Azovstal

Azovstal

Son dakika Azovstal haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Azovstal ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Azovstal haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Azovstal

haberleri sayfasında son dakika yaşanan azovstal gelişmeleri de dahil olmak üzere 52 azovstal haberi bulunmuştur. Tüm azovstal haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rusya ile Ukrayna arasında esir takası yapıldı
Rusya ile Ukrayna arasında esir takası yapıldı Rusya ile Ukrayna arasında yapılan esir takası kapsamında, Rusya tarafı 1'i sivil 35 Ukrayna askerini, Ukrayna tarafı ise 35 Rus askerini serbest bıraktı.
23.11.2022 Dünya
Zelenskiy'den esir değişimindeki arabuluculuk rolü içine Türkiye'ye teşekkür
Zelenskiy'den esir değişimindeki arabuluculuk rolü içine Türkiye'ye teşekkür Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ne (AKPM) video konferansla katılan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Azovstal'daki bazı esirlerin serbest bırakılmasında bize yardımcı olan Türk yetkililere teşekkür ediyorum" dedi.
13.10.2022 Dünya
Rusya, Ukrayna'nın Donetsk'te bir cezaevini vurduğunu duyurdu! 40 kişi hayatını kaybetti
Rusya, Ukrayna'nın Donetsk'te bir cezaevini vurduğunu duyurdu! 40 kişi hayatını kaybetti Ayrılıkçı Donetsk bölgesi yetkilileri Ukrayna'nın gerçekleştirdiği bir bombardıman sırasında esir tutulan 40 Ukrayna askerinin öldüğünü açıkladı. Hayatını kaybeden askerlerin Mariupol'de esir alınan Ukraynalı askerler olduğu öğrenildi.
29.07.2022 Dünya
Ukrayna-Rusya arasında savaşın başından bu yana bir ilk! Böylesi olmamıştı
Ukrayna-Rusya arasında savaşın başından bu yana bir ilk! Böylesi olmamıştı Ukrayna-Rusya arasında 24 Şubat’ta başlayan savaşın başından bu yana en büyük esir takası gerçekleşti. Ukrayna, Rusya’dan 19-65 yaş arası 144 askerini teslim aldı.
29.06.2022 Dünya
Rusya 12 Türk denizciyi Kırım açıklarında gözaltına aldı!
Rusya 12 Türk denizciyi Kırım açıklarında gözaltına aldı! Ukrayna topraklarında Rus ordusunun işgali devam ederken iki Türk balıkçı teknesindeki 12 balıkçının Kırım’da gözaltına alındığı öğrenildi. Karadeniz havzasının en gelişmiş güçlü balıkçı filosuna sahip Türkiye’deki tekneler Romanya, Bulgaristan, Gürcistan ve Ukrayna kıyılarında da avlanmaya devam ediyor.
27.05.2022 Gündem
Rusya uzun menzilli füzelerle ABD ve Avrupa'nın Ukrayna'ya gönderdiği silahları vurdu!
Rusya uzun menzilli füzelerle ABD ve Avrupa'nın Ukrayna'ya gönderdiği silahları vurdu! Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş ülkenin doğusunda tüm şiddetiyle sürüyor. Rusya Savunma Bakanlığı Batı'nın Kiev'e gönderdiği büyük bir silah sevkiyatının Ukrayna'nın kuzeybatısında uzun menzilli füzelerle imha edildiğini duyurdu. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov ise Mariupol'de Rusya'ya karşı direnişi sürdüren Azovstal çelik fabrikasındaki Ukrayna askerlerinin son grubunun da teslim alındığını, fabrikanın tamamen boşaltıldığını açıkladı.
21.05.2022 Dünya
Rusya NATO’ya resti çekti! Savaş çıkaracak hamle
Rusya NATO’ya resti çekti! Savaş çıkaracak hamle NATO, İsveç ve Finlandiya’yı üyeliğe kabul etmeye hazırlanırken, Rusya da buna karşılık, oluşacak yeni sınır bölgesinde 12 askeri üs kuracağını duyurdu.
21.05.2022 Dünya
İstanbul'dan çağrı yapan Ukraynalı kadınlar: Erdoğan Putin'le konuşabilecek tek güç
İstanbul'dan çağrı yapan Ukraynalı kadınlar: Erdoğan Putin'le konuşabilecek tek güç  Rusya'nın saldırıları altında bulunan Ukrayna'nın Mariupol şehrinde mahsur kalan bazı askerlerin eşleri ve anneleri, ikinci kez destek çağrısında bulundu. Eşi için yardım bekleyen Natalia Zarytska, neden sadece Türkiye'den yardım çağrısı yaptıkları sorulduğunda "Türkiye Cumhurbaşkanı uluslararası çapta önemli bir lider. Putin'le konuşabilecek tek güç olarak nitelendiriyoruz" dedi.
20.05.2022 Gündem
Finlandiya ve İsveç'in hamlesinden sonra Rusya'dan NATO'ya misilleme geldi! Savunma Bakanı Sergei Şoygu dünyaya duyurdu...
Finlandiya ve İsveç'in hamlesinden sonra Rusya'dan NATO'ya misilleme geldi! Savunma Bakanı Sergei Şoygu dünyaya duyurdu... İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılma kararı Rusya'yı çıldırttı. Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu Luhansk bölgesinde tam kontrol sağlanmasının yakın olduğunu ve Mariupol'deki Azovstal çelik fabrikasından bin 908 Ukrayna askerinin teslim olduğunu duyurdu. NATO'nun genişleme hamlesine cevap vereceklerini belirten Bakan Şoygu, Rusya'da yeni askeri üsler kurulacağını açıkladı.
20.05.2022 Dünya
AK Parti'li Kurtulmuş: Ukrayna meselesi bir an evvel çözüme kavuşturulmalı
AK Parti'li Kurtulmuş: Ukrayna meselesi bir an evvel çözüme kavuşturulmalı AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Ukrayna meselesi bir an evvel acil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulamazsa bunun uzun dönemli ve çok ağır tahribatlar ortaya çıkaracak savaşlar silsilesine vesile olacağının endişesi içerisindeyiz" dedi.
18.05.2022 Siyaset
Putin kan kanserine yakalandı! Şoke eden iddia
Putin kan kanserine yakalandı! Şoke eden iddia Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın bağları olan bir oligarka ait ses kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlarda Rus oligark Batılı iş ortağına, Putin'in kan kanseri olduğunu söylerken duyuldu. Bununla birlikte, Putin son zamanlarında çekilen fotoğraf ve videolarında kontrolsüz br şekilde titrerken ve sürekli olarak bir yere tutunma ihtiyacı duyarken görüldü.
17.05.2022 Dünya
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan sert tepkiler! Ukrayna'yı suçladı, Almanya Başbakanı Scholz'u hedef aldı
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan sert tepkiler! Ukrayna'yı suçladı, Almanya Başbakanı Scholz'u hedef aldı Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş tüm hızıyla devam ederken, dünya gelişmeleri yakından takip ediyor. Son olarak peşe peşe sert açıklamalarda bulunan Lavrov, Almanya’yı sert bir dille eleştirdi ve müzakerelerin devam etmemesinden dolayı Kiev yönetimini eleştirdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Almanya, Scholz hükümeti iktidara geldikten sonra bağımsızlığının son belirtilerini de kaybetti” dedi. Lavrov barış müzakerelerine ilişkin de “Rusya ile Ukrayna arasında müzakereler devam etmiyor çünkü Kiev bu süreçten çekildi” dedi. Kremlin Sözcüsü Peskov ise Putin’in, Ankara’yı ziyaret planlanı olmadığını söyledi.
17.05.2022 Dünya
Ukrayna güçleri casusu suçüstü yakaladı
Ukrayna güçleri casusu suçüstü yakaladı CNN International ekibi, Ukrayna’nın iç güvenlik servisi SBU ile bir operasyona katıldı. Ukraynalı güvenlik güçleri, Rusya’ya askeri binaları ve olası hava saldırısı hedeflerini sızdıran bir casusu suçüstü yakaladı.
17.05.2022 Dünya
Azovstal fabrikasından 264 Ukraynalı asker tahliye edildi
Azovstal fabrikasından 264 Ukraynalı asker tahliye edildi Ukrayna'nın Mariupol kentinde Rus ordusuna karşı direnişin sembolü haline gelen Azovstal fabrikasından 53'ü ağır yaralı olmak üzere toplam 264 Ukraynalı asker tahliye edildi.
17.05.2022 Dünya
Rusya’nın Azovstal fabrikasına fosfor bombası ile saldırı düzenlediği iddia edildi
Rusya’nın Azovstal fabrikasına fosfor bombası ile saldırı düzenlediği iddia edildi Rus ordusunun, Ukrayna’nın Mariupol kentinde bulunan Azovstal fabrikasına fosfor bombası ile saldırı düzenlediği iddia edildi.
16.05.2022 Dünya
Rusya'dan Ukrayna'ya fosfor bombalı saldırı: Durdurmak neredeyse imkansız
Rusya'dan Ukrayna'ya fosfor bombalı saldırı: Durdurmak neredeyse imkansız Ukrayna’nın Mariupol kentinde bulunan Azovstal fabrikasına Rus ordusunun saldırıları sürüyor. Sivillerin tahliye edildiği ve fabrikaya, Rus birliklerinin fosfor bombası ile saldırı düzenlediği iddia edildi. İçerisinde 600 yaralı Ukrayna askerlerinin bulunduğu fabrikadaki yangını durdurmanın ise neredeyse imkansız olduğu belirtildi.
15.05.2022 Dünya
Rus Oligark Putin'in nasıl öleceğini açıkladı: Hepimiz bunu umuyoruz!
Rus Oligark Putin'in nasıl öleceğini açıkladı: Hepimiz bunu umuyoruz! Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşın 80’inci gününe girildi. İşgalin ilk gününden beri verdiği kararlar ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu kez de sağlığıyla ilgili olarak manşetlere taşındı. Basının eline geçen ses kayıtlarında söylenenler adeta duyanı şaşkına çevirdi…
14.05.2022 Dünya
Rusya'dan Finlandiya’ya misilleme! 20 yıl sonra bir ilk yaşandı...
Rusya'dan Finlandiya’ya misilleme! 20 yıl sonra bir ilk yaşandı... Ukrayna savaşında Rus oreduları saldırılarını ülkenin doğusunda yoğunlaştırdı. Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, Rus kuşatması altındaki Azovstal Demir Çelik Fabrikası’nda bulunan askerlerin kurtarılması için Türkiye’nin arabulucu olacağını söyledi. Rusya, Finlandiya'nın NATO'ya başvuru yapması halinde misilleme yapmak zorunda kalacağını duyurmuştu. Alınan karar sonrası Rus devlete ait firma, "Bu durum istisnai ve yirmi yılı aşkın ticaret tarihimizde ilk kez oldu" dedi. Maliye Bakanı Serhiy Marchenko, “Ukrayna ekonomisinin uzun bir savaşı sürdürmesi zor olacak” dedi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 75 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ukrayna, Donets nehrini geçmeye çalışan Rus askerlerini pusuya düşürdü
14.05.2022 Dünya
ABD'den Ukrayna-Rusya savaşında korkunç iddia: Putin, Ukraynalıları Rusya’ya kaçırıyor!
ABD'den Ukrayna-Rusya savaşında korkunç iddia: Putin, Ukraynalıları Rusya’ya kaçırıyor! Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş ülkenin doğusunda şiddetli çatışmalar ve bombalamalarla devam ediyor. Putin’in Ukrayna’ya yönelik savaşını aklamaya çabaladığı konuşmaları dikkat çekerken ABD’den gelen bir iddia ise ortalığı karıştırdı. Pentagon yetkilileri Rusya’nın sayısız Ukraynalı ile ilgili yaptıklarını açıklayınca adeta yer yerinden oynadı.
10.05.2022 Dünya
Ukrayna ve Rusya arasında kritik gelişme! 'Kırmızı çizgi' savaşı! İşte sunulan şartlar...
Ukrayna ve Rusya arasında kritik gelişme! 'Kırmızı çizgi' savaşı! İşte sunulan şartlar... Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat'ta başlayan savaş son sürat devam ederken bir yandan da diplomasi savaşı veriliyor. Ülkenin doğusunda yoğunlaşan çatışmaların bitmesi için girişimler sürerken iki ülkenin tabiri caizse 'kırmızı çizgi' savaşı sürüyor. İşte Putin ve Zelenski'nin savaşa son vermek için sunduğu şartlar...
8.05.2022 Dünya
Zelenskiy: “Azovstal fabrikasından 300'den fazla sivil kurtarıldı”
Zelenskiy: “Azovstal fabrikasından 300'den fazla sivil kurtarıldı” Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, “Azovstal çelik fabrikasından 300'den fazla sivil kurtarıldı” dedi.
8.05.2022 Dünya
Rusya, 90 kişinin saklandığı okulu vurdu! Çok sayıda kişi göçük altında kaldı
Rusya, 90 kişinin saklandığı okulu vurdu! Çok sayıda kişi göçük altında kaldı Rus ordusu, Ukrayna'nın Luhansk kentinde tahliye edilmeyi bekleyen 90 kişinin saklandığı okulu vurdu. Göçük altından 30 kişi çıkarılırken, enkaz altında kalanları kurtarma operasyonları sürüyor.
7.05.2022 Dünya
Ukrayna'da son dakika gelişmesi! Azovstal'dan tüm kadın, çocuk ve yaşlılar tahliye edildi
Ukrayna'da son dakika gelişmesi! Azovstal'dan tüm kadın, çocuk ve yaşlılar tahliye edildi Ukrayna, Rus ordusunun işgal ettiğini açıkladığı Azovstal Demir Çelik Fabrikası'nda mahsur kalanlarla ilgili yeni bir gelişmeyi duyurdu. Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, "Bütün kadınlar, çocuklar ve yaşlılar Azovstal fabrikasından tahliye edildi" dedi. Fabrikada en az 20 çocuğun olduğu; gıda ve suyun hızla azaldığı belirtiliyordu.
7.05.2022 Dünya
Ukrayna Başbakan Yardımcısı Vereşuk: Azovstal fabrikasından 50 sivil tahliye edildi
Ukrayna Başbakan Yardımcısı Vereşuk: Azovstal fabrikasından 50 sivil tahliye edildi Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, “Mariupol’deki Azovstal çelik fabrikasından aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların bulunduğu en az 50 sivil başarıyla tahliye edildi” dedi.
6.05.2022 Dünya
Zelenski, Rusya'ya resti çekti: Müzakere masasından kalkarız!
Zelenski, Rusya'ya resti çekti: Müzakere masasından kalkarız! İngiltere'deki bir düşünce kuruluşunun toplantısında davetli olarak konuşma yapan Zelenski Rusya'yla ilgili çok sert ifadeler kullandı. Mariupol'deki son duruma değinen Ukrayna lideri Rusya'nın göstereceği tavra göre müzakere masasından kalkabileceklerini ima etti.
6.05.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Azovstal ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki azovstal haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.