Aygün Attar

Aygün Attar

Son dakika Aygün Attar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Aygün Attar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Aygün Attar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aygün Attar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aygün attar gelişmeleri de dahil olmak üzere 31 aygün attar haberi bulunmuştur. Tüm aygün attar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Şuşa Beyannamesi bir yaşında
Şuşa Beyannamesi bir yaşında Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin resmen müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören Şuşa Beyannamesi bir yaşında. Beyannamede, Ermenistan'ın Türkiye'ye karşı asılsız iddialarının, tarihin çarpıtılması girişimlerinin bölgede barış ve istikrara zarar verdiği vurgulanıyor. Beyannamede ayrıca Türkiye ve Azerbaycan'ı birleştiren Zengezur koridorunun açılması ve Nahçıvan-Kars demir yolunun, ilişkilerin yoğunlaştırılmasına katkı sağlayacağı belirtildi.
15.06.2022 Dünya
Dünya Azerbaycanlılarının 5. Kongresi Şuşa'da başladı, Aliyev'den dikkat çeken 'zafer' mesajı
Dünya Azerbaycanlılarının 5. Kongresi Şuşa'da başladı, Aliyev'den dikkat çeken 'zafer' mesajı  Dünya Azerbaycanlılarının 5. Kongresi Şuşa'da yapılıyor. Kongreye katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Biz sadece Ermenistan’la değil, biz Ermenistan’ı destekleyenlerle savaştık ve bu savaştan zaferle ayrıldık” dedi.
22.04.2022 Dünya
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy partisinden istifa etti
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy partisinden istifa etti Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada partisinden istifa ettiğini duyurdu.
16.04.2022 Siyaset
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Helalleşmeye ihtiyacımız var
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Helalleşmeye ihtiyacımız var Sultanbeyli'de düzenlenen Yeni üye katılım töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim de kusurlarımız oldu. Ama yeni bir sürecin başladığını hepiniz bilin lütfen. Bizim kavgaya ihtiyacımız yok. Helalleşmeye ve kucaklaşmaya ihtiyacımız var" dedi.
16.04.2022 Siyaset
Prof. Dr. Aygün Attar'a Azerbaycan tarafından 'Dostluk nişanı' verildi
  Prof. Dr. Aygün Attar'a Azerbaycan tarafından 'Dostluk nişanı' verildi Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi, Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı başkanı, Prof. Dr. Aygün Attar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından “Dostluk nişanı”na layık görüldü.
16.04.2022 Siyaset
'Öncesi ve sonrasıyla 31 Mart 1918 Bakü Soykırımı'
'Öncesi ve sonrasıyla 31 Mart 1918 Bakü Soykırımı' Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul Üyesi, Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı ve Dünya Azerbaycanlıları Koordinasyon Şurası Üyesi Prof. Dr. Aygün Attar, 'Öncesi ve Sonrasıyla 31 Mart 1918 Bakü Soykırımı' adlı makale kaleme aldı. Attar, "Ermenistan ve hamilerinin yaklaşık 200 yıl boyunca Türklere karşı giriştikleri acımasız siyaset ve neticesinde Azerbaycan'da '31 Mart Azerbaycanlıların Soykırımı Günü' ilan edilmesine neden olan bu kara günün kökenleri 19. yüzyıla kadar uzanır. 31 Mart 1918 yılında Ermeniler başta Bakü olmak üzere Şamahı, Guba, Kürdemir, Salyan ve Lenkeran şehirlerinde büyük soykırımlar yapmıştır. Sadece bir gün içerisinde Bakü'de 12 bin Türk öldürülmüştür. Bazı dış kaynaklara göre bu sayı 25 bin civarındadır. 31 Mart 1918’i doğuran olaylar için ise biraz daha öncesine bakmak gerekir"
1.04.2022 Dünya
TADİV Şuşa Kongre Merkezi'nde Nevruz kutlaması
TADİV Şuşa Kongre Merkezi'nde Nevruz kutlaması Ankara'da Türkiye Azerbaycan Dostluk İş Birliği ve Dayanışma Vakfı TADİV Şuşa Kongre Merkezi'nde Nevruz Bayramı kutlaması gerçekleştirildi. TADİV, BİSAV (Balkan Göçmenleri Vakfı) ve Kars Ardahan Iğdır  Dernekler Federasyonu öncülüğünde düzenlenen etkinliğe Rumeliler, Ahıskalılar, Kars, Ardahan, Iğdır Dernek yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.
21.03.2022 Gündem
Sözcü Kalın: Ateşkesin kalıcı hale gelmesi girişimlerimizi sürdüreceğiz
Sözcü Kalın: Ateşkesin kalıcı hale gelmesi girişimlerimizi sürdüreceğiz Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ateşkesin kalıcı hale gelmesi ve barış müzakerelerinin sonuç vermesi için Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde girişimlerimizi sürdüreceğiz" dedi.
7.03.2022 Siyaset
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Osmaniye'de
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Osmaniye'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kutlama törenine katıldı.
7.03.2022 Siyaset
Prof. Dr. Aygün Attar'dan 'Yürek Türkiye' çağrısı
  Prof. Dr. Aygün Attar'dan 'Yürek Türkiye' çağrısı Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul Üyesi, Prof. Dr. Aygün Attar, Türkiye ve Azerbaycan için anlamlı bir çağrıda bulundu. Attar "Yürek Türkiye Azerbaycan’da edebi ve siyasi literatüre girmeli" dedi.
6.03.2022 Siyaset
Aykut Erdoğdu’nun o sözlerine TADİV Başkanı Aygün Attar’dan sert tepki!
Aykut Erdoğdu’nun o sözlerine TADİV Başkanı Aygün Attar’dan sert tepki! CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun Türkiye-Azerbaycan enerji iş birliğine ilişkin iddialarına peş peşe sert tepkiler geldi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva'dan sonra bir tepki de Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi, Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar'dan geldi. Attar, “Aykut Erdoğdu’nun Türkiye ile Azerbaycan arasındaki doğalgaz anlaşmasıyla ilgili mesnetsiz iddiaları cahil cesaretinin tezahürü mü, Bir Millet İki Devlet hazımsızlığının dışa vurumu mu?” dedi.
5.02.2022 Dünya
“Türkiye-Azerbaycan dostluğu bir model ve örnektir”
“Türkiye-Azerbaycan dostluğu bir model ve örnektir” Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı ile Kars Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı, Karabağ Zaferi’ni duyuran basın mensuplarına teşekkür etkinliği düzenledi. Etkinlikte konuşan Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, "Türkiye-Azerbaycan dostluğu bir model ve örnektir. Bu uluslararası devletlerin arasında olan ilişkilerin üstünde olan bir ilişkidir" diye konuştu.
29.01.2022 Gündem
Kars Antlaşması'nın 100. Yıl Dönümü Uluslararası Konferansı  düzenlendi
Kars Antlaşması'nın 100. Yıl Dönümü Uluslararası Konferansı düzenlendi Türkiye Azerbaycan Dostluk ve İşbirliği Vakfı (TADİV), Diplomasi Vakfı ve Türkiye Azerbaycan Dostluk, Bilim Eğitim Sanat ve Ekonomik İşbirliği Derneği tarafından "Kars Antlaşması'nın 100. Yıl Dönümü Uluslararası Konferansı" düzenlendi.
30.10.2021 Gündem
'Yaşat Fondu'na destek için toplandılar
'Yaşat Fondu'na destek için toplandılar Azerbaycan Diaspora Komitesi'nin ‘Yaşat Fondu’na destek maratonu kapsamında, TADİV, Azerbaycan Evi’nin ev sahipliğinde geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı.
25.05.2021 Dünya
Prof. Aygün Attar: Haydar Aliyev'in vasiyeti gerçekleşti
Prof. Aygün Attar: Haydar Aliyev'in vasiyeti gerçekleşti Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul Üyesi ve Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı başkanı Prof. Dr. Aygün Attar, Azerbaycan'ın mimarı Haydar Aliyev doğumunun 98. yılında andı. Attar, “Bugün Azerbaycan’ın dünya siyasetinde söz sahibi olabilmesinin mimarı Haydar Aliyev takdirle anılıyor. Türk halkının önemli liderleri arasına adını yazdıran Aliyev’in politikalarının sadece Azerbaycan’ın değil aynı zaman da Türkiye’nin de önceliklerinin dünya gündeminde tutulmasındaki katkısı unutulamaz. Şuşa’sız Karabağ, Karabağ’sız ise umumiyetle Azerbaycan yoktur’ demişti vasiyeti gerçekleşti” ifadelerini kullandı.
10.05.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyeliğine Attar atandı
Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyeliğine Attar atandı Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyeliğine Prof. Dr. Aygün Attar'ın atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
6.02.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycanlı aydınları kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycanlı aydınları kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV) Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar ve Star gazetesi yazarı Sevil Nuriyeva'yı kabul etti. Kabulde, son yıllarda gelişen çok boyutlu ilişkilerle Türkiye'nin, Azerbaycan'ın haklı mücadelesinde yanında olmayı sürdüreceği kaydedildi.
22.10.2020 Siyaset
Fransa'nın AGİT Minsk Grubu Eş Başkanlığından çıkarılması için başvuru yapılacak
Fransa'nın AGİT Minsk Grubu Eş Başkanlığından çıkarılması için başvuru yapılacak Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar, Fransa'nın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu Eş Başkanlığının düşürülmesi için BM nezdinde girişimde bulunacaklarını söyledi.
13.10.2020 Dünya
Bir millet iki devlet hikayesi! Bakü'nün kurtuluşunun 102. yıl dönümü İstanbul'da kutlandı
Bir millet iki devlet hikayesi! Bakü'nün kurtuluşunun 102. yıl dönümü İstanbul'da kutlandı Türkiye Azerbaycan Dostluk,İşbirliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV) Azerbaycan Evi tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü’nün kurtuluşu şerefine gece düzenledi. Geceye aralarında Türkiye Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alparslan Kavaklıoğlu, Azerbaycan'ın Ankara Büyük Elçisi Hazar İbrahim, bulunduğu iş, sanat, siyaset ve medya dünyasından çok sayıda davetli katıldı.
16.09.2020 Gündem
Şahan Gökbakar'dan eleştirilere videolu yanıt!
Şahan Gökbakar'dan eleştirilere videolu yanıt! Recep İvedik 5'in fragmanındaki boks sahnesini eleştiren Azeri Tarihçi Prof. Dr. Aygün Attar’a Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından cevap verdi.
17.01.2017 Magazin
Recep İvedik 5'in fragmanına ilk tepki!
Recep İvedik 5'in fragmanına ilk tepki! Ünlü sanatçı Şahan Gökbakar'ın oynadığı Recep İvedik filminin 5. serisinin fragmanı dün akşam yayınlandı. Fragman 14 saatte yaklaşık 2 milyon kişi tarafından izlendi. 17 Şubat’ta hayranlarıyla buluşmaya hazırlanan filme ilk tepki ise Giresun Üniversitesi'nin Azeri kökenli akademisyeni Prof. Dr. Aygün Attar’dan geldi.
16.01.2017 Televizyon
"Erdoğan da TRT sınavına girmişti"
"Erdoğan da TRT sınavına girmişti" DOĞAN TV Spor Genel Yayın Yönetmeni İlker Yasin, Basın İlan Kurumu ve Giresun Üniversitesi’nin (GÜ) işbirliğiyle Tirebolu İlçesi’nde düzenlenen ’Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri’ etkinliğinde konuştu...
29.09.2021 Gündem
‘Anayasa fırsatı kaçıyor ama inşallah ileride olur’
‘Anayasa fırsatı kaçıyor ama inşallah ileride olur’ Cumhurbaşkanı’nın Ordu ve Giresun gezisi çok renkli geçti
29.09.2021 Gündem
'Parasını vereyim de...'
'Parasını vereyim de...' Giresun'da görev yapan ulusal basın mensuplarını eleştiren Vali ilginç sözleri ile dikkat çekti
29.09.2021 Gündem
Gül'ün atadığı rektöre AKP'den tepki!
Gül'ün atadığı rektöre AKP'den tepki! AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Giresun Üniversitesi’nde ”haksız yere” görevlerinden alınan tüm akademisyenlerin en kısa zamanda görevlerine iade edilerek yapılan yanlıştan geri dönülmesi gerektiğini kaydetti...
26.04.2012 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Aygün Attar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aygün attar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.