Bakla

Bakla

Son dakika bakla haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bakla ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bakla haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bakla

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bakla gelişmeleri de dahil olmak üzere 168 bakla haberi bulunmuştur. Tüm bakla haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da bulundu! Tam 3 bin yıl öncesine ait olduğu ortaya çıktı
Adana'da bulundu! Tam 3 bin yıl öncesine ait olduğu ortaya çıktı Adana'daki Misis Antik Kenti kazılarında, 3 bin yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen üzüm, mercimek, bakla, bezelye, buğday ve arpa tohumlarına ulaşıldı.
11.04.2024 Adana
Ağızlarında bakla ıslanmıyor! Astrolog Aygül Aydın: Sır tutamayan 3 burç için tüyoyu verdi!
Ağızlarında bakla ıslanmıyor! Astrolog Aygül Aydın: Sır tutamayan 3 burç için tüyoyu verdi! Alttan alta işini götüren, sinsi hareketleri fark edilmeyen burçları tanımamız için Astrolog Aygül Aydın tüyoyu verdi. Radyo D'de ve sosyal medya hesabında haftalık ve aylık burç yorumlarına yer veren Aydın, sır tutamayan 3 burç hakkında konuştu.
30.01.2024 Astroloji
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
57 yıla sığan dev bir tarih! "Yıkık bir ülke”den yeni bir devlet yarattı"
57 yıla sığan dev bir tarih! "Yıkık bir ülke”den yeni bir devlet yarattı" Çocukluğunda ailesindeki kayıplarla sarsıldı. Gençliği Çanakkale’den Trablusgarp’a, Doğu Cephesi’nden Kurtuluş Savaşı’na, cephelerde geçti. 39 yaşında Meclis Başkanı, 42 yaşında Cumhurbaşkanı oldu. “Uçurum kenarında yıkık bir ülke”den yeni bir devlet yarattı.
29.10.2023 Gündem
Uzmanından baharda kilo sorununa karşı enginar, tere ve brokoli önerisi
Uzmanından baharda kilo sorununa karşı enginar, tere ve brokoli önerisi Bahar aylarında sağlıklı beslenme önerilerinde bulunan Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Bahar ile gelen olumsuz değişikliklerden sağlıklı ve doğru beslenerek korunmak mümkündür. Bahar aylarında kilo sorunu yaşamamak için taze sebzelerle beslenmeye ağırlık verilmelidir. Enginar, tere, brokoli, lahana ve kereviz taze bezelye, dereotu, sakız bakla, marul, maydanoz, taze soğan, roka, taze sarımsak, biberiye, madımak, nane, semizotu, pancar, kuşkonmaz, şalgam ve havuç, kurubaklagiller gibi antioksidan içeriği yüksek taze sebze ve yeşillikler tüketilebilir” dedi.
28.04.2023 Sağlık
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu kayıp 8 saatin hemen ardından Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir." dedi.
8.11.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhtara müjde: Ödenekleri kesilmeyecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhtara müjde: Ödenekleri kesilmeyecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Muhtarlar Evi Açılışı ve 100 Muhtar Hizmet Binası Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Muhtarlarımızın izin, hastalık veya başka sebeplerle görev başında bulunamadıkları zamanlarda ödenekleri kesilmeyecek" dedi.
19.10.2022 Siyaset
Enes Bin Malik Kimdir? Sahabe Enes Bin Malik'in Özellikleri Nelerdir?
Enes Bin Malik Kimdir? Sahabe Enes Bin Malik'in Özellikleri Nelerdir? Enes bin Malik Hz. Muhammed'in (sav) en sevdiği sahabelerden biridir. 10 yaşından itibaren Hz. Muhammed'in (sav) yanında olmuş ve evine yalnızca akşamları gitmiştir.
23.08.2022 Dini Bilgiler
'Bitkisel süt’ üretimi başladı! 'Vejetaryenler ile veganlar tercih ediyor'
'Bitkisel süt’ üretimi başladı! 'Vejetaryenler ile veganlar tercih ediyor' Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Hayvansal süte alternatif olarak bitkisel esaslı süt ve dondurma üretimi projesi gerçekleştiriliyor. Proje hakkında konuşan, Doç. Dr. Neşe Yılmaz Tuncel, “Gıda endüstrisi süte benzeyen ama süt olamayan yeni ürünler üretiyor” dedi.
11.08.2022 Sağlık
Kavurmaya katı yağ eklemeyin
Kavurmaya katı yağ eklemeyin Kurban Bayramı ve sonrasında etin nasıl tüketilmesi gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulunan Uzman Diyetisyen Dilara Kefeli, “Kavurma yapıyorsak, katı yağdan uzak durmalıyız” dedi.
10.07.2022 Sağlık
Adana'da tarihin seyrini değiştirecek keşif! Mercimek, bezelye, buğday, arpa ve üzüm...
Adana'da tarihin seyrini değiştirecek keşif! Mercimek, bezelye, buğday, arpa ve üzüm... Adana'da tarihi Misis Höyüğü kazılarında 3 bin yıllık, mercimek, bezelye, buğday, arpa ve üzüm tohumları bulundu. Pisa Üniversitesinden Arkeolog Prof Dr. Giovanni Salmeri, "Yaptığımız kazılarda toprak içinde tohumları bulduk. Analizler yaptık. Bizler 3 bin 4 bin yıl önce Çukurovadaki hayatı bilmek istiyoruz" dedi.
18.06.2022 Yaşam
Tansiyon ve kolesterol düşürüyor, yedikçe ömrü uzatıyor! Hastalıklara karşı savaşçı, antioksidan zengini! A, C, B1, B2, B6 ve K vitaminleri...
Tansiyon ve kolesterol düşürüyor, yedikçe ömrü uzatıyor! Hastalıklara karşı savaşçı, antioksidan zengini! A, C, B1, B2, B6 ve K vitaminleri... Yedikçe ömrü uzatıyor, vitamin ve mineral yoğunluğunun yanı sıra toksinleri atan yapısı sayesinde birçok hastalıkta tedavi edici özelliği bulunuyor. Karaciğer dostu olarak bilinen bu besinin yaprakları da oldukça faydalı, mide ve sindirim sistemini temizliyor. Kalp hastalıkları, romatizma, gut, safra kesesi rahatsızlıklarında oldukça etkili, içerisinde bol miktarda A, C ve B vitaminlerinin yanı sıra demir, potasyum ve fosfor gibi mineralleri de bulunduruyor. Kemik sağlığından kas-iskelet sistemine kadar oldukça destekleyici, B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından oldukça zengin. Diş çürümelerine karşı koruyucu, cilt ve göz sağlığını koruyor. Antioksidan kaynağı ve serbest radikallere karşı savaşçı olan bu besin, kan sulandırıcı etkisi sayesinde pıhtılaşmayı engelleyerek kalp damar sağlığını güçlendiriyor. Tansiyon ve kolesterol düşürüyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
13.05.2022 Sağlık
Fiyatı yüzde 64 arttı! Ve belli oldu, işte fiyatı en çok artan ve azalan ürünler...
Fiyatı yüzde 64 arttı! Ve belli oldu, işte fiyatı en çok artan ve azalan ürünler... Fiyatı yüzde 64 arttı. Resmen açıklandı. Ve belli oldu. İstanbul Ticaret Odası (İTO) 2022 Nisan ayında fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı. İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünün 161’inin perakende fiyatı artarken, 17 ürünün fiyatı düştü, 64 ürünün fiyatı ise değişmedi. Nisan ayında İstanbul'da fiyatı en fazla artan ürün yüzde 64,92 ile takım elbise oldu.
2.05.2022 Ekonomi
Gıdada yeni indirim açıklaması! Listeye başka ürünler de eklendi
Gıdada yeni indirim açıklaması! Listeye başka ürünler de eklendi Gıdada yeni indirim açıklaması! Resmi Gazete'de yayımlanan gıdada KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e düşüren kararla ilgili bugün yeni bir açıklama yapıldı. Buna göre KDV oranı yüzde 1'e düşen ürün gruplarına yenileri eklendi.
15.02.2022 Ekonomi
Çanakkale'nin neyi meşhur? Çanakkale'nin en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Çanakkale'nin neyi meşhur? Çanakkale'nin en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Türkiye'de bulunan her şehrin kendine özgü bir özelliğe sahip olduğunu söylemek mümkündür. Marmara bölgesinin içerisinde yer almakta olan Çanakkale ilinin aynı zamanda Türkiye'nin kuzeybatısında bulunduğunu ifade etmekte mümkündür. Çanakkale köklü bir tarihe sahip olan oldukça önemli bir ilimiz olarak bilinmektedir. Hem gezilecek meşhur yerleri hem de meşhur yiyecekleri ile Çanakkale mutlaka görülmesi gereken şehirler arasında yer almaktadır. Çanakkale'nin hem meşhur yerlerini gezmek hem de meşhur yiyeceklerini tatmak isteyen kişiler öncesinde bilgi sahibi olmak isteyebilir. 
1.02.2022 Yaşam
Tavuk, domuz, at eti, kebap, yoğurt ve rakı... Türk mutfağında 3 bin yıllık şaşırtan gerçekler!
Tavuk, domuz, at eti, kebap, yoğurt ve rakı... Türk mutfağında 3 bin yıllık şaşırtan gerçekler! Türk mutfağının arkasında Göktürk Devleti’nden Osmanlılar’a kadar Eski Türk devletlerini çerçeveleyen birçok kültürün izi bulunuyor. Dünyanın en eski mutfaklarından biri olarak kabul edilen Türk mutfağı, kadim bir tarihe sahip. Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan bu lezzet öyküsünün hikâyesi de çok ilginç. Bin yıl önce Anadolu'ya göçen Türklerin tavuk yememesi, çatalı hiç kullanmamaları hatta kabak yetiştirdikleri kocaman tarlalarının olması bunlardan yalnızca birkaçı.
4.12.2021 Gündem
Makat çatlağına şifa olan besinler!
Makat çatlağına şifa olan besinler! Kabızlık yaşayan kişilerde dışkılama sırasında basınç ve zorlama ile anüste çatlaklar ya da yırtıklar oluşur. Oluşan bu yırtıklara makat çatlağı (anal fissür) denir. Bu yırtıkların oluşmasına ve derinleşmesine neden olan en temel sebep kabızlık ve ishal ataklarıdır.
5.09.2021 Sağlık
Kilo vermede etkisi inanılmaz! Kilo sorununa fasulye mucizesi!
Kilo vermede etkisi inanılmaz! Kilo sorununa fasulye mucizesi! Alınan kalori ile harcanan kalori arasındaki dengenin bozulmasıyla oluşan fazla kilolar bir de menopoz gibi hormon yetersizlikleri, insülin fazlalığı ve kortizol fazlalığı gibi sağlık sorunları ile birleşince kilo vermek daha da imkansız hale geliyor. Peki, Neden kilo alıyoruz? Nasıl kilo verebiliriz? Sağlıklı beslenmede baklagiller neden önemli? Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay kilo vermek için basit adımları anlattı.
6.07.2021 Sağlık
MHP lideri Bahçeli'den CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert sözler
MHP lideri Bahçeli'den CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert sözler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunarak, "Kılıçdaroğlu'nun dost kataloğunda isimleri yazılı mıdır? Demokrasilerde iktidara dostlarla değil milletle ulaşılır. Acaba terörist Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nun dostu mudur? Karayılan, Kılıçdaroğlu'nun dost kategorisindedir? Mesela Muharrem İnce, hala dostu mudur?" ifadelerini kullandı.
22.06.2021 Siyaset
Bakla tüketimi meme kanserine karşı koruyor
Bakla tüketimi meme kanserine karşı koruyor Bakla tüketmenin faydalarına yönelik açıklamada bulunan Uzman Diyetisyen Dilek Sivri, “Zengin bitkisel protein yapısıyla bakla, lif, folik asit, K vitamini ve potasyum deposudur. Ayrıca içeriğindeki izoflavonun meme kanseri gibi bazı kanser türlerine karşı etkili olduğuna dair deneysel çalışmalar bulunmaktadır” dedi.
14.06.2021 Sağlık
Arda'nın Mutfağı 104. bölüm fragmanı yayında!
Arda'nın Mutfağı 104. bölüm fragmanı yayında! Programın bu bölümünde Kıymalı Mısır Ekmeği, Zeytinyağlı Bakla ve Katlı Puding tarifleri ekrana gelecek.
19.05.2021 Televizyon
Öyle bir faydası var ki şaşıracaksınız! Susam yağı ile pişirirseniz...
Öyle bir faydası var ki şaşıracaksınız! Susam yağı ile pişirirseniz... Kendine has aromasıyla bahar sofralarının sağlık deposu bakla, Covid-19’dan korunmada büyük öneme sahip olan bağışıklık sistemini desteklemesiyle de öne çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Nadide Can, baklanın çok bilinmeyen 5 önemli faydasını sıraladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
14.05.2021 Sağlık
Kolik bebeği olan anneler için 11 besin önerisi
Kolik bebeği olan anneler için 11 besin önerisi Emziren annelerin beslenmesiyle kolik bebekler arasında bir ilişki olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşegül Parlak, “Bebeklerin yüzde 75 ila 80’nin de gaz problemi görülüyor. Özellikle kolik bebekleri olan anneler ne yiyeceğini şaşıyor. Anneler bu konuda beslenmelerinde 11 öneriye dikkat etmeli” dedi.
16.03.2021 Sağlık
Atatürk'ün sevdiği yemekler! Atatürk en çok hangi yemekleri severdi?
Atatürk'ün sevdiği yemekler! Atatürk en çok hangi yemekleri severdi? Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82. yıl dönümünde Atamızın hayatı, yaptıkları, söyledikleri ve bize kattıkları hep aklımızda. Her yönüyle Atamızı tanımak ve gelecek nesillere aktarmak için programlar, söyleşiler gerçekleştiriliyor. Masterchef programında da bu özel güne özel anma gerçekleştirilecek. Masterchef yarışmacıları bugün yemeklerini Atamız için hazırlayacak. Atatürk'ün en sevdiği yemeklerden oluşan bir menü hazırlayacak olan yarışmacılar, bu özel günde Atamızı yad edecek. Peki, Atatürk'ün en çok hangi yemekleri severdi? İşte Atatürk'ün sevdiği yemekler...
10.11.2020 Gündem
Çocuklarda mercimek alerjisine dikkat!
Çocuklarda mercimek alerjisine dikkat! Çocuklarda Türkiye’de 6’ncı sırada görülen besin alerjeninin mercimek olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, “Ülkemizde yapılan çalışmalarda mercimek alerjisi olan Türk çocuklarının yüzde 83’ünde başta nohut olmak üzere diğer baklagillere de alerjisi olduğu saptanmıştı. Örneğin mercimek alerjisi olan çocuklarda nohut, bezelye, yer fıstığı ve soya gibi diğer baklagiller ile de alerji görülebilmektedir” dedi.
28.09.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bakla ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bakla haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.