Buluş

Buluş

Son dakika buluş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan buluş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını buluş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Buluş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan buluş gelişmeleri de dahil olmak üzere 728 buluş haberi bulunmuştur. Tüm buluş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
AK Parti Sözcüsü Çelik: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağız
AK Parti Sözcüsü Çelik: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağız AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ömer Çelik, "Geçen seçim gibi AK Parti ve Cumhur İttifakı'na aşırı iddialı olanların yanıldığını ve neticenin bizim lehimize tecelli ettiğini göreceğiz" dedi.
29.03.2024 Gündem
MHP 55 başkan adayını daha açıkladı
MHP 55 başkan adayını daha açıkladı MHP, 2 büyükşehir ilçesi ve 53 belde olmak üzere 55 belediye başkan adayını daha açıkladı.
26.01.2024 Gündem
Türk doktorun buluşu milyonlarca kişinin hayatını nasıl kurtarabilir? Tüm evlere girmesi hayal değil
Türk doktorun buluşu milyonlarca kişinin hayatını nasıl kurtarabilir? Tüm evlere girmesi hayal değil Dr. Canan Dağdeviren'in heyecan yaratan buluşunu, konunun uzmanları Mashable Türkiye için değerlendirdi
3.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Kanser tedavisinde büyük buluş: Hedefli kemoterapi hapı!
Kanser tedavisinde büyük buluş: Hedefli kemoterapi hapı! ABD'deki bilim insanları 'kanser öldürücü hap' geliştirdi. 20 yıldan fazla süredir üzerinde çalışılan ilacın birçok kanser türünün tedavisinde kullanılacağı belirtildi.
3.08.2023 Sağlık
Felçliler için geliştirdikleri yatak Teknofest'te birinci oldu
Felçliler için geliştirdikleri yatak Teknofest'te birinci oldu Sivas'ta, biyosistem mühendisi İsmail Çirci (31), beyincik sarkması nedeniyle geçici felç yaşayan annesi Dürdane Çirci'yi (63) gözlemleyip, endüstri mühendisi ağabeyi Ahmet Turan Çirci (35) ve arkadaşı makine mühendisi Mustafa Berkan Yöş (30) ile birlikte; felçli, yatalak ve engelli hastaların yataklarında tuvalet ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayan, 'Otonom tuvaletli engelli hasta yatağı' tasarladı. Proje, Teknofest'te, 'Engelsiz Yaşam Teknolojileri' kategorisinde 1'inci oldu.
4.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Hayko Cepkin: Hayalim yurt dışına açılabilmek
Hayko Cepkin: Hayalim yurt dışına açılabilmek "Jekyll & Hyde" müzikali, bir süredir Antre Production tarafından sahneleniyor. Babası için tedavi ararken içindeki karanlık kişilik ‘Mr. Hyde’ı uyandıran Dr. Jekyll’i müzikalde Hayko Cepkin canlandırıyor. “Tiyatro benim ilk hayalimdi” diyen ünlü rock’çı, Elçin Sangu’yla birlikte rol aldığı proje için hayli iddialı konuşuyor: “Hayalim yurtdışına açılabilmek. Gerçekten gelmiş geçmiş en iyi versiyon olduğumuzu düşünüyorum. Bizi de bir seyretsinler bakalım.”
2.04.2023 Magazin
Türk hekimden çığır açacak buluş! Göz açıp kapayıncaya kadar yapılıyor
Türk hekimden çığır açacak buluş! Göz açıp kapayıncaya kadar yapılıyor Amerika'ya mühendislik okumaya gitti, aynı anda iki farklı mühendislik dalını birden okudu. Mühendislikte öğrenciyken kurs alıp cep harçlığı için ambulanslarda paramedik olarak çalıştı. Acil tıbba merak sarınca, mühendisliği bitirip tıp fakültesine de girdi. Şimdi Brown Üniversitesi’nde hem acil tıp, hem de mühendislik profesörü olarak acil durum ve afet tıbbı direktörlüğü yapan Prof. Dr. Selim Suner, kansızlığı göz içinden sadece 2 saniye içinde ölçebilen bir uygulama geliştirdi. Suner’in yapay zeka destekli uygulaması eMoglobin ile kansızlık düzeyi, cep telefonuyla göz içinden çekilen bir kare fotoğrafla anında ölçülebilecek. Dünyada ilk olacak uygulama, en çok da saniyelerin bile önem taşıdığı kanamalı acil hastaların teşhisinde hayat kurtaracak.
11.12.2022 Gündem
Meslek liseleri ile ilgili son dakika açıklaması: 10 kat arttı
Meslek liseleri ile ilgili son dakika açıklaması: 10 kat arttı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Mesleki ve teknik eğitim kurumlarımız tarafından patent, faydalı model, tasarım ve marka tescili çalışmaları kapsamında 2022 yılı Ocak ayında yapılan başvuru sayımız 1097 iken bu sayı 10 kat artarak 10 bini aştı. 2022 yılı Ocak ayında 221 olan ürün tescil sayımız da 6 kat artarak 1389’a ulaştı" dedi.
5.11.2022 Eğitim
Türk doktordan devrim gibi buluş! Kemik tedavisinde yeni dönem
Türk doktordan devrim gibi buluş! Kemik tedavisinde yeni dönem Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kemal Yücesoy, kırılmış vidalı kemiğe vidayı çıkarmadan kapalı yöntemle girerek müdahalede bulunmayı başardı. Açık ameliyata girmelerine gerek kalmayan hastalar, 5 dakikalık bir işlemle sağlıklarına kavuşurken, Prof. Dr. Kemal Yücesoy’un bulduğu bu yöntem dünya tıp literatürüne girdi.
26.10.2022 Sağlık
İşletmelerin yatırım alması kolaylaşacak
İşletmelerin yatırım alması kolaylaşacak Bilişim Vadisi’nde yer alan 50 start-up, marka değerleme hizmeti alacak. Değerleme çalışmasıyla firmaların yatırım alması kolaylaşacak, satın alma ve birleşme gibi süreçlerde işletmelere büyük avantajlar sağlanacak.
21.10.2022 Ekonomi
Miss Turkey jürisi Onur Erol kimdir, nereli, ne iş yapıyor? Onur Erol hayatı ve biyografisi!
Miss Turkey jürisi Onur Erol kimdir, nereli, ne iş yapıyor? Onur Erol hayatı ve biyografisi! Miss Turkey'in jüri üyeleri arasında yer alan Onur Erol'un hayatı merak konusu oldu. Peki, Miss Turkey jürisi Onur Erol kimdir, nereli, ne iş yapıyor? İşte Onur Erol hayatı ve biyografisi…
20.09.2022 Televizyon
Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'yle dünyaya cevap verildi
Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'yle dünyaya cevap verildi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İshak Turan, Türkiye’nin sürdürdüğü enerji politikalarının uzun yıllar içerisinde enerji arzı problemine katkı sağlayacağını ifade etti. Abdülhamid Han Sondaj Gemisi’nin Akdeniz’de görev yapmasının da; eleştirilere olumlu bir cevap niteliği taşıdığını da ifade eden Turan, “Türkiye Doğu Akdeniz’deki haklarından vazgeçmediğini gösterdi” dedi.
9.09.2022 Gündem
Türkiye'nin insansız savaş uçağı KIZILELMA ilk kez vatandaşla buluşuyor
Türkiye'nin insansız savaş uçağı KIZILELMA ilk kez vatandaşla buluşuyor Türkiye'nin tek uzay-havacılık teknoloji festivali "TEKNOFEST" bu yıl Samsun'da düzenleniyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuyla beraber ayrı bir atmosfer yaşanıyor festivalde. TEKNOFEST'te Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı KIZILELMA da yer alıyor. TEKNOFEST Karadeniz ile TÜRKPATENT 7. Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'22'nin açılış töreninde TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar açıklamalarda bulundu. Bayraktar "Habis fikirli kişilere karşı birlikte mücadele edeceğiz. Ambargo sopası sallayanlar biz yolumuzdan dönmedikçe asla kazanamayacaklar" dedi.
30.08.2022 Gündem
Elektrik faturalarını düşürecek gelişme! Yüzde 90’a kadar tasarruf sağlıyor: 'Bedava üretiyoruz'
Elektrik faturalarını düşürecek gelişme! Yüzde 90’a kadar tasarruf sağlıyor: 'Bedava üretiyoruz' Elektrik faturalarını düşürecek gelişme! Demiri demire sürtüp elektrik elde ettiler, faturalarda yüzde 90’a kadar tasarruf sağladılar. Elazığ’da yaşayan ve kaportacılık yapan Suat Çılgın ve yanında bulunan yabancı uyruklu usta Salih Luai Hommadi, elektrikte devrim yapacak bir cihaz geliştirdi. Kaporta ustası Çılgın, cihazı devletin desteği ile geliştirmek istediklerini söyledi.
25.08.2022 Ekonomi
Arıcı yetiştiricilerinden mucize buluş! Astım, bronşit ve KOAH'a çözüm olacak...
Arıcı yetiştiricilerinden mucize buluş! Astım, bronşit ve KOAH'a çözüm olacak... Elazığlı sağlık çalışanı ve arıcı Erdal Çetinkaya, alternatif tıp çerçevesindeki arı ürünleriyle tedavi çalışmalarına destek olmak amacıyla, araştırmacıların yararlanması için "arı havası (api-air)" cihazı geliştirdi. Cihaz astım, bronşit ve KOAH hastalarının tedavilerinde kullanılabilecek.
10.08.2022 Ekonomi
Devrim gibi buluş! Artık vücudun içini görebileceğiz
Devrim gibi buluş! Artık vücudun içini görebileceğiz ABD’de yer alan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) mühendisler, hastalar tarafından takıldığında kan damarlarının ve iç organların yüksek çözünürlüklü olarak görüntülemesini sağlayan posta pulu büyüklüğünde bir çıkartma geliştirdi. Araştırmacılar, tıbbi görüntülemede devrim olarak niteledikleri cihazın kanser, kalp rahatsızlıkları ve çeşitli diğer hastalıkların teşhisini ve tedavisini kolaylaştıracağını söyledi.
31.07.2022 Dünya
40 dereceyi aşan sıcaklar bunalttı; yollar boşaldı, süs havuzları doldu
40 dereceyi aşan sıcaklar bunalttı; yollar boşaldı, süs havuzları doldu Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde günlerdir 40 derecenin üzerinde seyreden hava sıcaklığı halkı bunalttı. Kent merkezlerinde önceki günlere göre trafik yoğunluğu az olurken, sıcaktan bunalan çocuklar kendilerini süs havuzlarına attı, yetişkinler de park ve bahçelerde gölgelik alanları tercih etti.
19.07.2022 Yaşam
Türk ve dünya tarihine damga vuran icatlar ve buluşlar!
Türk ve dünya tarihine damga vuran icatlar ve buluşlar! Türk icat ve buluşları dünya tarihine damgasını vurup insanlığı kaderini etkilemiştir. Türk icatları teknoloji, bilim, sanat, yaşam ve askeri alanda bir çok gelişime neden olmuştur.
29.06.2022 Yaşam
Çin'den sonraki ikinci büyük rezerv alanı! Eskişehir'de kuruluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!
Çin'den sonraki ikinci büyük rezerv alanı! Eskişehir'de kuruluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası enerjide atılacak yeni adımlarla ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Zafer Şahin, Eskişehir'deki kurulacak üretim tesisini CNN TÜRK'te değerlendirdi.
27.06.2022 Gündem
Ortağını öldüren sanığın cezası Yargıtay’da bozuldu, indirimler artırıldı
Ortağını öldüren sanığın cezası Yargıtay’da bozuldu, indirimler artırıldı Eskişehir'de, aynı evde yaşadığı iş ortağı Muhammed Alıcı Aslan'ı (48) tabancayla öldüren müteahhit Servet Temiz’e (52) verilen haksız tahrik indirimli 14 yıl 2 aylık hapis cezası, avukatının indirimi az bularak yaptığı itiraz üzerine Yargıtay’da bozuldu. Yeniden yapılan yargılamada Temiz'in, haksız tahrik ve takdir indirimleriyle 12 yıl 6 ay hapsine karar verildi.
27.06.2022 Yaşam
Çığır açan yöntem! Amansız hastalık tarihe karışabilir
Çığır açan yöntem! Amansız hastalık tarihe karışabilir İnsanlığın yıllardır tedavisini aradığı kanserle ilgili kritik bir tedavi yöntemi geliştirildi. Fareler üzerinde denenen yöntem olumlu sonuç verdi. İşte çığır açan tedavinin detayları...
20.06.2022 Sağlık
Türk doktordan devrim niteliğinde buluş!
Türk doktordan devrim niteliğinde buluş! ABD’de çalışmalar yapan Türk doktor, devrim niteliğinde bir buluşa imza attı. Kanserli hücreleri hızlı bir şekilde tespit edebilen manyetik çip geliştiren Doç. Dr. Gözde Durmuş, üstelik bunu sadece beş dolar gibi çok ucuz bir rakama mal etti.
3.06.2022 Dünya
Meslek lisesinden çiftçileri sevindiren buluş
Meslek lisesinden çiftçileri sevindiren buluş Kayseri’de meslek lisesi tarafından yüzde 100 bitkisel olarak geliştirilen solüsyonlar ile büyükbaş hayvanların memelerinde, sebze ve meyvelerde oluşan bakteriler ile arı bitine karşı olumlu sonuç alındı.
31.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Türk Havacılık Ve Uzay Sanayii Türkiye PCT patent şampiyonu oldu
Türk Havacılık Ve Uzay Sanayii Türkiye PCT patent şampiyonu oldu Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Patent Cooperation Treaty’ye (PCT) yapılan uluslararası patent başvurularında 2022 yılının ilk çeyreğinin Türkiye şampiyonu oldu.
12.05.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Buluş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki buluş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.