Gazete Vatan Logo

‘Anayasa fırsatı kaçıyor ama inşallah ileride olur’

Cumhurbaşkanı’nın Ordu ve Giresun gezisi çok renkli geçti

Gül, yeni anayasada gelinen nokta için “Artık hayırlısı, inşallah ileride bu fırsat olur” dedi

Ordu’da katıldığı programların ardından önceki geceyi de kentteki Anemon Otel’de geçiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Giresun’a hareket etmeden önce, balıkçıların sürprizi ile karşılaştı. Gül, otelin karşısına teknelerle gelen ve pankartlar açan balıkçıların bu sürprizi üzerine balkona çıkarak onları selamladı. Gül daha sonra, Ordu Efirli Balıkçı Barınağı’nı ziyaret etti ve balıkçılarla sohbet etti.

Daha sonra karayoluyla Giresun’a hareket eden Gül, yol üzerinde bulunan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatını inceledi. Cumhurbaşkanı Gül, burada sorular üzerine yeni anayasa için kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun kapanmasıyla ilgili konuştu:

‘Yapılabilirdi’

“Doğrusu bir fırsat tabi kaçıyor. Çok gecikilmiş oldu aslında. Geçen Meclis’te de anayasa yapılabilirdi. Bu Meclis’te de toplumun çok büyük bir arzusu var. Bütün siyasi partilerin arzusu vardı. Aslında ben temel konularda bütün siyasi partilerin çok ayrı düştüğü kanaatinde değilim. Ama maalesef gerçekleşemedi. Bunu siz de hatırlarsınız 4-5 ay önce de görmüştüm ben. O zamanda kanaatimi, üzüntümü paylaşmıştım. Artık hayırlısı diyeceğiz, inşallah ilerde bu fırsat olur. Anlayışlarımız değişirse, zihinlerimizde değişiklikler olursa, metinlerimiz farklı da yazılı olsa, biz en azından zihinlerimizde, anlayışlarımızda daha geniş vizyonda davranabiliriz. Daha demokratik davranabiliriz. Standartlarımızı fiilen yükseltebiliriz. Ümit ederim ki ileri de gerçekleşir.”

Bütün illeri gezecek

Cumhurbaşkanı Gül, kalabalığa seslenirken, “Biliyorsunuz en büyük arzum Cumhurbaşkanı olarak bütün illerimizi ziyaret etmekti. Çok şükür bunu gerçekleştiriyorum” dedi.

‘Kızlı erkekli...’

Giresun Üniversitesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abrdullah Gül, Rektör Prof.Dr.Aygün Attar’la görüştü. Gül, “Devlet üzerine düşeni yapıyor. Şimdi artık size emanet ettiğimiz çocukları siz de gençleri kızlı erkekli onları en iyi şekilde yetiştirmelisiniz” diye konuştu.

Haberin Devamı