Bunama

Bunama

Son dakika bunama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bunama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bunama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bunama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bunama gelişmeleri de dahil olmak üzere 340 bunama haberi bulunmuştur. Tüm bunama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzun süre kullanımı bunamaya sebep oluyor: İşte o ilacın arkasında yatan büyük tehlike!
Uzun süre kullanımı bunamaya sebep oluyor: İşte o ilacın arkasında yatan büyük tehlike! Yapılan araştırmaya göre en çok kullanılan ilaçlardan biri mide koruyucular. Ancak bu ilaçların ileriki yıllarda bunamaya yol açtığı tespit edildi. İlaçları 4 yıl veya daha uzun süre düzenli olarak kullanmak, alzheimer olma riskini artırıyor.
10.08.2023 Sağlık
Tansiyonu zıplatıyor, kalp krizi ve inmeye neden oluyor! Gizlisinden uzak durun
Tansiyonu zıplatıyor, kalp krizi ve inmeye neden oluyor! Gizlisinden uzak durun Tansiyonu zıplatıyor, kan basıncını derinden etkiliyor. Kalp kası, kalp yetmezliği ve kalp krizi, inme, bunama, böbrek yetmezliği, görme yeteneğinizde hasar gibi hastalıklara neden oluyor. İnsanlar, yüksek tansiyonun tehlikeli olduğunu biliyor ama nasıl bir tehlikeye yol açtığı konusunda yeterince bilgi sahibi değil. İşte hipertansiyondan kurtulmanın yolları...
10.07.2023 Sağlık
Oğul Otu Nedir? Oğul Otu Faydaları Nelerdir?
Oğul Otu Nedir? Oğul Otu Faydaları Nelerdir? Oğul otu genellikle Akdeniz ve Asya'da yetişen bir bitkidir. Daha çok sakinleştirme özelliği ile bilinen oğul otu 30 cm ile 90 cm arası olur.
4.07.2023 Sağlık
Alzheimer'ın ana sebebi! Bu alışkanlıklar hastalığı tetikliyor
Alzheimer'ın ana sebebi! Bu alışkanlıklar hastalığı tetikliyor İngiltere'de Alzheimer Araştırmaları Merkezi, giderek daha fazla bunama rahatsızlığıyla karşılaşıldığına dair uyarıda bulunuyor. Ancak elde edilen son kanıtlara göre; bunama vakalarının %40'ı önlenebilirler. İlerleyen yaşlardaki en büyük risklerden biri olan Alzheimer, demans gibi nörodejeneratif rahatsızlıklara karşı önlem almak büyük önem taşıyor. Bu noktada özellikle nörolojik olarak ortaya çıkan altı risk faktörüne dair yaşamı düzenlemek, bunamayı büyük oranda engelliyor. İşte o faktörler…
29.04.2023 Sağlık
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor Alzheimer’a iyi geliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücut enerjisinin artmasına yardımcı oluyor, kas performansını artırıyor. Eklem ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı oluyor, cilt yenilenmesini sağlıyor ve cilde parlaklık getiriyor. Yaşlanma karşıtı etki gösteriyor, sigara ve alkolün zararlarını azaltıyor. Uyku kalitesini iyileştirerek enerji veriyor. Vücuttaki serbest radikallerin ve vücuttaki reaktif oksijen türlerinin yok edilmesini sağlayan bu tedavi yöntemi birçok hastalığa çözüm oluyor.
22.01.2023 Sağlık
Bu besinlerden uzak durun! Demans riskini artırıyor!
Bu besinlerden uzak durun! Demans riskini artırıyor! Demans yaş aldıkça pek çok kişi tarafından endişeye neden olan hastalıkların başında geliyor. Tedavisi olmadığı için birçok kişi demans ve Alzheimer hastalığı hakkında başta beslenme şekli olmak üzere bir takım yaşam tarzı değişikliklerine gidiyor. Bilim bu yıkıcı hastalığı durduramasa da, yeni bir çalışma riskimizi azaltmanın yolları ile ilgili fikir veriyor. Bunlar demans riskini azaltacak besinlere yönelmek ve aşırı işlenmiş gıdaları tüketmemek. Peki, Demans ve Alzheimer riskini arttıran besinler neler? Hangi besinlerden uzak durulmalı? İşte detaylar…
11.12.2022 Sağlık
Alzheimer hastaları için mucize gelişme! Yavaşlatıyor...
Alzheimer hastaları için mucize gelişme! Yavaşlatıyor... Alzheimer hastalığını yavaşlatan ilacın faz 3 klinik deney sonuçlarını açıklandı. İlk sonuçlara göre bir çeşit antikor tedavisi olan ilaç, mucize oldu.
30.11.2022 Sağlık
ABD Başkanı Biden'ın akıl sağlığı sorgulanıyor! ABD'de infial yarattı
ABD Başkanı Biden'ın akıl sağlığı sorgulanıyor! ABD'de infial yarattı Gelecek ay 80 yaşına basacak olan ABD Başkanı Biden’ın kekemeliğin yanı sıra dalgınlığı, isimleri unutması, şaşkın haldeki görüntüleri 2024’teki başkanlık seçimleri öncesinde Amerika’da tartışma konusu oldu.
22.10.2022 Dünya
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü mesajları! Dünya Alzheimer günü nedir, nasıl ortaya çıktı?
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü mesajları! Dünya Alzheimer günü nedir, nasıl ortaya çıktı? Alzheimer hastalığı 65 yaş üstü nüfusun %5'inde görülürken, her 5 yılda bir hastalığın görülme sıklığı da artıyor. 80-85 yaşın üzerindeki her iki kişiden birinde görülüyor. Alzheimer, beyin hücrelerinin küçülerek aktivitesini kaybetmesi ve zamanından önce ölmesinden kaynaklanan bir hastalıktı. Peki, 21 Eylül Dünya Alzheimer günü nedir, nasıl ortaya çıktı? Dünya Alzheimer Günü mesajları ve diğer merak edilenler…
21.09.2022 Gündem
Alzheimer teşhisi nasıl konulur? Tedavi seçenekleri nelerdir?
Alzheimer teşhisi nasıl konulur? Tedavi seçenekleri nelerdir? Nöroloji Uzmanı Dr. Süreyya Ataus, Alzheimer teşhisi ve tedavisi hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledi.
28.08.2022 Sağlık
Demans hastalığı nedir, demans nasıl bir hastalıktır? Hastalığın belirtileri ve evleri nelerdir, sebepleri neler olabilir, tedavisi nasıl sürdürülür?
Demans hastalığı nedir, demans nasıl bir hastalıktır? Hastalığın belirtileri ve evleri nelerdir, sebepleri neler olabilir, tedavisi nasıl sürdürülür? 28 Şubat davasında hakkında verilen müebbet hapis cezası onanan ve 21 Ağustos 2021'den bu yana cezaevinde tutulan Çevik Bir, demans hastalığı nedeniyle tahliye edildi. Söz konusu tahliyenin ardından demans hastalığıyla ilgili yapılan aramalar arttı. Peki, Demans hastalığı nedir, demans nasıl bir hastalıktır? Demans hastalığının belirtileri nelerdir, evleri nedir, sebepleri arasında neler vardır, tedavi nasıldır?
2.08.2022 Sağlık
Çöp evde bulunan Cem Muhammet'in ilk sözü yürek yaktı! 'İlk kez çok iyi insanlar gördüm'
Çöp evde bulunan Cem Muhammet'in ilk sözü yürek yaktı! 'İlk kez çok iyi insanlar gördüm' Bursa'da 1 yıl boyunca çöp evin bir odasında tutulan ve o evden perişan halde çıkarılan 9 yaşındaki Cem’in hastanedeki ilk sözü, “İlk kez çok iyi insanlar gördüm” oldu. Cem Muhammet'in aylarca kilitli odada alıkonulması tüm Türkiye'yi derinden sarstı. Onu eve kapatan teyzesinin 'hasta mı', 'cani mi' olduğu sorusu gündeme geldi. Cem ne kadar zamanda iyileşir? Süreç nasıl devam edecek? Teyzesi ceza alır mı? Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi öğretim üyesi, psikiyatrist Prof. Dr. Fatih Öncü değerlendirdi...
28.07.2022 Gündem
Demans ve Alzheimer ile ilgili korkutan açıklama! Tamamen değişiyor: Araba kullananlar, gülenler, küfür edenler, cömert insanlar...
Demans ve Alzheimer ile ilgili korkutan açıklama! Tamamen değişiyor: Araba kullananlar, gülenler, küfür edenler, cömert insanlar... Demans ve Alzheimer’a neden olan etkenler duyanları adeta şoka uğrattı. Bunamanın en yaygın şekli ve çoğu insan hastalığı hafızanın zayıflamasıyla ilişkilendiriyor ama Alzheimer’a giden sürecin asıl nedenleri bambaşka... Aşırı cömert olmaktan kötü araç park etmeye, Alzheimer’ın birçok başka dikkat çekici belirtisi bulunuyor. Türkiye’de 600 bin aile bu hastalıkla mücadele ediyor. Uzmanlar ise tek tek açıklayıp daha önce hiç duyulmayan Alzheimer nedenlerini açıkladı. Araba sürme yeteneğini bitiriyor, karakteri tamamen değiştiriyor. İşte daha önce hiç duyulmayan Alzheimer işaretleri...
1.07.2022 Sağlık
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi?
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, menopoz sonrası hormon tedavilerinin kanser gelişimini önlemedeki önemini sizler için anlattı.
22.06.2022 Sağlık
Beynin performansını güçlendiren müzik türü belli oldu! Bilim insanları sonucu duyurdu
Beynin performansını güçlendiren müzik türü belli oldu! Bilim insanları sonucu duyurdu Japonya'daki Tsukuba Üniversitesi’nden bilim insanlarının yürüttüğü bir araştırmada "groove" müziğin beynin performansını artırdığı keşfedildi. Ekibe liderlik eden Profesör Hideaki Soya, "Sonuçlar şaşırtıcıydı" diye konuştu.
7.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Pakize Suda’nın hastalığı ne? Pakize Suda’nın sağlık durumu nasıl? Pakize Suda kimdir?
Pakize Suda’nın hastalığı ne? Pakize Suda’nın sağlık durumu nasıl? Pakize Suda kimdir? Oyuncu, yazar Pakize Suda’dan ücüzü haber geldi. Demansla mücadele eden ünlü isim, özel bir bakımevinde tedavi altına alındı. Pakize Suda’nın son durumu merak edilirken, hastalığı ile ilgili bilgiler de araştırılıyor. Peki, Pakize Suda’nın hastalığı ne? Pakize Suda’nın sağlık durumu nasıl? Pakize Suda kimdir, kaç yaşında? İşte Pakize Suda’nın son durumu ve hakkında merak edilenler…
24.05.2022 Ünlüler Dünyası
52 yaş büyük eşinden kalan miras kavga çıkardı
52 yaş büyük eşinden kalan miras kavga çıkardı Kendisinden 52 yaş büyük eşinden kalan 2 milyon dolarlık mirasa tedbir konulan Harun Erikçi, "Biz severek evlenmedik. Mal varlığının kız kardeşinin evlatlık çocuklarına kalmasını istemiyordu. Bana bırakmak istedi. Kabul etmezsem başka birini bulacağını söyledi. Kendi teklifiyle evlendik" dedi.
19.05.2022 Yaşam
Stres oluşturan yıpratıcı ve travmatik ortamlardan uzak durun! Beyni yıpratıyor!
Stres oluşturan yıpratıcı ve travmatik ortamlardan uzak durun! Beyni yıpratıyor! Beyin dışarıdan gelecek etkilere karşı korunaklı bir organ olsa da beyin sağlığını olumsuz etkileyen durumlara maruz kalmak, zamanla yıpranma ve işlevlerinde aksamalar oluşmasına yol açabiliyor. Uzmanlar, beynin tıpkı kaslar gibi kullandıkça güçlenen, pasif kaldıkça zayıflayan bir organ olduğuna dikkat çekiyor. Beyin sağlığı için psikolojik iyi oluşun önemine işaret eden uzmanlar, çok monotonlaşmış ve pasif bir yaşam tarzından kaçınmayı, beyni meşgul edecek ve aktif tutacak hobi, aktivite ve etkinliklerde bulunmayı öneriyor. Uzmanlar, sürekli stres yaratan yıpratıcı ve travmatik bir ortamda ya da ilişkide bulunmanın beyni yıprattığını vurguluyor.
19.03.2022 Sağlık
Müzik sadece ruhun değil, beynin de gıdası!
Müzik sadece ruhun değil, beynin de gıdası! Beyin sağlığını en çok etkileyen hastalıkların Alzheimer, demans, inme gibi hastalıklar olduğunu belirten uzmanlar, erken teşhisin önemine dikkat çekiyor. Beyni korumak için genel sağlığa dikkat etmenin önemli olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, düzenli egzersiz yapmayı, yoğun gerilimden uzak durmayı, hobiler edinmeyi ve okumayı, yeni şeyler öğrenmeyi tavsiye ediyor. Özellikle Alzheimer’dan korunmak için hayatın içinde olmanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Yalnız yaşamayın, eve kapanmayın. Erken emekli olup kabuğunuza çekilmeyin. Hep aynı işlerle uğraşmayın, yeni şeyler deneyin” tavsiyesinde bulunuyor. Şarkı söylemenin hafızayı koruduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Şarkı söylemek de benzeri şekilde hafıza oluşturarak ve hafızayı koruyarak beyni uyarır” diyerek müziğin beynin gıdası olduğunu söyledi.
15.03.2022 Sağlık
Kanser riskini azaltıyor, diyabet ve kalp hastalığına iyi geliyor! Böbrekleri koruyor, bir kaşık yetiyor...
Kanser riskini azaltıyor, diyabet ve kalp hastalığına iyi geliyor! Böbrekleri koruyor, bir kaşık yetiyor... Antikanser etkisi gösteriyor, kemik sağlığında hayati rol oynayan büyük bir fosfor ve manganez kaynağıdır. Kalori, protein, karbonhidrat, lif, B6 vitamini bakımından çok zengin, kronik hastalık riskini azaltıyor. Tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve bazı kanserler gibi hastalıkların gelişim riskini azaltabiliyor, karaciğeri serbest radikal hasarından koruyabiliyor. Kısa süreli iltihaplanma, yaralanmaya karşı şifa oluyor, beyin sağlığını iyileştirebilecek ve bunama gibi nörodejeneratif hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor. Böbrekleri hasardan korumaya yardımcı oluyor.
24.02.2022 Sağlık
Acı biber turşusu faydaları nelerdir? Biber turşusunun yan etkileri nelerdir?
Acı biber turşusu faydaları nelerdir? Biber turşusunun yan etkileri nelerdir? Bağışıklığı güçlendiren besinlerin başında turşular gelmektedir. Özellikle kış aylarında sofralarda her çeşidiyle yer alan turşuların hastalıklara karşı iyi bir koruyucu olduğu belirtilmektedir. Mevsiminde farklı sebzelerden hazırlanan turşular sahip oldukları besin değerleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren ürünlerden biri olmaktadır. En sık tüketilen turşuların başında acı biber turşusu gelmektedir. Metabolizmaya olan olumlu etkileri ile acı biber turşusu sık tüketilen turşuların başında yer almaktadır.
28.01.2022 Sağlık
Gizemli hastalık gençler arasında yayılıyor! Semptomları korkunç: Kilo kaybı, uykusuzluk, düşünme zorluğu, sınırlı hareketlilik ve...
Gizemli hastalık gençler arasında yayılıyor! Semptomları korkunç: Kilo kaybı, uykusuzluk, düşünme zorluğu, sınırlı hareketlilik ve... Yeni kabus ortaya çıktı. Gençler arasında yayılıyor. Uzmanlar endişeli. Gizemli hastalık hızlı kilo kaybı, uykusuzluk, halüsinasyonlar, düşünme zorluğu ve sınırlı hareketlilik gibi rahatsız edici semptomlara neden oluyor. Kanada'da özellikle gençlerde görülen ve hızlı bilişsel gerilemeye neden nörolojik bir rahatsızlık ülkeyi alarma geçirdi. Hükümet yanlış teşhis olduğu konusunda ısrara etse de uzmanlar farklı görüşte.
3.01.2022 Sağlık
Ömrü 10 yıl uzatan kilit besin! Kan dolaşımını yüzde 45 artırıyor, birçok hastalığa şifa
Ömrü 10 yıl uzatan kilit besin! Kan dolaşımını yüzde 45 artırıyor, birçok hastalığa şifa Ömrü 10 yıl uzatan mucizevi besin, kan dolaşımını yüzde 45 oranında artırarak vücuttaki akışı düzenliyor. Kalp yetmezliği, koroner arter hastalığı, felç, periferik arter hastalığı ve vasküler bunama vakasına karşı şifa, hipertansiyona iyi geliyor. İnsanların uzun bir yaşam sürme şansını belirleyen çok sayıda faktör vardır ama bunlardan en önemlisi iyi beslenmedir. Meyve ve sebzeler, yüksek konsantrasyonlarda antioksidanlar sayesinde uzun ömürlülüğü artırmaya özellikle meyillidir. Yapılan bir araştırma, bu besinin arter sağlığı üzerindeki etkilerini ortaya çıkardı. Egzersiz Fizyolojisi Profesörü Mark Willems'e göre, bir haftalık alım bile genel kan dolaşımı için ikna edici sonuçlar sunabiliyor ve vücudun saatini 10 yıl geriye döndürmeye yardımcı olabiliyor. İşte insan ömrünü 10 yıl uzatabilecek süper besin ve faydaları...
4.12.2021 Sağlık
Kanser ve diyabete neden oluyor, zeka geriliğine yol açıyor! Erken bunama sebebi...
Kanser ve diyabete neden oluyor, zeka geriliğine yol açıyor! Erken bunama sebebi... Kanser, diyabet ve kalp hastalıklarına neden olduğu biliniyordu, beyin yaşlanmasında da etkili olduğu ortaya çıktı. Erken bunamayı 10 yıl daha ileri çekiyor, zeka seviyesi düşürüyor, alzheimer riskini çoğaltıyor. Aşırı kilonun insan sağlığı üzerindeki etkisini araştıran bilim insanları, beyin kütlesinin son 50 yılda yüzde 5’ten fazla küçüldüğünü tespit etti. Bunun ana sebeplerinden birini ise aşırı kilolar olarak açıklandı. İşte obezite ve aşırı kilonun insan sağlığı açısından büyük zararları...
2.12.2021 Sağlık
Sağlıklı kalmanın 10 kanıtlanmış yolu! Kalp, diyabet, obezite..
Sağlıklı kalmanın 10 kanıtlanmış yolu! Kalp, diyabet, obezite.. Sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenlere hayati tavsiyeler geldi. Kalp hastalığı, bunama ve depresyon gibi çeşitli rahatsızlıklara yakalanma riskini düşürüyor, her biri kanıtlandı. Kilo kaybını yüzde 44 artırıyor, zihinsel ve fiziksel sağlık için büyük faydası var. Tip 2 diyabet, obezite ve diğer hastalıklara yakalanma riski azaltıyor. Şekerli içeceklerdeki kalori neden daha tehlikeli? Hangi kahve türleri faydalı? Yemeklerden önce su içmenin kilo verme üzerindeki etkisi nedir? Uyumadan önce ekrana neden bakmamalıyız? Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammed Keskin, bir bir yanıtladı...
23.11.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bunama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bunama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.