Gazete Vatan Logo

Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı! 7 ilde yapılacak devlet memuru alımı başvuru şartları nelerdir, kontenjan ve branş dağılımı belli mi?

Sahil Güvenlik Komutanlığı 7 ilde memur alımı yapacak. Sahil Güvenlik bünyesinde görev almak isteyen vatandaşlar başvuru şartları ve diğer detaylara ilişkin aramalarını sıklaştırdı. 9 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ilanın ardından kontenjan ve şartlar belli oldu. Peki, Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı başvuruları ne zaman? Sahil Güvenlik memur alımı başvuru şartları nelerdir, kontenjan ve branş dağılımı nasıl olacak?

Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı! 7 ilde yapılacak devlet memuru alımı başvuru şartları nelerdir, kontenjan ve branş dağılımı belli mi?

Sahil Güvenlik Komutanlığı açıktan atama yoluyla devlet memuru alımı yapılacak. İlanın yayımlanmasıyla başvurunun detayları sorgulanmaya başlandı. Peki, Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı başvuru ne zaman? Başvuru şartlar, kontenjan ve branş dağılımı nasıl olacak?

SAHİL GÜVENLİK MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak.

İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak KPSS'ye girmiş olmak.

Alım yapılacak unvanların karşısındaki puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS notunu almış olmak.

Yapılacak başvurularda;

(1) Lisans mezunları için 2022 yılı KPSS sınavına ait KPSSP03,

(2) Önlisans mezunları için 2022 yılı KPSS sınavına ait KPSSP93, puan türü kullanılacaktır (Alım yapılacak tüm unvanlar B Grubu kadro statüsünde olduğundan yukarıda belirtilen puan türleri kullanılmaktadır).

Başvuru bitiş tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış (23 Aralık 2004 ve daha önce doğanlar başvurabilir.) 01 Ocak 2022 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1987 ve daha sonra doğanlar başvurabilir).

Haberin Devamı

Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi görevlerde çalışmamış olmak ve sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak.

Türk Silahlı Kuvvetleri, J.Gn.K.lığı, S.G.K.lığı ile kamu kurum ve kuruluşlarından kendi isteği ile istifa ve sağlık nedenleri hariç herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak.

Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

İlan edilen kadro unvanının hizasında belirtilen niteliklere sahip olmak.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'ne göre "Sahil Güvenlik Komutanlığında Devlet Memuru Olur." kararlı sağlık raporu almak.

Haberin Devamı

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olmak.

SAHİL GÜVENLİK MEMUR ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

Başvurular; 14 Aralık 2022 Çarşamba günü saat 11:00'de başlayıp, 23 Aralık 2022 Cuma günü saat 11:00'de sona erecek. Adaylar başvurularını sadece https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapabilecekler. Başvuru sonuçları adaylara www.sg.gov.tr internet adresi üzerinden ilan edilecek.

SAHİL GÜVENLİK MEMUR ALIMI KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI

1 Mütercim (Terüman-İngilizce),
1 İletişim Uzmanı,
2 Bilgisayar Mühendisi,
1 Su Ürünleri Mühendisi,
1 Radyo ve Televizyon Uzmanı,
2 Mali İşler Uzmanı,
1 Avukat,
1 Ölçme ve Değerlendirme Uzmanı,
1 Tedarik Uzmanı,
1 Psikolog,
1 İnşaat Teknikeri

MEMUR ALIMI HANGİ ŞEHİRLERE YAPILACAK?

* Samsun,
* Antalya,
* İzmir,
* Balıkesir,
* Bartın,
* Çanakkale,
* Ankara

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haberin Devamı

İlanda yer alan bilgiye göre, başvuru sonuçlarının 2 Ocak 2023 tarihinde açıklanması bekleniyor.

MÜLAKAT SINAVI NE ZAMAN?

Mülâkat sınavı tarihleri, sınav saatleri ve yeri bilgileri; 02 Ocak 2023 tarihinden sonra mülâkat sınavına gireceklerin ilanı ile birlikte www.sg.gov.tr internet adresinden yayımlanacak ve adaylara tebliğ niteliğinde olacaktır.