Bilgisayar Mühendisi

Bilgisayar Mühendisi

Son dakika bilgisayar mühendisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bilgisayar mühendisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bilgisayar mühendisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilgisayar Mühendisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilgisayar mühendisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 510 bilgisayar mühendisi haberi bulunmuştur. Tüm bilgisayar mühendisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Doktorken mühendisliğe başladı; kanser tedavisinde önemli çalışmaya imza attı
Doktorken mühendisliğe başladı; kanser tedavisinde önemli çalışmaya imza attı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükriye Bilge Gürsel meme kanserinde yapay zekanın kullanımına dair çalışmasıyla adından söz ettiriyor. Prof. Dr. Gürsel'i meslektaşlarından ayıran en önemli özelliği, bu çalışmayı sadece bir doktor olarak değil, aynı zamanda bilgisayar mühendisi olarak bizzat kendisinin bitirme teziyle gerçekleştirmiş olması. Gürsel, Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi'nde doçentken, üniversite sınavlarına yeniden girerek bilgisayar mühendisliğini kazandı. 3 yıl sonra mühendislikten yüksek onur derecesiyle mezun olurken, tıpta da profesörlüğe yükselmişti. Mühendislikteki bitirme tezinde ise, doktorluğunu konuşturdu; rahim ağzı ve meme kanserinde tedavi sonrası meydana gelebilecek nüksleri, yapay zeka ile yüzde 92 doğruluk oranıyla önceden belirleyebilen pilot bir çalışmaya imza attı. 
24.12.2023 Yaşam
Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru şartları: Tarım Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Tarım Bakanlığı personel alımı ne zaman?
Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru şartları: Tarım Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Tarım Bakanlığı personel alımı ne zaman? Tarım ve Orman Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev yapmak üzere 2024 yılı içerisinde çeşitli branşlarda toplam 7 bin 158 personel alımı yapacak. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı 2023 ne zaman, başvuru şartları ne? Sorularının yanıtı ve Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı kontenjanları…
20.12.2023 Personel Alımı
Bursa 2. bölge seçim sonuçları 2023: 14 Mayıs Bursa Cumhurbaşkanı, milletvekili canlı seçim sonucu ve oy oranı
Bursa 2. bölge seçim sonuçları 2023: 14 Mayıs Bursa Cumhurbaşkanı, milletvekili canlı seçim sonucu ve oy oranı Bursa 2. bölge seçim sonuçları 2023 secim2023.gazetevatan.com adresinden canlı takip ediliyor. Türkiye'nin kritik viraja gireceği 14 Mayıs genel seçimlerinde sandık başına gidecek Bursalı vatandaşlar hangi partinin kazandığını, hangi Cumhurbaşkanı adayının önde olduğunu buradan takip edecek. Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan'ın adaylıkları sonrası Bursa 2. bölge Cumhurbaşkanı oy sayıları, milletvekili ve ittifak partileri oy oranları da haberimizde olacak. İşte 2023 Bursa seçim sonuçları sorgulama ekranı...
14.05.2023 Gündem
517 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atandı
517 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atandı AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca kamu kurum ve kuruluşlarına 517 şehit yakını, gazi ve gazi yakını atandı.
11.04.2023 Personel Alımı
DSİ personel alımı başvuru ekranı! DSİ personel alımı başvuru nasıl yapılır, şartları nelerdir? İşte DSİ 1273 personel alımı başvuru kılavuzu ve kadro branş dağılımı
DSİ personel alımı başvuru ekranı! DSİ personel alımı başvuru nasıl yapılır, şartları nelerdir? İşte DSİ 1273 personel alımı başvuru kılavuzu ve kadro branş dağılımı DSİ personel alımı başvuru ekranı açıldı. DSİ sözleşmeli personel alımı başvuru şartları neler, DSİ personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Sorularına da yanıt aranmaya başlandı. DSİ 1.273 sözleşmeli personel alımı için başvuru yapacaklar alıma ilişkin detayları sorguluyor. Online yapılacak başvurular bugün başladı, 23 Ocak’a kadar devam edecek. DSİ işçi alımı 2021-2022 KPSS puan sıralamaları esas alınarak yapılacak olup yazılı ve sözlü sınav uygulanmayacak. İşte DSİ personel alımı başvurusu ile kadro ve branş dağılımı…
11.01.2023 Personel Alımı
Nişan dönüşü korkunç kaza! 'Bu acının tarifi yok'
Nişan dönüşü korkunç kaza! 'Bu acının tarifi yok' Kırşehir'de 10 aracın karıştığı zincirleme kazada annesi Sündüs Yamak (64) ile hayatını kaybeden Görkem Yamak'ın (29) kendi nişan töreninden dönüş yolunda olduğu ortaya çıktı. Trabzonlu anne ve oğlundan geri kazadan 1 gün önceki nişanda çekilen fotoğraf kaldı.
11.01.2023 Yaşam
En acı fotoğraf! 'Oğlunun, karısının öldüğünden haberi yok'
En acı fotoğraf! 'Oğlunun, karısının öldüğünden haberi yok' Kırşehir'de 10 aracın karıştığı zincirleme kazada annesi Sündüs Yamak (64) ile hayatını kaybeden Görkem Yamak'ın (29) kendi nişan töreninden dönüş yolunda olduğu ortaya çıktı. Trabzonlu anne ve oğlundan geriye kazadan 1 gün önceki nişanda çekilen fotoğraf kaldı.
10.01.2023 Yaşam
Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı! 7 ilde yapılacak devlet memuru alımı başvuru şartları nelerdir, kontenjan ve branş dağılımı belli mi?
Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı! 7 ilde yapılacak devlet memuru alımı başvuru şartları nelerdir, kontenjan ve branş dağılımı belli mi? Sahil Güvenlik Komutanlığı 7 ilde memur alımı yapacak. Sahil Güvenlik bünyesinde görev almak isteyen vatandaşlar başvuru şartları ve diğer detaylara ilişkin aramalarını sıklaştırdı. 9 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ilanın ardından kontenjan ve şartlar belli oldu. Peki, Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı başvuruları ne zaman? Sahil Güvenlik memur alımı başvuru şartları nelerdir, kontenjan ve branş dağılımı nasıl olacak?
9.12.2022 Personel Alımı
İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu yayımlandı! Sağlık Bakanlığı personel alımı tercihleri ne zaman? Personel alımı İŞKUR başvuru ekranı
İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu yayımlandı! Sağlık Bakanlığı personel alımı tercihleri ne zaman? Personel alımı İŞKUR başvuru ekranı Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımının ilki olan 42 bin 500 personel alımına ilişkin başvuru kılavuzu İŞKUR üzerinden yayımlandı. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları öncesinde de KPSS-2022/11 tercih kılavuzu ÖSYM tarafından duyuruldu. 11 bin 317 sürekli işçi, 30 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 1183 sözleşmeli personel olmak üzere toplam 42 bin 500 işçi ve personel alımı yapılacak. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı tercihleri ne zaman? İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir, kadro ve branş dağılımı ne? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı İŞKUR başvuru ekranı ve diğer merak edilenler…
29.11.2022 Personel Alımı
Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! Darphane ve Damga Matbaası’na personel alınacak! İşte başvuru şartları!
Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! Darphane ve Damga Matbaası’na personel alınacak! İşte başvuru şartları! Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan ilanına göre, Darphane ve Damga Matbaası’na sözleşmeli personel alınacak. Adayların KPSS’den en az 60 puan almış olmaları gerekiyor. Peki, Darphane personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte personel alımı başvuru şartları!
7.11.2022 Personel Alımı
'Şiddet ve tecavüz içeren hiçbir yapımda yer almayız'
'Şiddet ve tecavüz içeren hiçbir yapımda yer almayız' Bir döneme damga vuran 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisinden dokuz yıl sonra 'Filme Gel' adlı film ile tekrar bir araya gelen Erkan Petekkaya ve Tolga Güleç, Melis Güvenç’in YouTube kanalına konuk oldu. İki ünlü isim, 'oyunculukta seçici olma' konusunu değerlendirdi.
26.10.2022 Magazin
'Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı'nda Türkiye ilk kez altın madalyanın sahibi oldu
'Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı'nda Türkiye ilk kez altın madalyanın sahibi oldu İlk kez yüz yüze formatta Türkiye’de düzenlenen Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı, büyük bir zaferle taçlandı. Türk milli takımında yer alan 11’nci sınıf öğrencisi Duru Özer, olimpiyatta en yüksek puanı alarak birinciliğe ulaştı ve altın madalyanın sahibi oldu. TÜBİTAK ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen olimpiyat Avrupa’nın sınırlarını aştı. Japonya’dan ABD’ye 45 ülkeden 164 kız öğrenci madalya için mücadele etti.
23.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Memur maaşları, emekli aylık ve ikramiyeleri kapsıyor! Maaşlara zam geliyor, kabul edildi!
Memur maaşları, emekli aylık ve ikramiyeleri kapsıyor! Maaşlara zam geliyor, kabul edildi! Emekli, memur milyonları kapsıyor. Müjdeli haber geldi. Memur maaşları, emekli aylık ve ikramiyeleri ile ilgili son dakika gelişmesi. Oran belli oldu. Milyonlarca kişinin maaşında büyük artış yaşanacak. AK Parti tarafından 3600 ek gösterge ve öğrenci affını da içeren 57 maddelik yasa teklifini TBMM’de kabul edildi. 3600 ek gösterge düzenlemesi 5 milyon 300 bin memur ve emeklisini kapsayacak. 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrasında emekli ikramiyelerinde 50 bin liraya varan artış görülecek. Emekli aylığı da belli bir oranda yükselecek. Peki kimin maaşı ne kadar artacak? İşte son dakika haberinin detayları...
22.09.2022 Emekli
2 kişinin öldüğü kazada tutuklanan sürücü: Midibüste değildim
2 kişinin öldüğü kazada tutuklanan sürücü: Midibüste değildim İzmir'in Çiğli ilçesinde, 2 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı trafik kazasında tutuklanan midibüs şoförü Mustafa Kılıç'ın ifadesi ortaya çıktı. Kılıç'ın ifadesinde, kaza sırasında midibüste olmadığını söylediği belirtildi. Kılıç’ın, midibüsü park ettiği yerde göremeyince önce çalındığını sandığını, oturduğu kafeteryadan kalkınca da kazayı gördüğünü söylediği ifade edildi.
15.09.2022 Yaşam
Türkiye merkezli tarihi DNA araştırmasında ilginç sonuçlar
Türkiye merkezli tarihi DNA araştırmasında ilginç sonuçlar Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki Ilıpınar höyüğünde 15 yıl süren arkeolojik kazılarda antropolog olarak buluntuları inceleyen Songül Alpaslan-Rodenberg’in de içinde olduğu Anadolu merkezli antik DNA projesinin sonuçları, dünyanın saygın bilim dergilerinden Science’de 25 ve 26 Ağustos’ta yayımlandı.
8.09.2022 Kültür Sanat
Galatasaray Üniversitesi özel mi, devlet mi? Galatasaray Üniversitesi’nde hangi bölümler var?
Galatasaray Üniversitesi özel mi, devlet mi? Galatasaray Üniversitesi’nde hangi bölümler var? Galatasaray Üniversitesi'ni ek tercih listesine yazmayı düşünen üniversite adayları üniversite hakkında araştırma yapmaya başladı. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleşemeyen adaylar, ikinci ek tercih süreci başlamadan “Galatasaray Üniversitesi özel mi, devlet üniversitesi mi?” sorusuna yanıt arıyor.
15.08.2022 Eğitim
Bakanlık 6 ilde 130 sözleşmeli personel alacak! Kentsel dönüşüm müdürlüklerinde istihdam edilecek!
Bakanlık 6 ilde 130 sözleşmeli personel alacak! Kentsel dönüşüm müdürlüklerinde istihdam edilecek! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 130 personel alacak! Yayımlanan ilana göre, Bakanlık, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında görevlendirilmek üzere başta mühendis olmak üzere çok sayıda personel alacak. Peki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı başvuruları nasıl yapılır? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personel alımı şartları!
14.08.2022 Personel Alımı
En zor iki bölümü bir arada bitirdi dünya peşinden koştu
En zor iki bölümü bir arada bitirdi dünya peşinden koştu Malatyalı değirmenci bir baba ile ev hanımı annenin ilk çocuğu olan İbrahim Ethem Hamamcı (24) Fen Lisesi'nden mezun oldu, 2016'da LYS Türkiye birincisi olarak üniversiteyi kazandı. Uluslararası tıp bölümünü seçen Hamamcı, aynı anda bilgisayar mühendisliği de okuyarak çift anadal yaptı ve okulu Medipol Üniversitesi'nde bir ilke imza attı. Bilgisayar mühendisliğinden mezun olan Hamamcı, tıp fakültesi 6'ncı sınıfta olmasına rağmen Yale, Pensilvanya Üniversitesi gibi dünyanın en saygın üniversitelerinden burslu doktora kabulü aldı. Ama o, tercihini İsviçre'den yana kullandı ve şimdi en büyük hedefi, sağlıkta yapay zeka üzerine çalışarak doktor meslektaşlarının üzerindeki yoğun hasta yükünü biraz olsun hafifletmek.
24.07.2022 Yaşam
YKS birincisi kaç puan aldı 2022, kaç net yaptı? YKS Türkiye birincisi Zeynep Dila Kuyucu nasıl çalıştı?
YKS birincisi kaç puan aldı 2022, kaç net yaptı? YKS Türkiye birincisi Zeynep Dila Kuyucu nasıl çalıştı? YKS Türkiye birincisi kaç puan aldı, YKS Türkiye birincisi Zeynep Dila Kuyucu nasıl çalıştı? Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yaşayan ve hem TYT hem de yabancı dil sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Zeynep Dila Kuyucu, 4 sene boyunca düzenli olarak ders çalıştığını ve aldığı puanın kendisiyle birlikte ailesini de gururlandırdığını söyledi.
18.07.2022 Eğitim
3600 ek gösterge ve öğrenci affı ile ilgili son dakika gelişmesi!
3600 ek gösterge ve öğrenci affı ile ilgili son dakika gelişmesi! Memur maaşları, emekli aylık ve ikramiyeleri ile ilgili son dakika kararı! Kritik gelişme sonrası milyonlarca kişinin maaşında büyük artış yaşanacak. AK Parti tarafından 3600 ek gösterge ve öğrenci affını da içeren 57 maddelik yasa teklifini TBMM’de kabul edildi. 3600 ek gösterge düzenlemesi 5 milyon 300 bin memur ve emeklisini kapsayacak. Peki kimin maaşı ne kadar artacak? 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrasında emekli ikramiyelerinde 50 bin liraya varan artış görülecek. İşe 3600 ek gösterge ile ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri...
30.06.2022 Memur
Memur maaşlarında, emekli aylık ve ikramiyelerinde büyük artış! Lise mezunları için 4.238 lira fark göründü, 5 milyonu aşkın kişiyi kapsıyor...
Memur maaşlarında, emekli aylık ve ikramiyelerinde büyük artış! Lise mezunları için 4.238 lira fark göründü, 5 milyonu aşkın kişiyi kapsıyor... Memur maaşları, emekli aylık ve ikramiyeleri ile ilgili son dakika kararı! Harekete geçildi. Milyonlarca kişinin maalında büyük artış olacak. AK Parti, 3600 ek gösterge ve öğrenci affını da içeren 57 maddelik yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sundu. 3600 ek gösterge düzenlemesi 5 milyon 300 bin memur ve emeklisini kapsayacak. Peki kimin maaşı ne kadar artacak? 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrasında emekli ikramiyelerinde 50 bin liraya varan artış görülecek. Lise ve altı memurların emekli ikramiyelerinde yaklaşık 4.238 lira fark oluşacak.
29.06.2022 Memur
Memur maaşlarında, emekli aylıklarında ve ek ödemelerde büyük artış! Tablo netleşti, 4.238 TL fark..
Memur maaşlarında, emekli aylıklarında ve ek ödemelerde büyük artış! Tablo netleşti, 4.238 TL fark.. Memur ve emekli maaşları ile ilgili son dakika gelişmesi! Kuruşu kuruşuna hesaplandı. Büyük fark ortaya çıktı. Milyonlarca kişinin maaş ve ikramiyeleri ile birlikte aldıkları ek ödemelerde artacak. 3600 ek gösterge düzenlemesi 5 milyon 300 bin memur ve emeklisini kapsayacak. 3600 ek gösterge tablosu belli oldu. Maaş farkları ortaya çıktı. Maaş ve ikramiyelerin yanı sıra birçok kalemde de artış olacak. Aile, doğum, ölüm, giyecek-yiyecek, konut kredisi yardımı, toplu sözleşme ikramiyesi, sosyal denge tazminatı, memura ödül tutarları da artacak
28.06.2022 Kobi
İçişleri Bakanlığı 5 bin 546 personel alacak! İşte personel alımı başvuru şartları!
İçişleri Bakanlığı 5 bin 546 personel alacak! İşte personel alımı başvuru şartları! İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları başlıyor! 5 bin 546 personel alınacak. İlana başvurular 21 Haziran’da sona erecek. Peki, İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İçişleri Bakanlığı personel alımı şartları ne? İşte İçişleri Bakanlığı personel alımı ilanı!
15.06.2022 Personel Alımı
Korkunç olay! 25 yaşındaki genç kadının cansız bedeni bulundu
Korkunç olay! 25 yaşındaki genç kadının cansız bedeni bulundu Hatay’ın Samandağ ilçesi kent merkezinde sabah yürüyüşü yapan vatandaşlar genç bir kadının cesedini buldu. Aylin Arslan'ın, cesedinin önünde bulunan apartmanın çatısından düştüğü anlar, güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.
7.06.2022 Yaşam
İçişleri Bakanlığı 3 bin 546 sözleşmeli personel alımı başvuruları başladı mı?  Personel alımı ne zaman, nasıl ve nereden yapılacak?
İçişleri Bakanlığı 3 bin 546 sözleşmeli personel alımı başvuruları başladı mı? Personel alımı ne zaman, nasıl ve nereden yapılacak? İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatına çeşitli pozisyon ve unvanlarda 3 bin 546 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla, adayların tercih sıralamasına göre ilan edilen pozisyon sayısının en fazla 5 katı aday değerlendirilmeye alınacaktır.
26.05.2022 Personel Alımı

Benzer Haber Etiketleri

Bilgisayar Mühendisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilgisayar mühendisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.