Askeri Darbe

Askeri Darbe

Son dakika askeri darbe haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan askeri darbe ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını askeri darbe haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Askeri Darbe

haberleri sayfasında son dakika yaşanan askeri darbe gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.895 askeri darbe haberi bulunmuştur. Tüm askeri darbe haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti Sözcüsü Çelik: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağız
AK Parti Sözcüsü Çelik: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağız AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ömer Çelik, "Geçen seçim gibi AK Parti ve Cumhur İttifakı'na aşırı iddialı olanların yanıldığını ve neticenin bizim lehimize tecelli ettiğini göreceğiz" dedi.
29.03.2024 Gündem
Gabon'da darbe girişimi
Gabon'da darbe girişimi Nijer'in ardından bir başka Batı Afrika ülkesinde daha ordu yönetime el koydu, televizyona çıkan askerler sivil idareye nokta koyduklarını duyurdu. AFP, başkent Libreville'de silah seslerinin duyulduğunu bildiriyor.
30.08.2023 Dünya
Nijer'deki Türk vatandaşları Türkiye'ye getirildi
Nijer'deki Türk vatandaşları Türkiye'ye getirildi Askeri darbe yönetimi tarafından hava sahası kapatılan Nijer'de mahsur kalan Türk vatandaşları, özel izinle gerçekleşen bir uçuşla Türkiye'ye getirildi.
9.08.2023 Gündem
Sayılarla cumhurbaşkanlığı seçimleri
Sayılarla cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye’de seçmenler, yüz yılın seçimi için bugün sandık başına gidiyor. 1923’ten bugüne cumhurbaşkanları, farklı yöntemler ve sistemlerle seçildi. İlk turda seçilenler de oldu, 15’inci tura kadar uzayan seçime de tanıklık edildi. Sonuç alınamayan cumhurbaşkanı seçimi de yaşandı. Askerî darbe sonucu yönetimin başına geçenler de görüldü.
14.05.2023 Gündem
TBMM Başkanı Şentop’tan, GKRY Meclis Başkanı Dimitriu’ya ders niteliğinde “işgal” cevabı
TBMM Başkanı Şentop’tan, GKRY Meclis Başkanı Dimitriu’ya ders niteliğinde “işgal” cevabı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Avrupa Birliği (AB) Parlamento Başkanları Zirvesi’nde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Meclis Başkanı Annita Dimitriu'nun 1974'te Türkiye’nin Kıbrıs adasına müdahalesini "işgal" olarak nitelemesine tepki göstererek, “Türkiye 1959 tarihli Kıbrıs Cumhuriyeti'ni kuran Zürih ve Londra anlaşmalarındaki garantör ülke haklarını kullanarak soydaşlarını bir katliamdan korumak için gitmiş ve adada barış ve güvenliği tesis etmiştir” dedi.
24.04.2023 Dünya
Kalın'dan F-16'ların alım sürecine ilişkin açıklama: Onay sürecine doğru gidiyoruz
Kalın'dan F-16'ların alım sürecine ilişkin açıklama: Onay sürecine doğru gidiyoruz Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. F-16'ların alım süreci ile ilgili konuşan Kalın "Onay sürecine doğru gidiyoruz. Finlandiya alındıktan sonra o süreç daha da hızlandı" ifadelerini kullandı. İstanbul depreminin hükümet için son derece öncelikli olduğunun da altını çizen Kalın "Dolmabahçe'de yapılan Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nda bizim bir tek sorumuz vardı: Bir sonraki afeti önlemek için ne yapmalıyız? Deprem değil, bina insanı öldürür. Deprem riski olan bölgede yaşıyorsanız yapılacak şey dayanıklı bir yapı stoğu oluşturmaktır. İstanbul'la ilgili özel çalışma yapılacak" dedi.
15.04.2023 Gündem
Askeri darbe yüzünden ülkesinde mahsur kalmıştı! Galatasaray'a 60 milyon euro'luk orta saha
Askeri darbe yüzünden ülkesinde mahsur kalmıştı! Galatasaray'a 60 milyon euro'luk orta saha 2021'de yaşanan askeri darbe yüzünden ülkesinde mahsur kalan ve özel jetle İngiltere'ye dönebilen yıldız futbolcu için Galatasaray görüşmelere başladı. Torreira'nın Milan'la flörtleştiğini bilen Okan Buruk'un yönetimden 28 yaşındaki orta sahayı istediği belirtilirken, Sarı Kırmızılı yöneticilerin menajer Björn Bezemer'le telefon trafiğine başladığı ifade edildi.
5.04.2023 Galatasaray
OHAL nedir, OHAL ilan edilen 10 il hangileri? OHAL ilan edildi ne demek, Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur?
OHAL nedir, OHAL ilan edilen 10 il hangileri? OHAL ilan edildi ne demek, Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur? Cumhurbaşkanı Erdoğan Ohal ilan edildiğini duyurdu. Yaptığı açıklamada “Çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için OHAL ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak ve 3 ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız.” İfadelerini kullandı. Peki, OHAL nedir, OHAL ilan edildi ne demek? Olağanüstü hal hangi durumlarda ilan edilir, Ohal'de ne olur?
8.02.2023 Gündem
TBMM Başkanı Şentop’dan Malezya’da üst düzey temaslar
TBMM Başkanı Şentop’dan Malezya’da üst düzey temaslar Malezya’daki üst düzey temaslarına devam eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop, beraberindeki Palamento heyetiyle birlikte resmi ziyarette bulunduğu Kuala Lumpur’da Malezya Temsilciler Meclisi Başkanı Azhar Azizan Harun ile önce baş başa, ardından da heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Şentop, Temsilciler Meclisi Başkanı ile görüşmesinin ardından Malezya Senato Başkanı Rais Yatim ve beraberindeki heyet ile de bir araya geldi.
4.10.2022 Dünya
Tayland Başbakanı görevi bırakmadı, ülkede protestolar başladı
Tayland Başbakanı görevi bırakmadı, ülkede protestolar başladı Tayland'da askeri darbe sonrası başbakanlığı devralan Chan-o-cha'nın görev süresinin dolmasına rağmen başbakanlığı bırakmaması üzerine ülkede protestolar başladı.
23.08.2022 Dünya
Ömer Halisdemir kimdir, nereli, kaç yaşında? 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir nasıl öldü, kaç kurşunla şehit oldu, rütbesi ne?
Ömer Halisdemir kimdir, nereli, kaç yaşında? 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir nasıl öldü, kaç kurşunla şehit oldu, rütbesi ne? 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde gündeme gelen isimlerden Ömer Halisdemir ile ilgili aramalar arttı. 15 Temmuz darbesinin seyrini değiştiren kişi olarak bilinen Şehit Ömer Halisdemir hayatı yeniden gündeme geldi. Fethullahçı Terör Örgütü'nün hain darbe girişiminin seyrini değiştiren 2 çocuk babası Halisdemir, darbeci general Semih Terzi'yi etkisiz hale getirdikten sonra şehit edilmiştir. Peki 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir kimdir, nereli, Ömer Halisdemir nasıl şehit oldu, rütbesi ne? İşte İşte Ömer Halisdemir’in mezarı ve hayat hikayesi...
15.07.2022 Gündem
15 Temmuz mesajları ve sözleri! Bayraklı, resimli, kurumsal, kısa, anlamlı Twitter, Facebook ve Instagram için 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü mesajları, sözleri!
15 Temmuz mesajları ve sözleri! Bayraklı, resimli, kurumsal, kısa, anlamlı Twitter, Facebook ve Instagram için 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü mesajları, sözleri! 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları ve sözleri için aramalar başladı. 2016 yılında Yurtta Sulh Konseyi adıyla örgütlenen darbeciler tarafından gerçekleşen 15 Temmuz darbesi, 249 Şehit verdi. Darbecileri lanetlemek, ölenleri anmak için biz de 15 Temmuz mesajları derledik. İşte Twitter, Facebook ve Instagram için resimli, bayraklı, kısa, kurumsal, duygu dolu anlamlı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü mesajları, sözleri!...
15.07.2022 Gündem
Miçotakis kimdir? Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Türkiye’ye neden geldi?
Miçotakis kimdir? Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Türkiye’ye neden geldi? Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, resmi temaslar için İstanbul'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerinde Yunanistan Başbakanı'nı kabul edecek.
13.03.2022 Siyaset
Ömer Halisdemir doğum gününde anılıyor! Ömer Halisdemir kimdir?
Ömer Halisdemir doğum gününde anılıyor! Ömer Halisdemir kimdir? 15 Temmuz’da şehit olan Ömer Halisdemir doğum gününde anılıyor. 20 Şubat 1974’te doğan ve 2 çocuk babası olan Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in ölümü, üzerinden 6 yıl geçti. Şehit Ömer Halisdemir, doğum gününde de unutulmadı. Peki, Ömer Halisdemir kimdir? İşte Ömer Halisdemir’in biyografisi!
20.02.2022 Gündem
Eski siyasetçi Prof. Dr. Uğur Alacakaptan hayatını kaybetti
Eski siyasetçi Prof. Dr. Uğur Alacakaptan hayatını kaybetti Türkiye’nin önde gelen ceza hukukçularından ve eski siyasetçilerden Prof. Dr. Uğur Alacakaptan, 88 yaşında hayatını kaybetti.
22.01.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru açıklaması :Açıkladığımız program amacına ulaşmıştır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru açıklaması :Açıkladığımız program amacına ulaşmıştır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, " döviz kurunu ülkemizin gerçeklerine uygun seviyeye getirmek için açıkladığımız program amacına ulaşmıştır. Milletimiz tedbirleri takdirle karşılamış, piyasalar da buna uygun adımları atmıştır." dedi.
22.12.2021 Siyaset
Numan Kurtulmuş'tan asgari ücret ve 3600 ek gösterge ile ilgili açıklama
Numan Kurtulmuş'tan asgari ücret ve 3600 ek gösterge ile ilgili açıklama AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, vatandaşların enflasyonun üzerinde bir gelir seviyesine kavuşması için mücadele edeceklerini söyledi. Kurtulmuş, "Başta asgari ücret ve emeklilerin durumu olmak üzere 3600 ek gösterge olmak üzere Türkiye’nin gündeminde olan çalışan dar gelirlileri yakinen ilgilendiren konularda hakkaniyete uygun ve yurttaşlarımızı hiçbir şekilde enflasyonist baskılara ezdirmeyecek kararları hükümetimizin alacağına yürekten inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
27.11.2021 Siyaset
27 Mayıs darbesinde zarar görenlere tazminat kararı
27 Mayıs darbesinde zarar görenlere tazminat kararı Ankara'da 27 Mayıs 1960 askeri darbesinde zarar görenler veya mirasçıları tarafından zararlarının karşılanması talebi ile yapılacak başvuruları değerlendirip, karara bağlamak üzere kurulan komisyon, çalışmalarını tamamladı. Komisyon, yapılan 3 bin 52 başvurudan 1457'sini kabul edilebilir bularak, tazminat ödenmesini kararlaştırdı.
26.11.2021 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan eğitim mesajı! 'Beklentilerimizi artırmak durumundayız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan eğitim mesajı! 'Beklentilerimizi artırmak durumundayız' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de son 20 yılda eğitimin tüm alanlarında bir iyileşme gerçekleştirdik. Elbette ki biz Türkiye'nin daha da gelişmesini arzu ediyoruz ve eğitimden beklentilerimizi daha da artırmak durumundayız" dedi.
22.11.2021 Siyaset
Sudan'da darbe karşıtı gösterilerde 2 protestocu hayatını kaybetti
Sudan'da darbe karşıtı gösterilerde 2 protestocu hayatını kaybetti Sudan’da askerlerin sivil yönetime müdahalesine tepki olarak başlatılan gösterilerde, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 2 protestocu yaşamını yitirdi.
30.10.2021 Dünya
TBMM Başkanı Şentop'tan yeni anayasa açıklaması
TBMM Başkanı Şentop'tan yeni anayasa açıklaması TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Temenni ederim ki; milletimizin beklentileri doğrultusunda demokratik bir anlayışla ve bütüncül bir yaklaşımla hazırlanacak yeni ve sivil bir anayasayı yapmak, böylece devletimizi ve milletimizi, nihayetinde, bir askeri darbe anayasası ile yönetilmenin ağırlığından kurtarmak en kısa zamanda ve inşallah bu yasama yılı içerisinde Gazi Meclisimize nasip olur" dedi.
27.10.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 27 Mayıs mesajı: Türkiye tarihinde kara bir leke
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 27 Mayıs mesajı: Türkiye tarihinde kara bir leke Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’nun 16-17 Eylül 1961 tarihlerinde idam edilmelerinin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Erdoğan mesajında, "Sözde yargılamalarla bir hukuk cinayetinin de yaşandığı 27 Mayıs darbe dönemi Türkiye tarihinde kara bir leke olarak yer almıştır" dedi.
16.09.2021 Siyaset
Adalet Bakanı Gül, 12 Eylül darbesinin 41. yılında, Ulucanlar Cezaevi  Müzesi'ni ziyaret etti
Adalet Bakanı Gül, 12 Eylül darbesinin 41. yılında, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ni ziyaret etti Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Zalimleri asla unutmayacağız, darbecileri asla unutmayacağız. Türkiye'yi sokakta bulmadık, darbecilere, vesayetçilere hiç prim vermeyeceğiz, verdirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
12.09.2021 Siyaset
Şentop: 1960 darbecilerinin astığı devlet adamlarımızın iade-i itibarını temin ettik
Şentop: 1960 darbecilerinin astığı devlet adamlarımızın iade-i itibarını temin ettik Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, 12 Eylül Darbesi'nin 41'inci yıl dönümünde yayımladığı mesajında "Aradan geçen zaman içinde 12 Eylül darbecilerini yargıladık, 28 Şubat darbecilerini yargıladık, 15 Temmuz hainlerini yargıladık ve 1960 darbecilerinin astığı siyaset ve devlet adamlarımızın iade-i itibarını temin ettik" dedi.
12.09.2021 Siyaset
Myanmar'da darbe karşıtı gruplar 23'ten fazla askerin öldürüldüğünü  açıkladı
Myanmar'da darbe karşıtı gruplar 23'ten fazla askerin öldürüldüğünü açıkladı Myanmar'ın Çin sınırında askeri darbe karşıtı etnik silahlı gruplardan Myanmar Ulusal Demokratik İttifak Ordusu (MNDAA), 23'ten fazla askerin öldürüldüğünü duyurdu.
4.09.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Askeri Darbe ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki askeri darbe haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.