakalı gibi ev süslerinin maliyeti, geçen yıla göre yüzde 50'den fazla arttı. Yılbaşı ağacının fiyatı, süslemeler de eklendiğinde tercihe göre 1200 lira ile 22 bin 500 lira arasında değişiyor.
14.12.2023 Gündem
Falda Çam Ağacı Görmek Ne Demek? Kahve Falında Çam Ağacı Nasıl Yorumlanır?
Falda Çam Ağacı Görmek Ne Demek? Kahve Falında Çam Ağacı Nasıl Yorumlanır? Falda çam ağacı genellikle neşe ve köklü bir keyif üzerine yorumlanmaktadır. Falda çam ağacı şekli gören kişinin hayatında sevgi ve mutluluk olacağına dalalet etmektedir. Bununla beraber çam ağacı falda yorumcular tarafından farklı yorumlanmaktadır.
5.06.2023 Gündem
Orman fakültesinden yangın uyarısı: 'Sıkıntılı dönemler bizi bekliyor'
Orman fakültesinden yangın uyarısı: 'Sıkıntılı dönemler bizi bekliyor' Ege Bölgesi'nin tek orman fakültesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Orman Fakültesinde görevli Öğretim Üyesi Dr. İsmail Baysal, "Sıcaklıklardaki yükselişler ve bağıl nem değerlerindeki düşüşler, yangınların adedi ve alansal olarak büyüklükleri üzerinde önemli ölçüde etkilidir. Uzun süreli ortalama sıcaklıkları göz önüne aldığımızda bu sene ve önümüzdeki senelerde sıcaklıklardaki artışa bağlı olarak sıkıntılı dönemler bizi beklemekte. Sıcaklıkların artması ve tek yıllık otsu bitkilerin kuruması da yangınların başlangıcı ve gelişimi için oldukça elverişli bir zemin hazırlıyor" dedi.
19.05.2023 Gündem
Maltepe'de devrilen ağacın dalları bir dairenin balkonundan içeri girdi
 Maltepe'de devrilen ağacın dalları bir dairenin balkonundan içeri girdi İstanbul Maltepe'de devrilen çam ağacının dalları, bir binanın ikinci katındaki dairenin balkonunun camını kırdı. Dalların pencereden içeri girdiği dairenin sahibi, "Evde otururken bir gürültü geldi. Baktığımızda ağaç devrilmiş, camları kırmış içeriye doğru gelmiş" dedi.
18.05.2023 Yaşam
Yılbaşı menüsü | 2023 evde yılbaşı menüsünde neler olmalı, yılbaşı için evde neler yapılabilir? İşte yılbaşı menüsü örnekleri...
Yılbaşı menüsü | 2023 evde yılbaşı menüsünde neler olmalı, yılbaşı için evde neler yapılabilir? İşte yılbaşı menüsü örnekleri... Başlangıçtan, ana yemeğe, salatadan, tatlıya, mezeye nefis yılbaşı menüsü oluşturmaya hazır mısınız? Yılbaşına evde dışarıda hissettirecek tarifleri derledik. Peki, 2023 evde yılbaşı menüsünde neler olmalı, yılbaşı için evde neler yapılabilir? İşte Yılbaşı menüsü...
31.12.2022 Gündem
Demet Şener ve sevgilisinden aşk pozu!
Demet Şener ve sevgilisinden aşk pozu! Eski manken Demet Şener, sevgilisi Tolga Arman ile Şile'ye gitti.
7.12.2022 Magazin
Yılbaşının simgesi 'yapay çam ağacı' cep yakıyor
Yılbaşının simgesi 'yapay çam ağacı' cep yakıyor Yılbaşı kutlamasında tercih edilen yapay çam ağacının fiyatı, geçen yıla göre 2 kat artarak 550 liradan satılıyor. Rusya-Ukrayna savaşı sonrası kentteki yabancı nüfusunun arttığı Antalya'da yılbaşı ağacının fiyatı, süslemeler de eklendiğinde 1200 lira ile 13 bin lira arasında değişiyor.
4.12.2022 Yaşam
Bakan Kurum ve AK Partili Dağ'dan yarım asırlık ağaçların kesilmesine sert tepki!
Bakan Kurum ve AK Partili Dağ'dan yarım asırlık ağaçların kesilmesine sert tepki! İzmir Karşıyaka ilçesi'nde yarım asırlık ağaçların kesilmesine tepkiler peş peşe geldi. Şemikler Mahallesi Ordu Bulvarı'ndaki çalışmalar sırasında yolun ortasında kalan yarım asırlık çam ağacı, belediye ekiplerince kesildi. Bakan Kurum, "CHP yine şaşırtmadı! İzmir’de bir ağacı kurtaramayıp, katletmişler. Lafta en ‘çevreci’ kendileri, ama iş icraata gelince ağaçlara kıyıyorlar! Biz onları kurtarırız, yenilerini dikeriz. Siz sosyal medya belediyeciliğine devam!” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise "Anladık bir fidan bile dikemiyorsunuz. Anladık, anladık da bari olanı yıkmayın. Hangi projenize engel oldu o yarım asırlık çınar? Yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.
14.08.2022 Gündem
Kütahya'da şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi!
Kütahya'da şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi! Kütahya'nın merkeze bağlı Lütfiye Köyü yakınlarında etkili olan fırtınada yüzlerce çam ağacı devrildi, iletişim hatları zarar gördü. Köy muhtarı Rasim Altıntaş, "Eğer köyümüze gelseydi komple kaldırırdı. Çocukluğumuzdan beri hiç böyle bir şey görmedik. İlk defa böyle oluyor. Dolu ve rüzgarla karışık büyük bir ses geldi. Evden dışarı çıkamadık. Felaket oldu" dedi.
12.06.2022 Yaşam
Kütahya'da fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, köylüler şok oldu! 'Hiç böyle bir şey görmedik'
Kütahya'da fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, köylüler şok oldu! 'Hiç böyle bir şey görmedik' Kütahya'nın merkeze bağlı Lütfiye Köyü yakınlarında etkili olan fırtınada yüzlerce çam ağacı devrildi, iletişim hatları zarar gördü. Köy muhtarı Rasim Altıntaş, "Eğer köyümüze gelseydi komple kaldırırdı. Çocukluğumuzdan beri hiç böyle bir şey görmedik. İlk defa böyle oluyor. Dolu ve rüzgarla karışık büyük bir ses geldi. Evden dışarı çıkamadık. Felaket oldu" dedi.
12.06.2022 Yaşam
Zihin çalıştıran, empatiyi geliştiren şaşırtıcı cevaplarıyla öğretici en kolay ve en zor bilmeceler!
Zihin çalıştıran, empatiyi geliştiren şaşırtıcı cevaplarıyla öğretici en kolay ve en zor bilmeceler! Çocuklar için beyin jimnastiği yerine geçen bilmeceler, kelime oyunlarına ya da neden - sonuç ilişkisine dayalı kısa sorulara denir. Komik, şaşırtıcı, öğrenmeye yönelik, zihin çalıştıran bir tür egzersiz olan bilmeceler, özellikle çocukları öğrenmeyi teşvik edecek küçük oyunlardır. Hitap ettiği kitleye göre yani çocuk, yetişkin ve yaşlılara göre türleri bulunur. Bilmecelerin zorluk seviyesi de yaş gruplarına göre değişir. Çocuklara empati, iş birliği, sabır ve benzeri şeyleri öğretmeye ek olarak, onların zekasını da devreye sokmak istiyor, nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız en güzel bilmece örneklerini sizin için derledik. İşte çocuklar için düşünmeyi teşvik edecek, zeka çalıştıran kolay ve şaşırtıcı bilmeceler ve cevapları…
7.06.2022 Eğitim
Bağışıklılığı güçlendiriyor! Sinire iyi geliyor! Şifa deposu
Bağışıklılığı güçlendiriyor! Sinire iyi geliyor! Şifa deposu Ege’de yüzyıllardır süre gelen ot toplama ve yemeklerini yapma geleneği, günümüzde sıradan bir bahar etkinliği olmaktan çıkarak festivallere dönüştü. 300’e varan çeşidiyle doğanın Ege Bölgesine sunduğu en büyük armağanlarından olan otların sayısız faydasına dikkat çeken Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Eylem Ezgi Fadıloğlu, otların nasıl tüketilmesi gerektiğini anlattı.
14.03.2022 Sağlık
2 bin yıllık su kemerleri yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya
2 bin yıllık su kemerleri yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya Antalya’nın Manavgat ilçesinde Oymapınar’dan Side Antik kentine su taşımak amacıyla M.S 2'inci yüzyılda inşa edildiği bilinen tarihi Kırkgöz Su Köprüsü, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bazı bölümleri hala ayakta kalan tarihi su kemerleri restore edilmesi gerekirken tahrip ediliyor.
7.03.2022 Kültür Sanat
Bolu'daki yoğun kar yağışı ardından ağaçlar devrildi
Bolu'daki yoğun kar yağışı ardından ağaçlar devrildi Bolu'nun yüksek kesimlerinde günlerce etkili olan yoğun kar yağışı sonrası onlarca ağacın devrildiği tespit edildi.
27.02.2022 Yaşam
İzmir'de ağaç devrildi: Tramvay seferleri durdu
İzmir'de ağaç devrildi: Tramvay seferleri durdu İzmir'in Konak ilçesinde, gövdesinden kırılan çam ağacı yola devrildi. Kaza sırasında şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken tramvay seferleri durdu.
26.09.2021 Yaşam
Fiyatlar ikiye katlandı! Karaborsaya düştü
Fiyatlar ikiye katlandı! Karaborsaya düştü Zam oranları vatandaşı isyan ettirdi. Fiyatlarda yüzde 100'ün üzerinde artış oldu. Karaborsaya düştü. Yangın fırsatçıları şimdi de keresteye göz dikti. Fiyatlar ikiye katlandı. Mobilyacılar sunta ve MDF gibi ürünlerin kara borsaya düştüğünü belirterek duruma isyan etti.
6.08.2021 Ekonomi
Kır düğününde 'ağaç' devrildi: 2'si ağır 10 yaralı
Kır düğününde 'ağaç' devrildi: 2'si ağır 10 yaralı Antalya'da yapılan kır düğününde, 15 metre uzunluğundaki çam ağacının devrilmesi sonucu 2'si ağır 10 kişi yaralandı.
26.07.2021 Yaşam
Evrencan Gündüz: Aşık olmak çok ilgi çekici değil
Evrencan Gündüz: Aşık olmak çok ilgi çekici değil Aşkın aslında insana beslenen bir duygu olmadığını belirten 25 yaşındaki şarkıcı, "Benim aşık olduğum organizmalar ve objeler giderek değişmeye başladı" dedi.
21.04.2021 Magazin
Çok tehlikeli! Çoğu kişi bilmiyor, hastanelik ediyor
Çok tehlikeli! Çoğu kişi bilmiyor, hastanelik ediyor Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hüseyin Çetin, çam kese tırtıllarına karşı uyarıda bulunarak, “Temas halinde kıllar hemen etrafa yayılıyor. Alerjik bünyeye sahip olanlar ve astımı olanlarda maalesef kötü sonuçlarla karşılaşılıyor" dedi.
7.03.2021 Sağlık
Vergi muafiyeti motive etti! Evde yapıp internette satıyorlar
Vergi muafiyeti motive etti! Evde yapıp internette satıyorlar Sosyal medya son dönemde cıvıl cıvıl. Evde ürettiğini internetten satanlara gelen vergi muafiyetinin de motivasyonuyla yapılan kurabiyeler, reçeller, sabunlar göz dolduruyor.
16.01.2021 Ekonomi
Yılbaşının simgesi 'çam ağacı' bu yıl zamlı! 400 liradan başlıyor...
Yılbaşının simgesi 'çam ağacı' bu yıl zamlı! 400 liradan başlıyor... Pandemi nedeniyle yeni yılı evde karşılamaya hazırlananların yılbaşı gecesi için tercih ettiği yapay çam ağacının fiyatı, geçen yıla göre 2 kat arttı. 250 liradan başlayan yapay yılbaşı ağacının fiyatı, süslemeler de eklendiğinde 400 lira ile 3 bin lira arasında değişiyor.
16.12.2020 Ekonomi
Kapış kapış satılıyor! 700 lira...
Kapış kapış satılıyor! 700 lira... Yeni yıla sayılı günler kaldı. Bu yıl konaklamalı bir yılbaşı tatili tercih etmeyenler yılbaşını evde geçirecek. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yılbaşını evde geçirecek olan vatandaşlar ev süslemelerine başladı. Hem yemekte hazırlık telaşı hem süsleme hem de sofraya konulacak tabak, çanağa kadar yeni yıl temaları öne çıkıyor.
15.12.2020 Yaşam
Yılbaşı ağacı anlamı! Yılbaşı ağacı geleneği nereden gelir?
Yılbaşı ağacı anlamı! Yılbaşı ağacı geleneği nereden gelir? Yılbaşı korona gölgesinde geçecek olsa da yeni yıl heyecanı herkesi sardı. 2020 yılında salgının baş göstermesi 2021 yılının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de heyecanla beklenmesine neden oldu. Günler öncesi yeni yıl hazırlıkları başlarken, yılbaşının en önemli ritüeli olan çam ağacı süslemeleri de yerini aldı. Peki, yılbaşı ağacı geleneği nereden gelir? İşte Yılbaşı ağacının anlamı…
14.12.2020 Gündem
Kozalak toplarken feci şekilde can verdi!
Kozalak toplarken feci şekilde can verdi! Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, kozalak toplamak için çıktığı çam ağacının üzerinden geçen yüksek gerilim hattı tellerine temas eden Yasin Taş (27), akıma kapılarak yaşamını yitirdi.
1.10.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Çam Ağacı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çam ağacı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.