Gazete Vatan Logo

Öğretmenler Günü'nde toplu taşıma ücretsiz mi, 24 Kasım otobüsler bedava mı? Bugün metro, metrobüs, marmaray, tramvay ücretsiz mi, öğretmenlere ulaşım indirimli mi?

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta kutlanırken 24 Kasım toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı sorgulanmaya başlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen kabul edildiği 24 Kasım günü her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. 2022 yılında 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde İstanbulkart Mobil’de "Dijital Öğretmen Kart" tanımlı olan öğretmenler, toplu taşıma araçlarını ücretsiz bir şekilde kullanmıştı. Peki, bugün otobüsler ücretsiz mi, 24 Kasım toplu taşıma ücretsiz mi? Öğretmenlere otobüs, metrobüs, metro, vapur, marmaray, tramvay bedava mı?

Öğretmenler Günü'nde toplu taşıma ücretsiz mi, 24 Kasım otobüsler bedava mı? Bugün metro, metrobüs, marmaray, tramvay ücretsiz mi, öğretmenlere ulaşım indirimli mi?

24 Kasım Öğretmenler Günü'nün gelişiyle toplu taşıma ücretsiz mi sorularına yanıt arayanlar da arttı. Geçtiğimiz yıl İstanbulkart Mobil'de Dijital Öğretmen Kart tanımlı olan öğretmenler toplu taşımayı ücretsiz olarak kullanmıştı. Konuya ilişkin net açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi. Yapılan açıklama, "24 Kasım Öğretmenler Günü toplu taşıma ücretsiz mi? Yarın İETT, metro, metrobüs, marmaray bedava mı olacak?"

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde toplu taşıma ile ilgili herhangi bir karar alınmadı. Konuya ilişkin gelişme yaşandığında haberimizde yer vereceğiz.

Öğretmenler Günü, birçok ülkede öğretmenlere ve eğitimcilere olan saygı ve takdiri ifade etmek için kutlanan bir özel gündür. Bu gün, öğretmenlerin toplumda oynadıkları önemli rolü vurgulamak ve onlara teşekkür etmek amacıyla düzenlenir. Öğretmenler, genç nesillerin eğitimi ve yetişmesinde kritik bir rol oynarlar, bu nedenle toplumlar tarafından değerli bulunurlar.

Haberin Devamı

Tarihi ve kutlama şekli ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir. Örneğin, Türkiye'de Öğretmenler Günü, 24 Kasım tarihinde kutlanır ve bu tarih, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün millet meclisine başkanlık ettiği gün olarak seçilmiştir. 24 Kasım, aynı zamanda Türkiye'deki öğretmenlerin bayramı olarak kabul edilir. Bu günde öğrenciler, öğretmenlerine çeşitli hediyeler verir ve okullarda özel etkinlikler düzenlenir.

ÖĞRETMENLERE TREN BİLETLERİNDE İNDİRİM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, 24- 30 Kasım arasında öğretmenlere tren biletlerinde yüzde 50 indirim uygulanacağını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, yazılı açıklama ile öğretmenlerin haklarının ödenemeyeceğini belirterek, "Öğretmenler Günü haftasında kıymetli öğretmenlerimize hediye vermek istedik. Yıl boyunca TCDD Taşımacılık tarafından öğretmenlerimize tüm tren seyahatlerinde normalde yüzde 15 oranında indirim yapılıyordu. 24- 30 Kasım tarihleri arasında da yüksek hızlı trenlerimiz (YHT) ile ana hat trenlerimizde öğretmenlerimize bu indirim oranı yüzde 50 olarak uygulanacak" dedi.

Haberin Devamı