Batı Trakya

Batı Trakya

Son dakika batı trakya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan batı trakya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını batı trakya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Batı Trakya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan batı trakya gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.060 batı trakya haberi bulunmuştur. Tüm batı trakya haberleri aşağıda listelenmiştir.
TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet”in galası gerçekleşti
TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet”in galası gerçekleşti Yunanistan’daki Batı Trakyalı Müslüman Türklerin hakları için yıllarca mücadele veren merhum Dr. Sadık Ahmet'in hayatını anlatan TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet” filminin galası gerçekleşti.
1.02.2024 Vitrin
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Miçotakis'e de söyledik' dedi ve açıkladı: Bitirelim bu işi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Miçotakis'e de söyledik' dedi ve açıkladı: Bitirelim bu işi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında resmi ziyarette bulunduğu Yunanistan'da ikili görüşmelerde bulundu. Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ege'yi barış ve işbirliği denizi haline getirelim istiyoruz. Türkiye ve Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla dünyaya örnek olalım arzusundayız" ifadelerine yer verdi. Erdoğan kritik ziyaret sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
8.12.2023 Gündem
10 Yunan adasına 7 günlük vize! Erdoğan: Türkiye-Yunanistan olarak dünyaya örnek olmak arzusundayız
10 Yunan adasına 7 günlük vize! Erdoğan: Türkiye-Yunanistan olarak dünyaya örnek olmak arzusundayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Atina’da Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüştü. Erdoğan, Miçotakis ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye-Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla tüm dünyaya örnek olalım arzusundayız. Açık söylüyorum. Bizim aramızda çözülemeyecek kadar hiçbir sorun yok” dedi.
7.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Ayrımcılığa izin vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Ayrımcılığa izin vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilköy'deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunarak, "Dünyanın pek çok yerinde çatışmalar yaşanırken burada sergilediğimiz hoşgörü tablosunu anlamlı bulduğumu ifade etmek istiyorum. Türkiye farklı kültürleri barış içinde yaşatmış bir birikime sahiptir. İnancımız bize herkesi adaletli davranmayı emrediyor. Adı, inancı ne olursa olsun zalimin karşısında mazlumun yanında durmak bizim görevimizdir" dedi.
8.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz lider ülkelerden olmak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz lider ülkelerden olmak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 10. Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk dünyası gerisindeki yenliğe ve gelişmeye açık muhteşem medeniyet birikimi, güçlü devlet geleneği, sağlam sosyal yapısı, vizyoner sivil toplum kuruluşlarıyla adeta yeni bir uyanış, yeni bir şahlanış içindedir." dedi.
15.09.2023 Gündem
Lozan Antlaşması Özeti Ve Önemi... Lozan Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Lozan Antlaşması Özeti Ve Önemi... Lozan Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... 24 Temmuz 1923'te Türkiye ile İtilaf devletleri arasında İsviçre'nin aynı adlı kasabasında Lozan Antlaşması imzalandı. Bu anlaşma Yunan-Türk ihtilafını sona erdirir ve Türkiye için bugün hala sahip olduğu sınırları oluşturur. 
11.09.2023 Eğitim
Çanakkale'deki orman yangınında dikkat çeken detay! Prof. Dr. Orhan Şen anlattı: Yangın şehir merkezine ilerleyecek mi?
Çanakkale'deki orman yangınında dikkat çeken detay! Prof. Dr. Orhan Şen anlattı: Yangın şehir merkezine ilerleyecek mi? Dün öğle saatlerinde Çanakkale'de orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler alevlere müdahale ediyor. Orman yangını dolayısıyla 9 köy boşaltıldı, Çanakkale-Çan yolu ulaşıma kapatıldı. Rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılan alevler merkez ilçeye bağlı Yağcılar köyüne ulaştı. Güvenlik gerekçesiyle tahliye edilen köydeki çok sayıda ev alev alev yandı. Bölgenin hava durumu ne? Alevlerle mücadelede hava yardımcı mı oluyor yoksa daha güçleştiriyor mu? Detayları CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen aktardı.
23.08.2023 Gündem
Yunanistan'da 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Yunanistan'da 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldı Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesindeki orman yangınlarıyla mücadele devam ederken, Dedeağaç şehrindeki Dadia Milli Parkı’nda 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
22.08.2023 Dünya
Dünya basınından Türkiye ve Erdoğan'a büyük övgü
Dünya basınından Türkiye ve Erdoğan'a büyük övgü Tarihi NATO zirvesi ve bu zirvede Türkiye'nin attığı adımların yankıları sürüyor. Dünya basınında Türkiye ve Erdoğan ile ilgili birçok analiz yayımlandı. Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis 'le yaptığı görüşmeyi mercek altına alan Alman Bild gazetesi ise dikkat çeken ifadeler kullandı.
16.07.2023 Gündem
ABD basını Erdoğan'ı yazdı: Bu bir zafer, jetler lütfen
ABD basını Erdoğan'ı yazdı: Bu bir zafer, jetler lütfen ABD merkezli Politico, Türkiye'nin dış politikasına dair geniş çaplı bir analiz yayınladı. Söz konusu analizde F-16 satışına dair dikkat çeken ifadeler kullanıldı.
15.07.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa Birliği ve Yunanistan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa Birliği ve Yunanistan mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Yunanistan ve Avrupa Birliği ile ilgili önemli mesajlar verdi.
14.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye 'Türkevi' çağrısı: Bulup gereğini yapmanız gerekiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye 'Türkevi' çağrısı: Bulup gereğini yapmanız gerekiyor Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘’Büyük Rumeli Buluşması’’ programında açıklamalarda bulundu. New York'ta bulunan Türkevi'ne saldırı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkevi'ne saldırdılar. Hani siz demokrattınız. Saldırmak size ne kazandırır. Buradan ABD yetkililerine hadi bakalım süratle teröristi bulmanız gereğini yapmanız lazım demeyecek miyiz? Benzer durum Türkiye'de olsa buna nasıl bakacaksınız. Türkevi orada size emanettir. Bu teröristi bulmanız gerekiyor" dedi.
22.05.2023 Gündem
Lozan ne zaman bitiyor, 2023 Lozan Antlaşması bitti mi? Lozan Barış Antlaşması maddeleri!
Lozan ne zaman bitiyor, 2023 Lozan Antlaşması bitti mi? Lozan Barış Antlaşması maddeleri! Lozan antlaşması ne zaman bitiyor, Lozan bitti mi? Lozan Barış Antlaması’na dair detaylar sık sık gündeme geliyor. Özellikle yeraltı kaynakları ile ilgili maddeler sık sık tartışma konusu oluyor. 1923'te imzalanan anlaşmanın, bu yıl sona erip ermeyeceği konusu anketle halka soruldu. Ankete katılanların önemli bölümü, Lozan'ın hükümsüz olacağını düşünüyor.
2.01.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz
Bakan Çavuşoğlu: 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Son günlerde, Yunan basınında özellikle Girit'in çevresinde kara sularının 12 mile çıkarılacağına dair haberler var. Bizim bu konudaki tutumumuz net. Değil 12, Ege'de 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz. Meclis'imizin bu konuda 1995'de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir" dedi.
29.12.2022 Dünya
Misak-I Milli Nedir? Misak-I Milli Sınırları Ve Kararları Nelerdir?
Misak-I Milli Nedir? Misak-I Milli Sınırları Ve Kararları Nelerdir? Misak-ı milli, I. dünya savaşı sonrasında Türklerin yaşaması için belirlenen sınırlardır. Son Osmanlı Mebusan Meclisi 17 Şubat 1920 senesinde misak-ı milli sınırlarını açıklamıştır.
17.11.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lafarge tepkisi: Macron’a da anlattım, şimdi parlamentosu hesabını sordu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lafarge tepkisi: Macron’a da anlattım, şimdi parlamentosu hesabını sordu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 12. Enformasyon Bakanları Konferansı kapsamında düzenlenen gala yemeğinde heyet başkanları ile bir araya geldi. Erdoğan, "Fransız çimento devi Lafarge'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine nasıl destek verdiğini, yardımcı olduğunu, onlara tüneller açmak suretiyle oralarda nasıl mikserlerle betonlar döktürdüğünü anlattığımda bunu Fransızlar anlamıyordu. Fransa'nın Başkanı Sayın Macron'a bunları anlattım. Şimdi Fransa parlamentosunda Macron'a Lafarge'nin hesabını sordular." dedi.
21.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mersin'deki polisevi saldırısıyla ilgili ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mersin'deki polisevi saldırısıyla ilgili ilk açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın adalara yığdığı silahlarla ilgili olarak da konuşan Erdoğan, ''Yunanistan'ın kışkırtarak üstümüze salanların niyetlerini çok iyi biliyoruz, kirli senaryolara pabuç bırakmayacağız. Batı Trakya ve adalara yığılan silahlar bizim için bir anlam ifade etmez. Bizim gücümüz bunun ötesinde. Ülkemiz savunmasında taviz vermeyecek. ABD ve Avrupa'dan gelen destekler sizi kurtaramaz'' dedi.
27.09.2022 Siyaset
Yunanistan'ın kara lekesi: 201 yıllık acı Mora Katliamı
Yunanistan'ın kara lekesi: 201 yıllık acı Mora Katliamı Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde, 1821 yılında Yunanlıların Türk ve Müslüman toplumuna yönelik katliamında hayatını kaybedenleri anma programı düzenlendi.
23.09.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Zirvesi sonrası kritik mesaj: Atılımlarımız ilgi ve gıptayla izlenmekte
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Zirvesi sonrası kritik mesaj: Atılımlarımız ilgi ve gıptayla izlenmekte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 günlük diplomasi trafiği 15 Eylül'de Özbekistan'ın Semerkant şehrinde özel konuk olarak katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 22. Devlet Başkanları Zirvesi ile başladı, New York'taki Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu kapsamındaki temaslarını tamamlamasıyla sona erdi. Erdoğan, ABD ziyareti sonunda New York’taki Türkevi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, BM Genel Kurulu'ndaki konuşması hakkında "Adaletsizliklere, eşitsizliklere dünyanın kayıtsız kalma lüksünün artık kalmadığına dikkat çektim" dedi. Enerji ve gıda kriziyle ilgili "Tüm dünya liderlerinin ortak gayretiyle olması gereken bir süreç. Hepsinin bu kanalı zorlaması lazım. Yani Sayın Putin’le az veya çok bir hukuku olanın, kendisiyle bunları görüşmesi ve bu kapıyı zorlaması lazım" ifadelerini kullandı. F-16 konusunda son durumu da değerlendiren Erdoğan, Bakan Akar'ın muhatabıyla görüşmelerinin devam ettiğini, havanın olumlu istikamette geliştiğinin altını çizdi.
22.09.2022 Siyaset
Türkiye çağrıda bulunmuştu! Yunanistan'dan küstah yanıt
Türkiye çağrıda bulunmuştu! Yunanistan'dan küstah yanıt Dışişleri Bakanlığı'nın İskeçe Türk Azınlık Milletvekili Hüseyin Zeybek'in tehdit edilmesine ilişkin açıklamasına Atina'dan küstah bir cevap geldi.
16.09.2022 Dünya
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: 'Aynı şeyi tekrarlatmayın, akıllı olun'
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: 'Aynı şeyi tekrarlatmayın, akıllı olun' Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın son dönemde artan provokasyonlarına yönelik, "Tarihten ders alın diyoruz. Yeni maceralara girmeyin. Bazıları sizin kulağınıza bir şeyler söyleyebilirler. Bunların geçerli olmadığını tarihte gördünüz. Aynı şeyi tekrarlatmayın. Bu konuda akıllı olun" dedi.
13.09.2022 Siyaset
Dışişleri Bakanlığı'ndan yeni İskeçe Müftüsüne tebrik
Dışişleri Bakanlığı'ndan yeni İskeçe Müftüsüne tebrik Dışişleri Bakanlığı, Batı Trakya'da hayatını kaybeden İskeçe'nin seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete'nin yerine seçilen Mustafa Trampa için tebrik mesajı yayımladı.
9.09.2022 Gündem
Elektrik kesintisi nerelerde olacak, ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İlçe ilçe elektrik kesintisi sorgulama ekranı!
Elektrik kesintisi nerelerde olacak, ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İlçe ilçe elektrik kesintisi sorgulama ekranı! İstanbul’un pek çok ilçesinde elektrik kesintisi! BEDAŞ ilçe ilçe duyurdu! İstanbul'da 6 Eylül Salı ve 7 Eylül Çarşamba günü farklı yer ve saatlerde elektrik kesintileri uygulanacak. 21 ilçede uygulanacak planlı kesintiler 2 ile 10 saat sürecek. Peki, Elektrik kesintisi nerelerde olacak? Elektrik kesintisi ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul elektrik kesintisi sorgulama ekranı!
6.09.2022 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a Batı Trakya çağrısı
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a Batı Trakya çağrısı Dışişleri Bakanlığı, 'Batı Trakya Türk Azınlığı'nın kendi dini liderlerini seçme hakkına saygı göstermesi ve baskıları sonlandırması konusunda Yunanistan'a çağrıda bulundu.
5.09.2022 Gündem
Dedeağaç nerede, hangi ülkede? Dedeağaç Amerika üssü mü oldu?
Dedeağaç nerede, hangi ülkede? Dedeağaç Amerika üssü mü oldu? Dedeağaç Amerikan üssü nerede? Dedeağaç, ABD üssü oldu. New York Times gazetesinde yer alan haberde, birkaç yıl öncesine kadar neredeyse hiç kullanılmayan limanın, ABD'nin Doğu Avrupa'daki varlığını güçlendirme adımlarıyla birlikte "merkezi bir rol" üstlendiğine dikkat çekildi.
22.08.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Batı Trakya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki batı trakya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.