Baharat

Baharat

Son dakika baharat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan baharat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını baharat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Baharat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan baharat gelişmeleri de dahil olmak üzere 602 baharat haberi bulunmuştur. Tüm baharat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Evi yuvası yapan karıncalara zarar vermeden kovun: Her mutfağa uygun bu yöntemi deneyin
Evi yuvası yapan karıncalara zarar vermeden kovun: Her mutfağa uygun bu yöntemi deneyin Evin pek çok yerinde pek çok nedenden dolayı görülebilen karıncaları kovmak oldukça zordur. Onlara zarar vermeden kovmak için de sorunun kaynağını bulmak gerekir. Bu baharat karıncaları oldukları yerden uzaklaştırıyor.
19.03.2024 Yaşam
Adana'da sucuğunun fiyatı markette bin lira, kasapta 400 lira! Vatandaşlardan büyük ilgi görüyor
Adana'da sucuğunun fiyatı markette bin lira, kasapta 400 lira! Vatandaşlardan büyük ilgi görüyor Adana'da zincir marketlerde kasap sucuğunun fiyatı markasına göre bin liraya ulaşırken, kasaplarda ise 400-450 liraya satılıyor.
15.03.2024 Adana
Beş kilosu 750 liradan satılan sucuk tepkisi: Bu fiyata işkembe bile yok, sahtekarlık bu
Beş kilosu 750 liradan satılan sucuk tepkisi: Bu fiyata işkembe bile yok, sahtekarlık bu İnternette 5 kilosu 750 liraya satılan sucuk reklamına tepki gösteren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "5 kilogram sucuğun 750 lira olması demek, kilosu 150 lira demek. 150 liraya işkembe yok. İnternet sahtekarlığı bu" dedi.
10.03.2024 Gündem
Ne yaparsanız yapın yemeğe zamanında baharat ekleyin! Yıllardır yapılan hata...
Ne yaparsanız yapın yemeğe zamanında baharat ekleyin! Yıllardır yapılan hata... Yemeğe zamanında baharat eklemek tüm tadını tuzunu etkiliyor. Yemeklerin lezzetini doğrudan etkileyen püf noktalara haberimizde yer verdik.
27.02.2024 Yaşam
Terleten meyve ne iltihap bırakıyor ne eklem ağrısı! Çorbanıza bir çimdik atın ve...
Terleten meyve ne iltihap bırakıyor ne eklem ağrısı! Çorbanıza bir çimdik atın ve... Beslenme uzmanlarına göre antiinflamatuar bileşenlere sahip besinleri tüketmek uzun yaşamanın sırrı... Ne kadar çok antiiflamatuar içerikli besin ve baharatlara yönelirsek o kadar inflamasyonu azaltmamız mümkündür. Böylece romatizmal hastalıklardan da uzak durmuş oluruz.
19.02.2024 Yaşam
İşte kış aylarında direnç artırmanın yolu
İşte kış aylarında direnç artırmanın yolu Kış aylarında vatandaşlar soğuk havalara karşı zencefil tüketerek önlem alıyor.
12.01.2024 Yaşam
Regaip Kandilinde başlayın: Bu karışım Kuran-ı Kerim'in 76. suresinde geçiyor! Vücut direncini yükseltiyor, iltihabı kökünden kazıyor
Regaip Kandilinde başlayın: Bu karışım Kuran-ı Kerim'in 76. suresinde geçiyor! Vücut direncini yükseltiyor, iltihabı kökünden kazıyor Hastalıklarla olan mücadelemiz bazı bitkilerle destekleyici olabiliyor. Tedavi sürecinde bu bitkilerle yapacağımız karışımlar bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye yardımcı oluyor. Regaip Kandili'nde kullanmaya başlayacağınız bu baharat, Kuran-ı Kerim'de adı geçen tek baharat olarak biliniyor. Vücutu direncini yükselten ve iltihapları kökünden kazıyan bu besinle evde kolay bir tedavi süreci geçirebilirsiniz.
11.01.2024 Yaşam
Restoranda cep yakıyor, evde kolayca hazırlanıyor! Kelle paça çorbası için bu tüyo kaçmaz: Lezzetini uçuruyor!
Restoranda cep yakıyor, evde kolayca hazırlanıyor! Kelle paça çorbası için bu tüyo kaçmaz: Lezzetini uçuruyor! Kelle paça çorbası şu sıralar restoranlarda 200 liraya kadar satılmaya başlandı. Hal böyle olunca ev hanımları mutfağa girdi. Lezzetine lezzet katacak baharat tüyosunu da sır gibi saklamaya başladı.
9.01.2024 Yaşam
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor Soğuk algınlığı, grip, sinüzit ve boğaz enfeksiyonları gibi üst solunum yolu hastalıkları, kış mevsiminde sıklıkla görülüyor. Bu tür enfeksiyonlarla mücadelede ve iyileşme sürecini hızlandırmada sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemli rol oynadığını belirten Diyetisyen Deniz Pirçek, “Beslenme rutininde dikkat edilmesi gereken noktaları göz ardı etmeyen kişiler, mevsimsel solunum yolu hastalıklarının etkilerini daha hafif atlatabiliyor” dedi.
8.01.2024 Sağlık
Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide Yanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide Yanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Mide yanması en sık karşılaşılan durumlardan biridir. Rahatsızlık kaynağı stres ya da tüketilen asitli bir yiyecek olabilmektedir. Mide yanmalarında acı da büyük etki oluşturan durumlar arasındadır. Mide yanmasını geçirmek isteyen kişiler bitkisel çaylar tercih etmektedir. Bitkisel çaylar midenin asit dengesini koruyarak kısa süre içerisinde yanmanın önüne geçmektedir. Aynı zamanda süt içilmesi de mide yanmasını engellemektedir.
8.01.2024 Sağlık
Gece Kaşıntısı Nasıl Geçer? Gece Kaşıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gece Kaşıntısı Nasıl Geçer? Gece Kaşıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kaşıntı, genellikle çok fazla kişinin mustarip olduğu önemli bir sorundur. Kolay kolay geçmeyen ve nedeni de kolay tespit edilemeyen kaşıntı kişinin günlük hayatını da olumsuz etkiler. Kaşıntıların çok önemli bir kısmı ise, basit ve kolay geçen rahatsızlıklar kategorisinde yer alır. Ama bazen de kaşıntı çok daha olumsuz durumlara yol açabileceği için çok dikkat etmek gerekir. Kaşıntıların pek çok nedeni vardır. Bunun için en önemli olan da nedeninin keşfedilmesidir.
2.01.2024 Sağlık
Defne yaprakları, kadınlar için gelir kapısı oldu! Yüzde 90'ını Türkiye karşılıyor
Defne yaprakları, kadınlar için gelir kapısı oldu! Yüzde 90'ını Türkiye karşılıyor Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde kurulan tesiste, günde 1 ton yaş defne yaprağı kurutuluyor. Daha sonra ilçedeki kadınlar tarafından ayrıştırılan yapraklar, firmaların ihtiyacına göre paketleniyor. 19 Mayıs Ekolojik Üreticiler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakkı Karaman, "20 kişiye 12 ay boyunca istihdam sağlıyoruz. Daha çok yaygınlaşması için çiftçilerimize ücretsiz dağıtımın
24.12.2023 Ekonomi
Kilosu 250.000 TL'ye satılıyor! Binlerce kişi oraya koştu!
Kilosu 250.000 TL'ye satılıyor! Binlerce kişi oraya koştu! Dünyanın en pahalı baharatı safranın kilosu 250.000 TL'ye satılıyor. Vatandaşlar, fiyatı duyunca kulaklarına inanamadı. Bir günde 70 bin kişi orayı ziyaret etti.
5.12.2023 Gündem
Zayıflama Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...zayıflama Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Zayıflama Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...zayıflama Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? İdeal kiloya ulaşmak pek çok kişinin ortak isteğidir. İnsanlar kilo vermek için çeşitli yollara başvurmaktadırlar. Bunlardan biri de zayıflama kürleridir. Zayıflama kürleri farklı şekillerde yapılmaktadır. 
4.12.2023 Sağlık
Anadolu’nun 4 bin yıllık lezzeti Avrupa’da dönere rakip oluyor!
Anadolu’nun 4 bin yıllık lezzeti Avrupa’da dönere rakip oluyor! Türk dönerine Avrupa'da rakip olarak Anadolu'nun eşsiz lezzeti çıktı. 4 bin yıllık Anadolu lezzeti çiğ köftenin Avrupa’da revaçta olduğunu söyleyen Mevlüt Ceyhun Tekdemir, “Son yıllarda Avrupa’da hem lezzetli hem de sağlıklı bir besin olması dolaysıyla çiğ köfte oldukça popüler, dönere rakip oluyor. Çiğ köftenin lezzetli, yeşillikli, sağlıklı ve vegan bir ürün olması tüketici tercihinde büyük rol oynuyor. Başta Türkler olmak üzere Avrupalı birçok girişimci çiğ köfte işletmesi açmak için bize talepte bulunuyor” dedi.
25.09.2023 Ekonomi
Çiğ köfte neden buzla yoğrulur? MasterChef All Star'da çiğ köfte yapıldı!
Çiğ köfte neden buzla yoğrulur? MasterChef All Star'da çiğ köfte yapıldı! Çiğ köfte neden buzla yoğrulur sorusunun yanıtı merak ediliyor. MasterChef All Star'da çiğ köfte yapıldı. Takım kaptanlarının belli olduğu yarışmada şef adayları çiğ köfte yapmaya çalıştı. Peki çiğ köfte neden buzla yoğrulur?
18.09.2023 Televizyon
Gençlere vergisiz cep telefonu projesi ne zaman gelecek? Bakan Uraloğlu’ndan açıklama geldi
Gençlere vergisiz cep telefonu projesi ne zaman gelecek? Bakan Uraloğlu’ndan açıklama geldi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, canlı yayında vergisiz cep telefonu konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
15.09.2023 Ekonomi
'Denizin prensi' lüfer tezgahlara düştü! Kilosu 600 lira
'Denizin prensi' lüfer tezgahlara düştü! Kilosu 600 lira Çanakkale'de, 1 Eylül'de av sezonunun başlamasıyla birlikte bolluk yaşanırken, balık tezgahlarında fiyatlar da düştü. Ayrıca 'Denizin prensi' olarak bilinen lüfer, tezgahtaki yerini aldı. Balıkhane esnafı Hasan Doğuş Tunç, "Lüfer, 2-3 gündür tezgahlarda görülmeye başladı. Lüferin fiyatı 500 ile 600 lira aralığında değişiyor. İlk gelen haberler ilerleyen günlerde lüferin bol olacağını gösteriyor" dedi.
15.09.2023 Yaşam
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun önerdiği şifa baharat! Unutkanlık problemi yaşayanlar, 1 kaşık bile yetiyor!
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun önerdiği şifa baharat! Unutkanlık problemi yaşayanlar, 1 kaşık bile yetiyor! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu özellikle beyin olmak üzere sağlık açısında çok faydalı üç baharatı açıkladı. Gündelik hayat sıkıntısı, iş stresi, düzensiz ve sağlıksız beslenme, az uyuma, uzun süre ekran başında çalışmak gibi etkenlerin beraberinde getirdiği unutkanlık sorununa bitkisel yollu çözüm Müftüoğlu’ndan geldi. Bu baharatlar, unutkanlık sorununa iyi geliyor.
15.09.2023 Sağlık
1 kaşık tadanın IQ'su 200 oluyor! Direkt beyne giden besin: "Altından daha değerli..."
1 kaşık tadanın IQ'su 200 oluyor! Direkt beyne giden besin: "Altından daha değerli..." Beyni yüzde yüz kapasiteyle çalıştıran bir baharat var. Eski Mısırlılar dahil pek çok medeniyette kendine yer bulmuş. Altından daha değerli olmasının nedeni de sağlık üzerindeki etkisi. Nöroljik rahatsızlıklarda kullanılması tavsiye ediliyor. Yüzyıllardır ilaç niyetine kullanılan bu besin şifa dağıtıyor.
18.10.2023 Sağlık
Kanser hücrelerini öldürüyor! Asırlardır şifa dağıtıyor, mucize besinler arasında yer alıyor
Kanser hücrelerini öldürüyor! Asırlardır şifa dağıtıyor, mucize besinler arasında yer alıyor  Tip 2 diyabetli kişilerde kan şekerini yönetmek için çok etkili. Kalp hastalığı ve kanser gibi inflamatuar hastalıkların önlenmesine yardımcı oluyor. Sumak, özellikle Akdeniz ve Orta Doğu'da sıklıkla tüketilen bir baharat olmasıyla birlikte hafif ekşimsi tadı ile tüm dünyada sevilen bir besin. Özellikle salatalarda kullanılsa da birçok yemekte ve içecekte de kullanılıyor. Fakat bu baharatın tadının yanı sıra birçok faydası da bulunuyor. Antioksidan etkisiyle kanserden diyabete birçok hastalığa karşı önemli bir kalkan oluyor.
20.08.2023 Sağlık
ABD'li bilim insanları ortaya çıkardı: Ani ölüm riskini ortadan kaldırıyor
ABD'li bilim insanları ortaya çıkardı: Ani ölüm riskini ortadan kaldırıyor Acı biber Türk mutfağında oldukça sık kullanılıyor. Özellikle de acı biber baharat olarak kullanıldığında yemeklere güzel bir lezzet katıyor. Sofraların vazgeçilmezi olan acı biberle ilgili yapılan bir araştırma tüm gerçeği ortaya çıkardı.
7.08.2023 Sağlık
Hardal Otu Nedir? Hardal Otu Faydaları Nelerdir?
Hardal Otu Nedir? Hardal Otu Faydaları Nelerdir? Hardal otu ülkemizde çok sık kullanılan bir bitkidir. Kullanan kişilere de çok fayda sağlamaktadır. Şifalı bir bitki olarak da biliniyor. Değerli bir bitki olan hardal otu, Akdeniz ikliminde yetişmektedir. 
14.07.2023 Sağlık
Geven Otu Nedir? Geven Otu Faydaları Nelerdir?
Geven Otu Nedir? Geven Otu Faydaları Nelerdir? Geven otu uzmanların önerdiği faydalı ve şifalı bir otur. Kökünün ve çiçeğinin ayrı ayrı etkileri vardır. İnsanlara oldukça faydalı olan bu bitki sağlık açısından önemlidir. Geven otu farklı şekillerde tüketilebilir ve bu sayede insan vücudunu zararlı etkilerden arındırır.
14.07.2023 Sağlık
Kişmir Otu Nedir? Kişmir Otu Faydaları Nelerdir?
Kişmir Otu Nedir? Kişmir Otu Faydaları Nelerdir? Sağlıklı ot çeşitleri içerisinde yer alan kişmir otu kurutularak ve taze bir şekilde tüketilmektedir. Aş otu olarak da bilinen bu ot özellikle sos yapımlarında sıkça tercih edilmektedir. Doğallığı ve eşsiz tadı ile beraber yemeklerin üzerinde bambaşka bir tat bırakmaktadır.
9.07.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Baharat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki baharat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.