Çalışan Anneler

Çalışan Anneler

Son dakika çalışan anneler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çalışan anneler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çalışan anneler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çalışan Anneler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çalışan anneler gelişmeleri de dahil olmak üzere 460 çalışan anneler haberi bulunmuştur. Tüm çalışan anneler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Birikmiş binlerce liranız olabilir
Çalışan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Birikmiş binlerce liranız olabilir Çalışan milyonlar ile bil birlikte devlet desteği alan ya da banka hesabı olan milyonları kapsıyor. Birikmiş paranız olabilir. Devletin sunduğu engelli ve yaşlı aylıkları gibi ödemelerinin hesaplarına yatırıldığının farkına bile varmıyor. Peki, unutulan destek ödemeleri nasıl alınabilir? İşte adım adım bilinmesi gerekenler…
7.03.2024 Gündem
Emeklilik imkanı doğuyor! Milyonlar bekliyordu
Emeklilik imkanı doğuyor! Milyonlar bekliyordu Emeklilik fırsatı geliyor. Milyonlarca kişi yararlanacak. Ekonomide yeni torba kanun teklifi bu hafta Meclis’e sunulacak. Yasa teklifi 80 maddeden oluşacak. İşte teklifin detayları...
24.11.2023 Çalışma Hayatı
EYT yasası merakla bekleniyor! Kadın çalışanları ilgilendiriyor. İşte doğum borçlanmasında çözüm bekleyen o detay!
EYT yasası merakla bekleniyor! Kadın çalışanları ilgilendiriyor. İşte doğum borçlanmasında çözüm bekleyen o detay! Yüzbinlerce çalışanı ilgilendiriyor! EYT yasası merakla beklenirken geriye dönük prim ödemesi yapılmasına olanak sağlayan doğum borçlanmasının kapsamının genişletilmesi bekleniyor. Henüz EYT yasası ile ilgili detaylar netlik kazanmasa da sosyal güvenlik uzmanları geriye dönük prim ödemesi yapmasına olanak sağlayan doğum borçlanmasında doğum öncesi sigortalı olmak şartının kaldırılmasını bekliyor. Düzenleme EYT yasasına girerse sigortalılarda mağduriyet yaratan bu durum da ortadan kaldırılmış olacak. Peki, Doğum borçlanması nedir? Sigortalılık öncesi doğum borçlanması çıkar mı? Sigorta başlangıcından önceki doğumların borçlanılması mümkün mü? İşte geriye dönük doğum borçlanması ile ilgili bilmeniz gerekenler…
12.10.2022 Çalışan Hakları
Yaşlı, engelli, hasta, çalışan milyonları ilgilendiriyor! 2022'de değişti, 2.354 TL...
Yaşlı, engelli, hasta, çalışan milyonları ilgilendiriyor! 2022'de değişti, 2.354 TL... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Zam geldi. Başvuranlar gerekli şartları taşıması durumunda her ay alıyor. Yeni yılla birlikte ödeme miktarı 2.354 TL'ye yükseldi. Yaşlı, engelli, hasta, çalışan pek çok kişi yararlanıyor. Devlet destekleri 2022'de artarak devam ediyor. Yüzde 33 zam yapıldı. İhtiyaç sahibi yaşlı, hasta, engelli, kadın çalışanlar talepte bulunmaları durumunda devlet tarafından destekleyici ödemeler alıyor. 65 yaş ve üzerinde olan vatandaşlardan hiçbir güvencesi olmayanlara yaşlılık aylığı bağlanıyor. Bu aylık yüzde 33 artarak 1084 liraya yükseldi.
9.02.2022 Ekonomi
Ayda 1.531 TL destek ödemesi yapılıyor! Çalışan ya da iş arayanlar yararlanıyor...
Ayda 1.531 TL destek ödemesi yapılıyor! Çalışan ya da iş arayanlar yararlanıyor... Çalışan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Ayda en az 1.531 lira destek sağlanıyor. Çalışma şartı bulunuyor. Bu destekten yararlanmak isteyenlerin SGK'ya başvurması gerekiyor. Destek ödemesi çalışılmayan dönemi de kapsıyor. İşten ayrılanların talep etmesi durumunda 1.531 TL'lik destek ödemeleri 3 ay daha uzatılabiliyor. Devlet maddi güçlük çeken ailelere, kadının iş hayatında istihdamı için bu yıl ayda bin 531 TL kreş yardımı yapacak. İŞKUR, İşte Anne Projesi kapsamındaki kurslara katılan annelere ayda 3.300, 3 ayda 9.900 lira ödeme yapacak
31.01.2022 Çalışma Hayatı
Zam geldi! 7.500 TL oldu, ödemeler 2 yıl sürüyor, paralar TC kimlik numarası ile PTT'den alınıyor
Zam geldi! 7.500 TL oldu, ödemeler 2 yıl sürüyor, paralar TC kimlik numarası ile PTT'den alınıyor Ocak 2022 itibarı ile zamlı olarak ödenmeye başlıyor. Birçok kişi bu destekten yararlanıyor. Ödemeler 2 yıl sürüyor: Toplam ödeme miktarı 22 bin lirayı buluyor. Başvurular internet aracılığı ile yapılıyor. Hükümet, bu yıl da doğum yapan çalışan kadınlara süt ve emzirme parası, doğum, kreş yardımı, yarım gün çalışma desteği vermeye devam edecek. Emzirme ödeneği bu yıl için 316 liraya çıkarken iki yıl süresince verilecek tutar 7500 liraya ulaşacak. Bir çocuklu asgari ücretli bir anneye ödenen doğum (rapor) parası 12 bin 450 lira olacak. Doğum, kreş yardımıyla birlikte çalışan annelerin bu yıl alacağı destek tutarı 22 bin lirayı geçecek.
11.01.2022 Çalışan Hakları
Çalışan yüz binleri kapsıyor! Ve zorunlu, çocuk başına 1788 lira...
Çalışan yüz binleri kapsıyor! Ve zorunlu, çocuk başına 1788 lira... Çalışan yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Ücretsiz sağlanıyor. 1788 lira vergiden muaf tutuluyor ve bunun da şartları bulunuyor. İşverenlerin yapması zorunlu. Çalışan annelere ve işverenlere yönelik açıklama geldi. 150 veya daha fazla kadın çalışanı bulunan işverenler kreş hizmeti sağlamakla yükümlü. Kreş hizmeti bedelinin ise tamamen ücretsiz olması gerekiyor, çalışan annelerden bunun için para alınmıyor. Bu kapsamda kreş hizmetinin işveren tarafından yerine getirilmesi halinde hizmet bedelinin tamamı, hizmet satın alınarak yerine getirilmesi halinde ise 2021 yılı için hizmet sağlanan her çocuk için 1.788,75 TL'lik kısmı gelir vergisinden istisna tutuluyor.
27.09.2021 Çalışma Hayatı
14 soruda kadın çalışanlara sağlanan destekler ve haklar! 10 milyon kadın çalışanı ilgilendiriyor!
14 soruda kadın çalışanlara sağlanan destekler ve haklar! 10 milyon kadın çalışanı ilgilendiriyor! Milyonlarca kadını ilgilendiriyor. Kadın çalışanlara sağlanan yeni destekler açıklandı. Türkiye'de sayısı 10 milyona ulaşan kadın çalışanların emzirme parasından gece çalışmaya, doğum yardımından iş göremezlik ödeneğine kadar birçok konuda geniş imkanlar tanınıyor. Peki, Çalışan kadınlara sağlanan haklar neler? Emzirme parası, doğum yardımı ve gece çalışma hakları!
24.07.2021 Çalışan Hakları
Memur, işçi, esnaf milyonları kapsıyor!  İşte izin, emeklilik, yarım çalışmanın tüm detayları
Memur, işçi, esnaf milyonları kapsıyor! İşte izin, emeklilik, yarım çalışmanın tüm detayları Memur, işçi, esnaf milyonlarca kadın çalışanı kapsıyor. Doğum yapan işçi ve memurlara doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere 16 hafta analık izni verilir. Esnaf (4/b) statüsündeki kadınlar da aynı dönemde istirahat raporu alırlar. Çoğul gebelik halinde doğum öncesi süreye 2 hafta eklenir. Ayrıca başkasının bakımına muhtaç derecede ağır engelli çocuğu bulunan annelerin erken emeklilik hakkı bulunuyor. Engelli çocuğuna bakarken bir yandan da sigortalı olarak çalışmaya devam eden veya isteğe bağlı sigorta primi ödeyen annelerin prim süresine, bu şekilde geçen günlerin dörtte biri oranında ilave yapılıyor. Bu süre ayrıca emeklilik yaş haddinden indiriliyor. İşte çalışan annelerin, doğum izninden emekliliğine kadar tüm hakları...
10.05.2021 Çalışan Hakları
Annenize verebileceğiniz en güzel Anneler Günü hediyesi!
Annenize verebileceğiniz en güzel Anneler Günü hediyesi! Aileleri için zorluklara göğüs geren anneler, pandemide yaşam stresinin ve sorumlulukların da artmasıyla çok yoruldu. Özellikle de evden veya iş yerinde çalışan annelerin üzerindeki sorumluluğun oldukça fazla olduğunu belirten Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, “Pandemi sürecinde annelerin, özellikle de çalışan annelerin iş yükü çok ağırlaştı. İçerisinde bulunduğumuz bu pandemi sürecinde anneniz için hazırlayacağınız küçük bir sürpriz, onu çok mutlu edecek, ona kendini değerli hissettirecektir. Anneler Günü’nü kutlamak için pahalı hediyelere veya aylarca düşünülerek hazırlanmış sürprizlere gerek yok. Onu ne kadar sevdiğinizi göstermeniz, emekleri için teşekkür etmeniz, içinizden gelerek söyleyeceğiniz bir cümle bile anneniz için en değerli hediyedir” açıklamasında bulundu.
6.05.2021 Sağlık
1500 lira zam geldi! Hesaplara yatırılıyor, başvuru şartı var
1500 lira zam geldi! Hesaplara yatırılıyor, başvuru şartı var Yüz binlerce kişiye güzel haber! Zam geldi. Ödemler bin 500 lira arttı. Paralar Ziraat Bankası'na yatırılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuruda bulunulması gerekiyor. Geçen yıl 7 bin 324 lira ödeniyordu. Bu sene ise 8 bin 904 lira ödeme yapılıyor. Çalışan anneler için doğum izninde geçen sürelere ilişkin devlet tarafından ücret ödemesi yapılıyor. Ödenen en düşük miktar ise 8 bin 904 TL.
19.04.2021 Ekonomi
Banka hesaplarına yatırılıyor! Devlet para ödüyor zam geldi...
Banka hesaplarına yatırılıyor! Devlet para ödüyor zam geldi... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Banka hesaplarına yatırılıyor. Devlet harekete geçti ve ücretler bu yıl yükseldi. Yapılacak ödeme bin 500 lira civarında arttı. En az 8 bin 904 lira para ödeniyor. Paralar Ziraat Bankası hesabına yatıyor. Çalışan anneler için doğum izninde geçen sürelere ilişkin devlet ödeme yapıyor. Geçen sene 7 bin 324 lira ödeniyordu. Çoğu kişi bilmiyor, aynı zamanda annelere süt parası ve ilk çocuk yardımı da yapılıyor. Bu parayı almak için SGK'ya başvuru yapılması gerekiyor.
31.03.2021 Ekonomi
Sürekli yorgunluk ve uyku hali ile baş etmenizi sağlayacak 20 püf noktası
Sürekli yorgunluk ve uyku hali ile baş etmenizi sağlayacak 20 püf noktası Yorgunluk, şiddeti hafiften ciddiye değişen birçok tıbbi durumun ortak bir semptomudur. Yorgunluk, halsizlik aynı zamanda egzersiz eksikliği veya yetersiz beslenme gibi bazı yaşam tarzı alışkanlıkların doğal bir sonucu olarak karşımıza çıkabilir. Yaşam kalitesini düşüren yorgunluk günlük işlerde aksamaya neden oluyor ve kronikleşiyorsa dikkat edilmesi gerekiyor. Uzmanlar, kötü beslenme, yetersiz uyku, hareketsizlik, stresin yorgunluk sendromuna zemin hazırladığını belirtiyor. Peki, Yorgunlukla nasıl başedilir? Kronik yogunluk sendromu nedir? Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat kronik yorgunlukla baş etmenin yollarını anlattı.
17.03.2021 Sağlık
Hesaba yatıyor! Zam geldi, 12 bin 979 lira...
Hesaba yatıyor! Zam geldi, 12 bin 979 lira... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Birçok kişi bu ödemeden haberdar değil. Ocak ayı itibarıyla zam geldi. Annelerin çalışsın çalışmasın bazı desteklerden yararlanma hakkı var. Bunlardan bazılarını çalışan anneler bazılarını ise çalışmasa da tüm anneler alabiliyor. Ocak ayı itibarıyla zam geldi çalışan ve doğum yapan bir anneye toplam 12 bin 979 lira ödeniyor. İşte doğum yardımı ve ödenekleri...
13.02.2021 Çalışan Hakları
Hamileler vardiyalı çalışabilir mi?
Hamileler vardiyalı çalışabilir mi? Çalışanın hakları İş Kanunu çerçevesinde belirlenir ve korunur. İş Kanunu çerçevesinde haklarını merak edenler ise, arama motorları ya da Sosyal Güvenlik Uzmanları aracılığıyla merak ettikleri sorulara yanıt arıyor. Bu kapsamda çalışan anneler, hamileler ya da çocuk yapmayı düşünen kadınlar merak ettikleri sorulara yanıt aramaya çalışıyor. Merak ettiği sorulardan biri ise hamile olup vardiyalı çalışıp çalışamayacakları oldu. Peki, Hamileler kendi istekleri ile vardiyalı çalışabilir mi?
25.01.2021 Çalışma Hayatı
Hesaplara en az 8 bin 904 lira yatıyor! Harekete geçildi ve ücret yükseldi...
Hesaplara en az 8 bin 904 lira yatıyor! Harekete geçildi ve ücret yükseldi... Devlet harekete geçti ve ücretler yükseldi. Çok sayıda vatandaşı kapsıyor. Artık asgari ücretli çalışanın hesabına 8 bin 904 lira yatacak. 2020'de bu rakam 7 bin 324 liraydı. Maaşa göre de alınacak tutar yükselecek. Devlet çalışan annelere yardım eli uzattı. Devlet iş göremezlik ödeneği altında para ödemesi yapıyor. Maaşlar arttı, ödeneğin tutarı da yükseldi. Çoğu kişi bilmiyor, aynı zamanda annelere üç ödeme daha yapılıyor. Bundan çalışmayan anneler de yararlanıyor.
4.01.2021 Ekonomi
Memur, işçi, esnaf... Herkesi kapsıyor! 600 lira
Memur, işçi, esnaf... Herkesi kapsıyor! 600 lira Kadın memur ve çalışan herkesi kapsıyor. İşçi, memur, esnaf statüsündeki kadınlar, doğumdan sonra boşta geçen sürelerinin 2 yıla kadar olan kısmı için borçlanma yapabiliyor. Doğum yapan tüm annelere çocuk parası veriliyor. Bu ödeme ilk çocukta 300, ikincide 400 ve üçüncüde 600 lirayı buluyor.
28.12.2020 Çalışan Hakları
Hesaplara en az 3 bin lira yatacak! Harekete geçildi, ücret artıyor...
Hesaplara en az 3 bin lira yatacak! Harekete geçildi, ücret artıyor... Devlet harekete geçti ve ücret yükseliyor. Çok sayıda vatandaşı kapsıyor. Şu an 2 bin 800 lira ödeniyor ancak 2021'de ücret artacak ve en az 3 bin lira hesaplara yatacak. Devlet çalışan annelere yardım eli uzattı, çoğu kişi haberdar değil. Çocuğa bakacak kimsesi olmayan ve çalışan annelere SGK aylık olarak en az 2 bin 800 lira ödeme yapıyor. Yeni yıl ile birlikte ücrete zam gelecek ve en az 3 bin lira ödenecek. Özel bakım gerektiren çocuk için ise bu destek daha da artıyor. Bu destekten çocuk 36 aylık olana kadar ve en fazla 32 ay süreyle faydalanılabiliyor ve bazı şartları daha bulunuyor.
21.12.2020 Ekonomi
Anaokulu ve kreşler açılacak mı? Bakan Ziya Selçuk açıkladı!
Anaokulu ve kreşler açılacak mı? Bakan Ziya Selçuk açıkladı! Okulların 4 Ocak'ta açılacağı ile ilgili beklentiler devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üzerinde durulan bir başka konu da anaokulları ve kreşlerin açılıp açılmayacağı. Pek çok aile ve özellikle de çalışan anneler anaokulları ve kreşler ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir televiyon programında anaokulları ve kreşler ile ilgili soruları yanıtladı. Peki, Anaokulu ve kreşler açılacak mı? İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamaları...
11.12.2020 Eğitim
Emeklilik için tarihi şans! 1 Ocak'a kadar...
Emeklilik için tarihi şans! 1 Ocak'a kadar... Emekli olmak isteyenlerin şans ayağına kadar geldi. Sosyal güvenlik sisteminde, hizmet borçlanmaları kişilerin prim gün sayılarını artırırken, bazı durumlarda ilk kez sigortalı olunan tarihi geri çekiyor. Bu sayede kişilerin prim gün sayısı artarken, daha erken emekliliğin yolu açılıyor. Prim borcu olan Bağkur’lu, çalışan anneler, askerlik görevini yapmış olan sigortalılar, gurbetçiler... Milyonlarca vatandaşın borçlanarak eksik primlerini kapatma fırsatları var. Ortaya çıkacak zam oranı, emekliliğine sayılı günler kalanların eğer borçlanma yapacaksa maliyetlerini de artıracak. O nedenle aralık sonuna kadar borçlanma yapmak, 2021’de veya daha sonraki yıllarda borçlanmaktan daha avantajlı. Cepte kalacak tutarı bir askerlik borçlanması örneğiyle açıklayalım. Askerlik borçlanması SGK prim gün sayısını artırırken, askerden sonra ilk defa sigortalı olanların SGK başlangıç tarihlerini öne çekiyor ve daha erken emekli olmayı sağlıyor.
4.12.2020 Emekli
Kreşler açılıyor mu? Tatil mi? Resmi ve özel anaokullarda yüz yüze eğitim olacak mı?
Kreşler açılıyor mu? Tatil mi? Resmi ve özel anaokullarda yüz yüze eğitim olacak mı? Covid 19 tedbirleri kapsamında 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesi kararının ardından MEB tarafından anaokulu ve kreşler ile ilgili yeni bir karar açıklandı. Peki, kreşler açılıyor mu? Resmi - özel anaokulları ve kreşlerde yüz yüze eğitim olacak mı?
20.11.2020 Eğitim
Okul öncesi okullar kapanıyor mu? Özel, MEB’e ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı okul öncesi okulların durumu ne olacak, kapatılacak mı?
Okul öncesi okullar kapanıyor mu? Özel, MEB’e ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı okul öncesi okulların durumu ne olacak, kapatılacak mı? Koronavirüs önlemleri nedeniyle 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesi kararı alınınca, çalışan anneler ne yapacak? Sorusu sorulmaya başladı. Çalışan anneler okul öncesi okulların kapatılmamasını isterken, okul öncesi öğretmenler ise duruma tepki göstererek sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiriyor. Gözler MEB’e çevrilmişken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullardaki yeni döneme ilişkin ayrıntıları TRT Haber'de anlattı. Bakan Selçuk açıklamalarında okul öncesi okulların durumuna ilişkin de açıklama yaptı. Peki, Okul öncesi okullar kapanıyor mu? Özel, MEB’e ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı okul öncesi okulların durumu ne olacak, kapatılacak mı?
20.11.2020 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 31 Aralık'a kadar sürecek...
MEB resmen duyurdu! 31 Aralık'a kadar sürecek... Milyonlarca kişi bekliyordu. Açıklamalar peş peşe geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarihi duyurdu. 31 Aralık'a kadar sürecek. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada "Resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetleri, 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edecektir" denildi. Bakanlık detayları açıklayacak...
18.11.2020 Eğitim
Milyonlarca kişiyi kapsıyor! Yarım gün çalışana tam maaş
Milyonlarca kişiyi kapsıyor! Yarım gün çalışana tam maaş Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Resmen değişti, yarım gün çalışana 5 bin 244 lira maaş. Çalışan kadınların doğumdan sonra hem işe devam edip hem de çocuğuna daha fazla zaman ayırması için yasalar önemli imkanlar tanıyor. Yeni doğum yapan ve SSK'lı olarak çalışan anneler, yarım gün çalışarak tam maaş alabiliyor.
20.09.2020 Ekonomi
Doğum borçlanmasıyla kıdem tazminatı daha erken alınabilir mi?
Doğum borçlanmasıyla kıdem tazminatı daha erken alınabilir mi? Çalışan kadınların, ilk kez sigortalandıkları tarihten sonra doğum yapmaları halinde doğum borçlanması hakkı bulunuyor. Çalışan Anneler, doğum borçlanması uygulaması kapsamında çalışamadıkları zamana yönelik prim ödemelerini yaparak erken emeklilik şansını yakalayabiliyor. Ayrıca emekliliğine az bir süre kalan çalışan anneler doğum borçlanması ile kıdem tazminatını alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, Doğum borçlanmasıyla kıdem tazminatı daha erken alınabilir mi? İşte doğum borçlanması ve kıdem tazminatı ile ilgili merak edilenler...

Benzer Haber Etiketleri

Çalışan Anneler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çalışan anneler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.