Bulaşıcı Hastalık

Bulaşıcı Hastalık

Son dakika bulaşıcı hastalık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bulaşıcı hastalık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bulaşıcı hastalık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bulaşıcı Hastalık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bulaşıcı hastalık gelişmeleri de dahil olmak üzere 889 bulaşıcı hastalık haberi bulunmuştur. Tüm bulaşıcı hastalık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre işçiler için şehirler arası yolculuktan barınmaya kadar birçok önemli karara imza atıldı. İşte detaylar...
27.04.2024 Çalışma Hayatı
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi Karabük Üniversitesi hakkında sosyal medyada çıkan iddialara şehir sakinleri ve esnaftan tepki geldi. Sosyal medyada ‘itiraf’ sayfasında bazı Türk öğrencilerin siyahi öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ya da HIV kaptığı, fuhuş vakalarının çığ gibi arttığı iddiaları koca bir kenti ve üniversiteyi sarstı. Ancak bazı kesimlere göre de bunlar itiraf değil, iftiraydı. Amaç Karabük’e kara çalmak, yabancı düşmanlığını pompalamaktı. Karabük Üniversitesi'nden, Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış ve hastanelerde yoğunluk olduğu iddialarına açıklama geldi.
27.03.2024 Gündem
Hayvan mezarlığına tepki gösteren mahalle halkı CİMER'e başvurdu
Hayvan mezarlığına tepki gösteren mahalle halkı CİMER'e başvurdu Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yerleşim yerine yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan arazide bir şirket tarafından evcil hayvan mezarlığı oluşturulmasına tepki gösteren mahalle halkı, çevredeki arazilerinin değerinin düştüğünü savunarak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvurdu.
20.02.2024 Gündem
Türkiye Bolu'daki olayı günlerce konuşmuştu! 1 kişinin öldü, 148 kişi zehirlenmişti: İddianame kabul edildi, işte istenen cezalar...
Türkiye Bolu'daki olayı günlerce konuşmuştu! 1 kişinin öldü, 148 kişi zehirlenmişti: İddianame kabul edildi, işte istenen cezalar... Bolu'nun Yuva köyünde, geçen yıl Kurban Bayramında sudan kaynaklı bir kişinin öldüğü, 148 kişinin de zehirlendiği olayla ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü M.A.A. (48), İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ü.B. (60) ve köy muhtarı M.E. (60) hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla 15 yıl hapis istenirken, 2 hemşire hakkında ise 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla dava açıldı.
14.07.2023 Gündem
AIDS'liyim deyince ortalık karıştı! Otobanın ortasına yattıp bekledi
AIDS'liyim deyince ortalık karıştı! Otobanın ortasına yattıp bekledi D-100 Karayolu Bakırköy mevkiinde 45 yaşındaki Ö.Ö., yol ortasında yatarak trafiği kesti. AIDS'li olduğunu söyleyen Ö.Ö.'ye polis ve sağlık çalışanları özel kıyafetler giyerek müdahale etti.
1.05.2023 Yaşam
DSÖ’den öpüşme uyarısı: Bu cinsel hastalığa neden oluyor
DSÖ’den öpüşme uyarısı: Bu cinsel hastalığa neden oluyor Dünya Sağlık Örgütü (WHO), oral seksin tehlikeli bir bulaşıcı hastalık olan "bel soğukluğuna" (gonore) neden olduğu ve prezervatif kullanımındaki düşüşle birlikte hastalığa yol açan bakterinin de yayıldığı uyarısında bulundu.
26.04.2023 Sağlık
"Deprem bölgelerinde yeterli miktarda temiz su sağlanmazsa hastalıklar çoğalabilir"
"Deprem bölgelerinde yeterli miktarda temiz su sağlanmazsa hastalıklar çoğalabilir" İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan Öğr. Gör. Nazife Koç, "Afetlerden sonra salgın hastalıkların hem görülme riski hem de yayılım hızı artar. Ama bu her afetten sonra salgınların olacağı anlamına gelmez. Dört haftadan daha uzun süre kalabalık ortamda yaşanmak zorunda kalınması, enfeksiyon hastalıklarının yayılma riskini arttırır. Salgınların oluşmasında kalabalık faktörü ile bazı başka birtakım koşullarda etkilidir. Enfeksiyon ajanının daha önceden bölgede var olması, yeteri miktarda sağlıklı suyun sağlanamaması, evsel ve insan atıkları gibi çevresel riskler, salgın riskini arttırır" dedi.
27.03.2023 Yaşam
Bakan Koca: Adıyaman’da halk sağlığını tehdit edecek durum yok
Bakan Koca: Adıyaman’da halk sağlığını tehdit edecek durum yok Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Adıyaman'da konuştu. Koca, "Şebeke suyu konusunda uyarılar yapılmış olup, tedbirlere tam uyulduğunu düşünüyoruz. Mevcut şartlarıyla Adıyaman’da halk sağlığını tehdit edecek durum yoktur, diyebiliriz" dedi.
23.02.2023 Gündem
Bakan Koca: Deprem bölgesinde şu ana kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık salgını saptanmadı
Bakan Koca: Deprem bölgesinde şu ana kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık salgını saptanmadı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde şu ana kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık salgınına rastlanmadığını belirterek, "Valilik ya da Kaymakamlıkların ‘musluk suyu içilebilir’ duyurusuna kadar içme ve diş fırçalama için ambalajlı sular tercih edilmeli, şebeke suyu temizlik vs. için kullanılmalıdır" dedi.
19.02.2023 Gündem
Kahramanmaraş'ta enkaz alanları ilaçlandı
Kahramanmaraş'ta enkaz alanları ilaçlandı Kahramanmaraş'ta enkaz alanları ile toplu kullanılan bölgeler, bulaşıcı hastalıklara karşı ilaçlandı.
19.02.2023 Gündem
Deprem felaketinde 15. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 15. gün! Son durum açıklandı AFAD'ın verilerine göre, 6 Şubat Pazartesi saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 kilometre altında gerçekleşti. Aynı gün saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yapılan son açıklamaya göre; can kaybı 41 bin 156’ya yükseldi.
20.02.2023 Gündem
XBB.1.5'in ardından flaş maske kararı!
XBB.1.5'in ardından flaş maske kararı! Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün Omicron varyantının ABD başta olmak üzere birçok ülkede yeniden artması üzerine alarma geçti. DSÖ maske kararını açıkladı.
11.01.2023 Gündem
Sağlık Bakanlığı banka maaş promosyonu 2022 ne kadar, ne zaman ve hangi tarihte yatacak? Sağlık çalışanlarına promosyon ödemelerinde son durum!
Sağlık Bakanlığı banka maaş promosyonu 2022 ne kadar, ne zaman ve hangi tarihte yatacak? Sağlık çalışanlarına promosyon ödemelerinde son durum! Doktor, hemşire, eczacılar ve diğer sağlık çalışanlarının takip ettiği Sağlık Bakanlığı promosyon ödemelerine yönelik Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Ek ödemelerle ilgili beyaz reform çerçevesinde teşvik ödemesi başladı. Birinci basamakta kapsam dışı kalan sağlık çalışanları ve eczacılar teşvik alacak." ifadelerine yer verdi. Peki, Sağlık Bakanlığı banka maaş promosyonu 2022 ne kadar, ne zaman ve hangi tarihte yatacak? Sağlık çalışanlarına promosyon ödemelerinde son durum…
Sağlık Bakanlığı banka promosyonu ne zaman yatacak 2022? Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri tarihi belli oldu mu?
Sağlık Bakanlığı banka promosyonu ne zaman yatacak 2022? Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri tarihi belli oldu mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca doktor, hemşire ve eczacılar başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının merakla takip ettiği Sağlık Bakanlığı promosyon ödemelerine ilişkin açıklama yaptı. Peki, Sağlık Bakanlığı banka promosyonu ne zaman yatacak 2022? Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri tarihi belli oldu mu?
30.11.2022 Çalışan Hakları
Britney Spears 'Victoria' hastalığına yakalandı!
Britney Spears 'Victoria' hastalığına yakalandı! Şarkıcı Britney Spears, geçtiğimiz yıl spor hocası Sam Asghari ile nişanlanmış, birkaç ay önce de ilk bebeklerini beklediklerini açıklamıştı. Daha sonra bebeklerini kaybettiklerini duyuran ikili, büyük bir acı yaşamıştı. Spears, son olarak sosyal medya paylaşımında 'Victoria' hastalığına yakalandığını duyurdu.
7.11.2022 Magazin
Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır?
Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır? Gürcistan ile yarın İstanbul'da hazırlık maçında karşılaşacak olan Ümit Milli Takım'da Arda Güler, viral gastroenterit tanısı nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı. Peki, Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır?
26.09.2022 Sağlık
Yeni salgın uyarısı! Bilim insanları açıkladı! Yeni pandemi ne olacak? Bilim insanları tarih verdi! Ölümcül olabilir!
Yeni salgın uyarısı! Bilim insanları açıkladı! Yeni pandemi ne olacak? Bilim insanları tarih verdi! Ölümcül olabilir! Bilim insanları uyardı! Yeni salgın kapıda! H5N1 virüsünün neden olduğu kuş gribi geçen yıla oranlar arttı. Virüsün insanlarda ölümcül sonuçları olabileceğine yönelik uyarılar geliyor. Özellikle mevsimsel grip ile aynı anda görülecek kuş gribi yeni bir pandemiye neden olabilir. Peki, Yeni pandemi ne olacak? Yeni salgına neden olacak virüs ne? H5N1 virüsü ölümcül mü? Kuş gribi yayılıyor mu? Kuş gribi ölümcül mü? İşte detaylar…
30.08.2022 Sağlık
Yeni salgında korkutan senaryo: Maymun Çiçeği hastalığı sonsuza kadar bizimle kalabilir
Yeni salgında korkutan senaryo: Maymun Çiçeği hastalığı sonsuza kadar bizimle kalabilir Covid-19 salgını bitmeyen başlayan Maymun Çiçeği hastalığı yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün 'Acil durum' ilan ettiği Maymun Çiçeği hastalığı 78 ülkede 20 binden fazla insana bulaştı. Bilim insanları hastalık için korkutan bir senaryonun gerçek olması durumunda Maymun Çiçeği'nin sonsuza kadar bizimle kalabileceğini belirtiyor. Peki bu korkutan senaryo ne? İşte dikkat çeken detaylar...
2.08.2022 Dünya
Maymun Çiçeği nasıl bulaşıyor? Maymun Çiçeği hastalığıyla ilgili çarpıcı detaylar
Maymun Çiçeği nasıl bulaşıyor? Maymun Çiçeği hastalığıyla ilgili çarpıcı detaylar İtalya'nın başkenti Roma merkezli bir bulaşıcı hastalık araştırma merkezinde Maymun Çiçeği'ne yakalanan 7 hastanın menileri üzerinde yapılan laboratuvar testlerinde virüsün DNA'sına rastlandığı bildirildi.
14.06.2022 Dünya
Covid-19 verem hastalarında ağır seyredebilir
Covid-19 verem hastalarında ağır seyredebilir Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adem Dirican, Covid-19’un bağışıklık sisteminin düşük olduğu tüberküloz hastalarında ağır seyredebileceğini söyledi.
24.03.2022 Sağlık
Avustralya’da Japon Ensefalit Virüsü vaka sayısı 19 oldu, 2 kişi hayatını kaybetti
Avustralya’da Japon Ensefalit Virüsü vaka sayısı 19 oldu, 2 kişi hayatını kaybetti Avustralya Sağlık Bakanlığı, bugün itibariyle ülkede sivrisinekle bulaşan Japon Ensefalit Virüsü (JEV) vaka sayısının 19’a ulaştığını belirterek 2 kişinin virüsten hayatını kaybettiğini doğruladı. JEV'in, kişilerde nadiren hastalığa sebep olarak beyin iltihaplanmasına yol açtığı ifade edildi.
17.03.2022 Dünya
23 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı! İşte yeni vaka ve vefat sayısı...
23 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı! İşte yeni vaka ve vefat sayısı... Sağlık Bakanlığı tarafından 23 Şubat koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 464 bin 85 Kovid-19 testi yapıldı, 86 bin 600 kişinin testi pozitif çıktı, 268 kişi yaşamını yitirdi.
23.02.2022 Gündem
İki doz aşı olan kişilerde en sık görülen 8 koronavirüs semptomu!
İki doz aşı olan kişilerde en sık görülen 8 koronavirüs semptomu! Koronavirüs ile tüm dünya mücadele ederken bir de Omicron varyantı türedi. Uzmanlar aşının varyanta karşı en etkili korunma yöntemi olduğunu belirtiyor. Türkiye'nin de aralarında olduğu pek çok ülke ise üçüncü doz aşı kararı aldı. Norveç'te katılımcılar mercek altına alındı, yapılan bir çalışma ile iki doz aşı olanlarda en sık görülen koronavirüs semptomları belirlendi.
21.02.2022 Gündem
Nikah için gerekli belgeler ve evraklar neler?
Nikah için gerekli belgeler ve evraklar neler? Evlilik hazırlıklarının ilk aşamasını nikah başvurusu ve evrakları almaktadır. Bu aşamada çiftleri en fazla zora sokan da başvurular ve evraklardır. Peki Nikah için gerekli belgeler ve evraklar neler? İşte detaylar...
16.02.2022 Yaşam
Omicron’un yeni belirtileri neler? Omicron’da yaygın olarak gözlemlenen belirtiler ne?
Omicron’un yeni belirtileri neler? Omicron’da yaygın olarak gözlemlenen belirtiler ne? Pek çok ülkede baskın varyant olan Omicron’un yeni belirtileri ortaya çıktı. İngiltere’de yapılan yeni bir çalışma, Omicron’un yaygın olarak gözlemlenen belirtilerin haricinde yeni semptomları da tespit etti. Araştırmada, Omicron varyantı ile ilgili belirtilerin herkeste aynı seyretmediğini dikkat çekilerek aşı olunması çağrısı yapıldı. Peki, Omicron’un yeni belirtileri neler? Omicron’da yaygın olarak gözlemlenen belirtiler ne? İşte detaylar…
14.02.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bulaşıcı Hastalık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bulaşıcı hastalık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.