Birikim

Birikim

Son dakika birikim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan birikim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını birikim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Birikim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan birikim gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.180 birikim haberi bulunmuştur. Tüm birikim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem! Kredi ve kısmi ödeme detayı ortayı çıktı
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem! Kredi ve kısmi ödeme detayı ortayı çıktı Bireysel Emeklilik Sistemi, iş hayatında birikim yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Fakat farklı nedenlerden dolayı erken çıkmak isteyenler bulunuyor. Sözleşmeler ise bankadan bankaya değişiklik gösterirken, caymadaki farklılıklar bazı mağduriyetlerin yaşanmasına neden oluyor. Öte yandan Bireysel Emeklilik Sisteminde bulunan katılımcılara avantajlı kredi imkânı tanılıyor. Bunun yanında 1 Temmuz itibarıyla BES katılımcıları birikimlerinin yüzde 50'sini belli şart dahilinde kullanabilecekler.
23.04.2024 Çalışma Hayatı
Servet Yardımcı, TFF Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı!
Servet Yardımcı, TFF Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı! UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.
17.04.2024 Süper Lig
BES'te yeni dönem başlıyor! İşte BES birikiminden kısmi çekişin şartları
BES'te yeni dönem başlıyor! İşte BES birikiminden kısmi çekişin şartları BES katılımcılarının ihtiyaç halinde birikimlerinin bir kısmını çekebilmesinin şartları netleşti. Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. Buna göre sistemde minimum beş sene kalmış bir katılımcı, birikiminin yüze 50’lik kısmını devlet desteği ile birlikte alabilecek.
15.04.2024 Çalışma Hayatı
Piyasalar için erken bayram! Pazartesi ve salı da sürecek
Piyasalar için erken bayram! Pazartesi ve salı da sürecek BIST 100 Endeksi günü 9.618 puandan tamamlayarak yeni rekora imza attı. Günlük kazanç yüzde 5.5’e yaklaştı. Borsada işlemler bayram öncesi pazartesi ve salı da sürecek.
6.04.2024 Ekonomi
Eşini 5 kurşunla öldürdü, çocuğunun dilini yaktı, avukatı 'Kötü bir insan değil, kibar, zavallı biri' diyerek savundu
Eşini 5 kurşunla öldürdü, çocuğunun dilini yaktı, avukatı 'Kötü bir insan değil, kibar, zavallı biri' diyerek savundu Bayrampaşa'da 15 yıldır evli olduğu 34 yaşındaki eşi Meryem Çap’ı silahla 5 kurşunla öldüren, çocuğunun da dilini yaktığı iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Şeyhmus Çap ilk kez hakim karşısına çıktı. Savunmasında Çap, "Olaydaki silahı eşim bana doğum günü hediyesi olarak almıştı. Çocuğum yalan söylediği için eşim dilini yakmamı söyledi, ben de yaktım. O da kayıt almış, eşimin oyununa geldim. Ben cinayet işlemedim, bana cinayet işlettirdiler" dedi.
3.04.2024 Gündem
Türkiye'de ilk ve tek! Mavi Vatan'ın yeni gücü DÜFAS
Türkiye'de ilk ve tek! Mavi Vatan'ın yeni gücü DÜFAS ASELSAN, bugüne kadar elde ettiği teknolojik birikim ve yeteneklerini kullanarak Türkiye'nin ilk yerli ve millî ufuk ötesi denizaltı savunma harbi sonarı DÜFAS'ı tamamen özgün teknolojiyle Mavi Vatan'a kazandırdı.
19.03.2024 Gündem
1893 adet altınla yakalandı emniyetteki ifadesi ortaya çıktı
1893 adet altınla yakalandı emniyetteki ifadesi ortaya çıktı Adana’da otomobilinde piyasa değeri 9 milyon TL olan sahte darphane baskılı ve düşük ayarlı 1893 adet altınla yakalanan İdris T. (68) hakkında ev hapsi kararı verildi. İdris T.’nin emniyetteki ifadesinde, "Çok sayıda gayrimenkulüm var. Oradan elde ettiğim gelir ile birikim yaptım" dediği ortaya çıktı.
22.02.2024 Gündem
Öğrencilerin fuar heyecanı: Öğretmenlerden örnek girişim
Öğrencilerin fuar heyecanı: Öğretmenlerden örnek girişim Sürdürebilirlik Fuarını gezen Adanalı öğretmen ve öğrenciler “sürdürebilirlik, atık yönetimi, akıllı atık bertaraf etme ve geri dönüşüm stratejileri ile döngücellikler” konusunda uzmanlardan bilgiler aldılar.
19.02.2024 Adana
Adana'da kentsel dönüşüm toplantısı! “Devletimiz 1 milyon 500 bin TL destek vermeye başladı”
Adana'da kentsel dönüşüm toplantısı! “Devletimiz 1 milyon 500 bin TL destek vermeye başladı” Adana Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hasan Alan, ağır ve orta hasarlı binaların yerine dönüşümünü sağlayacak konutlara öncelik verdiklerini söyleyerek, “devletimiz 750 bin TL hibe, 750 bin TL ise kredi olmak üzere 1 milyon 500 bin TL destek vermeye başladı” dedi.
19.02.2024 Adana
Yatırımcı için altın çağı başladı! Gram altın için kademeli rekor vurgusu
Yatırımcı için altın çağı başladı! Gram altın için kademeli rekor vurgusu Altın fiyatları canlı son dakika verileriyle yatırım ve birikim yapanların gündeminde. FED faiz kararı gibi birçok gelişmeden etkilenen piyasa her işlem gününde tablolardan takip ediliyor. Cumhuriyet altını, 22 ayar bilezik, tam, yarım, çeyrek altın ve gram altın ne kadar, kaç TL oldu düştü mü yükseldi mi grafik üzerinde yakın mercek altına alındı. Öte yandan altın fiyatları için kademeli rekor uyarısı yapıldı. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
8.02.2024 Ekonomi
Pasif Gelir Nedir, Ne İşe Yarar? Pasif Gelir Nasıl Kazanılır?
Pasif Gelir Nedir, Ne İşe Yarar? Pasif Gelir Nasıl Kazanılır? Az bir zaman harcayarak ya da neredeyse hiç zaman harcamadan elde edilen kazanç pasif gelir olarak ifade edilmektedir. Bu durum aktif kazancın yerine pek fazla emek harcamadan farklı yönler üzerinden elde edilen kazancı ifade eder. Hem tam zamanlı gelir olarak hem de ek gelir kapsamında ele alınarak sağlanır. Bu doğrultuda insanların en değerli kaynağı olan zamanı çok değerli kullanarak, buna uygun en küçük zaman diliminde kazanç elde etmektir. O yüzden önemli bir yere sahip kazanç türleri içerisinde yer aldığını ifade etmek mümkün.
1.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimizin önünü her anlamda biz açtık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimizin önünü her anlamda biz açtık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Gençlik Aşkıyla Eskişehir' programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Belediye yönetiminde çok sayıda genç arkadaşımız yer alıyor. TBMM'de gençlik kollarından yetişme 20'den fazla vekilimiz var. Görüldüğü gibi gençlerimizin önünü her alanda biz açtık. Kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerekiyor. Ben sizlere güveniyorum" dedi.
29.01.2024 Gündem
Sabiha Gökçen Havalimanı’na yeni CEO
Sabiha Gökçen Havalimanı’na yeni CEO İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Serhat Soğukpınar’ın 26 Aralık 2023 tarihi itibariyle CEO olarak atandığını duyurdu.
26.12.2023 Vitrin
Serhat Soğukpınar Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’su olarak atandı
Serhat Soğukpınar Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’su olarak atandı Atama Malezya Havalimanları ile IC Holding arasındaki stratejik iş birliğinin nişanesi Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Serhat Soğukpınar’ın 26 Aralık 2023 tarihi itibariyle CEO olarak atandığını duyurdu.
26.12.2023 Ekonomi
2. Sınıf Paralarımız: Paralarımız Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
2. Sınıf Paralarımız: Paralarımız Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Günlük hayatımızda alış veriş yaparken para kullanılmaktadır. Bu bağlamda her ülkenin kullanmış olduğu para birimi farklıdır. Türkiye de TL yani Türk Lirası para birimi olarak kullanılmaktadır.
25.12.2023 Eğitim
Kiralık Konak Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Kiralık Konak Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Kiralık Konak Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Kiralık Konak Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Kiralık konak Yakup Kadri Karaosmanoğlu tarafından kaleme alınmış bir eserdir. 1922 senesinde yayınlanan kitapta nesiller arası çatışmalar ve değişimler anlatılmıştır. 
17.12.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı basınına Gazze çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı basınına Gazze çağrısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da "Birlikte Gelişmek: Sorumluluklar, Eylemler ve Çözümler" temasıyla gerçekleştirilen “TRT World Forum 2023” programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Küresel barışı ve güvenliği sağlamakla mükellef uluslararası kuruluşların sorun çözme kabiliyeti olmadığını bugün daha iyi anlıyoruz'' ifadelerini kullandı. Batı medyasına tepki gösteren Erdoğan, ''Gazze'de 70'i aşkın medya mensubu öldü. Amerika'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın, Almanya'nın meşhur gazetecileri nerede?'' açıklamasında bulundu.
8.12.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu'ndan önemli açıklama: Her iki araçtan biri elektrikli olacak
Bakan Uraloğlu'ndan önemli açıklama: Her iki araçtan biri elektrikli olacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, net sıfır emisyon hedefi kapsamında ulaştırma projeleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.
5.12.2023 Gündem
Bahçeli'den '50+1' açıklaması: Dün ne demişsek bugün de aynı görüşteyiz
Bahçeli'den '50+1' açıklaması: Dün ne demişsek bugün de aynı görüşteyiz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumharbaşkanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçimi için zorunlu olan 50+1 kuralıyla ilgili açıklamalarına ilişkin, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak, dün ne demişsek bugün aynı çizgide, aynı düşüncede, aynı görüşteyiz. Ancak Cumhur İttifakı olarak konuşup tartışarak orta yolun, makul çözümün, yeni sistemin doğasını zedelemeyecek tamirat ve onarımın karşılıklı anlayış ve uzlaşmayla yapılacağının inancına ve iradesine de sahibiz" dedi.
21.11.2023 Gündem
Yeşim Salkım’dan itiraf! 'Sekiz yıldır aseksüelim'
Yeşim Salkım’dan itiraf! 'Sekiz yıldır aseksüelim' Yeşim Salkım, Sibel Arna’nın YouTube programı ‘Ne Olursan Ol Rahat Ol’da çok konuşulacak açıklamalar yaptı.
11.11.2023 Magazin
Emeklilikte para yetmiyor! Alınacak önlemler tek tek açıklandı
Emeklilikte para yetmiyor! Alınacak önlemler tek tek açıklandı Emeklilik döneminde finansal zorluklarla karşılaşan birçok kişi, 'emeklilikte para yetmiyor' sorununu yaşıyor. Uzmanlar, bu durumla başa çıkmanın yollarını açıklıyor. Emeklilik için etkili finansal planlama ve akıllıca birikim yapmanın önemi altını çiziyor. İşte emeklilikte maddi güvence sağlamanın anahtarları
9.11.2023 Emekli
Bakan Kacır açıkladı: TOGG sayısı 10 bini aştı
Bakan Kacır açıkladı: TOGG sayısı 10 bini aştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bugün itibariyle banttan inen Togg araçların sayısı 10 bini aşmıştır. Bu 60 yıllık bir hayalin gerçekleşme hikayesidir. Ancak şunu da biliyoruz ki bu büyük başarı hikayesini geleceğe taşımak adına daha yapacak çok işimiz var” dedi.
7.11.2023 Ekonomi
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Biz ateşten gömleği şerefle giymiş milletiz
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Biz ateşten gömleği şerefle giymiş milletiz TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı dolayısıyla Birinci Meclis'te açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, konuşmasında "Emperyalistler ya da yeni emperyalistler hangi oyunu oynasın milletimizin öncülüğünde yeni bir dünya kurulacak ve dünyada hakkın egemen olduğu bir düzene geçilecek." ifadelerini kullandı.
29.10.2023 Gündem
Emeklilik sistemi değişiyor! Çift emekli aylığı fırsatı
Emeklilik sistemi değişiyor! Çift emekli aylığı fırsatı Emeklilikte yeni dönem başlıyor. Tamamlayıcı emeklilik sistemi ile çalışanların, emekliliklerinde, ikinci bir emeklilik geliri elde etmeleri için ikinci basamak emeklilik sistemine geçilecek. Böylece çalışanlar emekli olduklarında hem sosyal güvenlik sisteminden hem de tamamlayıcı emeklilik sisteminden emeklilik maaşı alacaklar. Birinci basamak çalışanların SGK’ya prim ödeyip, gerekli şart ve koşulları yerine getirdiklerinde emekli oldukları devletin sunduğu emeklilik sistemi. İkinci basamak çalışanların her ay maaşlarından kesilen, işverenlerin de belirli oranda katkı yaptığı, çalışan hesabında oluşan birikimlerin fonlarda değerlendirildiği özel emeklilik sistemi. Üçüncü basamak ise kişilerin tamamen kendi tercihleri doğrultusunda birikim yapıp, gelecek için tasarruf ettiği sistem.
23.10.2023 Emekli
Bakan Kacır: TSE nükleer enerji alanında yeni pazarlara giriş yapacak
Bakan Kacır: TSE nükleer enerji alanında yeni pazarlara giriş yapacak Kocaeli'de Bilişim Vadisi'nde TSE'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Uluslararası Genç Profesyoneller Çalıştayı'nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Önümüzdeki dönemde TSE, nükleer enerji alanında yeni pazarlara giriş yapacak ve daha etkin rol üstlenecek. 70 yıllık birikim ve tecrübesiyle TSE, hem bölgemizdeki ülkelere hem de İslam dünyasına standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarında hizmet sağlıyor, liderlik ediyor" dedi.
14.10.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Birikim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki birikim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.