Avrupa Parlamentosu

Avrupa Parlamentosu

Son dakika avrupa parlamentosu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan avrupa parlamentosu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını avrupa parlamentosu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Avrupa Parlamentosu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan avrupa parlamentosu gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.087 avrupa parlamentosu haberi bulunmuştur. Tüm avrupa parlamentosu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kripto paraya vergi mi gelecek? Kripto para piyasasına son durum
Kripto paraya vergi mi gelecek? Kripto para piyasasına son durum Kripto paralara düzenleme için çalışmalar devam ediyor. 31 Mart seçimlerinden sonra Meclis'e gelmesi planlanan düzenleme için kripto para piyasasında işlem vergisi alınması planlanıyor.
24.02.2024 Ekonomi
AB, elektronik cihazlarda ‘ortak şarj’ kullanılacağını duyurdu
AB, elektronik cihazlarda ‘ortak şarj’ kullanılacağını duyurdu Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Cumartesi yaptığı açıklamada, 2024 itibarıyla şarj cihazlarının her elektronik alet için tek tip şekilde üretilmeye başlayarak ‘ortak şarj’ sistemine geçeceklerini duyurdu.
1.01.2024 Dünya
Dijital Telif Yasası ile ilgili Doç. Dr. Yegen’den dikkat çeken açıklama: Artık zorunluluk
Dijital Telif Yasası ile ilgili Doç. Dr. Yegen’den dikkat çeken açıklama: Artık zorunluluk Google'ın Kanada hükümeti ile anlaşmasının ardından Türkiye'de de 'Dijital Telif Yasası' çalışmaları hızlandı. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Doç. Dr. Ceren Yegen, yasanın hayata geçmesinin ardından tematik iş kollarının oluşabileceğinin altını çizdi. Peki bu yasa başka hangi pozitif sonuçları beraberinde getirir? Dünyada dijital geleceği şekillendirmek için başka ne tür çalışmalar var? Doç. Dr. Yegen ile mercek altına aldık.
25.12.2023 Gündem
Uzman isimden ‘Dijital Telif Yasası’ çağrısı: Gecikilmemeli, acilen düzenlenmeli
Uzman isimden ‘Dijital Telif Yasası’ çağrısı: Gecikilmemeli, acilen düzenlenmeli Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve korsan yayıncılığın önüne geçmek için tüm dünyada yasalar düzenleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasayla birlikte bu ülkenin Google'dan her yıl 74 milyon dolar telif ödemesi alacağı açıklandı. ‘Dijital Telif Yasası’nın Türkiye’de henüz hayata geçmeyen ‘Dijital Telif Yasası’nın önemini Doç. Dr. Mustafa Bostancı tüm detaylarıyla anlattı.
2.12.2023 Gündem
İsrail Gazze'ye 24 saat süre verdi, tansiyon yükseliyor! "Evlerinizi boşaltın"
İsrail Gazze'ye 24 saat süre verdi, tansiyon yükseliyor! "Evlerinizi boşaltın" Hamas'ın Cumartesi sabahı İsrail'e başlattığı şok saldırı ve ardından İsrail'in savaş ilan etmesi ile dünyada tüm gözler Gazze'ye çevrildi. Çatışmalar 7. gününde devam ederken İsrail ordusu Gazze Şehrindeki sivillere evlerini terk edip Güney'e gitmeleri için 24 saat süre verdi, BM söz konusu eylemin yıkıcı insani sonuçları olacağı konusunda uyardı ve talebin iptal edilmesini istedi. İsrail'in tahliye emri bölgede tansiyonu yükseltirken, İsrail polisi Cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere gaz bombası ile müdahale etti.
13.10.2023 Gündem
Bahçeli açıkladı! MHP'de kurultay tarihi belli oldu
Bahçeli açıkladı! MHP'de kurultay tarihi belli oldu Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP MYK toplantısında konuşma yapıyor. MHP'de kurultay tarihi belli oldu
19.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Birliği ile gerekirse yolları ayırabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Birliği ile gerekirse yolları ayırabiliriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avrupa Parlamentosu'nun raporuyla ilgili soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim değerlendirmemi çok açık net öğrenmek istiyorsanız Avrupa Birliği, Türkiye'den kopmanın gayreti içerisinde. Avrupa Birliği'nin Türkiye'den kopuş hamlelerini yaptığı bu dönem içerisinde biz de bu gelişmeler karşısında değerlendirmelerimizi yaparız. Bu değerlendirilmelerden sonra Avrupa Birliği'yle gerekirse yolları ayırabiliriz" dedi.  
16.09.2023 Gündem
Türkiye'den AP'nin skandal raporuna tepki: Hiçbir hükmü bulunmamaktadır
Türkiye'den AP'nin skandal raporuna tepki: Hiçbir hükmü bulunmamaktadır Dışişleri Bakanlığından, Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen Türkiye raporuna ilişkin yapılan açıklamada "Türkiye karşıtı çevrelerin dezenformasyonuna dayalı haksız itham ve önyargılarla dolu bu rapor, AP’nin gerek ülkemizle ilişkiler gerek AB’nin geleceğine ilişkin her zamanki sığ ve vizyonsuz yaklaşımının bir yansımasıdır." denildi.
13.09.2023 Gündem
AB'den Türkiye ve vize serbestisi açıklaması: Aynen devam
AB'den Türkiye ve vize serbestisi açıklaması: Aynen devam Avrupa Parlamentosu, Türkiye ile ilişkilerin farklı bir formata oturtulmasını istese de bu talebin AB ülkelerinin tamamından destek bulma ihtimali sıfıra yakın.
13.09.2023 Dünya
AK Parti'de yeni görevlendirmeler
AK Parti'de yeni görevlendirmeler AK Parti'de Efkan Ala Genel Başkanvekili, Zafer Sırakaya Dış İlişkiler Başkanı, Mehmet Ali Zengin ise İnsan Hakları Başkanı oldu.
19.06.2023 Gündem
Schengen vizesinde yeni dönem! Dijitale geçiyor
Schengen vizesinde yeni dönem! Dijitale geçiyor Avrupa Birliği (AB) Konseyi ile Avrupa Parlamentosu, Schengen vizelerinin dijital hale dönüştürülmesi konusundaki yeni yasa tasarısı üzerinde uzlaştı
14.06.2023 Gündem
Dışişleri'nden, Avrupa Parlamentosu'nun 'AB- Ermenistan ilişkileri' raporuna tepki
Dışişleri'nden, Avrupa Parlamentosu'nun 'AB- Ermenistan ilişkileri' raporuna tepki Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Avrupa Parlamentosu tarafından yayınlanan 'AB- Ermenistan ilişkileri' başlıklı rapora tepki gösterdi.
17.03.2023 Gündem
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi Kahramanmaraş'ta sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 2 bin 921'e yükseldi.
7.02.2023 Gündem
Schengen vizesinde yeni dönem! Artık pasaport gerekmeyecek
Schengen vizesinde yeni dönem! Artık pasaport gerekmeyecek Seyahat edecek herkesi yakından ilgilendiriyor. Schengen vizesinde yeni dönemin adımları atılıyor. Avrupa Birliği (AB) ülkelerine seyahat için gerekli olan Schengen vizesi başvurularında yöntem değişiyor. Yeni başvuru yöntemiyle vize almak daha da kolaylaşacak. İşte haberin detayları...
2.02.2023 Dünya
Bakan Nebati'den flaş enflasyon açıklaması!
Bakan Nebati'den flaş enflasyon açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Partili milletvekillerine yaptığı “ekonomi” bilgilendirmesinde enflasyonla mücadele noktasında fiyat istikrarının yavaş yavaş sağlanacağını söylerken, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi için gereken kaynağın hazır olduğunu vurguladı.
27.01.2023 Ekonomi
Avrupalı liderlerden yetenek ekosisteminin gelişimi için iş birliği çağrısı
Avrupalı liderlerden yetenek ekosisteminin gelişimi için iş birliği çağrısı Bilişim alanındaki genç yeteneklere destek programlarının paydaşlarını 9 Aralık’ta Yunanistan’ın başkenti Atina'da düzenlenen Avrupa Yetenek Zirvesi'nde bir araya getiren Huawei, ‘Avrupalı Yetenekler İçin Birlikte Sürdürülebilir Bir Gelecek Yaratmak’ temasıyla düzenlenen zirvede, Avrupa'nın farklı ülkelerinden kamu yöneticileri, uluslararası kuruluşlardan 100 davetli ile 80 üniversite öğrencisini buluşturdu.
17.12.2022 Ekonomi
Bosna Hersek AB’ye adaylık statüsü kazandı
Bosna Hersek AB’ye adaylık statüsü kazandı Yaklaşık 7 sene önce Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik başvurusu yapan Bosna Hersek, resmen AB’ye adaylık statüsü kazandı.
15.12.2022 Dünya
Macaristan Başbakanı Orban, Avrupa Parlamentosu ile dalga geçti
Macaristan Başbakanı Orban, Avrupa Parlamentosu ile dalga geçti Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşım ile Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) yolsuzluk iddiaları ile dalga geçti.
12.12.2022 Dünya
Yunanistan ve AB'yi sarsan rezalet! Eva Kaili skandalında yeni detaylar ortaya çıktı...
Yunanistan ve AB'yi sarsan rezalet! Eva Kaili skandalında yeni detaylar ortaya çıktı... Avrupa Birliği'nde ortaya çıkan yolsuzluk skandalı Brüksel ve Atina'da tam bir deprem etkisi yarattı. Belçika polisinin düzenlediği yolsuzluk operasyonu bağlamında gözaltına alınan Avrupa Parlamentosu (AP) Başkan Yardımcısı, Yunan parlamenter Eva Kaili için karar verildi. Yunanistan kamuoyunda şok etkisi yaratan olay sonrası AB beklenen adımı attı.
12.12.2022 Dünya
Eva Kaili kimdir? Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili’nin biyografisi!
Eva Kaili kimdir? Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili’nin biyografisi! Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili, yolsuzluk ve kara para aklama soruşturması kapsamında Brüksel'de gözaltına alındı. Peki, Eva Kaili kimdir?
10.12.2022 Dünya
AP Başkan Yardımcısı Eva Kaili gözaltına alındı
AP Başkan Yardımcısı Eva Kaili gözaltına alındı Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili, yolsuzluk ve kara para aklama soruşturması kapsamında Brüksel'de gözaltına alındı.
9.12.2022 Dünya
Jeremy Rifkin kimdir? ABD'li ekonomist Jeremy Rifkin CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı mı oldu?
Jeremy Rifkin kimdir? ABD'li ekonomist Jeremy Rifkin CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı mı oldu? Amerikalı yazar, ekonomi ve toplum kuramcısı aynı zamanda aktivist Jeremy Rifkin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı oldu. Peki, Jeremy Rifkin kimdir? ABD'li ekonomist Jeremy Rifkin’in kitapları ve hayatı…
3.12.2022 Gündem
Borrell’den Türkiye’nin Rusya'ya yönelik yaptırımları ihlal ettiği iddialarına yalanlama
Borrell’den Türkiye’nin Rusya'ya yönelik yaptırımları ihlal ettiği iddialarına yalanlama Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, bazı AP milletvekillerinin "Türkiye AB’nin Rusya’ya yaptırımlarını ihlal ediyor" yönündeki iddialarını yalanlayarak, "Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun bana verdiği veriler, Türkiye’nin AB’nin yaptırımlarını ihlal ettiği iddialarını doğrulanmıyor’’ dedi.
22.11.2022 Dünya
Benzinli ve dizel 2035’te bitiyor! Tarihi karar verildi
Benzinli ve dizel 2035’te bitiyor! Tarihi karar verildi Avrupa Birliği ülkeleri ile Avrupa Parlamentosu, 2035 yılından itibaren içten yanmalı motorla çalışan otomobil ve hafif ticari araçların satışının yasaklanması için anlaşma sağladı. Buna göre, 13 yıl sonra Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde satılacak yeni otomobil ve hafif ticari araçların hepsi ‘sıfır emisyonlu’ yani elektrikli veya hidrojenli olmak zorunda.
29.10.2022 Ekonomi
Dilek öğretmen ilkleri başardı! Dünyanın en iyileri arasına girdi
Dilek öğretmen ilkleri başardı! Dünyanın en iyileri arasına girdi ’Dünyanın en iyi 50 öğretmeni’ arasına giren ilk Türk öğretmen olan Dilek Livaneli, başarılarının sırrını paylaştı.
27.10.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Avrupa Parlamentosu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki avrupa parlamentosu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.