Bilişim

Bilişim

Son dakika bilişim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bilişim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bilişim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilişim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilişim gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.865 bilişim haberi bulunmuştur. Tüm bilişim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türk denizciliğinde uluslararası başarı! Bakan Uraloğlu açıkladı: İstanbul Boğazı'nda 39 bin gemi, 416 milyon ton yük taşındı
Türk denizciliğinde uluslararası başarı! Bakan Uraloğlu açıkladı: İstanbul Boğazı'nda 39 bin gemi, 416 milyon ton yük taşındıİstanbul Boğazı’nda yönetilen yoğun gemi trafiğine dikkat çeken Bakan Uraloğlu, Çanakkale Boğazı’nda 2023 yılında 44 bin 892 gemi hareketiyle taşınan 550 milyon ton yükün185 milyon tonunun tehlikeli yük kapsamında olduğunu belirterek, “İstanbul Boğazı’nda 2023’te 39 bin gemi hareketiyle toplam 416 milyon ton yük taşındı ve bu yüklerin yaklaşık 165 Milyon tonu petrol dâhil olmak üzere tehlikeli yükler kapsamındaydı.” dedi.
26.07.2024Ekonomi
Ticaret Bakanlığı'ndan gümrük kaçakçılığı ile mücadelede yerli ürünü artıracak protokol
Ticaret Bakanlığı'ndan gümrük kaçakçılığı ile mücadelede yerli ürünü artıracak protokolTicaret Bakanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında, gümrük kaçakçılığına karşı kullanılan yerli sistemlerin genişletilmesine ilişkin protokol imzalandı. Bakan Ömer Bolat, "Ülkemizin güvenlik ve ticaret altyapısını güçlendireceğiz. Yerli üretim sayesinde, dışa bağımlılığımızı azaltarak kendi kaynaklarımızla daha güçlü ve bağımsız bir sistem oluşturmayı hedefledik" dedi.
24.07.2024Ekonomi
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildi
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildiAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.
23.07.2024Ekonomi
Mardin'de lohusa eşini 17 bıçak darbesiyle öldüren sanık, hakim karşısına çıktı
Mardin'de lohusa eşini 17 bıçak darbesiyle öldüren sanık, hakim karşısına çıktıMardin'de bir kız çocuğu dünyaya getiren eşi Vatfa Ecevit’i (25), hastaneden taburcu olduğu gün 17 bıçak darbesiyle öldüren ve 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan tutuklanan Mehmet Şiyar Ecevit (28), açılan davanın ilk duruşmasında “Olay günü eşimle tartıştım, sonra evden çıkıp uyuşturucu madde kullandım. Eve döndükten sonra tartışmaya devam ettik. Sonra kendimi kaybettim, pişmanım” dedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 30 Eylül’e erteledi.
23.07.2024Gündem
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, Türkiye genelinde hibe alarak desteklenmeye hak kazanan 45 projeden biri olan “KÜÇÜKÇEKMECE BİLİMİN İZİNDE ŞENLENİYOR!” projesi yaklaşık 50 bin kişilik katılımla 26-27-28 Eylül 2024 tarihinde İstanbul-Küçükçekmece ilçesi Fevzi Çakmak Etkinlik Meydanı’nda gerçekleştirilecektir. Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün proje kurumu olarak Küçükçekmece’de ilk kez düzenleyeceği bilimsel etkinliklerin hazırlıkları, TÜBİTAK Projeleri İlçe Koordinatörü ve Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi Coğrafya Öğretmeni Uzman Leyla ARATTAN koordinasyonunda farklı kademe ve farklı okullardan gönüllü ve bilimsel proje ile yarışmalarda tecrübe kazanmış, proje eğitimleri bulunan sadece Küçükçekmeceli öğretmenlerden oluşan uzman bir ekiple son hızla sürdürülmektedir.
23.07.2024Gündem
Garsonu öldüren 3 kişiye 18'er yıl hapis cezası!
Garsonu öldüren 3 kişiye 18'er yıl hapis cezası!Adana'da bir barda 'Garson bakar mısın?' sözü üzerine çıkan tartışmada İsmail Ceylan'ı (40) tabancayla öldürdükleri iddia edilen Eyüp Yıldızoğlu (23), Murtaza Caner Şirin (21) ve Faruk Şahin (30), eylemi haksız tahrik altında işledikleri iddiasıyla 18'er yıl hapis cezasına mahkum edildi. Sanık Osman Sonar (48) ise delil yetersizliğinden beraat etti.
22.07.2024Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazımCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC ziyareti dönüşünde uçakta gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yunan Savunma Bakanının açıklamalarıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ne yazık ki; farklı bir havada, belli ki Miçotakis ile yaptığımız görüşmeden haberi yoktu, ileri geri açıklamalar yaptı. Onun bir defa kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Dolayısıyla, Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım. " ifadelerini kullandı.
21.07.2024Gündem
Dünya devi Ar-Ge merkezini Türkiye’ye kurdu! Türkiye’nin dijital dönüşüm hedeflerine katkıda bulunulacak
Dünya devi Ar-Ge merkezini Türkiye’ye kurdu! Türkiye’nin dijital dönüşüm hedeflerine katkıda bulunulacakDünyanın önde gelen seyahat yazılımları geliştiricisi Amadeus’un İstanbul’daki Ar-Ge Merkezi açıldı. Dijital teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlayacak yatırımla, özellikle seyahat teknolojileri alanında yeni fikir ve girişimlerin Türkiye’de gelişip ölçeklenmesinin önü açılacak. Yaklaşık 500 yazılım geliştiricinin çalışacağı merkez; yıl sonuna kadar Nice ve Bengaluru Ar-Ge merkezlerinin ardından dünyanın üçüncü büyük Ar-Ge noktası olacak.
19.07.2024Ekonomi
Dünya genelinde sistemler durdu: Birçok sektörde işlem yapılamıyor, Uraloğlu: Siber saldırı söz konusu değil
Dünya genelinde sistemler durdu: Birçok sektörde işlem yapılamıyor, Uraloğlu: Siber saldırı söz konusu değilDünya genelinde ABD merkezli hava yolu şirketleri başta olmak üzere şirketler, havalimanları, bankalar, bazı medya kuruluşları ve Londra Borsası'nda CrowdStrike sistemlerindeki sorun nedeniyle teknik aksaklık yaşandığı bildirildi.
19.07.2024Dünya
AGOS Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 15 sanıklı dava 11 Ekim'e ertelendi
AGOS Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 15 sanıklı dava 11 Ekim'e ertelendiAGOS Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın Yargıtay tarafından 15 sanık yönünden bozulmasının ardından yeniden görülen davanın 6'ıncı duruşması bugün yapıldı. Mahkeme, duruşmayı 11 Ekim'e erteledi.
17.07.2024Gündem
Adana'da evinde uyuşturucu satarken suçüstü yakalanan sanığa 19,5 yıl hapis
Adana'da evinde uyuşturucu satarken suçüstü yakalanan sanığa 19,5 yıl hapisAdana’da evinde uyuşturucu sattığı iddia edilen ve evinin önünde suçüstü yakalanan sanık 19.5 yıl hapis ve 39 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.
16.07.2024Adana
Balıkesir'deki kurye Ata Emre Akman cinayeti davasında ceza yağdı
Balıkesir'deki kurye Ata Emre Akman cinayeti davasında ceza yağdıBalıkesir'de motokuryelik yapan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ı 25 yerinden bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir'e 24 yıl hapis cezası verildi. "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen sanık Erdoğan Özdemir, 18 yaşından küçük olması nedeniyle en üst sınır olan 24 yıl hapse mahkum edildi. Oğlunu azmettirdiği iddiasıyla yargılanan baba Orhan Özdemir ise beraat etti
12.07.2024Gündem
Demirören Medya Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor! Okul müdürü Ertoğan: Veliler okulları mutlaka görüp bilgi almalı
Demirören Medya Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor! Okul müdürü Ertoğan: Veliler okulları mutlaka görüp bilgi almalıDemirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, 17 Temmuz tarihine kadar yapılacak tercih döneminde yeni öğrencilerini bekliyor. Tercih döneminin bitmesine sayılı günler kala bu süreçte dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, “Lise öğrencinin geleceğiyle ilgili planlarının başladığı yerdir. Doğru lise seçimi çok önemli. Bu nedenle veliler okulları mutlaka görüp eğitim programıyla ilgili bilgi almalı” dedi.
12.07.2024Gündem
Adnan Oktar’ın en büyük korkusu! ‘Güncel yapılanma’ davasında tahliye kararı
Adnan Oktar’ın en büyük korkusu! ‘Güncel yapılanma’ davasında tahliye kararıÖrgüt yöneticisi Adnan Oktar’ın cezaevinde örgütsel faaliyetlerine devam ederek özellikle avukatlar aracılığıyla örgütü diri tutmaya çalıştığı ve örgüte üye kazandırmayı amaçladığı iddiasıyla güncel yapılanma davasında mahkeme, Oktar dışındaki tüm sanıkların tahliyesine karar verdi.
11.07.2024Gündem
Adnan Oktar'a verilen 8 bin 658 yıl hapis cezası onandı
Adnan Oktar'a verilen 8 bin 658 yıl hapis cezası onandıAdnan Oktar hakkında verilen 8 bin 658 yıl hapis cezası Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından onandı. Öte yandan Adnan Oktar suç örgütünün "güncel yapılanması" davasında avukat sanıkların dosyası ayrıldı.
10.07.2024Gündem
Gar katliamı davasında karar açıklandı
Gar katliamı davasında karar açıklandıYargıtayın bozma kararının ardından tekrar görülen, terör örgütü DEAŞ'ın Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te düzenlediği ve 101 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili 10'u tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.
1.07.2024Gündem
Türkiye'den teknoloji üssüne ziyaret! Komisyon Başkanı Varank: Çinli şirketler daha fazla ilgi gösterecek
Türkiye'den teknoloji üssüne ziyaret! Komisyon Başkanı Varank: Çinli şirketler daha fazla ilgi gösterecekTBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri, Çin’in daveti üzerine gerçekleştirdikleri ziyaretin son gününde dünyanın öne çıkan teknoloji şirketlerinden Huawei’nin Ar-Ge ve üretim tesislerinde incelemelerde bulundu ve şirketin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.
1.07.2024Ekonomi
Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden burs kararı: Yüzde 1'lik dilimdeki öğrencilere verilecek
Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden burs kararı: Yüzde 1'lik dilimdeki öğrencilere verilecekDemirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 1-17 Temmuz tarihlerinde yapılacak tercih döneminde yeni öğrencilerini bekliyor. Özel müfredatı ile öğrencileri geleceğin dünyasına yapay zeka, robotik kodlama ve yazılım dersleri ile hazırlayan okulda 18 kişilik sınıflarda ders veriliyor. Ana dili İngilizce olan 3 yabancı öğretmenle 1 yıl hazırlık sınıfı bulunan ve 5 yıl eğitim verilen ücretsiz devlet lisesi, LGS'de yüzde 1'lik dilime giren öğrencilere 12 ay boyunca burs veriyor.
29.06.2024Gündem
Ata’nın katili ile babasından şok ifadeler ortaya çıktı! ‘25 kere bıçak sallamışım’
Ata’nın katili ile babasından şok ifadeler ortaya çıktı! ‘25 kere bıçak sallamışım’Balıkesir’de bir zincir restoranda motokurye olarak çalışan Ata Emre Akman'ı (20) bıçaklayarak öldüren E.Ö. (17) ile onu azmettirmekle suçlanan babası Orhan Ö.'nün (39) yargılandığı davanın ilk duruşması başladı. E.Ö. ve babasının mahkemedeki ifadelerindeki detaylar ise şoke etti.
28.06.2024Gündem
31 ilde bahis çetelerine "Sibergöz-46" operasyonu! 275 şüpheli yakalandı
31 ilde bahis çetelerine "Sibergöz-46" operasyonu! 275 şüpheli yakalandıAdana ve Edirne merkezli 31 ilde “SİBERGÖZ-46” operasyonlarında; hesaplarında toplam 7 Milyar 40 Milyon TL işlem hacmi bulunan 275 şüpheli yakalandı.
26.06.2024Gündem
Jeff Bezos’un çılgın projesi: Uzayda bir trilyon insan
Jeff Bezos’un çılgın projesi: Uzayda bir trilyon insanPek çoğumuz dünyanın en zengin insanlarından biri olan Jeff Bezos’u e-ticaret, bulut bilişim, dijital yayın ve yapay zekâya odaklanan teknoloji devi Amazon'un kurucusu olarak tanıyoruz
15.06.2024Gündem
19 ilde Sibergöz-45 operasyonu: 38 gözaltı
19 ilde Sibergöz-45 operasyonu: 38 gözaltı19 ilde 'Yasa Dışı Bahis, Nitelikli Dolandırıcılık, Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Bilişim Sistemine Girme' suçlarına yönelik Sibergöz-45 operasyonu düzenlendi. Operasyonun ayrıntılarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaştı.
14.06.2024Gündem
2 aylık bebek evinde siyah poşetin içinde bulunan anne tahliyesini istedi
2 aylık bebek evinde siyah poşetin içinde bulunan anne tahliyesini istediAdana'da, 2 aylık bebekleri Mehtap’ın ölü bulunması üzerine tutuklanan Ayşegül Talay (31) ve eşi Suat Talay (43), 25’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle yargılanıyor. Ayşegül Talay, "Çocuğuma ne oldu bilmiyorum" derken, baba Suat Talay ise "Canım yanıyor. Kendimi ifade edemiyorum" dedi.
13.06.2024Adana
Genç mühendisler bu yarışmada buluşuyor
Genç mühendisler bu yarışmada buluşuyorTEKNOFEST, genç mühendis adaylarının motivasyonlarını, hayal güçlerini ve problem çözme yeteneklerini geliştirmek için TEKNOFEST Kuantum Hackathon Yarışması düzenliyor.
12.06.2024Yaşam
3 milyar TL'lik forex vurgunu! 14 ilde harekete geçildi: 107 şüpheli yakalandı
3 milyar TL'lik forex vurgunu! 14 ilde harekete geçildi: 107 şüpheli yakalandıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Kocaeli merkezli 14 ilde düzenlenen Sibergöz-44 Operasyonları'nda 107 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
11.06.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bilişim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilişim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.