Avrupa Komisyonu

Avrupa Komisyonu

Son dakika AVRUPA KOMİSYONU haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan AVRUPA KOMİSYONU ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını AVRUPA KOMİSYONU haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Avrupa Komisyonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan avrupa komisyonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.846 avrupa komisyonu haberi bulunmuştur. Tüm avrupa komisyonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Balda şeker hilesine AB önlemi
Balda şeker hilesine AB önlemi Farklı ülkelerden Avrupa Birliği’ne (AB) giden balların yarısında uygunsuzluk tespit edilmesi üzerine kontroller artırılıyor. Türk bal üreticileri ve ihracatçılarının gerekli hazırlıkları yapması istendi.
13.04.2024 Gündem
Karadeniz kıyısı-Podişor doğal gaz boru hattı projesindeki çalışmalar sürüyor
Karadeniz kıyısı-Podişor doğal gaz boru hattı projesindeki çalışmalar sürüyor Romanya'nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğalgaz Boru Hattı ihalesini uluslararası rakiplerini geride bırakarak kazanan Kalyon Holding ile SNTGN Transgaz arasında 2023'te yer teslimi yapılan projenin çalışmaları geçtiğimiz Haziran ayında başladı. Romanya'dan gelen SNTGN Transgaz'ın Genel Müdürü Ion Sterian ile Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tevsi (Faz-III) Projesi'ni yerinde inceleyen Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu, "Romanya'da bu tarz kritik altyapı projelerine dahil olmaya devam edeceğiz. Romanya bizim için artık işlerimizi, operasyonlarımızı büyüteceğimiz bir lokasyon haline gelmiştir. Halihazırda Romanya'da şu anda bin 200 kişi istihdam ediyoruz projemiz boyunca ve bu sayı hergün katlanarak artacaktır "dedi.
11.03.2024 Ekonomi
Cep telefonu olanlar dikkat! BTK’dan flaş karar, tek tip olacak
Cep telefonu olanlar dikkat! BTK’dan flaş karar, tek tip olacak Tüketicilerin her telefon ya da tablet aldıklarında ihtiyaçları olsun ya da olmasın kutu içeriğinde satılan, eski cihazlarına uyum sağlamayan bir girişe sahip şarj cihazları artık tarihe karışıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan Avrupa Birliği (AB) Ortak Şarj Cihazı Düzenlemesi'ne uyum kapsamında çalışmalarını tamamladı.
11.02.2024 Gündem
Safranbolu safranı coğrafi işaret aldı
Safranbolu safranı coğrafi işaret aldı Avrupa Komisyonu Tarım ve Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü Coğrafi İşaretlerden Sorumlu Direktör Diego Canga Fano, Safranbolu safranının coğrafi işaret almasına onay verdiklerini açıkladı. Fano, “Temsillerini tebrik ediyorum” dedi.
17.01.2024 Gündem
Çekya'da silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var
Çekya'da silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var Çekya’nın başkenti Prag’da bulunan Charles Üniversitesi Felsefe Fakültesi'ne düzenlenen silahlı saldırıda, hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükselirken, daha önce 30 olarak açıklanan yaralı sayısı ise 24 olarak revize edildi. Saldırganın üniversitedeki saldırıdan önce babasını öldürdüğü ortaya çıktı.
21.12.2023 Dünya
Dijital Türkiye'nin kapısı e-Devlet 15 yaşında! Tasarruf sağlandı
Dijital Türkiye'nin kapısı e-Devlet 15 yaşında! Tasarruf sağlandı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 18 Aralık 2008'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen e- Devlet Kapısı'nın 22 hizmetle başlayan yolculuğuna 15’inci yılda 7 bin 651 hizmetle devam ettiğini belirterek, “Yola çıktığımızda söylediğimiz gibi e-Devlet ile ülkemizde bürokrasi 'tuş' oldu. Artık vatandaşımız devletle olan işleri için saatlerini hatta günlerini harcamak yerine her yıl milyonlarca işlemi e-Devlet Kapısı üzerinden saniyeler içinde yapabiliyor. Türkiye.gov.tr, bugün 1.022 kuruma ait 7 bin 651 işleme ve 64 milyon 122 bin 503 kullanıcı sayısına ulaşmıştır. E-Devlet’e her ay yaklaşık 120 milyon giriş yapılmaktadır. E-Devlet kapısı sayesinde 15 yılda sadece basılı belge kullanımından kaynaklanan 587 milyon doların üzeninde tasarruf sağlandı” ifadelerine yer verdi.
18.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atılacak en doğru adım ateşkesin sağlanması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atılacak en doğru adım ateşkesin sağlanması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin’de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştü. Erdoğan Almanya ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme dair önemli mesajlar verdi.
18.11.2023 Gündem
İsrail Gazze'ye 24 saat süre verdi, tansiyon yükseliyor! "Evlerinizi boşaltın"
İsrail Gazze'ye 24 saat süre verdi, tansiyon yükseliyor! "Evlerinizi boşaltın" Hamas'ın Cumartesi sabahı İsrail'e başlattığı şok saldırı ve ardından İsrail'in savaş ilan etmesi ile dünyada tüm gözler Gazze'ye çevrildi. Çatışmalar 7. gününde devam ederken İsrail ordusu Gazze Şehrindeki sivillere evlerini terk edip Güney'e gitmeleri için 24 saat süre verdi, BM söz konusu eylemin yıkıcı insani sonuçları olacağı konusunda uyardı ve talebin iptal edilmesini istedi. İsrail'in tahliye emri bölgede tansiyonu yükseltirken, İsrail polisi Cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere gaz bombası ile müdahale etti.
13.10.2023 Gündem
e-Devlet'te yeni hizmet! Bugün kullanıma açıldı
e-Devlet'te yeni hizmet! Bugün kullanıma açıldı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, e-Devlet Kapısı'na yeni bir dijital hizmet eklendiğini belirterek, "10'dan fazla kurumumuzun varis- muris işleri ile ilgili hizmetleri tek başlık altında toplanarak bütünleşik hizmet oluşturduk" dedi.
10.10.2023 Ekonomi
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail Başbakanı Netanyahu: Daha yeni başladık, Ortadoğu'yu değiştireceğiz
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail Başbakanı Netanyahu: Daha yeni başladık, Ortadoğu'yu değiştireceğiz İsrail tarihinin en kanlı günlerini yaşıyor. Dünya günlerdir İsrail ve Gazze'den gelen haberleri konuşuyor. Hamas'ın operasyonunun ardından İsrail savaş ilan etti. Bölgedeki ölü sayısı her geçen dakika artarken İsrail basını saldırının boyutunu gözler önüne seren bir manşet ile okurlarının karşısına çıktı. Haaretz 'Holokost'tan bu yana en ölümcül saldırı' manşetini attı. İsrail Gazze şeridinin ablukaya alınacağını duyurdu. Hamas'ın askeri kolu Kassam Tugayları yeni silahını görücüye çıkarırken İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 560'a yükseldi. Çatışmalar 3. gününde de devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada 'Ortadoğu'yu değiştireceğiz. Hamas'ın başına gelecekler korkutucu olacak' ifadelerini kullandı.
9.10.2023 Dünya
Mavi diploma hangi ülkelerde geçerli? Türkiye hangi üniversiteler mavi diploma veriyor?
Mavi diploma hangi ülkelerde geçerli? Türkiye hangi üniversiteler mavi diploma veriyor? Mavi diplomanın verildiği üniversiteler öğrencilern merak konusu olmaya devam ediyor. Mavi diploma, AB üyesi olmamasına rağmen Avrupa Komisyonu tararfından akredite edilen üniversiteler tarafından veriliyor. Hollanda, Almanya başta olmak üzere pek çok ülkede mavi diploma geçerlidir. Peki mavi diploma hangi ülkelerde geçerlidir? İşte detaylar...
31.07.2023 Gündem
İki bölge için kritik uyarı! Orman yangınlarında Akdeniz ve Güney Ege'de 'çok aşırı tehlike' uyarısı
İki bölge için kritik uyarı! Orman yangınlarında Akdeniz ve Güney Ege'de 'çok aşırı tehlike' uyarısı Antalya Kent Konseyi Çevre Grubu, Avrupa Komisyonu Copernicus Orman Yangınları Bilgi Sistemleri Haritası'nı yayımladı. Haritada, Akdeniz ve Güney Ege'de birçok bölge 'çok aşırı tehlike' veya 'aşırı tehlike' olarak gösterildi.
15.07.2023 Gündem
Yunan medyasından Hakan Fidan yorumu:  Yeni bir sayfa açıldı
Yunan medyasından Hakan Fidan yorumu: Yeni bir sayfa açıldı Dışişleri Bakanlığı'na Hakan Fidan'ın atanması dünya medyasında yer bulmaya devam ediyor. Fidan'ın atanması ile Türkiye-ABD ilişkilerinde beklenen yeni sayfanın çoktan açıldığını öne süren Yunan medyası, Hakan Fidan'ın İsrail-Türkiye ilişkilerini geliştirmeye yönelik hamlelere öncülük ettiğine dikkat çekti ve İsrail'e uyarıda bulundu.
21.06.2023 Dünya
Kalyon Holding'in Romanya yatırımının imzaları atıldı
Kalyon Holding'in Romanya yatırımının imzaları atıldı  Romanya'nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı ihalesini uluslararası rakiplerini geride bırakarak kazanan Kalyon Holding ile SNTGN Transgaz arasında projenin başlaması için imzalar atıldı. Törende, Romanya Başbakan Yardımcısı Marian Neacşu, Romanya Enerji Bakanı Sebastian Burduja ve Kalyon İnşaat İcra Kurulu Üyesi Serdar Över yer aldı. Yapım bedeli yaklaşık 500 milyon Euro olan proje ilgili konuşan Serdar Över, "Hem Romanya'nın hem Avrupa Birliği'nin enerji güvenliği açısından çok kritik bir proje" dedi.
18.06.2023 Ekonomi
Yunanistan’da alabora olan göçmen teknesinde can kaybı 79'a yükseldi
Yunanistan’da alabora olan göçmen teknesinde can kaybı 79'a yükseldi Yunanistan açıklarında dün yüzlerce göçmenin bulunduğu tekne alabora oldu. Yunan medyası, can kaybının 79’a yükseldiğini duyurdu.
15.06.2023 Dünya
Vize ret oranı yüzde 50 arttı
Vize ret oranı yüzde 50 arttı Türk vatandaşlarının Schengen vizesi almada yaşadığı sıkıntı ikiye katlandı. Konser için Avrupa’ya gitmesi gereken sanatçılar bile ret aldı. TURSAB Başkanı Bağlıkaya, ret verilen vize oranının bu yıl yüzde 50’ye çıktığını bildirdi.
1.06.2023 Gündem
İngiltere ve AB, Kuzey İrlanda Protokolü üzerinde yeni bir anlaşmaya vardı
İngiltere ve AB, Kuzey İrlanda Protokolü üzerinde yeni bir anlaşmaya vardı İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Avrupa Birliği (AB) ile İngiltere’nin Brexit sonrası Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda arasındaki ticareti düzenleyen Kuzey İrlanda Protokolü konusunda yeni bir anlaşmaya vardığını duyurarak, protokolün artık Windsor Çerçevesi olarak bilineceğini açıkladı.
27.02.2023 Dünya
Bakan Çavuşoğlu: Birçok şehri yeniden inşa edeceğiz
Bakan Çavuşoğlu: Birçok şehri yeniden inşa edeceğiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Birçok şehri yeniden inşa edeceğiz; Antakya, Hatay’ın bazı ilçeleri, Maraş, Adıyaman birçok yerde adeta yeni şehirler kuracağız. Biz uluslararası toplumun bugüne kadar verdikleri ve bundan sonra da verecekleri destekler için teşekkür ediyoruz" dedi.
22.02.2023 Gündem
Avrupa Komisyonu Başkanı Leyen, Erdoğan ile görüştü
Avrupa Komisyonu Başkanı Leyen, Erdoğan ile görüştü Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü. Leyen, “Avrupa yanınızda” mesajı verdi.
13.02.2023 Gündem
Schengen vizesinde yeni dönem! Artık pasaport gerekmeyecek
Schengen vizesinde yeni dönem! Artık pasaport gerekmeyecek Seyahat edecek herkesi yakından ilgilendiriyor. Schengen vizesinde yeni dönemin adımları atılıyor. Avrupa Birliği (AB) ülkelerine seyahat için gerekli olan Schengen vizesi başvurularında yöntem değişiyor. Yeni başvuru yöntemiyle vize almak daha da kolaylaşacak. İşte haberin detayları...
2.02.2023 Dünya
Hırvatistan, Schengen ve euro bölgesine dahil oldu
Hırvatistan, Schengen ve euro bölgesine dahil oldu Hırvatistan, yeni yılla birlikte Avrupa Birliği (AB) içinde sınır kontrolü olmadan seyahat imkanı sağlayan Schengen bölgesine dahil oldu. Hırvatistan’da ayrıca kuna yerine euro para birimi kullanılacak.
1.01.2023 Dünya
Bosna Hersek AB’ye adaylık statüsü kazandı
Bosna Hersek AB’ye adaylık statüsü kazandı Yaklaşık 7 sene önce Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik başvurusu yapan Bosna Hersek, resmen AB’ye adaylık statüsü kazandı.
15.12.2022 Dünya
Bakan Çavuşoğlu’ndan Belçikalı mevkidaşına sert tepki!
Bakan Çavuşoğlu’ndan Belçikalı mevkidaşına sert tepki! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belçikalı mevkidaşına terör örgütü PKK faaliyetlerini konusunda tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu, "Keşke Irak, DEAŞ’a karşı olduğu gibi PKK’ya karşı da bu mücadeleyi yürütebilse, ülkesini temizleyebilse. Suriye’de keşke 2019 anlaşmasına göre Amerika ve Rusya sözlerinde dursaydı da buralar temizlenseydi. Tamam kınayalım saldırı olduğu zaman, ama bu arada Türkiye herhangi bir şey yapmasın, sonra tekrar saldırı olursa yine kınarız, dayanışma gösteririz. O öyle olmaz. Terörle mücadelede ne gerekiyorsa uluslararası hukuk haklarımızı kullanarak yapmak zorundayız, karaysa kara, havaysa hava.” dedi.
15.12.2022 Siyaset
Yeni dönem başlıyor! 'Uçak modu' tarih oluyor
Yeni dönem başlıyor! 'Uçak modu' tarih oluyor Avrupa Birliği ülkelerinde seyahat eden havayolu yolcuları yakında telefonlarını gökyüzünde tam anlamıyla kullanabilecek. Avrupa Komisyonu, havayollarının uçaklarda 5G teknolojisi sağlayabileceğine karar verdi. Bu durum ise yolcuların artık telefonlarını uçak moduna almaları gerekmeyeceği anlamına geliyor.
4.12.2022 Bilim ve Teknoloji
5G teknolojisi ile 'uçak modu' tarihe karışıyor!
5G teknolojisi ile 'uçak modu' tarihe karışıyor! Avrupa Birliği ülkelerinde seyahat eden havayolu yolcuları yakında telefonlarını gökyüzünde tam anlamıyla kullanabilecek. Avrupa Komisyonu, havayollarının uçaklarda 5G teknolojisi sağlayabileceğine karar verdi. Bu durum ise yolcuların artık telefonlarını uçak moduna almaları gerekmeyeceği anlamına geliyor.
4.12.2022 Vatan TV

Benzer Haber Etiketleri

Avrupa Komisyonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki avrupa komisyonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.