Gazete Vatan Logo

Pakize Suda’nın hastalığı ne? Pakize Suda’nın sağlık durumu nasıl? Pakize Suda kimdir?

Oyuncu, yazar Pakize Suda’dan ücüzü haber geldi. Demansla mücadele eden ünlü isim, özel bir bakımevinde tedavi altına alındı. Pakize Suda’nın son durumu merak edilirken, hastalığı ile ilgili bilgiler de araştırılıyor. Peki, Pakize Suda’nın hastalığı ne? Pakize Suda’nın sağlık durumu nasıl? Pakize Suda kimdir, kaç yaşında? İşte Pakize Suda’nın son durumu ve hakkında merak edilenler…

Pakize Suda’nın hastalığı ne? Pakize Suda’nın sağlık durumu nasıl? Pakize Suda kimdir?

Oyuncu, yazar Pakize Suda’nın son durumu gündemde! Magazin camiasında “Felaket Tellalı” lakabı ile ün yapan ses sanatçısı Onur Akay, bugünkü köşesinde demans hastalığı ile mücadele eden Pakize Suda’nın son durumunu yazdı. Akay, uzun süredir demansla mücadele eden Pakize Suda’nın bir bakımevinde tedavi altına alındığını yazdı. Peki, Pakize Suda’nın hastalığı ne? Pakize Suda’nın sağlık durumu nasıl? Pakize Suda kimdir, kaç yaşında? İşte Pakize Suda’nın son durumu ve hakkında merak edilenler…

İzmir'in Çeşme ilçesinde yaşayan oyuncu, yazar Pakize Suda’ya 'akıl zayıflığı' yaşadığı belirtilerek yeğeni Dilara Elagözlü'nün (46) vasi olarak atanmasına karar verilmişti. Pakize Suda'nın Fethiye’de özel bir bakımevinde tedavi gördüğü öğrenildi.

PAKİZE SUDA’NIN HASTALIĞI NE?

Pakize Suda, demans hastalığı ile mücadele ediyor.

PAKİZE SUDA’NIN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Onur Akay, “Pakize Suda, Fethiye’de ücreti oldukça yüksek olan, Alman hastaların da tedavi gördüğü özel bir bakımevinde kalıyor ve orada çok iyi bakılıyor.” dedi.

Haberin Devamı

DEMANS HASTALIĞI NEDİR?

Demans unutkanlığın ön planda olduğu birçok hastalığa verilen genel bir isimdir. Özellikle yaşlı popülasyonda sıkça rastlanan demans, farklı hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkabilir. Halk arasında bu rahatsızlık bunama olarak da adlandırılabilir. Beyin, her biri farklı işlevlerden (örneğin hafıza, yargılama ve hareket) sorumlu olan birçok farklı bölgeye sahiptir. Belirli bir bölgedeki hücreler zarar gördüğünde, o bölge normal işlevlerini yerine getiremez.

Demans hastalığı, beyin hücrelerinin zarar görmesinden kaynaklanır. Bu hasar, beyin hücrelerinin birbirleriyle iletişim kurma yeteneklerini engeller. Beyin hücreleri normal şekilde iletişim kuramadığında, düşünme, davranış ve duygular etkilenebilir.

PAKİZE SUDA KİMDİR?

1952 yılında İzmir’de doğmuştur. Girit kökenlidir. Opera sanatçısı bir ablası vardır. Babası İzmirli Gazeteci Orhan Suda’dır.

İzmir Kız Lisesi’ni bitirdi. 1969 yılında 17 yaşındayken katıldığı bir yarışmada Ege güzeli seçilmiştir. Sonra şarkıcılık yapmaya başladı. Bazı filmlerde yan rollerde oynadı. 1978 Dünya Kupası dönemimde “Biz Kadınlar” isimli şarkısı ile popüler olmuştur.

Haberin Devamı

70’li yıllarda Fenerbahçeli futbolcu Alpaslan Eratlı ile birlikte oldu. Gökhan Güney ile 1980 li yıllarda beraber olmuş, 1987 yılında ayrılmıştır. Beyaz Kelebekler grubunun davulcusu Turgut Akyüz’e âşık olmuştur. Bir dönem Öztürk Serengil‘in “Gülünüz Güldürünüz” yarışma programında jüri ü Tv.de yayınlanan “Ünlüyüz, Sirkteyiz, Daha Ne Olsun?” yarışmasının jüri üyesi oldu.

90’lı yılların sonunda gazeteciliğe başlamıştır. Hürriyet Gazetesi’nde başladığı köşe yazarlığına, Habertürk’te devam etmiştir. Televizyon kanallarında çeşitli proğramlar yapmıştır.

2007 yılı haziran ayı itibariyle Kanal D de haftaiçi hergün müge anlı ile birlikte dobra dobra isimli türk televizyon tarihinin en çok izlenen gündüz kuşağı programını sunmuştur.

Kanal 1'de yaptığı çeşitli yörelerin yemek ve kültürlerini tanıttığı “Lezzete Yolculuk” programı Kanal 1‘in Bloomberg HT olmasından sonra Habertürk’e alınmıştır.

Haberin Devamı

45’lik Plakları :

1978 – Ver Aşkını & Aşk Budur İşte

1978 – Nerden Bilsin Alem Beni & Biz Kadınlar

Kitapları:

Ağız Tadıyla Sevişemedik

Yenmiş Yutulmuş Sözler

Oynadığı filmler ve TV dizileri :

1971 – Feride

1971 – Saraylar Meleği

1972 – Tarkan: Altın Madalyon : Honoriya

1973 – Kurt Kapanı

1976 – Kime Niyet Kime Kısmet

1978 – Yara

1985 – Ayrılık Acısı

1987 – Tanrı Seni Korusun

1987 – Alnımdaki Bıçak Yarası

1987 – Küçüğüm

1991 – Kayıp Aranıyor

1996 – Başka İstanbul Yok (TV Dizisi)

1998 – Erguvan Yılları

2002 – Pembe Patikler : Hadiye Yenge

2003 – Hayat Bilgisi : Pakize

2005 – Davetsiz Misafir : Kehribar

2006 – Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu

2006 – Sevda Çiçeği : Nazan Anne

2007 – Çılgın Dersane

Sunduğu TV programları :

Lezzete Yolculuk

Miş Muş Lütfen Bu Konuya Girmeyelim

Dobra Dobra

Konuşa Konuşa

Lezzet Yolculuğu

Pakize Suda İle Gece Yarısı

Pakizeli Günler

Türkiye Konuşuyo