Baltık

Baltık

Son dakika baltık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan baltık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını baltık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Baltık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan baltık gelişmeleri de dahil olmak üzere 555 baltık haberi bulunmuştur. Tüm baltık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rusya Finlandiya sınırına asker yığıyor! Putin dünyaya duyurdu: Nükleer savaşa hazırız
Rusya Finlandiya sınırına asker yığıyor! Putin dünyaya duyurdu: Nükleer savaşa hazırız Rusya lideri Putin son hamlesini dünyaya duyurdu. On binlerce hayata mal olan Ukrayna savaşı son sürat devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin'den dünyanın gündemine birinci sıradan giren bir açıklama geldi.
13.03.2024 Dünya
Putin'den müzakere açıklaması: Hiçbir zaman reddetmedik
Putin'den müzakere açıklaması: Hiçbir zaman reddetmedik Hindistan başkanlığındaki G20 Zirvesi’ne video konferans yoluyla katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Ukrayna ile müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik” dedi.
22.11.2023 Dünya
Brest Litovsk Antlaşması Özeti Ve Önemi... Brest Litovsk Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Brest Litovsk Antlaşması Özeti Ve Önemi... Brest Litovsk Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Dünya Savaşı esnasında gerçekleştirilen anlaşmalardan biri Brest Litovsk antlaşmasıdır. Aynı zamanda bu durumu İttifak Devletleri arasında yapılan bir anlaşma olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle Osmanlı İmparatorluğu açısından son kez kaybettiğin toprakları kazanması noktasında önemli anlaşmalar içerisinde yer almaktadır.
4.09.2023 Eğitim
Almanya Bayrağı Anlamı Nedir? Almanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Almanya Bayrağı Anlamı Nedir? Almanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Almanya bayrağı yatay eşit çizgiler ile ayrılmış siyah, kırmızı ve sarı renklerden oluşmaktadır. Avrupa kıtasında bulunan Almanya 1990 tarihinde Almanya Federal Cumhuriyeti olarak bağımsızlığını kazanmıştır. 
1.09.2023 Eğitim
Karadeniz'de tehlikeli gerilim! Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması krizin büyümesini önlüyor
Karadeniz'de tehlikeli gerilim! Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması krizin büyümesini önlüyor Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaş Karadeniz'de tansiyonun yükselmesine neden oldu. Rusya bölgedeki deniz filosunu 2014 yılından itibaren giderek güçlendirdi. NATO 2021’de Sea Breeze tatbikatı ile güç gösterisi yaptı. ABD ve Ukrayna’nın ev sahipliğini yaptığı tatbikata Rusya sert tepki gösterdi. 1936’da imzalanan Montrö Sözleşmesi ile Türk boğazlarının kontrolü ve savaş gemilerinin geçiş izni Türkiye’ye verildi. Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması, Karadeniz’de krizin daha da büyümesini engelledi.
10.08.2023 Gündem
ABD basını Erdoğan'ı yazdı: Bu bir zafer, jetler lütfen
ABD basını Erdoğan'ı yazdı: Bu bir zafer, jetler lütfen ABD merkezli Politico, Türkiye'nin dış politikasına dair geniş çaplı bir analiz yayınladı. Söz konusu analizde F-16 satışına dair dikkat çeken ifadeler kullanıldı.
15.07.2023 Dünya
Stoltenberg: Koşullar yerine getirilince Ukrayna’yı davet edeceğiz
Stoltenberg: Koşullar yerine getirilince Ukrayna’yı davet edeceğiz Litvanya'daki NATO zirvesi sonrası NATO Genel Sekreteri Stoltenberg açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, 'Ukrayna NATO'ya üye olacak mı?' sorusuna da yanıt verdi.
11.07.2023 Dünya
Bloomberg dünyaya duyurdu: Türkiye'den İsveç'e son şans! İşte Ankara'nın talepleri
Bloomberg dünyaya duyurdu: Türkiye'den İsveç'e son şans! İşte Ankara'nın talepleri Dünyanın gözü Türkiye'nin İsveç konusunda atacağı adımda. NATO umudunu Türkiye'nin kararına bağlayan İsveç 11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleşecek NATO zirvesi için geri sayıma geçti. Bloomberg ise Türkiye'nin kritik zirve öncesi taleplerini açıkladı.
23.06.2023 Dünya
İş insanı 'gelire dayalı ceza' sistemine takıldı! 121 bin euro para ödeyecek
İş insanı 'gelire dayalı ceza' sistemine takıldı! 121 bin euro para ödeyecek Finlandiya'da hız sınırını aşan iş insanına tam 121 bin euro para cezası kesildi. Dünyanın en yüksek hız cezalarından birine çarptırılan 76 yaşındaki Anders Wiklöf, pişman olduğunu söyledi.
9.06.2023 Dünya
Rusya’dan NATO tatbikatına misilleme
Rusya’dan NATO tatbikatına misilleme NATO'nun Baltık Denizi'nde başlattığı tatbikata misilleme olarak Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Baltık Denizi’nde 15 Haziran'a kadar sürecek tatbikat başlattığını duyurdu.
5.06.2023 Dünya
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Erdoğan'la görüşmek için Türkiye'ye gelecek
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Erdoğan'la görüşmek için Türkiye'ye gelecek NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yakın gelecekte Ankara’yı ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsveç’in NATO üyeliği konusunda görüşme gerçekleştireceğini belirtti.
1.06.2023 Dünya
Rusya: Türk Akım'ı ve Mavi Akım'ı koruyan Rus gemisi saldırıya uğradı
Rusya: Türk Akım'ı ve Mavi Akım'ı koruyan Rus gemisi saldırıya uğradı Rusya Savunma Bakanlığı Telegram üzerinden yaptığı açıklama ile Ukrayna'nın TürkAkım ve Mavi Akım'ı koruyan Rus donanmasına ait savaş gemisine saldırdığını duyurdu.
24.05.2023 Dünya
Polonya’nın Kaliningrad’ın adını değiştirme kararına Rusya’dan tepki
Polonya’nın Kaliningrad’ın adını değiştirme kararına Rusya’dan tepki Polonya’nın Rusya ile kara bağlantısı bulunmayan Rus kenti Kaliningrad’ın isim değişikliği kararına, Rusya’dan yanıt geldi. Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitry Peskov kararı ‘çılgınlık’ olarak değerlendirdi.
11.05.2023 Dünya
Karadeniz'de süper güçler ilk kez çarpıştı! Pentagon'un gizli belgeleri ortaya çıktı: Adım adım dünya savaşına...
Karadeniz'de süper güçler ilk kez çarpıştı! Pentagon'un gizli belgeleri ortaya çıktı: Adım adım dünya savaşına... Karadeniz'deki tehlikeli çarpışma dünyanın iki süper gücünü karşı karşıya getirmiş dünyaya korku salmıştı. Rusya ve ABD'nin ilk kez doğrudan çarpıştığı MQ-9 Reaper vakasından aylar önce yaşananlar, sızan Pentagon belgelerinde 'neredeyse' kelimesiyle tanımlandı. İki Rus Su-27'si Karadeniz semalarında bir İngiliz RC-135'nin peşine düştü, ateşlenen füze ise her şeyi değiştirdi.
10.04.2023 Dünya
Rus bombardıman uçaklarından 7 saatlik uçuş
Rus bombardıman uçaklarından 7 saatlik uçuş Rusya Savunma Bakanlığı, iki Tu-95ms tipi stratejik bombardıman ve füze taşıyıcı uçağın Japon Denizi’nde (Doğu Denizi) 7 saatlik rutin uçuş gerçekleştirdiğini duyurdu.
21.03.2023 Dünya
Marttan sonra büyük savaş riski var
Marttan sonra büyük savaş riski var Rusya’nın Ukrayna’yı işgali birinci yılına yaklaşırken Almanya ve ABD’nin Kiev yönetimine tank sevkiyatı uzmanları endişelendirdi. 150 tankla savaşın kaderinin değişmeyeceğini belirten uzmanlar “Ancak Polonya ve Baltık ülkeleri üzerinden dünya savaşına evirilebilir” uyarısı yaptı.
29.01.2023 Gündem
Rusya'dan Letonya'nın Moskova Büyükelçisine ülkeyi terk etme çağrısı
Rusya'dan Letonya'nın Moskova Büyükelçisine ülkeyi terk etme çağrısı Rusya, Letonya'nın, Estonya ile dayanışma kapsamında 24 Şubat’tan itibaren Rusya ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürme kararı almasının ardından Letonya'nın Moskova Büyükelçisi Maris Riekstins'e ülkeyi terk etme talimatı verdi.
27.01.2023 Dünya
AB-NATO ortak görev gücü kuruyor
AB-NATO ortak görev gücü kuruyor NATO ve Avrupa Birliği, kritik altyapılara yönelik tehditlerin belirlenerek bunların önlenmesi için çalışacak ortak görev gücü kurulması kararı aldı.
11.01.2023 Dünya
Rusya, Kaliningrad'da tatbikata başladı
Rusya, Kaliningrad'da tatbikata başladı Rusya'nın, Avrupa Kıtası'ndaki tek toprağı olan Kaliningrad'da, Baltık Filosu tarafından bin 500 asker ile tatbikat başlatıldı.
16.12.2022 Dünya
Rusya’ya çok ağır petrol darbesi!
Rusya’ya çok ağır petrol darbesi! Avrupa Birliği, G7 ülkeleri ve Avustralya, Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması konusunda uzlaştı. Pazartesi itibarıyla Rus petrolüne karşı 60 dolar tavan fiyat uygulanacak.
4.12.2022 Dünya
Stoltenberg: Ukraynalılar bunun bedelini canlarıyla öderken biz parayla ödüyoruz
Stoltenberg: Ukraynalılar bunun bedelini canlarıyla öderken biz parayla ödüyoruz NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle artan gıda ve enerji fiyatlarına dikkat çekerek, “Ukraynalılar bunun bedelini canlarıyla öderken biz parayla ödüyoruz” dedi.
1.12.2022 Dünya
Zelenskiy, Kiev’de 7 ülkenin dışişleri bakanları ile bir araya geldi
Zelenskiy, Kiev’de 7 ülkenin dışişleri bakanları ile bir araya geldi Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, başkent Kiev’de Estonya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Norveç, Finlandiya ve İsveç dışişleri bakanları ile bir araya geldi.
28.11.2022 Dünya
Polonya'nın Ukrayna sınırındaki köye füze düştü
Polonya'nın Ukrayna sınırındaki köye füze düştü Polonya’nın Ukrayna sınırındaki köye düşen füze nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Letonya Dışişleri Bakanı, köyü Rus füzelerinin vurduğunu öne sürdü. Letonya ve Estonya'dan destek mesajları geldi. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, ABD'nin "NATO topraklarının her karışını savunacağını" vurguladı. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki'nin çağrısıyla düzenlenen Ulusal Güvenlik ve Savunma Komitesi'nin toplantısı sona erdi. Toplantının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Piotr Müller askeri birlikler başta olmak üzere güvenlik güçlerinin muharebe hazırlıklarını arttırma kararı aldıklarını söyledi.
15.11.2022 Dünya
Stoltenberg: NATO'nun nükleer silah kullanmak zorunda kalabileceği koşullar son derece uzak
Stoltenberg: NATO'nun nükleer silah kullanmak zorunda kalabileceği koşullar son derece uzak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından düzenlediği basın toplantısında, “NATO'nun nükleer silah kullanmak zorunda kalabileceği koşullar son derece uzak” ifadelerini kullanarak, “Rusya, nükleer bir savaşın kazanılamayacağını ve asla savaşılmaması gerektiğini biliyor” dedi.
13.10.2022 Dünya
Çekya, 25 Ekim’den itibaren Rusya vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayacak
Çekya, 25 Ekim’den itibaren Rusya vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayacak Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, 25 Ekim’den itibaren, Avrupa Birliği'nin herhangi bir üye ülkesi tarafından verilmiş geçerli bir Schengen vizesine sahip olan Rusya vatandaşlarının ülkeye girişine izin verilmeyeceğini açıkladı.
12.10.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Baltık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki baltık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.