Gazete Vatan Logo

Hükümet yeni ekonomik tedbirleri devreye aldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Hükümetten kritik kararlar! Yeni ekonomik tedbirler devreye alındı! Yılın son Kabine toplantısından Dolardaki artışa önlem adımı geldi. Yeni kararları "Vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz" diye açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolardaki artışın TL mevduatlarına yansıtılacağını dile getirdi. Peki, Yeni ekonomik tedbirler ne? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının detayları...

Hükümet yeni ekonomik tedbirleri devreye aldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

 

Yılın son Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. Hükümet yeni tedbirleri devreye aldı! Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik kararları açıkladı. Vatandaşlara yeni bir finansal alternatif sunduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolardaki artışın TL mevduatlarına yansıtılacağını duyurdu. Peki, Yeni ekonomik tedbirler ne? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının detayları... İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar: "Finans hareketlerinin, fahiş fiyat artışlarının yol açtığı sıkıntılar elbette hepimizin canını yakıyor. Bu konjonktürel sıkıntılara başa çıkabilecek iradeye sahibiz. Hükümet olarak gereken adımları atıyoruz. Stokçuluk, fahiş fiyatla günlük hayatı zorlaştıranlar hakkında bakanlıklar ve ilgili kurumlarımız harekete geçmişlerdir."

YENİ EKONOMİK TEDBİRLER DEVREYE ALINDI!

"Tasarruflar değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilecek.

Haberin Devamı

Dolardaki artış TL mevduatlarına yansıtılacak. Kur getirisi mevduat kazancının altında kalırsa aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Şirketler tarafından yapılacak temettü ödemeleri üzerindeki stopajı yüzde 10'a indiriyoruz. Bireysel emeklilik sistemimizin cazibesini artırmak için devlet katkısı oranını yüzde 5 daha artırarak yüzde 30'a çıkartıyoruz. KİT'lerden bütçeye aktarılan gelir payları endeksli kamu borç senetleri çıkarılarak yatırımcıların Türk lirası bazlı varlıklara yönelimi teşvik edilecektir Yastık altında 280 milyar dolar değere sahip 5 bin ton altın bulunmaktadır. Ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirilecek."

MEMURLARA ZAM!

Haberin Devamı

Bir müjde de memurlarımıza vermek istiyorum. Bilindiği gibi asgari ücretin gelir vergisi ve damga vergisinden muaf olması uygulamasını tüm çalışanlarımızı da kapsayacak şekilde genişletmiştir. Böylece aldığı ücret ne olursa olsun tüm çalışanların asgari ücret miktarı kadar ki kazancının gelir vergisi ve damga vergisinden muaf olmasını temin etmiştik. Memurlarımızın da bu kapsama dahil ederek fiilen aldıkları ücretlerin artmasını sağlıyoruz. Bu kararın memurlarımıza hayırlı olmasını diliyorum

"FAİZDEKİ İNDİRİMLE BERABER ENFLASYON DÜŞMEYE BAŞLAYACAK"

Kambiyo rejimi türü tartışmalar açarak ülkesini ve milletini sırtından hançerlemeye çalışanların hangi sinsilikler peşinde koştuklarının farkındayız. SWAP anlaşmalarının önceden belirlenmiş kur düzeyinden yapıldığı dedikodularını ortaya yayanların hangi alçak hesaplara hizmet ettiğini biliyoruz. Faizdeki indirimle beraber, birkaç ay sonra enflasyon nasıl düşmeye başlayacak bunu hep beraber yaşayacağız. Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisinden ve kambiyo rejiminden en küçük geri adım atmaya ne niyeti ne de ihtiyacı vardır. Biz bu oyunu kendi kurallarımızla hedefe ulaşacağız. Bunca zamandır faizlerin yükseltilmesinden başka tek çözüm sunamayanların Türkiye'yi de dünyayı da okuyamadıkları ortadır. ABD başta olmak üzere 0 faiz - faizler var.
Biz dün bu göreve gelmedik. 19 yıl önce göreve geldiğimizde enflasyon, faiz neredeydi. Biz burada kalkıp ülkedeki ekonomiden anlamayanların ağzına bakacak halimiz yok. Biz yaşadık, uyguladık. Yaşadıklarımızla, uyguladıklarımızla, faizi de, enflasyonu da nereden nereye çektiğimiz ortada. Dünya ekonomisinin %80'nini oluşturan küresel güçler yakın tarihin en güçlü kavgasını veriyor. Avrupa MB'nin de ABD MB'nin de diğerlerinin de para politikaları istihdamı koruma merkezli olarak değerlendirmektedir. Avrupa ülkeleri Euro'ya geçiş sürecinde paralarını %50 devülüye ederken Türkiye bunun dışında tutularak sanayimize, ticaretimize görünmez engeller konulmuştur."

Haberin Devamı