Barajlardaki Doluluk Oranı

Barajlardaki Doluluk Oranı

Son dakika Barajlardaki doluluk oranı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Barajlardaki doluluk oranı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Barajlardaki doluluk oranı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Barajlardaki Doluluk Oranı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan barajlardaki doluluk oranı gelişmeleri de dahil olmak üzere 234 barajlardaki doluluk oranı haberi bulunmuştur. Tüm barajlardaki doluluk oranı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ä°stanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 49,34'e ulaÅŸtı
Ä°stanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 49,34'e ulaÅŸtıİstanbul'da aralıklarla yaÄŸan yaÄŸmur sonrası barajlardaki doluluk oranı yüzde 49,34 seviyesine yükseldi. 1 ay önce yüzde 18.4 olarak ölçülen Alibey Barajının doluluk oranı Ä°SKÄ° verilerine göre bugün 59.17'ye ulaÅŸtı. Istırancalar Barajı ise yüzde 100 oranına ulaÅŸtı.
18.12.2023Vatan TV
Ä°stanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 49,34'e ulaÅŸtı
Ä°stanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 49,34'e ulaÅŸtıİstanbul'da aralıklarla yaÄŸan yaÄŸmur sonrası barajlardaki doluluk oranı yüzde 49,34 seviyesine yükseldi. 1 ay önce yüzde 18.4 olarak ölçülen Alibey Barajının doluluk oranı Ä°SKÄ° verilerine göre bugün 59.17'ye ulaÅŸtı. Istırancalar Barajı ise yüzde 100 oranına ulaÅŸtı.
18.12.2023Gündem
Ä°stanbul'da 1 gün boyunca yapan yaÄŸmur barajlarda büyük artış saÄŸladı
Ä°stanbul'da 1 gün boyunca yapan yaÄŸmur barajlarda büyük artış saÄŸladıİstanbul'da yaÄŸmur barajlara yaradı. 1 günlük yağışla barajlardaki doluluk oranı yüzde 25.62'den yüzde 31.03'e çıktı. Yüzde 74 doluluk oranıyla en yüksek doluluk oranına sahip baraj Elmalı Barajı olurken, yüzde 9 ile Pabuçdere barajı en düşük doluluk oranına sahip baraj oldu.
30.11.2023Gündem
İstanbul'un barajlarındaki su oranı ile ilgili sevindirici haber
İstanbul'un barajlarındaki su oranı ile ilgili sevindirici haberÜlke genelinde son dönemde etkili olan yağışlarla birlikte içme suyu barajlarındaki su hacmi 5 günde 7,7 milyar metreküpten 8 milyar metreküpe çıktı. Yağışlar en çok İstanbul’a su sağlayan barajlarda etkili oldu. 17 Kasım'da İstanbul barajlarında 154,4 milyon metreküp olan su miktarı, 21 Kasım'da 46,8 milyon metreküp artışla 201,2 milyon metreküpe ulaştı.
23.11.2023Gündem
Son 20 yılın en düÅŸük seviyesi: Barajlar alarm veriyor
Son 20 yılın en düÅŸük seviyesi: Barajlar alarm veriyorÄ°stanbul Su ve Kanalizasyon Ä°daresi (Ä°SKÄ°) verilerine göre, 20 Ekim’de yüzde 21.12 olan barajlardaki doluluk oranı, yüzde 18’e kadar geriledi.
3.11.2023YaÅŸam
Aşırı sıcak ve yağışsız günlerden sonra Ä°stanbul barajları alarm veriyor! Prof. Dr. Orhan: Avrupa yakası çok kötü durumda
Aşırı sıcak ve yağışsız günlerden sonra Ä°stanbul barajları alarm veriyor! Prof. Dr. Orhan: Avrupa yakası çok kötü durumdaRekor sıcaklıkların yaÅŸandığı yaz aylarının yağışsız ve kurak geçmesi Ä°stanbul'daki barajlardaki doluluk oranı yüzde 25'in altına düştü. Bugün itibariyle barajların doluluk oranı yüzde 24.69 olarak ölçüldü. Kuraklıktan en fazla etkilenen barajlardan biride Büyükçekmece barajı oldu. CNN TÃœRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Åžen özellikle Avrupa yakasında barajların alarm verdiÄŸini vurgularken sonbahar ve kış aylarında beklenen yağış miktarını açıkladı. Åžen ayrıca su tasarrufu konusunda önemli bir çaÄŸrıda bulundu.
20.09.2023Gündem
Yapay zekayla 'obruk duyarlılık haritası' oluşturuldu!
Yapay zekayla 'obruk duyarlılık haritası' oluşturuldu!Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Konya’da sayıları 2 bin 500'ü bulan yer altı sularının çekilip, toprağın çökmesiyle oluşan obruklarla ilgili yapay zeka kullanılarak, 'obruk duyarlılık haritası' oluşturuldu. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Konya'mız özelinde obruklar ön plana çıkıyor. Bu dikkatle izlenmesi gereken bir süreç. Bu projeyle çok değerli iki tane teknik ve temel kılavuz oluşturuldu. Çok değerli çalışmalarla Konya ilimize ait obruk duyarlılık haritası oluşturuldu ama esas iş bundan sonra başlıyor'' dedi.
19.09.2023Gündem
Bursa'da kan donduran olay! Ev arkadaşını 3 kurÅŸunla öldürdü, kafasını kesip buzdolabında sakladı...
Bursa'da kan donduran olay! Ev arkadaşını 3 kurÅŸunla öldürdü, kafasını kesip buzdolabında sakladı...DehÅŸete düşüren olay Bursa'da gerçekleÅŸti. Eczacı kalfası Serdar Ergun (47) ile ev arkadaşı Murat Kutlu'yu (39) tabancayla, Kutlu'nun köpeÄŸini ise bıçak ve baltayla öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Ahmet Burak Demir (40) hakkında yürütülen soruÅŸturma tamamlandı. Ä°ddianamede, Demir'in Kutlu'yu evinde 3 kurÅŸunla öldürüp, başını vücudundan bıçakla ayırarak buzdolabına koyduÄŸu, balkondaki köpeÄŸini de bıçak ve balta darbeleriyle öldürdüğü belirtildi. Serdar Ergun'u da borcunu ödemek için çağırdığı otomobilinde öldürdüğü belirtilen Demir, 2 kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis ile öldürdüğü köpek için 1200 TL para cezası istemiyle yargılanacak.
19.09.2023Gündem
Ä°stanbul'da barajlardaki doluluk oranı kritik seviyenin altına düÅŸtü
Ä°stanbul'da barajlardaki doluluk oranı kritik seviyenin altına düÅŸtüÄ°stanbul'da yağışsız geçen günlerin ardından barajlardaki doluluk oranı yüzde 25'in altına düştü. Bugün itibariyle barajların doluluk oranı yüzde 24.97 olarak ölçüldü. Kuraklıktan en fazla etkilenen barajlardan biride Büyükçekmece barajı oldu. Barajdaki doluluk oranı yüzde 4.83 olarak ölçülürken, göl adeta çöle döndü. Daha önce metrelerce suyun olduÄŸu barajda ÅŸimdi kamyonetlerle bile rahatlıkla ilerlemek mümkün hale geldi. Baraj gölünü besleyen dereler de tamamen kururken, üzerine kurulu köprülerin altındaki sular çekildi, tarihi kalıntılar ortaya çıktı.
19.09.2023YaÅŸam
Sağanak yağmur barajları doldurdu mu? İşte son durum...
Sağanak yağmur barajları doldurdu mu? İşte son durum...İstanbul'da Başakşehir, Arnavutköy ve Küçükçekmece'de etkili olan, can ve mal kaybına yol açan aşırı yağışlar barajlardaki doluluk oranını olumlu yönde etkiledi. Aylardır azalmaya devam eden İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı artışa geçerek bugün yüzde 28.03 olarak ölçüldü. Yağışlardan önce doluluk oranı 27.88 olarak ölçülmüştü.
7.09.2023YaÅŸam
Ä°stanbul’da tasarruf dönemi baÅŸlıyor! Ä°SKÄ° ücretsiz dağıtacak
Ä°stanbul’da tasarruf dönemi baÅŸlıyor! Ä°SKÄ° ücretsiz dağıtacakÄ°SKÄ°, kentte yaÅŸanan kuraklığa karşı tüketimi yüksek abonelerden baÅŸlayarak musluklara su aparatı takılacağını duyurdu.
5.08.2023Gündem
İstanbul'daki iki barajda su kalmadı! İşte barajların doluluk oranları
Ä°stanbul'daki iki barajda su kalmadı! Ä°ÅŸte barajların doluluk oranlarıİstanbul'daki barajlardaki doluluk oranlarını yüzde 40'ın altına düştü. Son günlerde etkili olan aşırı sıcaklarla birlikte doluluk oranı bugün yüzde 39.84 olarak ölçüldü. Bu rakam, 21 Temmuz itibariyle 2014 yılından bu yana en düşük doluluk seviyesi olarak kayıtlara geçti. Bir yıl önce aynı tarihlerde doluluk oranı yüzde 69.38 ölçülmüştü.Â
21.07.2023Gündem
Ä°stanbul'da barajlar alarm veriyor! Ä°ki baraj kurudu, Son 10 yılın en düÅŸük seviyesi
Ä°stanbul'da barajlar alarm veriyor! Ä°ki baraj kurudu, Son 10 yılın en düÅŸük seviyesiKışın kurak geçmesi barajlardaki su seviyesinin alarm vermesine yol açtı. Ä°stanbul'a su saÄŸlayan barajlardaki doluluk oranı 10 yılın en düşük seviyesine geriledi. Tarihi Çakmak Hattı'nın bazı bölümleri ortaya çıkarken Büyükçekmece Baraj gölünde eskiden suyla dolu bazı alanlar adeta çöle döndü.
21.01.2023Gündem
İstanbul'da camilerde 'yağmur duası' edildi
İstanbul'da camilerde 'yağmur duası' edildiHava sıcaklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi ve kuraklık tehlikesi oluşması üzerine camilerde cuma namazı sonrası yağmur duası edildi.
20.01.2023Gündem
Yağışlar azaldı, Ä°stanbul'un 4 aylık suyu kaldı
Yağışlar azaldı, Ä°stanbul'un 4 aylık suyu kaldıYağışsız geçen sonbahar, birçok bölgede kuraklık riskini artırdı. Türkiye geneli kümülatif yağışlar ortalaması, yüzde 46,3 azalırken barajlarda su seviyesi de düştü. Ä°stanbul'da geçen yıl 18 Kasım'da yüzde 42,6 olan baraj doluluk oranı, bu sene aynı dönemde yüzde 36,2 oldu. İstanbul'un 4,2 aylık suyunun kaldığı belirlendi.
20.11.2022Gündem
Ä°SKÄ° duyurdu! Yüzde 50'nin altına düÅŸtü
Ä°SKÄ° duyurdu! Yüzde 50'nin altına düÅŸtüÄ°stanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 50'nin altına düştü.
2.10.2022Gündem
İSKİ'den vatandaşlara kritik uyarı! 'Gitmeyin, tutma mekanizmamız yok'
İSKİ'den vatandaşlara kritik uyarı! 'Gitmeyin, tutma mekanizmamız yok'İstanbul'da son günlerde etkili olan kar yağışı ve sağanakların ardından İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Raif Mermutlu, uyarılarda bulundu. Vatandaşlara dere yataklarında bulunmamalarını söyleyen Mermutlu, "Elmalı Barajı, Kazandere Barajı, Istrancalar'daki beş barajımız taşıyor.  Ömerli Barajı'nın taşması halinde Riva Deresi üzerinde risk oluşabiliyor. Darlık Barajı taştığında Şile Pot Deresi üzerinde, Alibeyköy Barajı taşarsa Alibeyköy Deresi üzerinde Elmalı Barajı'nın ise Göksu Deresi üzerinde risk var. Yöre halkını uyarıyoruz. Lütfen derelerde ve dere yataklarında bulunmasınlar çünkü ani bir taşkında bunu tutma mekanizmamız yok" dedi.
21.03.2022Gündem
Kar yağışı sonrası İstanbul barajlar doluluk oranı ne oldu? İşte İstanbul’da barajlarda son durum!
Kar yağışı sonrası İstanbul barajlar doluluk oranı ne oldu? İşte İstanbul’da barajlarda son durum!İstanbul’da geçtiğimiz hafta Perşembe gününden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı sonrasında İstanbul2da barajlardaki son durum merak ediliyor. Barajlarda doluluk oranları arttı. Doluluk oranları yüzde 84,29'a ulaştı. Peki, Kar yağışı sonrası İstanbul barajlar doluluk oranı ne oldu? Barajlar doldu mu? İşte İstanbul’da barajlarda son durum!
14.03.2022 Gündem
Aybar kar fırtınası Ä°stanbul'a yaradı! Son bir yılın en yüksek seviyesi...
Aybar kar fırtınası Ä°stanbul'a yaradı! Son bir yılın en yüksek seviyesi...Ä°stanbul’da etkili olan Aybar kar fırtınası sonrası barajlardaki doluluk oranı yükseliÅŸe geçti. Ä°stanbul barajları yüzde 84.29 oran ile son bir yılın en yüksek seviyesine ulaÅŸtı. Doluluk oranı yüzde 95 seviyelerine ulaÅŸan Elmalı Barajı'nda ise kar yağışıyla kartpostallık görüntüler oluÅŸtu. Gün batımıyla birlikte masalsı görüntülerin oluÅŸtuÄŸu Elmalı Barajı havadan görüntülendi.
14.03.2022Gündem
İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı ne oldu? İşte Kar yağışı sonrası barajlardaki son durum!
İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı ne oldu? İşte Kar yağışı sonrası barajlardaki son durum!İstanbul'da kar yağışı sonrası barajlardaki doluluk oranı merak ediliyor. Cuma gününden itibaren İstanbul'da devam eden kar, barajlardaki doluluk oranını da etkiledi. Karların erimesiyle birlikte barajlardaki su seviyenin de artması bekleniyor. Peki, İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı ne oldu? Kar yağışı barajları nasıl etkiledi? İşte Kar yağışı sonrası barajlardaki son durum!
25.01.2022Gündem
Ä°stanbul barajlarında doluluk oranı yükseliÅŸe geçti
Ä°stanbul barajlarında doluluk oranı yükseliÅŸe geçtiÄ°stanbul'da etkisini gösteren yoÄŸun kar yağışının ardından barajlardaki doluluk oranı yükseliÅŸe geçti. Ä°stanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 54.11’e yükseldi. Kar yağışıyla birlikte kartpostallık görüntülerin oluÅŸtuÄŸu Elmalı barajı havadan görüntülendi.
25.01.2022Gündem
Etkili olan yağışlar barajları besledi
Etkili olan yağışlar barajları beslediTürkiye'nin en fazla yağış alan illerinin başında olmasına rağmen küresel iklim değişikliği nedeniyle kuraklıkla mücadele eden Muğla'da, 3 gündür etkili olan yağmurla barajlardaki doluluk oranı arttı. İçme suyu ihtiyacını karşılayan Mumcular Barajı'ndaki doluluk oranı yüzde 24’ten yüzde 62’ye, Geyik Barajı'ndaki oran ise yüzde 41'den yüzde 59'a yükseldi.
13.01.2022YaÅŸam
Ä°SKÄ°'den flaÅŸ açıklama! Yüzde 48...
Ä°SKÄ°'den flaÅŸ açıklama! Yüzde 48...Ä°stanbul'da son günlerde yaÄŸan yaÄŸmurlar, barajlardaki su seviyesini yükseltti. GeçtiÄŸimiz yıl aynı tarihlerde yüzde 19’a kadar gerileyen barajların doluluk oranı bu sene yüzde 48’e yükseldi. Ä°stanbul Su ve Kanalizasyon Ä°daresi (Ä°SKÄ°) Genel Müdürü Raif Mermutlu, "Son 29 yılın ortalama doluluk oranı yüzde 58. Biz bu sene ortalamanın 10 puan altındayız ama geçen seneye göre barajlarımız daha dolu" dedi.
5.01.2022Gündem
Ä°stanbul’da barajların su seviyesi yüzde 50’ye yaklaÅŸtı
Ä°stanbul’da barajların su seviyesi yüzde 50’ye yaklaÅŸtıİstanbul'da son günlerde etkili olan yağışlarla beraber barajlardaki doluluk oranı yüzde 50'ye yaklaÅŸtı. Mega kentte Aralık ayının başında yüzde 40 seviyelerine inen doluluk oranı yağışların ardından yüzde 48,06 olarak ölçüldü.
22.12.2021Gündem
Ä°stanbul'un barajlarındaki doluluk oranları açıklandı
Ä°stanbul'un barajlarındaki doluluk oranları açıklandıİstanbul Su ve Kanalizasyon Ä°daresi (Ä°SKÄ°) verilerine göre barajlardaki doluluk oranı, sonbaharla birlikte baÅŸlayan yağışlara raÄŸmen düşmeye devam ediyor. Ä°stanbul'a su saÄŸlayan barajlardaki doluluk oranı son bir haftada yüzde 1,22 düşerek yüzde 43,51 olarak ölçüldü.
12.11.2021Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Barajlardaki Doluluk Oranı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki barajlardaki doluluk oranı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.