Başöğretmen

Başöğretmen

Son dakika başöğretmen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan başöğretmen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını başöğretmen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Başöğretmen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan başöğretmen gelişmeleri de dahil olmak üzere 277 başöğretmen haberi bulunmuştur. Tüm başöğretmen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Başöğretmenlik süresi düşecek mi? Uzman öğretmenlik 7 yıl olacak mı, uzman öğretmenlik süresi kısalacak mı?
Başöğretmenlik süresi düşecek mi? Uzman öğretmenlik 7 yıl olacak mı, uzman öğretmenlik süresi kısalacak mı? Öğretmenlik Meslek Kanunuyla birlikte kariyer basamakları Milli Eğitim Bakanlığında tanımlandı. Buna göre 10 yılını dolduran öğretmenler uzman öğretmen, 10 yıl uzman öğretmenlik yapanlar da Başöğretmen ünvanına sahip oluyor. Öğretmen başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik süresinin düşüp düşmeyeceği ise merak ediliyor. Peki, Başöğretmenlik süresi düşecek mi? Uzman öğretmenlik 7 yıl olacak mı, uzman öğretmenlik süresi kısalacak mı?
23.02.2024 Çalışma Hayatı
Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı sonuçları açıklandı
Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı sonuçları açıklandı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 19 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'nın sonuçlarının açıklandığını duyurdu.
24.11.2023 Gündem
Demirören Medya Lisesi, şehit edilen öğretmenleri unutmadı
Demirören Medya Lisesi, şehit edilen öğretmenleri unutmadı Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ‘vefa’ töreni düzenlendi. Öğretmenlere özverili çalışmaları için çeşitli hediyelerin takdim edildiği törende 2017 yılında Batman’da şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ile yine aynı yıl Tunceli’de şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz unutulmadı. Aybüke Öğretmenin şehit edilmeden önce söylediği ve hafızalara kazınan ‘Magusa Limanı’ isimli türkünün yeniden icra edilmesi, duygusal anlar yaşattı. Öğretmenlere hediyeleri Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören tarafından takdim edildi.
24.11.2023 Gündem
Öğretmenler Günü'nde toplu taşıma ücretsiz mi, 24 Kasım otobüsler bedava mı? Bugün metro, metrobüs, marmaray, tramvay ücretsiz mi, öğretmenlere ulaşım indirimli mi?
Öğretmenler Günü'nde toplu taşıma ücretsiz mi, 24 Kasım otobüsler bedava mı? Bugün metro, metrobüs, marmaray, tramvay ücretsiz mi, öğretmenlere ulaşım indirimli mi? 24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta kutlanırken 24 Kasım toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı sorgulanmaya başlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen kabul edildiği 24 Kasım günü her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. 2022 yılında 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde İstanbulkart Mobil’de "Dijital Öğretmen Kart" tanımlı olan öğretmenler, toplu taşıma araçlarını ücretsiz bir şekilde kullanmıştı. Peki, bugün otobüsler ücretsiz mi, 24 Kasım toplu taşıma ücretsiz mi? Öğretmenlere otobüs, metrobüs, metro, vapur, marmaray, tramvay bedava mı?
24.11.2023 Gündem
Öğretmenler Günü ne zaman ilan edildi, 24 Kasım neden Öğretmenler Günü? Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıkmıştır, 24 Kasım nasıl Öğretmenler Günü oldu?
Öğretmenler Günü ne zaman ilan edildi, 24 Kasım neden Öğretmenler Günü? Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıkmıştır, 24 Kasım nasıl Öğretmenler Günü oldu? Öğretmenler Günü her yıl 24 Kasım'da kutlanıyor. Öğretmenler Günü, duygu dolu anlar yaşarken, öğrenciler öğretmenler gününe ilişkin araştırma yapmaya başladılar. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, öğretmenlere armağanı olarak kutlanan bugün nasıl ve ne zaman ortaya çıktığı merak ediliyor. Peki, Öğretmenler Günü ne zaman ilan edildi, 24 Kasım neden Öğretmenler Günü? Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıkmıştır, 24 Kasım nasıl Öğretmenler Günü oldu?
24.11.2023 Gündem
24 Kasım Öğretmenler Günü tatil mi, 24 Kasım'da okullar yarım gün mü? Yarın okul var mı 24 Kasım?
24 Kasım Öğretmenler Günü tatil mi, 24 Kasım'da okullar yarım gün mü? Yarın okul var mı 24 Kasım? 24 Kasım Öğretmenler Günü resmi tatil mi, 24 Kasım’da okullar yarım gün mü, var mı? Öğretmenler gününün yaklaşmasıyla birlikte öğrenciler arama motorlarına yönelerek yarın okulların olup olmadığını araştırmaya başladı. İşte 24 Kasım okullar tatil mi sorusunun yanıtı…
23.11.2023 Gündem
Öğretmenler Günü hangi gün? 2023 Öğretmenler Günü tatil mi?
Öğretmenler Günü hangi gün? 2023 Öğretmenler Günü tatil mi? Bu yıl Öğretmenler Günü hangi güne denk geliyor sorusunun yanıtı merak ediliyor. Her yıl Kasım ayında kutlanan, ancak dünyanın farklı ülkelerinde farklı zamanlarda idrrak edilen Öğretmenler GÜnü 1981 yılından bu yana kutlanıyor. Mustafa Kemal'in Başöğretmen olduğu tarih Öğretmenler Günü olarak ülke çapında kutlanıyor. Peki 2023 Öğretmenler Günü tatil var mı? Detaylar haberimizde.
7.11.2023 Gündem
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek Okula kayıt sürecinde birçok velinin başvurduğu ‘adres taşıma’, sınıf ve öğretmen seçimi, karşılığında da ‘bağış’ adı altında para istenmesi üzerine MEB harekete geçti. Buna göre, kayıtlar artık otomatik yapılacak. Kararı destekleyen de var, çözüm olmayacağını söyleyen de.
26.09.2023 Eğitim
2024 öğretmen maaşı (kademeye göre) || Yeni göreve başlayan öğretmen ocakta ne kadar maaş alacak? Öğretmen toplu sözleşme zam oranları yüzde kaç?
2024 öğretmen maaşı (kademeye göre) || Yeni göreve başlayan öğretmen ocakta ne kadar maaş alacak? Öğretmen toplu sözleşme zam oranları yüzde kaç? Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’nde 2024 yılı için yüzde 15+10, 2025 yılı için yüzde 6+5 zam kararı verdi. 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yılları için mali ve sosyal haklarının belirlendiği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi sürecinde uzlaşmazlıkla sonuçlanan oransal zam ve genele ilişkin maddeler konusunda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararını verdi. Peki, En düşük öğretmen maaşı ne kadar oldu 2024? Başöğretmen, sözleşmeli öğretmen, emekli öğretmen toplu sözleşme zammı ile ocakta ne kadar maaş olacak?
1.09.2023 Memur
ÖMK Anayasa Mahkemesi kararı: Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı kaldırıldı mı? İşte AYM Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilen maddeleri!
ÖMK Anayasa Mahkemesi kararı: Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı kaldırıldı mı? İşte AYM Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilen maddeleri! Anayasa Mahkemesi (AYM), Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin başvuruyu değerlendirdi ve kararını verdi. Peki, başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı kaldırıldı mı? Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun hangi maddeleri iptal edildi?
13.07.2023 Eğitim
81 ilden gençler Anıtkabir'de! Bakan Kasapoğlu: Yarınlar gençlerimizle birlikte daha aydınlık olacak
81 ilden gençler Anıtkabir'de! Bakan Kasapoğlu: Yarınlar gençlerimizle birlikte daha aydınlık olacak Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 81 ilden gelen gençlerle Anıtkabir'i ziyaret etti.
19.05.2023 Gündem
MEB duyurdu, tarih belli oldu: Uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için yeni dönem
MEB duyurdu, tarih belli oldu: Uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için yeni dönem Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 yılı uzman ve başöğretmen unvanları için sürecin 30 Mayıs'ta başlayacağını belirterek detayları paylaştı.
19.05.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hürjet açıklaması: Türkiye Yüzyılı'na armağan olsun
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hürjet açıklaması: Türkiye Yüzyılı'na armağan olsun Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Türkiye’nin ilk jet motorlu eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet, ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu.
25.04.2023 Gündem
Milyonlarca öğrenciye ücretsiz yemek müjdesi! Bakan Özer duyurdu
Milyonlarca öğrenciye ücretsiz yemek müjdesi! Bakan Özer duyurdu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2023 yılının sonuna kadar okul öncesi tüm öğrencilerimizin ücretsiz yemek desteğinden yararlanmasını sağlayacağız. Böylece ücretsiz yemek desteğinden faydalanan öğrenci sayısını 5 milyonun üzerine çıkartmayı hedefliyoruz" dedi. 
8.01.2023 Eğitim
Uzman öğretmen ve başöğretmen tazminatlarında oranlar yeniden belirlendi! Resmi Gazete’de yayımlandı!
Uzman öğretmen ve başöğretmen tazminatlarında oranlar yeniden belirlendi! Resmi Gazete’de yayımlandı! Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararda Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve teknik okul ve kurumlardan, ilave eğitim-öğretim tazminatı ödenecek olan başöğretmen ve uzman öğretmen unvanını kazanmış olanların tazminat oranları arttırıldı. Peki, Uzman öğretmen tazminatı ne kadar oldu? Başöğretmen tazminatı oranı kaç oldu? İşte Resmi Gazete, uzman ve başöğretmen tazminat kararı!
29.12.2022 Memur
MEB uzman öğretmenlik kesin sınav sonuçları açıklandı! Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav sonuçları ve muaf listesi nasıl sorgulanır? meb gov tr kesin sınav sonucu öğrenme!
MEB uzman öğretmenlik kesin sınav sonuçları açıklandı! Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav sonuçları ve muaf listesi nasıl sorgulanır? meb gov tr kesin sınav sonucu öğrenme! Uzman öğretmenlik kesin sınav sonuçları merak ediliyordu. MEB Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavından Muaf Olanlardan Şartları Taşıyanlar İle Yazılı Sınavda Başarılı Olanların Kesin Sonuçları MEB tarafından açıklandı. Peki, MEB uzman öğretmenlik sınav sonuçları ve muaf listesi nasıl sorgulanır?"
17.12.2022 Memur
Fuat Oktay'dan, İmamoğlu açıklaması: Trajikomik bir görüntü
Fuat Oktay'dan, İmamoğlu açıklaması: Trajikomik bir görüntü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İmamoğlu davasına ilişkin, “Karar henüz kesinleşmemiştir. Bu kararın daha istinaf ve Yargıtay aşamaları bulunmaktadır. Kararı verecek olan ne yürütme ne TBMM ne de karalama siyasetiyle muhalefettir. Şayet verilen kararda herhangi bir eksik veya yanlış varsa, bunun düzeltileceği yer yine yargı kademeleridir. Mahkeme kararlarının arkasında siyasi akıl aramak, siyasal akılsızlığın ta kendisidir" dedi.
16.12.2022 Gündem
Elektrikler ne zaman gelecek 30 Kasım 2022? AYEDAŞ ve BEDAŞ planlı elektrik kesintileri!
Elektrikler ne zaman gelecek 30 Kasım 2022? AYEDAŞ ve BEDAŞ planlı elektrik kesintileri! AYEDAŞ ve BEDAŞ planlı elektrik kesintilerini anlık paylaşılıyor. Elektrik kesintisinden etkilenen vatandaşlar, mahallerinde elektriklerin ne zaman geleceğini sorguluyor. Peki, Elektrikler ne zaman gelecek 30 Kasım 2022?
30.11.2022 Gündem
MEB duyurdu! Öğretmenlik Kariyer Basamakları Takviminde güncelleme! Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sertifikası ne zaman verilecek?
MEB duyurdu! Öğretmenlik Kariyer Basamakları Takviminde güncelleme! Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sertifikası ne zaman verilecek? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu! Öğretmenlik kariyer basamakları takviminde güncelleme yapıldı. Yenilenen takvime göre, Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, kesin sonuçlar ile sertifikaların düzenleneceği tarihlerde değişiklik yapıldı. Peki, Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sertifikaları ne zaman verilecek? Uzman öğretmenlik sınav sonuç itirazları ne zaman son? Kesin sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…
29.11.2022 Eğitim
Kamu çalışanına kadroda son dakika gelişmesi! Dikkat çeken 30 gün detayı
Kamu çalışanına kadroda son dakika gelişmesi! Dikkat çeken 30 gün detayı EYT, asgari ücret, memur zammı derken binlerce kamu çalışanı şimdi de kadroya geçmeyi bekliyor. Kamuda görev yapan yaklaşık 550 bin sözleşmeli memur için geri sayım başladı. Kritik tarih verildi, dikkat çeken 30 gün detayı ortaya çıktı. Ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası açıklayacak. İşte kamu işçisine kadroda son gelişmeler...
26.11.2022 Memur
MEB duyurdu! 2022 Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınav sonucu açıklandı! İşte başöğretmen ve uzman öğretmen sınav sonuçları ekranı!
MEB duyurdu! 2022 Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınav sonucu açıklandı! İşte başöğretmen ve uzman öğretmen sınav sonuçları ekranı! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınavı kapsamında yapılan Başöğretmen ve uzman öğretmen sınav sonuçları açıklandı. Uzman öğretmenlik sınavına başvuran 432 bin öğretmenin 422 bin 368'i sınavda başarılı oldu. Muaf olanlarla birlikte toplam 516 bin öğretmen uzman öğretmen olma hakkı kazandı. Başöğretmenlik sınavına başvuran 68 bin öğretmenin 66 bini sınavda başarılı oldu. İşte Başöğretmen ve uzman öğretmen sınav sonuçları öğrenme ekranı!
24.11.2022 Eğitim
En güzel öğretmenler günü mesajları ve sözleri! Duygusal, kısa, uzun, anlamlı anneye, babaya, arkadaşa, sevgiliye, kardeşe Öğretmenler günü mesajları 2022
En güzel öğretmenler günü mesajları ve sözleri! Duygusal, kısa, uzun, anlamlı anneye, babaya, arkadaşa, sevgiliye, kardeşe Öğretmenler günü mesajları 2022 Öğretmenler günü mesajları ve sözleri için aramalar arttı. Öğretim hayatımızın en büyük emekçileri öğretmenlerimizin gününü kutlamak isteyenler için kısa, uzun, anlamlı, duygusal seçenekli öğretmenler günü mesajları ve sözleri derledik. İşte anneye, babaya, arkadaşa, sevgiliye, kardeşe 24 Kasım öğretmenler günü mesajları ve sözleri…
24.11.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmenlerin beklediği sonucu açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmenlerin beklediği sonucu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler Günü münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuştu. Erdoğan, ''Bizim varlık sebebimiz öğretmenlerimizdir. Teröre kurban verdiğimiz tüm öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum'' açıklamasında bulundu. Okulları her alanda en modern imkanlarla donatıldığını söyleyen Erdoğan, ''Her yıl olduğu gibi bu yıl da bütçede aslan payını eğitime ayırdık'' ifadelerini kullandı.Erdoğan, Uzman ve Başöğretmen unvanını kazanan öğretmen sayısını da açıkladı.
24.11.2022 Siyaset
Uzman öğretmenlik sınavı maaş farkı ne zaman yatacak? Uzman öğretmen ve başöğretmen maaş farkı ne kadar?
Uzman öğretmenlik sınavı maaş farkı ne zaman yatacak? Uzman öğretmen ve başöğretmen maaş farkı ne kadar? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Öğretmen Kariyer Basamakları sınavlarına katılan öğretmenler, sınavda başarılı olurlarsa başarılı olması durumunda bu fark maaşlarına yansıyacak. Başöğretmen ve uzman öğretmen unvanına sahip olan öğretmenlerin alacakları ücretler değişecek. Peki uzman öğretmen ve başöğretmen maaş farkı ne kadar? Uzman öğretmenlik sınavı maaş farkı ne zaman yatacak?
24.11.2022 Memur
24 Kasım neden öğretmenler günü? 24 Kasım'da ne oldu, Öğretmenler Günü nereden çıktı, günü kim ilan etti?
24 Kasım neden öğretmenler günü? 24 Kasım'da ne oldu, Öğretmenler Günü nereden çıktı, günü kim ilan etti? Öğretmenler Günü neden 24 Kasım’da kutlanıyor, Öğretmenler Günü'nü kim ilan etti? Öğretmenler Günü, 24 Kasım’da kutlanıyor. Öğretmenlik mesleğini icra eden vatandaşlar ve yakınları Öğretmenler Günü’nü 24 Kasım’da kutlarken günün nasıl ve ne zaman ortaya çıktığı da merak ediliyor. Peki, Öğretmenler Günü nereden çıktı, öğretmenler gününü kim ilan etti?
24.11.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Başöğretmen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki başöğretmen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.