Başkonsolosluk

Başkonsolosluk

Son dakika başkonsolosluk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan başkonsolosluk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını başkonsolosluk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Başkonsolosluk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan başkonsolosluk gelişmeleri de dahil olmak üzere 434 başkonsolosluk haberi bulunmuştur. Tüm başkonsolosluk haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı!
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı! Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13.03.2024 Gündem
Yeşil Plaka Nedir, Ne İşe Yarar? Yeşil Plakayı Kimle Kullanabilir?
Yeşil Plaka Nedir, Ne İşe Yarar? Yeşil Plakayı Kimle Kullanabilir? Yeşil plaka, Türkiye'de kullanılan resmi plaka türüdür. Yeşil plakaya trafikte ayrıcalıklar tanınır. Bu plakayı konsoloslukta görev yapan diplomatlar ve idari personeller kullanabilir. Yeşil plakanın avantajlarından birisi de ülke sınırlarında geçişi kolaylaştırmasıdır. İletişimin daha etkili olmasını sağlar.
5.02.2024 Gündem
Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan provokatör Rasmus Paludan'dan skandal açıklama!
Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan provokatör Rasmus Paludan'dan skandal açıklama! İsveç'teki Türk Büyükelçiliği önünde provokatör Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakması ABD'den İngiltere'ye, Fransa'dan Yunanistan'a, Lübnan'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne, İran'dan Kanada'ya her yerde yankı buldu. Yeni bir krizin ateşlendiğini yazan gazete ve televizyonlar, NATO başvurusunun ölümle yüzleştiği yorumunu yapıyor. Türk elçiliğinin önünde Kur’an-ı Kerim yakan Rasmus Paludan'dan skandal bir açıklama geldi.
23.01.2023 Dünya
Bakan Çavuşoğlu’ndan Yunan mevkidaşına: Eski dostum nereye gitsek arkasından koşuyor
Bakan Çavuşoğlu’ndan Yunan mevkidaşına: Eski dostum nereye gitsek arkasından koşuyor Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türk Devletleri Teşkilatı’yla birliğini güçlendiren Türk dünyası artık yeni bir jeopolitik gerçeklik. Tüm dünya ilgisini oraya vermeye başladı. Bugün (Yunanistan Dışişleri Bakanı) Nikos Dendias da hemen soluğu orda aldı. Bazı ziyaretlerde bulunuyor. Nereye gitsek arkasından koşuyor sağ olsun benim eski dostum” dedi.
5.12.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu: Savaşın etkilerini en çok Polonya ve Türkiye gibi bölge ülkeler hissediyor
Bakan Çavuşoğlu: Savaşın etkilerini en çok Polonya ve Türkiye gibi bölge ülkeler hissediyor Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Polonya’da Türkiye’nin Lodz Fahri Başkonsolosluğu’nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Savaşın etkilerini en çok Polonya ve Türkiye gibi bölge ülkeler hissediyor" dedi.
30.11.2022 Siyaset
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Şimdi temel hedefimiz Putin ile Zelenskiy'i bir araya getirmek
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Şimdi temel hedefimiz Putin ile Zelenskiy'i bir araya getirmek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Savaşın bitmesini istemeyen taraflar da var. Şimdilik masadan uzaklaştırıldık ancak umudumuzu kaybetmedik, çalışıyoruz. Şimdi temel hedefimiz Putin ile Zelenskiy'i bir araya getirmek" dedi.
24.09.2022 Siyaset
Türkiye’nin Paris Başkonsolosluğu'na bombalı saldırı
Türkiye’nin Paris Başkonsolosluğu'na bombalı saldırı Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Türkiye Başkonsolosluğu'na kimliği belirsiz kişi veya kişilerce el yapımı bomba (EYP) ile saldırı düzenlendi. Saldırıda başkonsolosluk binasında hasar meydana geldi.
12.05.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu: Garantör ülkelerden biri olabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu: Garantör ülkelerden biri olabiliriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bir görüşme yapacağını ifade ederek, “Döner dönmez gerek Sayın Putin'le gerek Sayın Zelenskiy’le görüşmeler yapma kararlılığım var. Bu görüşmelerde her ikisine şahsım, milletim adına teşekkürlerimi ifade edip “Artık hedefimiz bir an önce sizi bir araya getirmek” diyeceğiz. Temenni ediyorum ki inşallah bir araya getirme noktasında kendilerinden bir tarih kaydını alırız” dedi.
31.03.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'la ticaret hedefini açıkladı: Çıtayı 10 milyar dolar seviyesine çıkaracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'la ticaret hedefini açıkladı: Çıtayı 10 milyar dolar seviyesine çıkaracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'la ticaret hacminin 3.6 milyar dolara çıktığını belirterek, "Atacağımız ortak adımlarla çıtayı 10 milyar dolar seviyesine çıkaracağız. Bugün imzalanan tercihli ticaret anlaşması sayesinde hedeflerimize daha hızlı yol alacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
29.03.2022 Siyaset
Rusya, Ukrayna'daki diplomatların tahliyesine başladı
Rusya, Ukrayna'daki diplomatların tahliyesine başladı Rusya’nın Ukrayna’daki diplomat ve personellerini bugün tahliye etmeye başladığı açıklandı. Kiev'de bulunan büyükelçilikteki Rus bayrağı indirildi.
23.02.2022 Dünya
Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi alma adımları
Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi alma adımları Lüksemburg'un Schengen kasabasında 1985 yılında yapılan sözleşme ile beraber, belli başlı bazı Avrupa ülkelerinin topraklarını kapsayan anlaşmaya Schengen denmektedir. Günümüzde 25 kadar ülke Schengen anlaşmasına dahil olarak bu vize üzerinden seyahat imkanı tanımaktadır.
16.02.2022 Yaşam
ABD'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin artan gücünü yansıtan bir başyapıt ortaya çıkardık
ABD'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin artan gücünü yansıtan bir başyapıt ortaya çıkardık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Türkevi binasının açılışında konuştu. Erdoğan, "Türkiye, bu eserle beraber büyüklüğünü, birikimini ve artan gücünü yansıtan bir başyapıt ortaya çıkardı." dedi.
20.09.2021 Siyaset
O İtalyan isim Ağrı'ya gömüldü! Başkonsolosluk harekete geçti
O İtalyan isim Ağrı'ya gömüldü! Başkonsolosluk harekete geçti Ağrı'da 35 yıldır Nuh'un Gemisi üzerine araştırma yapan ve ani rahatsızlık nedeniyle sevk edildiği Erzurum'da hayatını kaybeden İtalyan araştırmacı 86 yaşındaki Angelo Palego, vasiyeti üzerine Ağrı Dağı eteklerindeki mezarlıkta toprağa verildi.
2.09.2021 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Tüm okulları devredildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Tüm okulları devredildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "FETÖ'nün Etiyopya'daki tüm okullarının geçtiğimiz hafta Türkiye Maarif Vakfı'na devredildiği bilgisini de sizlerle paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum. Sayın Başbakan'a bu terör örgütüyle mücadelemize verdiği destek dolayısıyla teşekkür ediyorum" dedi.
18.08.2021 Gündem
Diyanet 200 din görevlisi alımı yapacak! Yurtdışı sözleşmeli din görevlisi sınavı başvurusu nasıl yapılır?
Diyanet 200 din görevlisi alımı yapacak! Yurtdışı sözleşmeli din görevlisi sınavı başvurusu nasıl yapılır? Diyanet, yurtdışına 200 din görevlisi gönderecek. Yurtdışındaki vatandaş, soydaş ve dindaşlarımızın kültürel bağlarının korunması, güçlendirilmesi, dini konularda aydınlatılması ile din hizmetleri ve din eğitimi faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla yurtdışında istihdam edilmek üzere sınavla sözleşmeli din görevlisi (kadın ve erkek) alınacaktır. İşte Yurtdışı sözleşmeli din görevlisi sınavı başvurusu detayları...
13.08.2021 Personel Alımı
Türk çifti ölümden Avusturyalı komşu kurtardı!
Türk çifti ölümden Avusturyalı komşu kurtardı! Avusturya’nın Almanya sınırında yer alan Salzburg eyaletine bağlı Hallein kasabasında sağanağın yol açtığı sele kapılan Salih ve Ayşe Karaaslan çiftini, Avusturyalı komşuları Alexander Eisenmann kurtardı. Yaşanan dehşet anları Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran tarafından Twitter'dan paylaşıldı. Karaaslan çiftinin restoranında sel nedeniyle zarar oluştu.
18.07.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev 'Şuşa Beyannamesi'ni imzaladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev 'Şuşa Beyannamesi'ni imzaladı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, iki ülke arasında "Şuşa Beyannamesi"ni imzaladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan "Müttefiklik Sözleşmesi"nde 100 yıl önce imzalanan Kars Anlaşması'na atıfta bulunulduğunu bildirdi. İmza töreninden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev açıklama yaptı. Erdoğan, "Türkiye olarak kadim şehir Şuşa'da en kısa sürede bir başkonsolosluk açmayı planlıyoruz." açıklamasını yaparken Aliyev ise, "Karabağ muharebesi sonrası Ermenistan diz çöktü. Türkiye - Azerbaycan birliği ebedidir." dedi.
15.06.2021 Dünya
TBMM Başkanı Şentop, Maulen Ashimbayev ile görüştü
TBMM Başkanı Şentop, Maulen Ashimbayev ile görüştü TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kazakistan Senato Başkanı Maulen Ashimbayev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
15.05.2021 Siyaset
Bakan Akar ile IKBY Başkanı Barzani'den kritik görüşme!
Bakan Akar ile IKBY Başkanı Barzani'den kritik görüşme! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü, Irak Türkmen Cephesi Erbil Ofisi’ni ziyaret etti.
19.01.2021 Siyaset
Hazar Denizi'nde rahatsızlanıp, ambulans uçakla alınan TIR şoförü: Ülkem bambaşka
Hazar Denizi'nde rahatsızlanıp, ambulans uçakla alınan TIR şoförü: Ülkem bambaşka Özbekistan'dan aldığı yükle Türkiye'ye dönüş yaparken, Hazar Denizi'nde, TIR'la bindiği feribotta rahatsızlanan şehit Oğuz Han Karaca'nın babası Cihan Karaca, Kazakistan'da geçirdiği apandisit ve mide ameliyatı sonrası Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla Erzurum'a getirildi. Karaca, "Sağlıkçılarımıza kimse en ufak bir şey söylemesin. Orada kimsenin imkanı yok, benim ülkem bambaşka" dedi.
6.01.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yakında Doğu Akdeniz'den de inşallah müjdeli haber alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yakında Doğu Akdeniz'den de inşallah müjdeli haber alacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de 12. Büyükelçiler Konferansı'nda büyükelçilere seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Yakında Doğu Akdeniz'den de inşallah müjdeli haber alacağız." ifadelerini kullandı.
9.11.2020 Siyaset
LGS 2021 sınav tarihi! LGS sınavı ne zaman 2021?  81 ile yazı gönderildi!
LGS 2021 sınav tarihi! LGS sınavı ne zaman 2021? 81 ile yazı gönderildi! LGS 2021 sınav tarihi belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı 2021 LGS sınavı hakkında açıklama yaptı. Liseye geçişlerde öğrencilerinin üniversite için girdiği LGS 2021 sınavı ne zaman yapılacak?
9.11.2020 Eğitim
ABD İstanbul Başkonsolosluk çalışanı Nazmi Mete Cantürk hakkında karar
ABD İstanbul Başkonsolosluk çalışanı Nazmi Mete Cantürk hakkında karar ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Nazmi Mete Cantürk'e "FETÖ'ye yardım" suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası verildi.
27.10.2020 Gündem
Dışişleri Bakanlığı KPSS şartsız en az lise mezunu personel alımı yapacak! (Dışişleri Bakanlığı personel alımı)
Dışişleri Bakanlığı KPSS şartsız en az lise mezunu personel alımı yapacak! (Dışişleri Bakanlığı personel alımı) Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapacağını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sayfası üzerinden sözleşmeli sekreter alımı ilanı verdi. Bakanlık tarafından verilen ilanda sözleşmeli sekreterlik için aranan nitelikler de açıklandı.
6.09.2020 Personel Alımı
ABD, Çin'deki Çıngdu Başkonsolosluğu'nu kapattı
ABD, Çin'deki Çıngdu Başkonsolosluğu'nu kapattı Çinli makamlar, ABD'li diplomatların ayrılmasının ardından başkonsolosluğu devraldı.
27.07.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Başkonsolosluk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki başkonsolosluk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.