Aziz Sancar

Aziz Sancar

Son dakika Aziz Sancar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Aziz Sancar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Aziz Sancar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aziz Sancar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aziz sancar gelişmeleri de dahil olmak üzere 284 aziz sancar haberi bulunmuştur. Tüm aziz sancar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kapıda vize uygulamasıyla tatilci adalara akın etti!
Kapıda vize uygulamasıyla tatilci adalara akın etti! Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması nisan ayı itibarıyla başladı.Ramazan Bayramı ile 9 günlük tatil sürecini Yunan adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar tarafından kapıda vize uygulaması ilgiyle karşılandı. Midilli Adası’na gitmek isteyenler de Ayvalık’ta uzun kuyruklar oluşturdu. İDO İzmir de Seferihisar ve Kuşadası’ndan Samos’a sefer başlattı.
9.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır İlim Yayma Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi evlatlarımızı teknolojiyle birlikte hızla bünyemizi saran yeni iletişim mecralarının sinsi, yıkıcı ve olumsuz etkilerine karşı korumak zorundayız. Artık hem İslam aleminde hem Türk dünyasında geçmişe göre çok daha farklı, çok daha olumlu, çok daha cesur bir hava vardır. Zalim İsrail yönetiminin Batı devletlerinden aldığı destekle sürdürdüğü Gazze’deki katliamların, Kudüs’teki mütecaviz eylemlerinin önüne geçeceğimiz günler de endişe etmeyin, Allah’ın izniyle yakındır" ifadelerini kullandı.
16.12.2023 Gündem
İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi
İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi İlim Yayma Ödülleri Takdim Töreni’nde ödüller sahiplerini buldu. Törende, İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi.
16.12.2023 Kültür Sanat
Bilim Lefkoşa hizmete açıldı
Bilim Lefkoşa hizmete açıldı Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Bilim Lefkoşa’yı hizmete açtı. Matematik, teknoloji, astronomi ve havacılık, tasarım, tarım, doğa bilimleri, girişimcilik atölyesi ve Deneyap Teknoloji Atölyelerini bünyesinde barındıran Bilim Lefkoşa 6-14 yaş aralığındaki çocukları bilim ve teknolojiyle buluşturacak.
8.11.2023 Bilim ve Teknoloji
İzmir’de Cumhuriyet heyecanı! Saat kulesinde “Yüz Akıyla 100 Yıl” filmi
İzmir’de Cumhuriyet heyecanı! Saat kulesinde “Yüz Akıyla 100 Yıl” filmi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’ncü yılı kutlamaları, Efes Kültür Yolu Festivali ile aynı döneme denk gelince ortaya coşkulu bir sinerji çıktı. İzmir’in tarihi saat kulesinde kurulan ekrana, 29 Ekim akşam 19:23’te “Yüz Akıyla 100 Yıl” dijital sergisi yansıtıldı.
30.10.2023 Gündem
Galatasaray Rams Park Stadyumu’nda Beşiktaş'ı Icardi ile geçti
Galatasaray Rams Park Stadyumu’nda Beşiktaş'ı Icardi ile geçti Süper Lig'in 9'uncu haftasında Galatasaray derbi maçta sahasında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golleri 26 ve 82'nci dakikada Icardi kaydetti. Beşiktaş'ın mücadeledeki tek gol ise 69'uncu dakikada Chamberlain'den geldi.
21.10.2023 Galatasaray
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlıkta yapay zeka tartışmaları ufkumuzu açacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlıkta yapay zeka tartışmaları ufkumuzu açacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yapay zeka teknolojileri hayatımızın her alanını etkilemektedir. Sağlıkta yapay zeka teması altında yapılacak sunum ve tartışmaların hepimizin ufkunu açacağı muhakkaktır" dedi.
20.10.2023 Gündem
Bakan Işıkhan: Bugünkü Türkiye'nin harcında hükümetin 21 yıllık alın teri ve emeği var
Bakan Işıkhan: Bugünkü Türkiye'nin harcında hükümetin 21 yıllık alın teri ve emeği var Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Hiç kuşkusuz bugünkü Türkiye’nin harcında hükümetimizin 21 yıllık alın teri ve emeği var. Milletimizin desteği, dünyada yüreği bizlerle atan milyonlarca insanın duaları var. Ülkemizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlamak için daha çok çalışmalı, daha çok üretmeli, şehir şehir, ilçe ilçe büyümeliyiz. Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda bölgemizin bütün sorunlarını el birliğiyle çözeceğiz” dedi.
26.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yanımızda duranların desteğini hiçbir zaman unutmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yanımızda duranların desteğini hiçbir zaman unutmayacağız Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'ye girerken 101 pare top atışı yapıldı. Törene 78 ülkeden üst düzey temsilci katılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende açıklamalarda bulundu.
3.06.2023 Gündem
Bakan Varank'tan TÜBİTAK bursiyerlerine sigorta müjdesi
Bakan Varank'tan TÜBİTAK bursiyerlerine sigorta müjdesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK 1004 Programı Yüksek Teknoloji Platformu Deneyim Paylaşım ve Tanıtım Töreni’ne katıldı. Bakan Varank, "Bizden Burs alan fiili olarak bir yerden maaş almadan sadece bizim verdiğimiz burslarla geçinen araştırmacılarımızın isteğe bağlı yaptıracakları sigortalarının bedelinin yüzde 50’sini bundan sonra TÜBİTAK olarak biz ödeyeceğiz. Bu sayede arkadaşlarımız emekli olma yolunda biraz kendileri katkı verecekler, biz de katkı vereceğiz" dedi.
30.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te açıkladı! İşte Türkiye'nin uzay yolcuları
Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te açıkladı! İşte Türkiye'nin uzay yolcuları TEKNOFEST'e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin ilk uzay yolcularının Alper Gezer Avcı ve Tuva Cihangir Atasever olduğunu açıkladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, "Ülkemize milletimize ve ordumuza hizmet eden yerli milli şirketler varken Amerikan firmalarının reklam ajanslığına soyunmanın adı mandacılıktır. Bay bay kemal senin o görüştüğün kişiler benimle görüştü. Türkiye’de böyle bir yatırım yapma arzularının olduğunu söylediler. ‘Buyurun gelin’ dedim. O gün bugün biz bir daha görmedi" dedi.
29.04.2023 Gündem
Zobi'li Galaktik Tayfa vizyona giriyor
Zobi'li Galaktik Tayfa vizyona giriyor TRT Çocuk’ta 9 yıldır yayınlanan Türk animasyon filmi Rafadan Tayfa, yeni bir maceraya atılıyor. Çocukların, aileleriyle birlikte ilgiyle izlediği yapımın 3’üncü sinema filmi Galaktik Tayfa, 6 Ocak’ta sinemaseverlerle buluşuyor. Gizemli bir uzaylı olan Zobi’nin dahil olduğu yeni filmin ön gösterimi, 5 Ocak’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın katkılarıyla beyaz perdeye yansıyacak Galaktik Tayfa, 81 ilde yüzlerce salonda aynı anda gösterime girecek.
5.01.2023 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıkladı! Aziz Sancar'ın adı verilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıkladı! Aziz Sancar'ın adı verilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mardin Derik Ovası Sulaması", "Midyat-Nusaybin Yolu", "Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme" ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Mardin Havalimanı'nın adının Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirileceğini açıkladı. Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasıyla ilgili ise, "Mahkeme kararının açıklanmasının ardından söylenenlere baktığımızda bir taraftan gülüyor, bir taraftan üzülüyoruz. Siyasi tartışma yok, bir şahsın YSK'ya hakareti var" dedi. Erdoğan buradaki konuşmasının ardından AK Parti Mardin İl Başkanlığı yeni binasının açılışını da gerçekleştirdi.
17.12.2022 Gündem
Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde Erdoğan'a çifte nişan verilecek
Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde Erdoğan'a çifte nişan verilecek Türklerin kültür ve bilim kenti Semerkant'ta 11 Kasım'da 9'uncusu düzenlenecek 'Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çifte nişan verilecek. Üye ülkeler, Türk dünyasına hizmetleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Türk Dünyası Ali Nişanı', Özbekistan da 'Milli Nişan' takdim edecek.
5.11.2022 Siyaset
Aziz Sancar'ın ağabeyi ve yengesi bir gün arayla hayatını kaybetti
Aziz Sancar'ın ağabeyi ve yengesi bir gün arayla hayatını kaybetti Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın yengesi Nezihe Sancar (90) ile ağabeyi emekli Tuğgeneral Kenan Sancar (90) bir gün arayla yaşamını yitirdi. Kenan Sancar, bir gün önce hayatını kaybeden eşi Nezihe Sancar'ın yanına defnedildi.
3.11.2022 Gündem
Kim Milyoner Olmak İster’e Şener Şen sorusu damga vurdu!
Kim Milyoner Olmak İster’e Şener Şen sorusu damga vurdu! 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışması yine çok konuşulacak bir bölüme imza attı. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu fenomen yarışma, 30 Ekim Pazar akşamı yeni bölümüyle yayınlandı. Kim Milyoner Olmak İster'de "Başrolünde Şener Şen'in olduğu 'Selamsızlar Bandosu' adlı filmin hikâyesinin geçtiği kurgusal kasabanın adı nedir?" sorusunda seyirci jokerini kullanarak, sonuca güvenen yarışmacı ters köşe oldu.
31.10.2022 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Tıp Tarihine/Ortak Geçmişe Vefa Ödül Töreni'nde konuştu. Rusya'nın tahıl anlaşmasını askıya alması ile ilgili konuşan Erdoğan, "İstanbul'da kurulmasını temin ettiğimiz ortak mekanizma ile Ukrayna buğdayının 9.3 milyon tonunu insanlığın hizmetine sunarak gıda krizinin nispeten azaltılmasını sağladık. Her ne kadar Rusya kendisi için aynı kolaylıkların gösterilmemesi sebebiyle bu konuda mütereddit davransa da biz insanlığa hizmet için gayret göstermeye devam edeceğiz" dedi.
31.10.2022 Siyaset
Zirve 23, Türkiye’nin dört bir yanından gençlerle buluşuyor
Zirve 23, Türkiye’nin dört bir yanından gençlerle buluşuyor 23 Yetenek Derneği tarafından bu sene ikincisi organize edilecek Zirve 23, 15 Ekim Cumartesi günü 2 bini aşkın üniversite öğrencisi gencin katılımıyla gerçekleşecek. Türkiye’nin dört tarafından Zirve 23 için gelecek olan gençler, Volkswagen Arena’da buluşacak.
14.10.2022 Ekonomi
Bakan Bozdağ: Biden'dan Macron’a 7 düvel 2023’e kilitlendi
Bakan Bozdağ: Biden'dan Macron’a 7 düvel 2023’e kilitlendi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'yi durdurmanın yolunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı durdurmaktan geçtiğini iyi bilenlerin bir araya geldiğini belirterek, "Onun için Biden'ından, Macron’una 7 düvel bir araya geldi, 2023’e kilitlendi’’ dedi.
17.09.2022 Siyaset
Bakan Varank'tan flaş açıklama: İHA'larda dünyada 1 numarayız
Bakan Varank'tan flaş açıklama: İHA'larda dünyada 1 numarayız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Samsun'da düzenlenen Teknofest Festivali'nde CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Önemli açıklamalarda bulunan Bakan Varank, "İnsansız hava araçlarında dünyada bir numarayız" ifadelerini kullandı.
30.08.2022 Ekonomi
Aziz Sancar’dan beyin tümörün tedavisinde önemli keşif! Glioblastoma nedir? Beyin tümörü belirtileri ne?
Aziz Sancar’dan beyin tümörün tedavisinde önemli keşif! Glioblastoma nedir? Beyin tümörü belirtileri ne? Aziz Sancar'dan beyin tümörü tedavisinde önemli keşif! Sinir hücrelerine zarar vermeden beyindeki tümörün tedavisinde kullanılacak. Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar önemli bir çalışmaya imza attı. EdU adı verilen molekülün, sinir hücrelerine zarar vermeden beyindeki tümörün tedavisinde kullanılabileceği önemli bir araştırma PNAS isimli derginin ilk sayısında yayınlanacak. Peki, Glioblastoma nedir? Beyin tümörü belirtileri ne? İşte beyin tümörün tedavisi hakkında merak edilenler…
22.08.2022 Sağlık
Kansere Aziz Sancar bombası! Çığır açacak
Kansere Aziz Sancar bombası! Çığır açacak Nobel ödüllü biliminsanı Prof. Dr. Aziz Sancar, EdU adı verilen molekülün, sinir hücrelerine zarar vermeden beyindeki tümörün tedavisinde kullanılabileceğine dair bir çalışmaya imza attı.
22.08.2022 Gündem
TEKNOFEST Karadeniz’in açılışı yapıldı
TEKNOFEST Karadeniz’in açılışı yapıldı  TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin Ordu'daki açılışı yapıldı. 7 farklı dalda gerçekleştirilecek festival, 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. 
29.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Rasim Özdenören kimdir, nereli, kaç yaşında? Rasim Özdenören’in edebi kişiliği, sözleri, kitapları ve eserleri!
Rasim Özdenören kimdir, nereli, kaç yaşında? Rasim Özdenören’in edebi kişiliği, sözleri, kitapları ve eserleri! İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet töreninde Merve Nur Uçar'ın yaptığı konuşma sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasına girdi. Merve Nur Uçar’ın okul birincisi olarak çıktığı kürsüde Rasim Özdenören'in “Ya bu deveyi güdecek, ya bu diyarda kalacağız, çünkü diyarda bizim devede bizim” sözlerine yer vermesi sonrası Rasim Özdenören hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Rasim Özdenören kimdir? Çapa’da 1. Olan Merve Nur Uçar'ın sözlerini kullandığı Rasim Özdenören’in edebi kişiliği, sözleri, kitapları ve eserleri…
22.06.2022 Gündem
Bakanlardan gökyüzü gözlemi!
Bakanlardan gökyüzü gözlemi! Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nin ilk gece gözlemine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu katıldı. Gece saatlerinde başlayan gözlem sırasında Zerzevan Kalesi ve çevresine kurulmuş teleskoplardan yıldızları, gezegenleri ve gök cisimlerini inceleyen bakanlar, gençlerle birlikte uzay gözlemi yaptı. Ayın kaybolmasıyla birlikte başlayan gözlem sabah saatlerine kadar devam etti.
10.06.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Aziz Sancar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aziz sancar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.