Gazete Vatan Logo

15 Temmuz mesajları ve sözleri! Bayraklı, resimli, kurumsal, kısa, anlamlı Twitter, Facebook ve Instagram için 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü mesajları, sözleri!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları ve sözleri için aramalar başladı. 2016 yılında Yurtta Sulh Konseyi adıyla örgütlenen darbeciler tarafından gerçekleşen 15 Temmuz darbesi, 249 Şehit verdi. Darbecileri lanetlemek, ölenleri anmak için biz de 15 Temmuz mesajları derledik. İşte Twitter, Facebook ve Instagram için resimli, bayraklı, kısa, kurumsal, duygu dolu anlamlı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü mesajları, sözleri!...

15 Temmuz mesajları ve sözleri! Bayraklı, resimli, kurumsal, kısa, anlamlı Twitter, Facebook ve Instagram için 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü mesajları, sözleri!

Twitter, Facebook ve Instagram için resimli, kurumsal, duygu dolu kısa, anlamlı 15 Temmuz mesajları ve sözleri için aramalar başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Yurtta Sulh Konseyi adıyla örgütlenen bir grup asker, 15 Temmuz 2016 tarihinde 65. Türkiye Hükûmeti ve Türkiye cumhurbaşkanına karşı darbe girişiminde bulundu, bu girişim bastırılırken 249 kişi hayattan kopardı. İşte 15 Temmuz mesajları ve sözleri…

15 TEMMUZ MESAJLARI

15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!

15 Temmuz'da evinde rahat oturmaktansa ülkesi için ölmeyi tercih eden bir millettir Türkiye.

Kahraman Türk Milletinin 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü kutlu olsun.

Vatanımız için şehit olmuş 249 ve gazilerimize Milletçe ağlıyoruz. Şehitler ölmez Vatan bölünmez.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Tüm şehitlerimizin Ruhu şad olsun.

Bu vatan toprağın kara bağrında, sıra dağlar gibi duranlarındır. Bir tarih boyunca, onun uğrunda, kendini tarihe verenlerindir.

Haberin Devamı

Dünya genelinde eşi, benzeri görülmemiş bir direniş ile canını hiçe sayarak vatanı savunan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nüz kutlu olsun.

Milletin zaferi 15 Temmuz'u unutmayacağız. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize acil şifalar nasip etsin.

Darbe girişimine izin vermeyen Türk milleti hep var olsun. 15 Temmuz Şehitleri unutulmasın.

Türk milletinin, milli iradenin duruşu bütün oyunları bozdu. Vatan bizim vatanımız hainlere karşı durmalıyız.

15 TEMMUZDA NE OLDU, 15 TEMMUZ'UN ANLAM VE ÖNEMİ?

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Yurtta Sulh Konseyi adıyla örgütlenen bir grup asker, 15 Temmuz 2016 tarihinde 65. Türkiye Hükûmeti ve Türkiye cumhurbaşkanına karşı darbe girişiminde bulundu.

16 Temmuz sabahı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda darbe girişimi bastırıldı.

15 Temmuz hain darbe girişimi, 15-16 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleşti. TSK'da kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker, askeri darbe girişiminde bulundu. 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetlerinin resmî internet sitesi ve TRT'de yayınlanan bildiride ordunun yönetime el koyduğu belirtilerek OHAL ve sıkı yönetim ilan edildiği duyuruldu.

Haberin Devamı

İstanbul'daki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü jandarma tarafından kapatıldı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve yaklaşık 50 kadar milletvekilinin mecliste bulunduğu sırada F-16 savaş uçakları meclis üzerinde uçuş yaparak parlamentoyu dört kez bombaladı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir otelde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı suikast girişiminde bulunuldu. Öte yandan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi darbeyi gerçekleştiren askerler tarafından rehin alındı.

Yaşananlar üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel bir televizyon kanalına görüntülü bağlanarak darbecilere hiçbir şekilde imkan tanınmayacağını belirtti ve halkı darbeye tepki göstermek için meydanlara ve havalimanlarına çıkmaya davet etti. Çağrının ardından, Türkiye'nin birçok ilinde darbe karşıtı protesto gösterileri düzenlendi. 16 Temmuz sabahı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda askerî darbe girişimi bastırıldı ve askerler silahları ile birlikte teslim oldu.

Haberin Devamı