Gazete Vatan Logo

24 Kasım Öğretmenler Günü tatil mi, 24 Kasım'da okullar yarım gün mü? Yarın okul var mı 24 Kasım?

24 Kasım Öğretmenler Günü resmi tatil mi, 24 Kasım’da okullar yarım gün mü, var mı? Öğretmenler gününün yaklaşmasıyla birlikte öğrenciler arama motorlarına yönelerek yarın okulların olup olmadığını araştırmaya başladı. İşte 24 Kasım okullar tatil mi sorusunun yanıtı…

24 Kasım Öğretmenler Günü tatil mi, 24 Kasım'da okullar yarım gün mü? Yarın okul var mı 24 Kasım?

Öğretmenler Günü öncesi öğrenciler okulların tatil olup olmadığını araştırmaya başladı. Öğrenciler ve velileri "24 Kasım okullar var mı, 24 Kasım’da okullar yarım gün mü?" sorusunun cevabını araştırıyor. Peki, 24 Kasım Öğretmenler Günü resmi tatil mi?

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ TATİL Mİ, YARIM GÜN MÜ?

Öğretmenler Günü her yıl Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün armağanı olarak 24 Kasım'da kutlanıyor.

Ancak resmi tatil günleri yasa, yönetmelik ve kararnamelerle belirleniyor. 24 Kasım için ise böyle bir karar bulunmuyor. Yani 24 Kasım Cuma günü örgün eğitim devam edecek.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Türkiye'de Öğretmenler Günü, 24 Kasım'da kutlanır. Bu tarih, Türk eğitim sisteminin kurucusu ve büyük öğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul ettiği gün olarak belirlenmiştir.

Dünya Genelinde: Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından belirlenen Dünya Öğretmenler Günü, genellikle 5 Ekim'de kutlanır. Bu tarih, 1966 yılında UNESCO ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından imzalanan ve öğretmenlerin haklarını güvence altına alan "Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Öneri"nin kabul edildiği gün olarak seçilmiştir.

Haberin Devamı