By-Pass

By-Pass

Son dakika by-pass haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan by-pass ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını by-pass haber sayfamızda bulabilirsiniz.

By-Pass

haberleri sayfasında son dakika yaşanan by-pass gelişmeleri de dahil olmak üzere 654 by-pass haberi bulunmuştur. Tüm by-pass haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor Ramazan'da ani ve hızlı yemek yemenin tehlikesine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, en önemli sıkıntının tansiyon yükselmesi olduğunu söyledi.Boztosun, "Ramazan'da oruç tutmak isteyen kalp hastaları mutlaka doktorlarına danışmalı"dedi.
11.03.2024 Gündem
Tıp literatürüne girecek ameliyatla hayata tutundu
Tıp literatürüne girecek ameliyatla hayata tutundu Kanama bozukluğu ile en kanlı kalp ameliyatlarından birine alındı, kalbi açıkta yoğun bakımda tam 24 saat izlendi. Toplam 22 ünite kan verildi ve kalp kapağı yapay kapak ile değiştirildi. Rizeli inşaat mühendisi Emrullah Çitfçi, kanama bozukluğu hastalığı 'Von Willebrand' taşıyıcısıyken, enfeksiyona bağlı kalp kapağı değişimi ameliyatı ile sağlığına kavuşan hasta olarak tıp literatürüne girecek.
25.11.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı! İki şehir arasındaki mesafe 1,5 saatten daha kısa sürecek
Bakan Uraloğlu açıkladı! İki şehir arasındaki mesafe 1,5 saatten daha kısa sürecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çorum’da İskilip Devlet Yolunu hizmete açtı, ardından dreksiyon başına geçti, yolun ilk test sürüşünü gerçekleştirdi. Uraloğlu, açılış töreninde ise Çorumluların merakla beklediği açıklamayı yaparak “Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi çalışmalarına inşallah 2024’te başlıyoruz” müjdesini vererek “Hattımızın devreye girmesi ile birlikte 240 kilometre olan Ankara-Kırıkkale-Çorum arasında yaklaşık 3,5-4 saat süren ulaşım süresi, 1,5 saatten daha kısa sürecek” dedi.
17.11.2023 Ekonomi
Ahmet Mümtaz Taylan'ın sağlık durumu nasıl?
Ahmet Mümtaz Taylan'ın sağlık durumu nasıl? 'Leyla ile Mecnun' dizisinde canlandırdığı İskender Çınar karakteri ile hafızalara kazınan ünlü oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, kalp ameliyatı olmuştu. Taylan, iki ay sonra sağlık durumuyla ilgili açıklamada bulundu.
26.03.2023 Magazin
Ahmet Mümtaz Taylan'dan güzel haber geldi! Sağlık durumu...
Ahmet Mümtaz Taylan'dan güzel haber geldi! Sağlık durumu... Usta oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, 23 Ocak Pazartesi günü Koç Üniversitesi Hastanesi'nde koroner by-pass operasyonu geçirmişti.
24.01.2023 Magazin
Ahmet Mümtaz Taylan'dan kötü haber! Doktoru acil ameliyat dedi
Ahmet Mümtaz Taylan'dan kötü haber! Doktoru acil ameliyat dedi Leyla ile Mecnun dizisinde hayat verdiği İskender karakteriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan hastaneye yatacak.
22.01.2023 Magazin
Süper Lig’de 2023-2024 Hıncal Uluç sezonu mu olacak?
Süper Lig’de 2023-2024 Hıncal Uluç sezonu mu olacak? Geçtiğimiz ay yoğun bakıma kaldırılan Futbol yorumcusu Hıncal Uluç’un vefatı başta futbol camiası olmak üzere sevenlerini üzdü. Spor basının önde gelen isimlerinden olan Hıncal Uluç’un ölümünün ardından Rasim Ozan Kütahyalı, “Önümüzdeki sezon, 2023-24 TFF Süper Lig sezonu “Hıncal Uluç Sezonu” olmalıdır” paylaşımı sosyal medyada gündem oldu. Peki, Süper Lig’de 2023-2024 Hıncal Uluç sezonu mu olacak? İşte detaylar…
21.11.2022 Şampiy10
Hıncal Uluç öldü mü? Gazeteci Hıncal Uluç kimdir, kaç yaşında ve neden öldü, hastalığı neydi? İşte hayatı ve ölüm sebebi…
Hıncal Uluç öldü mü? Gazeteci Hıncal Uluç kimdir, kaç yaşında ve neden öldü, hastalığı neydi? İşte hayatı ve ölüm sebebi… Gazeteci, köşe yazarı Hıncal Uluç öldü mü, neden öldü? Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi gören Hıncal Uluç, 83 yaşında hayatını kaybetti. 17 yaşındayken spor sayfasını hazırlayarak gazeteciliğe adım adan Uluç, 55 yılını bu mesleğe verdi. En son A Spor'da yayımlanan Hıncal Uluç ile Baş Başa programında spor yorumculuğu yapıyordu. Peki, Hıncal Uluç kimdir, aslen nereli, hastalığı neydi? İşte Hıncal Uluç’un hayatı…
21.11.2022 Gündem
Hıncal Uluç, 83 yaşında hayatını kaybetti
Hıncal Uluç, 83 yaşında hayatını kaybetti Türkiye’nin spor yazarlığı konusunda duayen ismi, köşe yazarı ve spor yorumcusu Hıncal Uluç, 83 yaşında hayatını kaybetti.
20.11.2022 Gündem
Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Bakanlık harekete geçti, Arabulucu’ sistemi geliyor
Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Bakanlık harekete geçti, Arabulucu’ sistemi geliyor Ev sahibi ve kiracı olan herkesi ilgilendiriyor. Yüksek kira artışları sonrası vatandaş isyan ederken mahkemelerin yükü de hiç olmadığı kadar arttı. Ev sahibi ile yüksek kira bedeli nedeniyle anlaşamayan kiracılar mahkemelik oldu. Bu gelişmelerin ardından ev sahipleri ile kiracılar arasında açılan davalara arabulucu şartı getiriliyor. Taraflar, dava açmadan önce arabulucuya başvuracak. Doğrudan mahkemeye dava açılması halinde ise davalar reddedilecek.
9.08.2022 Ekonomi
Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım ameliyat edildi
Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım ameliyat edildi Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım'ın ameliyat edildiği açıklandı.
30.03.2022 Fenerbahçe
Kalp hastalarına yeni umut! Ameliyat çözüm olmaktan çıktı!
Kalp hastalarına yeni umut! Ameliyat çözüm olmaktan çıktı! Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Kardiyoloji Doktoru Prof. Dr. Hasan Pekdemir, by-pass dışında hiçbir tedavi şansı olmayan yüzde yüz tıkalı kalp damarlarının tedavisinde tek çözümün ameliyat olmadığını ve özel kronik total oklüzyon (CTO) telleri ve kateterleri hastalara yeni bir umut kapısı olduğunu belirtti.
18.02.2022 Sağlık
Kalp ameliyatlarında bu yöntem enfeksiyon riskini azaltıyor!
Kalp ameliyatlarında bu yöntem enfeksiyon riskini azaltıyor! Modern çağın yaşam ve beslenme alışkanlıkları tüm sağlık sistemimizi olumsuz etkiliyor. Ancak aşırı hareketsizlik, fazla kilo, diyabet, yağlı beslenme gibi faktörlerin kalbi besleyen atardamarlarda tıkanmaya yol açması, kalp krizine neden olduğu için hayati risk taşıyor. Bu nedenle her yıl giderek daha fazla kişi koroner by pass ameliyatı olarak tanımlanan cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyuyor. Halk arasında “iman tahtası” olarak bilinen göğüs kemiğinin (sternum) kesilerek gerçekleştirilen klasik kalp ameliyatları çok büyük yara izine neden olduğu için hastada estetik kaygıya da neden olabiliyor. Gelişen yöntemlerin kalp damarı tıkanıklıklarını çoğunlukla meme altından küçük kesilerle gerçekleştirmeye olanak verdiğini anlatan Kardiyovasküler Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Arnaz, “Minimal invaziv (kapalı kalp ameliyatı) yöntemler sayesinde hastalar, kan kaybı, enfeksiyon gibi risklere daha az maruz kalıyor. Hastanede yatış süresi kısalıyor ve hasta günlük hayatına çok daha hızlı dönebiliyor. Göğüs kemiğindeki büyük ameliyat izleri de ortadan kalkıyor” diyor.
8.01.2022 Sağlık
Kalp hastaları Covid ve influenza açısından yüksek risk altında!
Kalp hastaları Covid ve influenza açısından yüksek risk altında! Covid’le beraber pıhtılaşmanın artması ve akciğerlerin kalbi zorlaması sonucu kalp krizi ile hastanelere başvurular arttı. Kalp hastalarının Covid ve influenza açısından yüksek risk altında söyleyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak uyarılarda bulundu. Peki, Covid influenza salgınında kalp hastaları ne yapmalı? İşte merak edilenler...
8.01.2022 Sağlık
Sinsice ilerliyor! Ömür boyu sakatlıklara neden oluyor!
Sinsice ilerliyor! Ömür boyu sakatlıklara neden oluyor! İnmenin sonuçları hayat boyu sakat kalmanıza sebep olacak sinsi bir hastalık olduğunu dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, inme gelişmeden kolay tanı konulabileceğini belirtiyor. Ameliyatla sakat kalma ihtimalinin de ortadan kaldırılabileceğini söyleyen Prof. Dr. Çaynak, inme hakkında merak edilenleri anlattı.
14.12.2021 Sağlık
İnme hakkında bilinmeyenler! Uyarı geldi
İnme hakkında bilinmeyenler! Uyarı geldi “İnme çoğu zaman bir beyin hastalığı olarak bilinir ancak bir damar hastalığıdır. Cerrahi bir müdahale edilecekse kalp-damar cerrahisinin alanındadır” diyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, inme ile ilgili merak edilenleri anlattı...
11.12.2021 Sağlık
4-0 kesmedi! Tümer Metin'den Vitor Pereira'ya sert sözler! 'Onu neden oynatmıyorsun by-pass falan mı oldu?'
4-0 kesmedi! Tümer Metin'den Vitor Pereira'ya sert sözler! 'Onu neden oynatmıyorsun by-pass falan mı oldu?' Ç.Rizespor'u 4-0 yenerek Trabzonspor ile puan farkının daha fazla açılmamasını sağlayan Fenerbahçe'de gözler Gaziantep deplasmanına çevrilirken, dün akşam ünlü yorumculardan Tümer Metin'in oyuncu değişiklikleri konusunda Vitor Pereira'yı eleştirmesi dikkat çekti. İşte eski milli futbolcunun açıklamaları...
6.12.2021 Fenerbahçe
Covid’i bahane edip ameliyatınızı ertelemeyin!
Covid’i bahane edip ameliyatınızı ertelemeyin! Kalp damarları belli bir oranın üzerinde tıkanmış ve ameliyat gerektiriyorsa ertelemeyin. Minimal invaziv yani küçük kesi cerrahisi ile kalp ameliyatları sadece 4 santimlik bir kesi ile yapılabiliyor. Hastaların tek tek değerlendirilip ameliyat için en faydalı rotayı belirmenin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Barış Çaynak, kalp ameliyatlarında minimal invaziv yöntemin kişinin üzerinden ameliyatın tüm yükünü aldığını söylüyor.
30.11.2021 Sağlık
Kalp sağlığı hakkında doğru bilinen yanlışlar
Kalp sağlığı hakkında doğru bilinen yanlışlar Dünyada en fazla ölüme sebep olan hastalıkların başında gelen kalp-damar hastalıkları ile ilgili bilgi veren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, 10 maddede doğru bilinen yanlışları anlattı.
28.09.2021 Sağlık
Aşı karşıtı mitinge katılanlardan şoke eden açıklamalar
Aşı karşıtı mitinge katılanlardan şoke eden açıklamalar İstanbul'da düzenlenen aşı karşıtı mitinge katılanlar, miting alanına girişte maske kontrolünden geçirilse de alana girer girmez maskelerini çıkardı. Katılımcıların büyük çoğunluğu hem aşı, hem maske hem de PCR testlerine karşı olduklarını belirtirken, bir kişi alana girişte aşı karşıtlarına tepki gösterdiği için tartaklandı. Kimi katılımcılar miting alanına girişte insanların maskelerin çıkarılması yönünde çağrılar yaparken, içeriye giren herkese, hijyen kuralları hiçe sayılarak aynı kutulardan lokum dağıtıldı. Ataköy'den mitinge gelen Melek Yokeş (65) "Bu aşıların ne olduğunu bilmiyoruz. Onun için bu alana aşı karşıtı olarak geldik. Ama aşı karşıtı değiliz. Böyle bilinmesini istemiyoruz. Aynı zamanda iki aşımı oldum. Ancak aşı olduğumda bu kadar bilinçli değildim." diye konuştu.
11.09.2021 Gündem
'Ameliyatsız mide küçültmede hedef yüzde 30'luk kilo kaybı'
'Ameliyatsız mide küçültmede hedef yüzde 30'luk kilo kaybı' Obezitenin günümüzde en önemli sağlık problemlerinden olduğunu anlatan Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Çolak, “Ameliyatsız mide küçültme olarak da bilinen endoskopik yöntemle beklenen yüzde 30’luk bir kilo kaybı” dedi.
10.09.2021 Sağlık
Nakil için geldi şok yaşadı
Nakil için geldi şok yaşadı Hatay'da yaşayan 48 yaşındaki Serkan Öztürk, çapraz böbrek nakli ameliyatı olmak için İstanbul'a geldi. Burada yapılan tetkiklerde Öztürk'ün 4 ana kalp damarının tıkalı olduğu belirlendi. Aynı seansta hem kalp hem böbrek nakli ameliyatı olan Serkan Öztürk, 4 saatlik bir operasyon sonrası sağlığına kavuştu.
28.08.2021 Sağlık
Kalp hastalığı hakkında doğru sanılan 10 yanlış
Kalp hastalığı hakkında doğru sanılan 10 yanlış Kalp sağlığı hakkında toplumda yayılan bilimsellikten uzak söylemler kalp sağlığını riske atıyor, hastaların yaşamlarını kaybetmelerine bile neden olabiliyor! Üstelik günümüzde spekülasyonlara inanmak özellikle sosyal medyada çok kolay oluyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Turfan, kalp sağlığı hakkında toplumda doğru sanılan 10 yanlış bilgiyi anlattı
11.06.2021 Sağlık
Arabesk müziğin babası Müslüm Gürses ölümünün 8. yılında anılıyor! İşte Müslüm Gürses'in hayatı, şarkıları ve filmleri
Arabesk müziğin babası Müslüm Gürses ölümünün 8. yılında anılıyor! İşte Müslüm Gürses'in hayatı, şarkıları ve filmleri Müslüm Gürses'in aramızdan ayrılışının 8. yılında anılıyor. Müslüm Gürses acılarla dolu 60 yıllık yaşamına, 78 albüm ve 38 film sığdırdı. Hayranlarının "Müslüm Baba" adını taktığı Müslüm Gürses arabesk müziğin efsane ismi olarak gönüllerde yaşamaya devam ediyor. Peki, Müslüm Gürses kimdir? Müslüm Gürses kaç yılında öldü? Müslüm Gürses kaç yaşında vefat etti? İşte Müslüm Gürses hayatı, şarkıları ve filmleri
3.03.2021 Gündem
'Obezite cerrahisi kalıcı sonuç vermez'
'Obezite cerrahisi kalıcı sonuç vermez' Genel Cerrahi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Özdenkaya “Hastalar bilmeli ki obezite cerrahisinden önce yapmadıkları diyeti ameliyattan sonra zoraki de olsa uygulayacaklar. Bazen görüyoruz ki belli bir dönemde iyi kilolar veriyorlar ama daha sonra iş tekrar eskiye dönebiliyor. Çünkü hiçbir cerrahi yöntem yok ki ömür boyu yüzde 100 zayıflık garantisi versin” dedi.
12.08.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

By-Pass ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki by-pass haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.