Tohum

Tohum

Son dakika tohum haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tohum ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tohum haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tohum

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tohum gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.123 tohum haberi bulunmuştur. Tüm tohum haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da bulundu! Tam 3 bin yıl öncesine ait olduğu ortaya çıktı
Adana'da bulundu! Tam 3 bin yıl öncesine ait olduğu ortaya çıktı Adana'daki Misis Antik Kenti kazılarında, 3 bin yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen üzüm, mercimek, bakla, bezelye, buğday ve arpa tohumlarına ulaşıldı.
11.04.2024 Adana
Çocuklar için sanat ve bilim dolu festival
Çocuklar için sanat ve bilim dolu festival ‘’Çocukların Festivali’’ bu sene altıncı kez 3-4-5 Mayıs tarihlerinde Zorlu PSM’de kapılarını aralıyor. Sanatın her dalına dokunan festivalde ‘içi içine sığmayan’ çocuklar için konser, tiyatro, sanat ve bilim atölyeleri başta olmak üzere 50’den fazla etkinlik yer alıyor.
9.04.2024 Vitrin
Türkiye'nin genetik haritası 'Gen Bankası'nda bulunuyor
Türkiye'nin genetik haritası 'Gen Bankası'nda bulunuyor Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "İzmir ve Ankara’daki iki gen bankamızda 120 bin genetik materyali koruma altında tutuyoruz. Hem yurt içinde hem de yurt dışında her bakımdan referans alınan bir Tohum Gen Bankası'na sahibiz" dedi.
6.04.2024 Gündem
Akra Gran Fondo’da pedallar Kemer'de dönecek!
Akra Gran Fondo’da pedallar Kemer'de dönecek! AKRA Hotels ana sponsorluğunda AG Tohum desteği ile bu sene 6. kez gerçekleştirilecek AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum için geri sayım başladı.Bisiklet tutkunlarının adresi haline gelen AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum, sporcuları yine eşsiz manzarası ve mücadele ruhuyla belirtildi.
2.04.2024 Gündem
Dünyanın tohum merkezine yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ihracatı
Dünyanın tohum merkezine yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ihracatı Trakya tarlalarında üretilen yerli ve milli 20 ton hibrit ayçiceği tohumu, Tekirdağ'dan Rusya'ya ihraç edilmek üzere TIR'larla yola çıkarıldı.
28.03.2024 Ekonomi
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Toplantısı'nda konuştu. Murat Kurum, 'İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır. İstanbul’un 5 yıllık süreçte geriye gitmesinden dolayı projelerin hızlıca yapılmasını tespit ettik. Yoğun bir mesai içinde olduk. Bilim insanları ile bu projeleri çalıştık.' dedi. İstanbul'da trafikte kalma süresinin ilk yılda yüzde 64'ten 59'a düşeceğini belirten Kurum, metrobüs kapasitesinin de artacağını söyledi. Kurum ayrıca sosyal destek kapsamında İstanbul'da 100 kreşin açılacağını duyurdu.
28.03.2024 Gündem
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildi
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildi Adana'da yeni bitki türü keşfedildi. Bitkiye kentin mitolojik adı olan 'Adanus' ismi verildi.
25.03.2024 Adana
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri... Yerel seçimlere sayılı günler kala miting alanları ısındı. Adaylar hemen her gün meydanlara çıkıp sözler veriyor, seçilirlerse yapacakları hizmetleri anlatıyor. Hürriyet, 3 büyük kentin en iddialı adaylarının önemli vaatlerini derledi. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
21.03.2024 Gündem
Emine Erdoğan'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Erdoğan, "Değişime ve dönüşüme öncülük eden emektar tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü yürekten tebrik ediyorum." dedi.
8.03.2024 Gündem
Topraktan temizlenmeyen malç naylonu tarımı tehdit ediyor
Topraktan temizlenmeyen malç naylonu tarımı tehdit ediyor Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, toprağa sıfır serilen malç naylonunun bazı çiftçiler tarafından toprakta bırakıldığını belirterek, “Bu şekilde sürülen tarlalarda bu naylonlar toprağa karışıyor uzun yıllar yok olmuyor” dedi.
6.03.2024 Adana
Türk şirket ilk oyunuyla ABD’ye açılmaya hazırlanıyor
Türk şirket ilk oyunuyla ABD’ye açılmaya hazırlanıyor Yapay zekâ destekli sosyal bilgi yarışmaları ve kelime oyunlarına odaklanan oyun şirketi NBL Games, tohum yatırım turunu tamamlayarak ABD pazarına açılmaya hazırlandığını duyurdu.
29.02.2024 Yaşam
Tarım ve Orman Bakanlığı müjdeyi duyurdu! Çiftçiye 50 milyon 900 bin TL destek ödemesi
Tarım ve Orman Bakanlığı müjdeyi duyurdu! Çiftçiye 50 milyon 900 bin TL destek ödemesi Tarım ve Orman Bakanlığı'nca, toplamda 50 milyon 900 bin TL tarımsal destekleme ödemesinin; bugün çiftçilerin hesabına aktarılacağı açıklandı.
23.02.2024 Gündem
Güneş teknolojileri alanında Türkiye’de bir ilk
Güneş teknolojileri alanında Türkiye’de bir ilk Dünyada Çin’den sonra ilk “Seed” üretiminin Kalyon PV tarafından gerçekleştirildiği duyuruldu.
23.02.2024 Vitrin
Tohum Topu Projesi ile hem doğaya hem de hane bütçesine katkı imkanı
Tohum Topu Projesi ile hem doğaya hem de hane bütçesine katkı imkanı Özel bir şirket tarafından başlatılan Tohum Topu Projesi kapsamında, iklim krizinden etkilenen köylerde yaşayan kadınlar tohum topu üretimi için hem eğitim alıyor hem de gelir elde ediyor.
20.02.2024 Yaşam
Orhan Asena Eserleri Nelerdir? Orhan Asena Eserlerinin Özellikleri...
Orhan Asena Eserleri Nelerdir? Orhan Asena Eserlerinin Özellikleri... Orhan Asena, Türk Tiyatro tarihinin en önemli kalemidir. Tarihi konularda eserlere imza vererek Türk Tiyatrosunun Shakespeare’i olarak tanımıştır. Küçük yaşlardan itibaren şiir ve öyküler yazan Asena Lise döneminde Tiyatro eserleri yazmaya başlamıştır. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunudur.
10.02.2024 Yaşam
Turgut Altınok: Tarımın başkenti Ankara olacak
Turgut Altınok: Tarımın başkenti Ankara olacak AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, "Başkent, layık olduğu yerde değil. 2 yılda bütün köylerimizin altyapısını, üstyapısını yapacağız. Tarımın başkenti Ankara olacak. Sera şehri bir Ankara olacak. Çiftçilerimize 50 litre mazot desteği vereceğiz. Tohum desteğini 2 ile 5 ton arasına çıkaracağız" dedi.
3.02.2024 Gündem
İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu’ndan "Bilim Kuşağı Atölyeleri"
İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu’ndan "Bilim Kuşağı Atölyeleri" 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen bölge başta olmak üzere ülkemizde çocukların erken yaşta bilim ve bilimsel düşünce ile tanışmasına katkıda bulunmak amacıyla Türkiye İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu tarafından “Bilim Kuşağı Atölyeleri” projesi hayata geçirildi. Bilimi seven, keşfeden, merak eden, sorgulayan nesiller yetiştirilmesine destek olmayı amaçlayan proje ile 3 yılda 8-13 yaş arası 750 bin çocuğa ulaşılması planlanıyor.
1.02.2024 Ekonomi
Ayçiçek yağıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti
Ayçiçek yağıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ayçiçeği tohumunda yüzde 27 yerine yüzde 12, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.
26.01.2024 Ekonomi
Ham ayçiçek yağında gümrük vergisi oranları düşürüldü
Ham ayçiçek yağında gümrük vergisi oranları düşürüldü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ayçiçeği tohumunda yüzde 27 yerine yüzde 12, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.
25.01.2024 Ekonomi
Bakterilerin Biyoteknolojide Kullanım Alanları Nelerdir? Biyoteknolojide Bakterilerden Nasıl Yararlanılır?
Bakterilerin Biyoteknolojide Kullanım Alanları Nelerdir? Biyoteknolojide Bakterilerden Nasıl Yararlanılır? Bakterilerin Biyoteknolji de kullanım alanları arasında öne çıkan antikanser gen tedavi çalışmaları bulunmaktadır. Yeryüzünde her ortamda bulunabilen bakteriler, tek hücreli canlılardır. Basit yapıları ve silindirimsi kıvrımlı yapıları bulunan canlılardır.
12.01.2024 Sağlık
Yılbaşı öncesi ortaya çıktı! Kestane diye hayvan yemi satılıyorlar, ayırt etmek zor değil
Yılbaşı öncesi ortaya çıktı! Kestane diye hayvan yemi satılıyorlar, ayırt etmek zor değil Geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın sıkı denetimi sonucunda Çin'den ithal edilen ve aslen hayvan yemi olarak kullanılan tonlarca kestane ele geçirildi. İnsanların sağlığını tehlikeye atan ve zehirlenmelere neden olan Çin kestaneleri ile tüketime uygun kestaneler birbirine oldukça benziyor. Peki bu zehirli kestanelerle normal kestaneleri birbirinden ayırt etmek için nelere dikkat etmek gerekiyor? Çin kestaneleri sağlık açısından hangi sorunlara neden oluyor? Gıda Mühendisi Ebru Akdağ ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ merak edilen soruları yanıtladı.
25.12.2023 Gündem
Kabak Kaç Kalori? Kabak Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kabak Kaç Kalori? Kabak Besin Değerleri Ve Kalorisi... Kabak, çoğu lif ve sudan oluşan sağlıklı bir besindir. 1 adet kabak ortalama 100 gramdır ve 19 kalori içerir. 
17.12.2023 Sağlık
Tarımsal destekleme ödemesi! Bakan Yumaklı: Çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz
Tarımsal destekleme ödemesi! Bakan Yumaklı: Çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "406 milyon 132 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz" dedi.
8.12.2023 Ekonomi
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluştu
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluştu Dünyanın dört bir yanından girişimleri ve yatırımcıları bir araya getiren Take Off İstanbul Girişim Zirvesi sona erdi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen, ülkemizin yüksek teknoloji firmalarından değerli girişimlerine, uluslararası girişim merkezlerinden teknoparklara varan geniş bir partner ağına sahip olan zirve, girişim ekosisteminin büyük oyuncularını bir araya getirerek girişimciler için bir iş birliği zemini oluşturdu. İki gün süren ve 43 ülkeden 1252 girişimin başvuru yaptığı zirvede toplam 200 yerli ve yabancı girişim yer aldı. Azerbaycan ve Katar’ın ülke pavilyonlarının yer aldığı, 100'den fazla yatırımcının katıldığı zirve ziyaretçilerine de girişimci, paydaş ve sponsorların stantlarında farklı ürünleri deneyimleme, ilham veren konuşmacıları dinleme ve birçok önemli isimle tanışma şansı sundu.
7.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluşacak
Girişim dünyası Take Off İstanbul’da buluşacak Uluslararası girişim ekosisteminin buluşma noktası Take Off Girişim Zirvesi 5-6 Aralık 2023 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilecek.
24.11.2023 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Tohum ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tohum haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.