Asteğmen

Asteğmen

Son dakika asteğmen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan asteğmen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını asteğmen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Asteğmen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan asteğmen gelişmeleri de dahil olmak üzere 337 asteğmen haberi bulunmuştur. Tüm asteğmen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bandırma vapurunda kimler vardı, bandırma vapurunun kaptanı kimdir? Bandırma vapurunda kaç kişi vardı?
Bandırma vapurunda kimler vardı, bandırma vapurunun kaptanı kimdir? Bandırma vapurunda kaç kişi vardı? Mustafa Kemal Paşa, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak bastığında beraberinde, 23 silah arkadaşı daha vardı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Bayramı olarak Kurtuluş Zaferi’nin ilk kıvılcımı olan Bandırma Vapurunda olan kişiler merak ediliyor. Peki, Bandırma vapurunda kimler vardı, bandırma vapurunun kaptanı kimdir? Bandırma vapurunda kaç kişi vardı?
18.05.2024 Gündem
Adana’da otomobil bisikletli yaşlı adama çarpıp kaçtı! Çalışma başlatıldı
Adana’da otomobil bisikletli yaşlı adama çarpıp kaçtı! Çalışma başlatıldı Adana’da otomobilin çarptığı 69 yaşındaki bisikletli şahıs hayatını kaybetti. Kaza sonrası kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlatıldı.
9.05.2024 Adana
ASELSAN Genel Müdürlüğü'ne Ahmet Akyol atandı
ASELSAN Genel Müdürlüğü'ne Ahmet Akyol atandı ASELSAN Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Prof. Dr. Haluk Görgün’ün yerine Yönetim Kurulu kararıyla Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Akyol atandı.
22.06.2023 Gündem
Metin Uca kimdir, kaç yaşında, nereli? Metin Uca neden gözaltına alındı?
Metin Uca kimdir, kaç yaşında, nereli? Metin Uca neden gözaltına alındı? Televizyoncu Metin Uca İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Metin Uca, Ankara'ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı CIP terminaline başvurmuş, işlemleri sırasında hakkında arama kararı olduğu belirlenmişti. Peki, Metin Uca kimdir, kaç yaşında, nereli? Metin Uca neden gözaltına alındı?
2.02.2023 Gündem
705 insanı tek başına öldürdü, onu sadece 1 kişi vurabildi! 'Beyaz Ölüm' kabusları oldu
705 insanı tek başına öldürdü, onu sadece 1 kişi vurabildi! 'Beyaz Ölüm' kabusları oldu Ormanda bulunan garip bir şey Rusları avlıyordu ve yüzlerce askeri öldürmüştü. Bu durum onları çok zor duruma soktu ve önlem almak kaçınılmaz oldu. Rusya'nın Finlandiya'yı işgali sırasında Fin ordusunda görev yapan ve 'Beyaz Ölüm' olarak adlandırılan Simo Hayha 705 insanı öldürdü, onu ise yalnızca bir kişi vurabildi...
2.02.2023 Dünya
Hasan Kundakçı kimdir, kaç yaşında neden vefat etti? Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı
Hasan Kundakçı kimdir, kaç yaşında neden vefat etti? Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı'nın hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Peki, Hasan Kundakçı kimdir, kaç yaşında neden vefat etti?
17.01.2023 Gündem
Askerde intihar etmişti, 7 yıl sonra şehit sayıldı
Askerde intihar etmişti, 7 yıl sonra şehit sayıldı Kars'ta vatani görevini yaparken psikolojik sorunları doktor raporu ile kanıtlandığı halde, terhis edilmeyen, sonrasında intihar eden Jandarma Er Sait Çığcı (20), açılan davada 7 yıl sonra şehit sayıldı. Mahkeme kararının ardından oğlunun mezarını ziyaret eden Emine Çığcı, "Sen şehitsin, şehitliğin ile gurur duyuyorum" dedi.
10.01.2023 Yaşam
Batman'da 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-20' operasyonu başlatıldı
Batman'da 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-20' operasyonu başlatıldı İçişleri Bakanlığı, Batman’da 650 personelin katılımı ile 'Eren Abluka Sonbahar- Kış-20 Şehit Jandarma Komando Asteğmen Orhan Sancar' operasyonu başlatıldığını duyurdu.
7.01.2023 Gündem
Asteğmen Maaşları 2023: En yüksek, en düşük asteğmen maaşı ne kadar? Asteğmenler ne kadar maaş alıyor?
Asteğmen Maaşları 2023: En yüksek, en düşük asteğmen maaşı ne kadar? Asteğmenler ne kadar maaş alıyor? Yedek subay olarak da bilinen asteğmenler Türk Silahlı Kuvvetlerin Hava, Kara ve Deniz kuvvetleri ile İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı’nda görev alan askeri personeldir. Üniversitelerin lisans ve yüksekokullarından mezun olanlardan alınan asteğmenlerin ne kadar maaş aldıkları merak ediliyor. Asteğmenlerin maaşlarına memur maaşlarına gelen zam oranına göre zam yapılıyor. Ocak ayında açıklanacak enflasyon verileri ile birlikte 2023 yılı memur zammı netleşecek. Memurlara verilen zam oranı kadar asteğmen maaşlarına da zam yapılacak. Peki, En yüksek, en düşük asteğmen maaşı ne kadar? Asteğmenler ne kadar maaş alıyor? Asteğmen maaşı 2022’de ne kadar? Asteğmen maaşına 2023’te ne kadar zam yapılacak? Asteğmen maaş zammı ne kadar olacak? İşte 2023 asteğmen maaşı hesaplama…
19.12.2022 Çalışma Hayatı
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir kimdir, nereli, kaç yaşında? Rektör Nedim Sözbir’in biyografisi ve aldığı görevler…
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir kimdir, nereli, kaç yaşında? Rektör Nedim Sözbir’in biyografisi ve aldığı görevler… Düzce Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Nedim Sözbir atanmıştır. Peki, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?
4.08.2022 Gündem
Maaşlara yansıyacak, emekliler de faydalanacak! Yeni düzenleme ile hepsi değişecek...
Maaşlara yansıyacak, emekliler de faydalanacak! Yeni düzenleme ile hepsi değişecek... Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Bedelli askerlik ve astsubayların göreve başlama statüleri ile ilgili önemli detaylara yer verildi. Meclis'e sunulan kanun teklifi ile birlikte bedelli askerlik yeniden düzenlenerek kapsamı genişletiliyor. Tasarı yasalaştığında, askerlik için bedel ne zaman ödenecekse o tarihteki memur katsayısı üzerinden hesap yapılacak. Şu an için bedelli askerlik tutarı 56 bin 506 lira. Astsubayların ise göreve başlama statüleri yeniden belirleniyor. Görevde olan ve emeklilerin kademesinin artırılması ile özlük hakları da iyileşecek, maaşlara yansıyacak. Bu uygulamadan emekliler de yararlanacak. Peki Meclis’te görüşülen yasa tasarısı ile neler değişecek, kimlere af geliyor, kimlere yeni imkanlar tanınıyor? İşte detaylar...
22.06.2022 Ekonomi
Adana'da kazada yaralanan asker şehit düştü
Adana'da kazada yaralanan asker şehit düştü Adana'nın Kozan ilçesinde 9 Nisan tarihinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Muharrem Efendi Dündar, kurtarılamayarak şehit oldu.
7.05.2022 Yaşam
MSB: Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen'in naaşına ulaşılmıştır
MSB: Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen'in naaşına ulaşılmıştır Hakkari'nin Derecik ilçesinde devriye görevi sırasında Hacıbey Çayı'na düşerek şehit olan Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen'in (25) İzmir'deki ailesine şehadet haberi ulaştırıldı.
2.04.2022 Gündem
Teğmen nasıl olunur, şartları nelerdir? Kimler teğmen olamaz?
Teğmen nasıl olunur, şartları nelerdir? Kimler teğmen olamaz? Teğmen, ülkelerin deniz, kara ve hava kuvvetlerinde gerçek görevi tim komutanlığı olan asteğmen ve üsteğmen arasında kalan bir askeri rütbedir. Teğmenlik mesleği, ordu için çok önemli bir meslek dalıdır. Teğmenin apoletinde bir yıldız bulunur. TSK’da subay sınıfında yer alır.
16.02.2022 Çalışma Hayatı
Askerlik emekliliğe sayılır mı, emeklilik tarihi öne çekilir mi?
Askerlik emekliliğe sayılır mı, emeklilik tarihi öne çekilir mi? Türkiye’deki yasal düzenlemeler sigortalının çalışmaya çeşitli nedenlerle ara verdiği zaman ve durumlarda primleri sonradan ödeyerek emeklilik tarihini öne çekme imkanı tanıyor. Askerlik ve yurt dışında bulunma süreleri de bu durumlardan biridir. Peki, Askerlik emekliliğe sayılır mı, emeklilik tarihi öne çekilir mi?
8.02.2022 Uzmana Sor
Bakan Akar'dan Kazakistan mesajı: 'Her türlü yardıma hazırız'
Bakan Akar'dan Kazakistan mesajı: 'Her türlü yardıma hazırız' Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 33 bin 275 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Kazakistan'daki son gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Bakan Akar, “Bizim inancımız Kazakistan, oradaki kardeşlerimiz kendi imkan ve kabiliyetleriyle oradaki bütün zorlukları aşacaktır. Biz Kazakistan'ın her zaman olduğu gibi bugün de yanındayız. Herhangi bir talep geldiğinde, istek olduğunda, bize emir, talimat verildiğinde biz de Kazakistanlı kardeşlerimize her türlü yardımı yapmaya, elimizden gelen desteği sağlamaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.
8.01.2022 Gündem
Mustafa Fehmi Kubilay kimdir, kaç yaşında, neden ve nasıl öldü? Asteğmen Kubilay Menemen Olayı…
Mustafa Fehmi Kubilay kimdir, kaç yaşında, neden ve nasıl öldü? Asteğmen Kubilay Menemen Olayı… Atatürk’ün Cumhuriyete karşı bir suikast olarak tanımladığı, Mustafa Fehim Kubilay’ın şehit edilmesiyle sonuçlanan Menemen olayının üzerinden 31 yıl geçti. Kubilay 23 Aralık 1930’da İzmir’in Menemen ilçesinde öldürüldü. 92 yıldır, her 23 Aralık’ta Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Şevki Bey anılıyor. Peki, Mustafa Fehmi Kubilay kimdir, kaç yaşında, neden ve nasıl öldü? Asteğmen Kubilay menemen olayı…
23.12.2021 Gündem
Menemen olayı nedir, Kubilay olayı nasıl ve ne zaman gerçekleşti? Menemen olayında Kubilay nasıl öldü, neden?
Menemen olayı nedir, Kubilay olayı nasıl ve ne zaman gerçekleşti? Menemen olayında Kubilay nasıl öldü, neden? Menemen Kubilay olayı nedir, Menemen olayların Kubilay nasıl ve neden öldü? 22 Aralık bugün Menemen Olayı’nın yıldönümü. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecinin önemli olaylarından biri olan Menemen olayı ve detayları vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Yedek Subay Mustafa Fehmi Kubilay’ın ölümüyle sonuçlanan Menemen olayı nedir, nasıl ve ne zaman gerçekleşti? İşte Menemen Olayı gerçeği…
23.12.2021 Gündem
Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Necioğlu vefat etti
Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Necioğlu vefat etti Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Safter Necioğlu’nun hayatını kaybetmesi memleketi Kilis’te, üzüntüyle karşılandı.
27.11.2021 Yaşam
Cengiz Topel kimdir, nasıl öldü, mezarı nerede? Cengiz Topel’in şehit olurken söylediği HYKÖ ne demek, açılımı ne?
Cengiz Topel kimdir, nasıl öldü, mezarı nerede? Cengiz Topel’in şehit olurken söylediği HYKÖ ne demek, açılımı ne? Kıbrıs Zafere Doğru’nun yayınlanan son bölümüne Cengiz Topel’in şehit edildi. Cuma günlerinin en çok izlenen dizilerinden biri olan Kıbrıs Harekatı’nda yaşananların anlatıldığı Kıbrıs Zafere Doğru dizinin son bölümünde Cengiz Topel damga vurdu. Peki, HYKÖ nedir, açılımı ne? Cengiz Topel kimdir, nasıl öldü?
12.11.2021 Televizyon
Emeklilikle ilgili flaş detay! 41 yaşında aylık bağlanıyor
Emeklilikle ilgili flaş detay! 41 yaşında aylık bağlanıyor Kamu görevlilerine emekli aylığı bağlanmasında özel şartlar söz konusu. Yaş şartı yapılan göreve göre farklılık gösteriyor. 41 yaşında emekli olma imkanı bulunuyor. Yaş haddi asteğmen, teğmen ve üsteğmenlerde 41 olarak uygulanıyor. Bu rütbelerdeki askerlere, 5400 günü, yani 15 yıl primleri bulunuyorsa, yaş haddinden emekliye ayrıldıklarında aylık bağlanıyor.
3.11.2021 Emekli
Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel kimdir? Cengiz Topel ne zaman ve nasıl öldü?
Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel kimdir? Cengiz Topel ne zaman ve nasıl öldü? Televizyon ekranlarının dikkatle takip edilen dizisi Kıbrıs Zafere Doğru, Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'in hayatı ile gündemde. Dizide kahraman Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'in hayat hikayesi anlşatılıyor. Türk Hava Kuvvetleri’nde 1964’te Kıbrıs’ta Rumlar tarafından vurulan ve esir alınarak şehit edilen Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel Cumhuriyet tarihinin ilk hava şehidi oldu. Peki, Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel kimdir? Cengiz Topel ne zaman ve nasıl öldü? Cengiz Topel'in son telsiz konuşması ve hayatı!
30.10.2021 Gündem
Cengiz Topel kimdir? Kıbrıs mücadelesinde esir alınan Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’ nasıl öldü, biyografisi…
Cengiz Topel kimdir? Kıbrıs mücadelesinde esir alınan Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’ nasıl öldü, biyografisi… Kıbrıs mücadelesinde Rum askerleri tarafından esir alınan ve şehit edilen Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel, Cumhuriyet döneminin ilk hava harp şehidi olarak tarihe geçti. Uluslararası savaş hukukunun esirleri kapsayan maddelerine aykırı olarak yapılan işkenceler sonucu öldürüldüğü belirtilen Cengiz Topel hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Cengiz Topel kimdir? Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel nasıl öldü? İşte Cengiz Topel hakkında merak edilenler…
15.10.2021 Gündem
Atatürk'ün o meşhur fotoğrafının hikayesi ortaya çıktı
Atatürk'ün o meşhur fotoğrafının hikayesi ortaya çıktı Büyük Zafer’den tam 2 yıl sonraydı. 30 Ağustos 1924’te Gazi Mustafa Kemal, Dumlupınar’daki savaş meydanını geziyordu. Göğsünde parlak bir zaferin gururu, yüzünde o meydanda kaybettiği silah arkadaşlarının hüznü vardı. Fotoğraf zabiti Esat Nedim o an deklanşöre bastı. Birkaç yıl sonra Time dergisine kapak olan, yıllar sonra bile gerek büst gerek tablo olarak Atatürk’ü anlatan bütün eserlerde kullanılan o fotoğraf, o gün orada işte böyle bir ortamda çekildi.
30.08.2021 Gündem
Koronavirüs tedavisi gören asteğmen adayı vefat etti
Koronavirüs tedavisi gören asteğmen adayı vefat etti Milli Savunma Bakanlığı, Topçu ve Füze Okul Komutanlığı'nda görevli Topçu Asteğmen Adayı Kadir Alper Güner'in, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede kurtarılamayarak vefat ettiğini açıkladı.
8.05.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Asteğmen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki asteğmen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.