Bamya

Bamya

Son dakika bamya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bamya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bamya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bamya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bamya gelişmeleri de dahil olmak üzere 179 bamya haberi bulunmuştur. Tüm bamya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adanalılara uzmandan bayram sofraları için dikkat çeken uyarı geldi
Adanalılara uzmandan bayram sofraları için dikkat çeken uyarı geldi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrası iki öğünlü beslenme planından üç öğünlü düzene geçildiğini belirterek, “Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
10.04.2024 Adana
Bayram sofralarında porsiyona dikkat!
Bayram sofralarında porsiyona dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrası iki öğünlü beslenme planından üç öğünlü düzene geçildiğini belirterek, “Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
10.04.2024 Gündem
Talep her geçen gün artıyor! Kilosu 900 TL'den satılıyor
Talep her geçen gün artıyor! Kilosu 900 TL'den satılıyor Kayseri’de Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte bamyaya olan talep arttı.
18.02.2024 Ekonomi
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi...
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi... Bitkisel ve hayvansal birçok besinin içinde folik asit bulunur. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hücre bölünmesini desteklediği için önemli bir vitamindir. 
25.01.2024 Sağlık
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi...
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi... Sorunsuz ve sağlıklı bir yaşam için vitaminlerin ve minerallerin vücutta yeteri kadar olması gerekir. Çinko dışarıdan karşılanması gereken bir mineraldir ve bağışıklık sistemi üzerinde de oldukça etkilidir.
24.01.2024 Sağlık
Yoğurt ile bamya ikilisi şifayı kat kat artıyor! Ne kireç kalıyor ne de stres
Yoğurt ile bamya ikilisi şifayı kat kat artıyor! Ne kireç kalıyor ne de stres Bamya deyince burunlar kıvrılır. Tadı nedeniyle birçok kişi tüketmekten haz duymaz. Ancak bamyanın tohumları yoğurtla birlikte yenilebilir. Etkileri de anında ortaya çıkar. İşte bamya tohumunun yoğurtla birleştiğinde vücuda etkileri...
23.01.2024 Yaşam
Aksaray Nerede, Hangi Bölgede? Aksaray İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur?
Aksaray Nerede, Hangi Bölgede? Aksaray İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur? Aksaray, İç Anadolu bölgesinde bulunan bir şehirdir. Aksaray'ın yüz ölçümü 7.659 kilometre kare, deniz seviyesine olan yüksekliği 980 metre ve il plaka kodu da 68 olarak karşımıza çıkar.
18.01.2024 Eğitim
Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kalsiyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kalsiyum Barındıran Gıdalar Listesi... Vücut için en önemli kimyasal elementlerden birisi de kalsiyum olarak bilinmektedir. Özellikle insan vücudunda da en bol bulunan minerallerden birisi olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Sağlık açısından vücutta yeterli kalsiyum bulunmasının hayati işlevlere sahip olduğu da ifade edilebilmektedir. Kalsiyumun sağlığa birçok açıdan fayda sağladığını söylemek mümkündür.
4.01.2024 Sağlık
Masterchef Atatürk’ün sevdiği yemekler! 10 Kasım Masterchef yemekleri neler, Atatürk hangi yemekleri severdi?
Masterchef Atatürk’ün sevdiği yemekler! 10 Kasım Masterchef yemekleri neler, Atatürk hangi yemekleri severdi? Atatürk'ün sevdiği yemekler nelerdir, 10 Kasım Masterchef yemekleri neler? Sevilen yarışma Masterchef All Star 10 Kasım Cuma günü Atatürk özel yayını yapacak. Yarışmacılar Atatürk’ün sevdiği yemekleri yapacak. İşte merak edilen 10 Kasım Masterchef Atatürk bölümü…
10.11.2023 Televizyon
Yoğurtla karıştır ya da kahvesini yap! Kalbi saat gibi çalıştırıyor, sindirimi yağ gibi yapıyor! Zayıflamak isteyene...
Yoğurtla karıştır ya da kahvesini yap! Kalbi saat gibi çalıştırıyor, sindirimi yağ gibi yapıyor! Zayıflamak isteyene... B vitamini içeriği, kalsiyum, demir ve çinko zengini bir tohum var. Yüksek vitamin ve mineral kaynağıdır aynı zamanda. Bilimsel araştırmalara konu olan bamya tohumu hakkında çok çarpıcı detaylar var. Kanser türlerine karşı aktifliğiyle bilinen bu doğa mucizesi besini listeye mutlaka ekleyin. Enfeksiyonlara karşı savaş açıyor bamya tohumu. Biz de bu haberimizde sindirim rahatsızlığı yaşayan, kalp ve damar hastalıklarıyla muzdarip kişilere özel bamya tohumu faydalarına yer verdik.
18.10.2023 Sağlık
'Yeşil altın'ın kilosu 1000 liradan satılıyor
'Yeşil altın'ın kilosu 1000 liradan satılıyor Denizli’nin Çal ilçesinde Temmuz ayında başlayan bamya hasadı hız kesmeden devam ediyor. Bamyanın yaş fiyatı 150-200 TL arasında değişirken, kuru bamya fiyatı ise bin TL’ye yaklaşıyor.
23.08.2023 Gündem
Bamya buzluğa konur mu? Taze bamya dondurucuya nasıl konur?
Bamya buzluğa konur mu? Taze bamya dondurucuya nasıl konur? Yaz mevsiminin en çok tüketilin besinlerinden bamya buzluğa konur mu sorusunun yanıtı merak ediliyor. Kış geldiğinde de tüketilmek istenen taze bamya dondurucuya nasıl atılır sorusu gündemdeki yerini aldı. Bamyanın en uygun şekilde tüketilmesi için yapılması gerekenler nelerdir? Konunun ayrıntılarını araştırdık.
14.08.2023 Gündem
Bamya Tohumu Nasıl Kullanılır? Bamya Tohumu Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Bamya Tohumu Nasıl Kullanılır? Bamya Tohumu Kullanırken Yapılması Gerekenler... Bamya bitkisinin lif açısından oldukça güçlü ve sağlıklı kısmından elde edilmiş olan bölüm tohumu olarak bilinmektedir. Özellikle birçok farklı vitamini ve mineral yapısı kapsamında zengin ve yararlı olduğunu ifade etmek mümkündür. Koyu kırmızı ya da kahverengi renklere sahip olan bu tohumlar ayrıştırılmak suretiyle kurutulmaktadır.
24.06.2023 Sağlık
Genç kızı tecavüz edip boğarak öldürdü! Dehşete düşüren video ortaya çıktı
Genç kızı tecavüz edip boğarak öldürdü! Dehşete düşüren video ortaya çıktı Amcasının restoranında çalışan 16 yaşındaki genç kız, mesaisinin bitmesinin ardından eve gitmek üzere yola koyuldu. Yolda tekerleğinin patladığını fark edince arabasından inen genç kız, başına geleceklerden habersizdi. Genç kıza dehşeti yaşatan askerin savunması ise duyanları şoke etti.
12.01.2023 Dünya
Atatürk'ün sevdiği şarkılar! Atatürk en çok hangi yemeği, türküyü, rengi severdi, hangi takımlıydı?
Atatürk'ün sevdiği şarkılar! Atatürk en çok hangi yemeği, türküyü, rengi severdi, hangi takımlıydı? Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım günü sevgi, saygı ve özlemle anılıyor. Onu anarken Atatürk'ün sevdiği türküler, şarkılar, yemekler, çiçekler sorgulanıyor…
10.11.2022 Gündem
Yürekleri ısıtan görüntü! Hastane kirlenmesin diye çamurlu ayakkabılarını çıkarıp girdiler
Yürekleri ısıtan görüntü! Hastane kirlenmesin diye çamurlu ayakkabılarını çıkarıp girdiler Osmaniye’de ayak burkulması şikayetiyle acil servise gelen iki arkadaş hastane kirlenmesin diye çamurlu ayakkabılarını dışarda çıkarıp hastaneye girdi. Yürekleri ısıtan görüntüler güvenlik kamerasına yansıdı. Hastane personeli de ayakları çıplak olan iki arkadaşa giymeleri için galoş getirdi.
31.10.2022 Yaşam
Değeri hiç düşmüyor! Düğünde takı yerine takılıyor
Değeri hiç düşmüyor! Düğünde takı yerine takılıyor Amasya’nın Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, dünyaevine giren oğlunun nikahını kıydı. Çifte takı olarak ise çiçeğinin sarı rengi ve parasal değerini hiç yitirmediği için yörede ‘çeyrek altın’ olarak anılan coğrafi işaretli çiçek bamyası takıldı.
8.09.2022 Ekonomi
400 liraya satılıyor! Aralarında 4 kat fiyat farkı var, altınla yarışıyor
400 liraya satılıyor! Aralarında 4 kat fiyat farkı var, altınla yarışıyor Türkiye'nin önde gelen bamya üretim merkezleri arasında yer alan Denizli'nin Çal ilçesinde zorlu hasat sezonu sürüyor. Türkiye’nin birçok iline gönderilen bamyanın yaş kilogramı 80-100 TL’den alıcı bulurken, iplere çizilip kurutulan bamyanın kilosu 400-450 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Mevsiminde sabah güneş görmeden özenle toplanarak kurutulan bamya, vatandaşlar tarafından da ilgi görüyor.
2.09.2022 Ekonomi
Fiyatı yüzde 90 arttı! Yeni liste belli oldu
Fiyatı yüzde 90 arttı! Yeni liste belli oldu Fiyatlara zam geldi. Geçtiğimiz ay fiyatı yüzde 90 arttı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) yeni listeye tek tek açıkladı. Ağustos ayında Kültür Eğitim ve Eğlence Harcamaları grubunda yer alan maç giriş bileti ücreti yüzde 90,90 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu. Öte yandan 2022 Ağustos ayında Gıda Harcamaları grubunda yer alan şeftali fiyatı yüzde 32,39 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu. İşte son dakika haberinin detayları...
2.09.2022 Ekonomi
Sebze fiyatlarında büyük düşüş! Kilosu 5 liraya kadar indi...
Sebze fiyatlarında büyük düşüş! Kilosu 5 liraya kadar indi... Kocaeli’de pazarlarda Ağustos ayı bolluğu yaşanıyor. Tezgâhın en pahalısı kuru bamya olurken kilosu 40 liradan alıcı buluyor, 5 liraya kadar düşen şeftaliye ise rağbet arttı.
5.08.2022 Ekonomi
Beyin hücrelerini koruyor, kolesterolü düşürüyor, kan şekerini dengeliyor! Tam bir süper besin, tohumunu yutan...
Beyin hücrelerini koruyor, kolesterolü düşürüyor, kan şekerini dengeliyor! Tam bir süper besin, tohumunu yutan... Kötü kolesterolü düşürüyor, iyi kolesterolü yükseltiyor! Tüm vücudu baştan aşağıya yenileyen bu besin, vücuttaki şeker oranını ve kan şekerini dengeliyor. İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor, enfeksiyon ve iltihaplara karşı öneriliyor. B, C, K vitaminleri ve potasyum, folik asit ve kalsiyum mineralleri içeriyor, lif yönünden oldukça zengin olduğu için tok tutarak kilo vermeye yardımcı oluyor. Beyin hücrelerini koruyor, sinir sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı oluyor, bu yönüyle stres ve gerginliği de azaltıyor. İşte kendisi kadar tohumu da şifa ona mucize besinin saymakla bitmeyen faydaları...
25.06.2022 Sağlık
Kan şekerini anında düşürüyor! Bronşit, eklem ağrısı, dizde sıvı kaybı, menisküs ve kireçlenme için doğal şifa kaynağı!  Günde bir kez yeterli
Kan şekerini anında düşürüyor! Bronşit, eklem ağrısı, dizde sıvı kaybı, menisküs ve kireçlenme için doğal şifa kaynağı! Günde bir kez yeterli Sağlığa sayısız faydası bulunuyor. Günde bir kez tüketenler sağlığına sağlık katıyor. Kan şekerini dengeliyor. diz ağrısı çekenler için bire bir. eklem ağrısı, dizde sıvı kaybı, menisküs ve kireçlenmeden şikayetçi olanların mutlaka menüsüne eklemesi gerekiyor. Doğal şifa kaynağı bamya tohumu, gün içinde hissedilen halsizliğe birebir fayda sağlıyor. Halsizlik ve yorgunluğu anında alan mucizevi besin bamya tohumu aynı zamanda içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kronik hastalıklara karşı da vücut direncini artırıyor. İşte halsizliğin çaresi olan bamya tohumunun mucizevi etkileri...
5.04.2022 Sağlık
Bodrum Tohum Takas Şenliği’nde ata tohumları el değiştirdi
Bodrum Tohum Takas Şenliği’nde ata tohumları el değiştirdi Muğla ilçeleri yanı sıra çevre illerden gelen tohum standı açan katılımcılar ile renkli görüntülere sahne olan tohum takas şenliğinde, vatandaşlar ata tohumları ile tanıştı. Ata tohumu olan karpuz, çıtır büyük domates, bamya, ince patlıcan, mısır, gibi yerel tohumlar minik poşetler içerisinde takas edildi.
3.03.2022 Yaşam
Kilosu 200 lira! Kapış kapış satılıyor
Kilosu 200 lira! Kapış kapış satılıyor Mersin’in Silifke ilçesinde satılan ve çiçek bamya olarak bilinen kuru bamyanın kilosu 200 liraya çıktı. Yazın kilosu 10 liradan, kışın kurusunun 200, yüz gramının ise 20 liradan satıldığı kuru bamyanın önümüzdeki günlerde fiyatının daha da artması bekleniyor.
10.02.2022 Ekonomi
Kuru bamya fiyatı 2022! Kuru bamyanın kilosu kaç TL?
Kuru bamya fiyatı 2022! Kuru bamyanın kilosu kaç TL? Kuru bamya fiyatı 2022 merak ediliyor. "Yeşil altın" olarak bilinen bamyanın kilosu 400 TL’den satılıyor.
9.02.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bamya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bamya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.