Bes Devlet Katkısı

Bes Devlet Katkısı

Son dakika BES devlet katkısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan BES devlet katkısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını BES devlet katkısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bes Devlet Katkısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bes devlet katkısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 313 bes devlet katkısı haberi bulunmuştur. Tüm bes devlet katkısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Faizsiz fon ile ilgili yeni detay! Yüzde 80 getirisi var, işte BES'te altın dönem
Faizsiz fon ile ilgili yeni detay! Yüzde 80 getirisi var, işte BES'te altın dönem Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Son zamanlarda döviz ve altın yatırımları faizdeki yükseliş nedeniyle yerini mevduata bırakırken BES katılımcılarından bir kısmı tasarruflarını farklı bir araçta değerlendirmenin daha karlı olacağını düşünüyor. Ancak BES'te altın bereketi başladı. İşte merak edilen detaylar...
15.01.2024 Ekonomi
Ne altın, ne dolar ne de euro! Düğünlerin yeni gözdesi olacak, devlet katkısı da ekleniyor
Ne altın, ne dolar ne de euro! Düğünlerin yeni gözdesi olacak, devlet katkısı da ekleniyor Altın fiyatlarındaki yükseliş nedeni ile düğün hediyesi alacak olanlar farklı alternatifler arıyor. Bu süreçte altın ve dövize rakip olarak öne çıkan BES' devlet katkısı da ekleniyor. Özellikle SEDDK’nın bir yıl önce yaptığı düzenleme sonrasında düğünlerdeki takının en önemli rakibi BES olurken, doğum günlerinde verilen hediyeler arasında da ilk sıraya yerleşti. İşte BES'in düğün hediyesi olması ile ilgili merak edilen ayrıntılar...
14.08.2023 Ekonomi
BES'te QR kod dönemi! Para gönderilebilecek, yüzde 30 devlet katkısı...
BES'te QR kod dönemi! Para gönderilebilecek, yüzde 30 devlet katkısı... BES son dakika haberleri hem katılımcılar hem de BES'e giriş yapmak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde vatandaşların talepleri doğrultusunda çeşitli yenilikler hayata geçirildi. Avans sistemi uygulaması başladı. Evlilik, eğitim gibi nakit ihtiyacının bulunduğu durumlarda hem anapara hem de devlet katkısından avans çekme imkanı sağlandı. Bu da birçok kişinin sistemden çıkmasının önüne geçti. BES'ye şimdi de yeni bir uygulama başlıyor. QR kod ile para gönderme imkanı sunulacak. 'BES Hediye Kartı' uygulaması devreye alınacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Vekili Ali Ersoy, "Kişiler hediye olarak yakınlarına özel günlerinde altın gibi geleneksel hediyeler vermek yerine bireysel emeklilik hesaplarına ek katkı payı hediye etmek istiyorlar. Bu talebi karşılamak için 'BES Hediye Kartı' veya 'Hediye Sertifikası' çalışmalarına başladık. Vatandaşımızın düğün ve doğum günü gibi özel günlerde taktığı altınların yerine BES fonlarına para göndermesini ve katkı yapmasını sağlayan bir sistem olacak. QR kod okutularak para gönderilebilecek. Çalışmayı bu yıl tamamlamayı planlıyoruz. Gönderilen paraya da yüzde 30 devlet katkısı olacak." diye konuştu.
24.05.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Geçen hafta değişti, yasak kalktı artık...
BES'te yeni dönem! Geçen hafta değişti, yasak kalktı artık... BES'te bir dönem sona erdi. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yapılan değişiklik BES katılımcılarını doğrudan ilgilendiriyor. Yeni düzenleme hayata geçirildi. Geçen hafta itibarı ile yasak kalktı. Birçok katılımcı BES sisteminin getirisinin fonların altında kalması nedeni ile endişe yaşıyor. Şu an yüzde 10'luk bir kayıptan söz etmek mümkün. BES katılımcıları bu durumda nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini merak ediyor. Emeklilik şirketlerinden destek alınabiliyor, geçtiğimiz hafta bu konuda önemli bir düzenleme yapıldı ve artık emeklilik şirketlerine, katılımcılarına birikimlerin değerlendirilmesi konusunda tavsiyede bulunmalarının önü açıldı.
11.04.2022 Emekli
BES'te yeni dönem başladı! Büyük değişiklik, artık...
BES'te yeni dönem başladı! Büyük değişiklik, artık... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem başladı. Birçok yenilik art arda açıklandı. Bu yeniliklerin en önemlilerinden birisi de 18 yaş altı çocukların da sisteme girebilmeleri oldu. Aileler çocukları için bireysel emeklilik hesabı açarak bir kumbara gibi para biriktirebilecek. Anne-babalar çocuklarının ilerleyen yaşlarda birikim elde etmesini sağlamak için BES'e dahil oluyor. Böylece hem küçük yatırımlar ile birikim sağlanıyor hem de devlet desteğinden yararlanmak mümkün oluyor. Yapılan değişiklikle BES'te devlet desteği artırıldı. Ayrıca avans sistemi de devreye alınarak nakit para ihtiyacı durumunda Bireysel Emeklilik Sistemi'nden para çekmek de mümkün hale getirildi. Öte yandan artık sandık, dernek, vakıflarda çalışan ve emekli olanlar da birikimlerini BES hesabına aktarabilecek
9.03.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Genelge ile duyuruldu, tamamen değişti, kesinti, aidat ve...
BES'te yeni dönem! Genelge ile duyuruldu, tamamen değişti, kesinti, aidat ve... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde büyük değişiklik! Çok sayıda kişi bekliyordu. Hayata geçirildi. BES'te yeni dönemin detayları belli oldu. SEDDK duyurdu. Kesinti yapılmayacak. Ayrıca aidat da ödenmeyecek. Artık sandık, dernek, vakıflarda çalışan ve emekli olanlar da birikimlerini BES hesabına aktarabilecek Dernek, vakıf, sandık üyelerinin özel emeklilik sistemine, yani Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) geçişi ile ilgili detaylar belli oldu. Öte yandan BES katılımcılarına maaş ödemesi de gündemde. çalışmalar başlatıldı. 2022 yılı içerisinde bu konuda da önemli adımlar atılması bekleniyor.
2.03.2022 Ekonomi
BES katılımcılarına maaş müjdesi! Harekete geçildi, tarih verildi, iki emekli aylığı...
BES katılımcılarına maaş müjdesi! Harekete geçildi, tarih verildi, iki emekli aylığı... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni bir dönem başlıyor. Binlerce kişi bekliyordu. Harekete geçiliyor. BES'te maaş dönemi başlıyor. Tarih verildi. Çalışanların, çalışma yaşamları boyunca yaptıkları tasarrufları uzun vadeli yatırıma yönlendirerek emeklilik dönemlerinde standartlarını da koruyarak bir gelir elde etmelerini sağlayan özel emeklilik sistemi olan BES'de SGK gibi maaş ödemesi yapılması gündemde. Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Atilla Benli konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Mevzuat anlamında beklediklerimiz ve kamudan taleplerimiz var. İlgili bakanlığımız ve SEDDK bu konuda, her konuda olduğu gibi, ‘siz yeter ki hedeflere ulaşın biz ne yapılması gerekiyorsa yapacağız’, sözünü verdi. BES’ten SGK gibi maaş alacak döneme geçişin ilk adımı 2022’de atılacak.” diye konuştu.
1.03.2022 Emekli
BES'te yeni dönem! SEDDK genelge ile duyurdu, aktarım detayları belli oldu, kesinti ve aidat yok
BES'te yeni dönem! SEDDK genelge ile duyurdu, aktarım detayları belli oldu, kesinti ve aidat yok BES ile ilgili flaş adım! Çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor. Birikimler BES hesabına aktarılabilecek. SEDDK genelge ile duyurdu. Detaylar netleşti. Birikim aktarımı yapılabiliyor. Bu yıl geçilen düzenlemeyle, sandık, dernek, vakıf birikimlerinin BES’e aktarımında, işveren katkıları dahil yurt içi ve dışındaki tüm birikimler ve taahhütlere ilişkin tutarlar BES hesaplarına aktarılabiliyor. Aktarılan miktar, emeklilik şirketine nakit olarak veriliyor. Aktarımlarda kesinti ve giriş aidatı istenmiyor.
22.02.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde flaş değişiklik, devlet katkısı, yaş şartı ve...
BES'te yeni dönem! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde flaş değişiklik, devlet katkısı, yaş şartı ve... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni bir dönem başladı. Değişiklik kararları tek tek açıklandı. Devlet katkısı arttı. Yeni düzenlemeler ile birlikte katılımcılar eğitim, evlilik, konut alımı gibi hallerde nakit paraya ihtiyaç duyarsa, BES'teki birikimlerinden avans kullanabilecek. Birikimlere devlet katkısı yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltildi. Böylece BES için 100 lira yatıran bir katılımcı için devlet de 30 lira ilave edecek. Ayrıca yıllık devlet katkısı limitini aşan katkı payları için müteakip yıllarda devlet katkısının alınabilmesinin yolu açıldı, böylece sisteme toplu ödeme yapmanın cazibesi artırıldı. İşte BES'te yeni dönem ile ilgili bilinmeyen detaylar...
6.02.2022 Emekli
Emeklilikte yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor! Yüzde 30...
Emeklilikte yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor! Yüzde 30... Emeklilik ile ilgili flaş gelişme! Bireysel emeklilikte, hem sistemdeki 13 milyon kişiyi hem de yeni girecekleri yakından ilgilendiren önemli düzenlemeler yapılacak. Bir taraftan devlet katkısı yüzde 30’a çıkartılırken, katılımcılara birikimlerinin bir kısmını kullanma hakkı tanınacak. Bankalardan kredi kullanırken BES sözleşmesi teminat gösterilebilecek. Öyle ki, tasarı yasalaştığında, artık BES’ten çıkılamayacak. Daha doğrusu çıkılmasına gerek kalmayacak. Çünkü BES’te devlet katkısının artırılmasından sistemdeki katılımcılara kısmi çekiş hakkı tanınmasına, 45 yaş sınırının kaldırılmasından sisteme toplu para ödeyenlere yeni imkanlar getirilmesine kadar birçok değişiklik geliyor.
10.01.2022 Emekli
BES'te yeni dönem! Avans kullanımı başlıyor,12 bin 500 lirası devletten, hem anapara hem de nema geliri...
BES'te yeni dönem! Avans kullanımı başlıyor,12 bin 500 lirası devletten, hem anapara hem de nema geliri... BES'te bir dönem sona eriyor. Yeni bir dönem başlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nden çıkmadan para çekilebilecek. Büyük değişiklik ile birlikte BES'e katılımın daha da artması bekleniyor. Avans sistemi ile ev sahibi olmak, iş kurmak kolay hale gelecek. Bunların dışında da pek çok ihtiyaç BES avans ile karşılanabilecek. Bedelli askerlikten evlilik giderlerinin karşılanmasına kadar nakit ihtiyaçların oluşması durumunda BES'ten para çekilebilecek. BES katılımcıları, yatırdıkları anapara ve nemasının yarısına kadar kısmını avans olarak çekebilecekler. Sistemden çıkmalarına gerek kalmadan ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Örneğin, , BES hesabında ödediği anapara ve nema tutarı 100 bin lira olan bir katılımcı, bu paranın 50 bin liraya kadar kısmını avans olarak alabilecek. Devlet katkısı hesabından da avans olarak çektiği tutarın yüzde 25’i oranında, yani 12 bin 500 lira tutarında ödeme yapılacak.
6.01.2022 Ekonomi
Hükümet yeni ekonomik tedbirleri devreye aldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!
Hükümet yeni ekonomik tedbirleri devreye aldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Hükümetten kritik kararlar! Yeni ekonomik tedbirler devreye alındı! Yılın son Kabine toplantısından Dolardaki artışa önlem adımı geldi. Yeni kararları "Vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz" diye açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolardaki artışın TL mevduatlarına yansıtılacağını dile getirdi. Peki, Yeni ekonomik tedbirler ne? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının detayları...
20.12.2021 Ekonomi
KYK kredi ve burs ücretlerine zam! İşte yeni ücretler...
KYK kredi ve burs ücretlerine zam! İşte yeni ücretler... Üniversite bursları ile ilgili önemli gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 2022 üniversite bursları arttı! Yılın son Kabine toplantısından üniversite öğrencilerine müjde geldi. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 burs miktarını açıkladı! Peki, KYK bursu ne kadar oldu? Yeni burs ücretleri 2022 ne kadar? Burs ne kadar oldu? İşte 2022 burs miktarı...
20.12.2021 Eğitim
Marj uygulanmış kur nedir? İleri vadeli kur ne demek? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!
Marj uygulanmış kur nedir? İleri vadeli kur ne demek? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yılın son Kabine toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ekonomide pek çok müjdeyi açıklayan Erdoğan, Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarına sağlanan ileri vadeli kur sistemini devreye aldıklarını duyurdu. Peki, Marj uygulanmış kur nedir? İleri vadeli kur ne demek? İleri vadeli kur rakamı nasıl verilecek? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları!
20.12.2021 Ekonomi
BES'te devlet katkısı oranı ne kadar oldu? BES devlet katkısı arttı mı?
BES'te devlet katkısı oranı ne kadar oldu? BES devlet katkısı arttı mı? Milyonların gözü yılın son Kabine toplantısındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine'de ekonomi ile ilgili kritik kararlar alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek duyurdu. Toplantı sonrası kameralar karşısıa geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili müjdeyi açıkladı. Peki, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) devlet katkısı oranı ne kadar oldu? BES devlet katkısı arttı mı? İşte İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları!
20.12.2021 Emekli
Asgari ücret zammının ardından 30 bin TL'lik sürpriz! 2022 yılında...
Asgari ücret zammının ardından 30 bin TL'lik sürpriz! 2022 yılında... Asgari ücrette flaş detay! 30 bin lira alınacak. Asgari ücrette yapılan artış, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) yatırımcılarına da yaradı. BES'te devlet katkısı en fazla brüt asgari ücretin yüzde 25'i kadar olabiliyor. Yeni yılda BES yatırımcıları Gönüllü BES'te 60 bin 48 lira ve Otomatik BES'te de aynı miktar kadar birikim yaparsa toplam 120 bin 96 liralık tasarruf karşılığında yılda 30 bin 24 lira devlet teşviği alabilecek. Oysa geçen yıl her iki sistemde tavandan birikim yapan vatandaşa devlet ayda 1.788 lira ve yıl boyunca da 21 bin 456 lira devlet katkısı veriyordu. BES yatırımcıları bu yıl tam 8 bin 568 lira daha fazla devlet katkısı alacak.
17.12.2021 Ekonomi
BES'te yeni dönem! 10.732 TL devlet katkısı, 3 yıl kalan alıyor
BES'te yeni dönem! 10.732 TL devlet katkısı, 3 yıl kalan alıyor Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem başladı. Temmuz itibarı ile 18 yaş altındaki kişiler de BES'e dahil olabiliyor. Birçok aile çocuklarını küçük yaşlardan itibaren Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil ediyor. Ancak işin önemli bir boyutu gözden kaçırılıyor. Bireysel emeklilik sistemini cazip kılan iki husus var. Birincisi, birikimlerin, günün şartlarına uygun yatırım araçlarında değerlenerek artması; ikincisi ve daha da önemlisi yüzde 25’lik devlet katkısı. Fakat devlet katkısı ile ilgili önemli bir detay bulunuyor. 3 yıl dolmadan sistemden çıkanlar devlet katkısı imkanından yararlanamıyor. Bugün için BES'te en yüksek devlet katkısı 10.732 TL. Bu rakam asgari ücrete göre belirleniyor. BES’teki bir kişinin en yüksek yararlanabileceği devlet katkısı tutarı, yıllık asgari ücret toplamının yüzde 25’ini geçemiyor . Asgari ücrete yapılacak zam ile birlikte BES'te devlet katkısı miktarı da artacak.
13.12.2021 Emekli
Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili önemli açıklama! Devlet katkısı...
Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili önemli açıklama! Devlet katkısı... Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili açıklama geldi. 2021 yılı bitmeden iki önemli hedefe ulaşıldı. BES, devlet katkısıyla yeni rekorlara koşuyor. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada, "2003 yılında ülkemiz finans sistemine dahil olan Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) 18 yıl sonunda bizler için çok önemli görülen 200 milyar TL fon büyüklüğünün aşılması bizleri gururlandırdı." ifadelerini kullandı.
12.11.2021 Ekonomi
En az 240 bin TL kazanç! Birikim fırsatı, devlet katkısı da var...
En az 240 bin TL kazanç! Birikim fırsatı, devlet katkısı da var... Birikim fırsatı! Milyonlarca kişi yararlanıyor. Devlet katkısı da var. Ayda 300 lira yatırmanız halinde ileride çok yüksek rakamlara ulaşıyor. BES ile ilgili çok önemli detaylar açıklandı. 25 yaşında birikime başlayan bir kişi ayda 300 lira BES'e yatırırsa, 56 yaşına geldiğinde en az 240 bin liralık birikime sahip oluyor. 5 yıldan önce BES'ten çıkanlardan, ertelenmiş giriş aidatı kesintisi yapılıyor. Bu nedenle sabretmek elde edilecek kazanç için büyük fayda sağlıyor. Başka yatırım aracında değerlendiremeyeceğiniz kadar küçük tutarlar bile yatırıma yönlendiriliyor.
22.10.2021 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili flaş açıklama! Ve belli oldu, 894 lira...
Emeklilik ile ilgili flaş açıklama! Ve belli oldu, 894 lira... Emeklilik ile ilgili önemli açıklama geldi. Detaylar belli oldu. 894 lira yatırılıyor. Milyonlarca kişi merak ediyordu. Tek tek açıklandı. Küçük birikimler ileride büyük rakamlara ulaşacak. Devlet yüzde 25 katkı yapacak. Artık çocuklar adına BES hesabı açtırılacak. Paralar o hesaba yatacak. Emeklilik yaşı ve yeni düzenleme ile ilgili de detaylar açıklandı...
31.05.2021 Ekonomi
18 yaş altına BES müjdesi! BES çocuklar için kumbara işlevi görecek!
18 yaş altına BES müjdesi! BES çocuklar için kumbara işlevi görecek! Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı’ndaki Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili açıklamaları, sigorta ve bireysel emeklilik sektöründe büyük heyecan yarattı. "BES çocuklarımız için kumbara işlevi görecek" diyen Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, “18 yaş altı 23 milyon genç nüfusumuzun yarınlarını BES ile güvence altına alıyoruz” dedi. Peki, 18 yaş altına BES yapılıyor mu? 18 yaş altına BES zorunlu mu olacak? Çocuklar için BES nasıl olacak? İşte detaylar...
14.03.2021 Ekonomi
Yeni işe girenin BES’i devletten!
Yeni işe girenin BES’i devletten! İstihdam teşviki ile nisan sonuna kadar yeni işe girenin maaşını üç ay devlet karşılayacak. İşe girenler otomatik BES’e dahil olacağından çalışanların bireysel emeklilik kesintileri de devletin ödediği maaşlardan yapılacak. Üzerine devlet yüzde 25 katkı daha yapacak. Çalışan iki ay sistemden çıkmazsa devlet 1.000 lira daha katkı sağlayacak.
4.03.2019 Ekonomi
Son dakika: O para nakit ödenecek
Son dakika: O para nakit ödenecek Çalışanların BES’e dahil olmasını sağlayan otomatik katılımda değişiklik yapıldı. Sistemden çıkıp 2019’da yeniden gireceklere 1000 liralık ek devlet katkısı ödenecek. Devlet, yüzde 25’lik katkının belli bir miktarını alarak çalışanın hesabına nakit yatıracak.
17.12.2018 Ekonomi
Devletin BES'e katkısı 6 milyar lirayı geçti
Devletin BES'e katkısı 6 milyar lirayı geçti Sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı olarak kurulan Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) devlet katkısı fon tutarı 6 milyar 105,7 milyon liraya çıktı. BES'e katılımın yaşlara göre dağılımına bakıldığında, 2 milyon 123 bin kişi ile büyük çoğunluğu, 35-44 yaşındakiler oluşturdu
11.05.2016 Ekonomi
2013'te yapılacak değişiklikler!
2013'te yapılacak değişiklikler! Bugünden itibaren yeni uygulamalar başlıyor
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bes Devlet Katkısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bes devlet katkısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.