Baklava

Baklava

Son dakika baklava haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan baklava ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını baklava haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Baklava

haberleri sayfasında son dakika yaşanan baklava gelişmeleri de dahil olmak üzere 887 baklava haberi bulunmuştur. Tüm baklava haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ucuz baklavada yüksek şeker tehlikesi uyarısı geldi! Fıstıklı baklavanın maliyeti 600 lira
Ucuz baklavada yüksek şeker tehlikesi uyarısı geldi! Fıstıklı baklavanın maliyeti 600 lira Bayram baklavasız; baklava da cevizsiz, fıstıksız, tereyağsız olmaz. Bir kilo baklavada 150 gram fıstık, 250 gram da tereyağı kullanıldığını söyleyen BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım’ın ortaya koyduğu baklava hesabı net: “150 gram fıstık 142.5 TL, 250 gram yağ ise 125 TL. Yani sadece iki kalemdeki maliyet 267.5 TL. Kilosu 150-200 liradan satılan baklavaların içeriğine dikkat etmek şart.”
9.04.2024 Ekonomi
Ramazan'da merdiven altı ürünlere karşı uyarı
Ramazan'da merdiven altı ürünlere karşı uyarı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşımız elbette cebini ve bütçesini düşünmek zorunda. Ancak sırf ucuz diye alınan ürünlerin sağlığımızı etkilemesine müsaade etmeyelim“ dedi.
23.03.2024 Gündem
Hull City taraftarlarıyla antrenmanda buluştu
Hull City taraftarlarıyla antrenmanda buluştu Antalya'nın Serik ilçesinde kamp yapan İngiltere Championship ekiplerinden Hull City, taraftara açık yapılan antrenmanla çalışmalarını sürdürdü. Antrenmanda milli futbolcu Ozan Tufan da yer aldı.
20.03.2024 Futbol
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zaman zaman 'bakanlık yapay ete izin verdi' gibi bazı haberler, paylaşımlar yapıldığını belirterek, "Yapay et bakanlığımızın hiçbir zaman gündeminde olmamıştır, olmayacaktır. Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir" dedi.
10.01.2024 Ekonomi
Milli muharip uçakta geri sayım başladı! İşte Kaan'ın uçuş tarihi
Milli muharip uçakta geri sayım başladı! İşte Kaan'ın uçuş tarihi Bartın Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve Anadolu’nun en büyük teknoloji festivali olarak bilinen Arge Proje Pazarı’nın ödül törenine katılan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Türk mühendislerinin başarısındaki sırrı açıklayarak, milli muharip uçağı Kaan’ın yıl sonuna kadar ilk uçuşunu gerçekleştireceğini duyurdu.
4.11.2023 Gündem
Araba almak için geldi hayatının kabusunu yaşadı! Her şeyini aldılar
Araba almak için geldi hayatının kabusunu yaşadı! Her şeyini aldılar İlanda gördüğü hasarlı aracı almak için Eskişehir’den Antalya’ya gelen bir kişi, araç için anlaştığı kişiler tarafından teknede darp ve gasp edildiğini iddia etti. Polis tarafından yolda yarı baygın halde bulunan Muhammet Kızıldeniz, geceyi hastanede geçirdikten sonra kendisini darp ederek cüzdan ve telefonunu aldığını iddia ettiği kişilerden şikayetçi oldu.
13.10.2023 Yaşam
Sucuk, kaymak, baklava, helva, pestil gibi gıdalar için yönetmelik açıklandı! Tarih verildi
Sucuk, kaymak, baklava, helva, pestil gibi gıdalar için yönetmelik açıklandı! Tarih verildi Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği açıklandı. Tüketici ve insan sağlığını, tüketici haklarını, gıda satışında adaletin sağlanmasını ve çevrenin korunmasını da göz önünde bulundurarak gıda katkı maddelerinin listesi, gıdalarda, gıda katkı maddelerinde, gıda enzimlerinde ve gıda aroma vericilerinde kullanılan gıda katkı maddelerinin kullanım koşullarını, gıda katkı maddelerinin etiketleme kuralları belirlendi.
13.10.2023 Gündem
Mehmet Şef Alican'ı stüdyoya gömdü Esra O'nu kaptan yaptı! MasterChef All Star'da haftanın takımları belli oldu
Mehmet Şef Alican'ı stüdyoya gömdü Esra O'nu kaptan yaptı! MasterChef All Star'da haftanın takımları belli oldu MasterChef All Star yeni takımlar belirlendi. 28 Ağustos MasterChef takım kaptanlık oyununda yarışmacılar baklava yapmak için tezgah başına geçti. Batuhan'ın yaptığı baklava sosyal medyada gündem olurken MasterChef Tahsin ve Hasan'ın tarifleri beğeni kazandı. Öte yandan tadım kısmında Mehmet Şef, MasterChef Alican Sabunsoy'a hiç beklemediği anda lafı soktu. Peki MasterChef haftanın takımları ve kaptanlar kimler oldu? İşte detaylar...
28.08.2023 Televizyon
Düğün gecesi arkadaşları damada 'işkence' yaptı, gelin izledi
Düğün gecesi arkadaşları damada 'işkence' yaptı, gelin izledi Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde 'damat işkencesi' geleneği kapsamında, düğün sonrası arkadaşlarının evden çıkardığı damada, eşarp ve etek giydirilerek dudaklarına ruj sürüldü. Yerdeki çöpler süpürtülerek, oyun oynatılan damada, menemen yaptırılıp, sırtına yumruklar vurularak eve gönderildi. Damada yapılanları gelin de izledi.
2.07.2023 Yaşam
Bakan Kacır, fabrika işçileri ile bayramlaştı
Bakan Kacır, fabrika işçileri ile bayramlaştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bayramda üretimlerini sürdüren fabrikaları ziyaret edip, işçilerle bayramlaştı. 
28.06.2023 Gündem
Bayramda kuru pastaya yoğun ilgi: Vatandaşların taleplerini yetiştirmeye çalışıyoruz
Bayramda kuru pastaya yoğun ilgi: Vatandaşların taleplerini yetiştirmeye çalışıyoruz Gaziantep’te kurban bayramının gelmesiyle birlikte pastanelerde kuru pastaya ilgi arttı.
27.06.2023 Ekonomi
Kurban Bayramı'nda uzmanından uyarı: İlk gün et tüketmeyin!
Kurban Bayramı'nda uzmanından uyarı: İlk gün et tüketmeyin! Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketiminin birçok hastalığın yanında kilolara da davetiye çıkardığını belirten beslenme ve diyet uzmanı Kübra Tekay, özellikle bayramın ilk gününde et tüketilmesini önermediklerini belirterek, ''Bunun yerine öncelikle 24 saat boyunca soğuk ve serin bir ortamda et bekletilmeli ve dinlendirilmeli'' dedi.
26.06.2023 Sağlık
'Veda Mektubu'nun Ziya'sı Selim Bayraktar: Baklavaları göstermiyorum
'Veda Mektubu'nun Ziya'sı Selim Bayraktar: Baklavaları göstermiyorum Kanal D'nin ilgiyle izlenen dizisi 'Veda Mektubu'nun Ziya'sı Selim Bayraktar, eşi Emel Karaköse ile Nişantaşı'nda görüntülendi. Ayaküstü gazetecilerin sorularını yanıtlayan oyuncu, "Genelde oyuncular ekranda ve sosyal medyada kaslı vücutlarını gösteriyor. Sizden de böyle bir şey görebilir miyiz?" sorusuna verdiği esprili yanıtla dikkat çekti.
26.06.2023 Magazin
Baklava alacaklar dikkat! İşin uzmanı uyardı: Bayramınız zehir olmasın
Baklava alacaklar dikkat! İşin uzmanı uyardı: Bayramınız zehir olmasın Kurban Bayramı'na sayılı günler kala tatlıcı dükkanlarında hazırlıklar devam ediyor. Sakarya'da da hazırlıklarını sürdüren tatlıcılar, vatandaşları kalitesiz tatlılar hususunda uyardı.
25.06.2023 Yaşam
Çalışan herkesi ilgilendiren emsal fazla mesai kararı! Yasal sınıra dikkat, tazminat hakkı doğuyor
Çalışan herkesi ilgilendiren emsal fazla mesai kararı! Yasal sınıra dikkat, tazminat hakkı doğuyor Bursa İş Mahkemesi, emsal teşkil edebilecek bir karara imza attı. Gıda sektöründe çalışan bir fabrika işçisi 2016 yılında 432,4 saat fazla mesai yaparak 270 saatlik yasal sınırı aştı. İşçi, kendi rızasıyla işten ayrılıp tazminat talep etti. Ancak işveren karşı çıktı. Bunun üzerine açılan davadan çalışan herkesi ilgilendiren bir karara imza atıldı.
24.06.2023 Çalışan Hakları
En ucuz cevizli baklava 250, fıstıklı baklava ise 400 liradan tezgahta
En ucuz cevizli baklava 250, fıstıklı baklava ise 400 liradan tezgahta Kurban bayrama sayılı günler kala, vatandaşları da tatlı bir telaş sardı. Gelen misafirlere ikramlık baklava düşünenler, tepsi tepsi sipariş verirken, baklava ustaları ise "merdiven altı" diye tabir edilen ucuz baklavalardaki oyunlar konusunda uyardı. Baklava Uzmanı Yüksel Aktaş, "Ucuz baklava yiyeyim" derken, boğazı yakan şerbet sipariş edildiğini tartı ile gözler önüne serdi.
24.06.2023 Ekonomi
Baklava Kaç Kalori? Baklava Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Baklava Kaç Kalori? Baklava Besin Değerleri Ve Kalorisi... Baklava tadı ile pek çok kişinin sevdiği ve tükettiği bir besindir. Mutfağın en özel ve lezzetli tatlılardan biri olan baklava belli bir kaloriye sahiptir.
23.06.2023 Sağlık
Gaziantep'te baklavacıların bayram telaşı
Gaziantep'te baklavacıların bayram telaşı Gaziantep'te, baklava ustaları, Kurban Bayramı dolayısıyla gelen talepleri karşılayabilmek için yoğun mesai harcıyor. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen siparişleri yetiştirmek için 24 saat üretim yapan ustaların hazırladığı baklavalar, yurt içi ve yurt dışına otobüs ve uçaklarla ulaştırılıyor.
23.06.2023 Gündem
Türk ve Yunan mutfağında yeni tartışma: Kokoreç kimin?
Türk ve Yunan mutfağında yeni tartışma: Kokoreç kimin? Baklava, cacık ve Türk kahvesinin ardından, Türkiye-Yunanistan arasında şimdi de ‘kokoreç’ tartışması alevlendi. Dünya mutfağı konusunda önemli bir otorite konumundaki ‘Taste Atlas’ (Lezzet Atlası), yaptığı ankette ‘En İyi Sakatat Yemekleri’ listesinde Yunan lezzeti “kokoretsi”yi ilk sıraya koydu. Türkiye’den “kokoreç” ise aynı listede 4. sırada yer aldı. Bunun üzerine sosyal medyada “Kokoreç Türk’tür” tartışması başladı.
10.06.2023 Yaşam
Meclis’te kayıt trafiği hızlandı
Meclis’te kayıt trafiği hızlandı 28’inci dönem parlamentosuna seçilen milletvekilleri, yemin için Meclis Genel Kurulu’nda cuma günü yapılacak özel oturum programı açıklandıktan sonra kayıt işlemlerine hız verdi.
31.05.2023 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Millet, Türkiye Yüzyılı'na onay verdi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Millet, Türkiye Yüzyılı'na onay verdi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçim sonuçlarını değerlendiren Çelik, "Demokrasi yarışını milletimizin her bir ferdi olgunlukla yönetti. Dünyanın yorumları neticesinde Cumhurbaşkanımız açık ara galibiyetle seçimi sonuçlandırdı. Türkiye Yüzyılı iradesinin milletimizden onay alması anlamına geldi." ifadelerini kullandı.
30.05.2023 Gündem
Tarımsal verim düştü 'acil' uyarısı geldi! 'Çözüm bulmanız lazım'
Tarımsal verim düştü 'acil' uyarısı geldi! 'Çözüm bulmanız lazım' Türkiye’nin gelecekte kuraklık sorunuyla karşı karşıya kalabileceğine işaret eden Prof. Dr. Turan, "Girdileriniz aynı, maliyetleriniz aynı ama tarımsal veriminiz yüzde 30 düşüyorsa, burada çözüm bulmanız lazım. Tarımsal üretimde üretici açısından da veriler acil, önlem alınmalı" dedi.
18.05.2023 Yaşam
Üstü baklava ile kapatılmış tatlı kutularının içinden uyuşturucu çıktı
Üstü baklava ile kapatılmış tatlı kutularının içinden uyuşturucu çıktı Diyarbakır’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 kilogram metamfetamin, 3 kilo 620 gram skunk ve 1 kilo 945 gram toz esrar ele geçirildi.
18.05.2023 Gündem
Depremzede çiftin en acı bayramı! ‘Hasretini fotoğrafı, eşya ve oyuncaklarıyla gideriyoruz’
Depremzede çiftin en acı bayramı! ‘Hasretini fotoğrafı, eşya ve oyuncaklarıyla gideriyoruz’ Hatay'ın Antakya ilçesinde, 250 daireden oluşan Rönesans Rezidans'ta yaşayan öğretmen Biray Beşerikli (35) ile kızı Nazende Dila Açıkgöz’den (6) deprem gününden beri haber alınamıyor. 17 gün enkaz başında bekledikten sonra, eşi Nuray Beşerikli ile 1050 kilometre uzaklıktaki Bursa'ya yerleşen emekli öğretmen Mehmet Beşerikli (62), "Deprem sonrası torunum Nazende'den geriye, geçtiğimiz ağustos ayında doğum gününde site arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğraf anı olarak kaldı. O fotoğrafta bulunan Nazende’m kayıp. İki arkadaşı öldü. Diğerinin ise ne olduğunu bilmiyorum. Nazende'nin hasretini fotoğrafı, eşya ve oyuncaklarıyla gideriyoruz" dedi.
21.04.2023 Yaşam
Karadeniz gazı dünya medyasında! 'Erdoğan'ın kampanyası bir güç gösterisi'
Karadeniz gazı dünya medyasında! 'Erdoğan'ın kampanyası bir güç gösterisi' Karadeniz gazının karaya ulaşması ABD'den Fransa'ya, Almanya'dan Rusya'ya, Çin'den Yunanistan'a, Hindistan'dan Azerbaycan'a dünyanın her yerinde yankı buldu, uluslararası medya 'Türkiye'nin en önemli projesi' dedi.
21.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Baklava ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki baklava haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.