Gazete Vatan Logo

Ömer Halisdemir kimdir, nereli, kaç yaşında? 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir nasıl öldü, kaç kurşunla şehit oldu, rütbesi ne?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde gündeme gelen isimlerden Ömer Halisdemir ile ilgili aramalar arttı. 15 Temmuz darbesinin seyrini değiştiren kişi olarak bilinen Şehit Ömer Halisdemir hayatı yeniden gündeme geldi. Fethullahçı Terör Örgütü'nün hain darbe girişiminin seyrini değiştiren 2 çocuk babası Halisdemir, darbeci general Semih Terzi'yi etkisiz hale getirdikten sonra şehit edilmiştir. Peki 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir kimdir, nereli, Ömer Halisdemir nasıl şehit oldu, rütbesi ne? İşte İşte Ömer Halisdemir’in mezarı ve hayat hikayesi...

Ömer Halisdemir kimdir, nereli, kaç yaşında? 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir nasıl öldü, kaç kurşunla şehit oldu, rütbesi ne?

Ömer Halisdemir 15 Temmuz askeri darbe girişimi yıldönümünde anılıyor. Şehit Ömer Halisdemir hayatı merak ediliyor. Darbeci general Semih Terzi’yi etkisiz hale getiren 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir, aldığı emirle darbeci general Semih Terzi'yi karargaha sokmamasının ardından, şehit düşerek hayata gözlerini yumdu. Peki 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir kimdir, nereli, kaç yaşında ve rütbesi neydi?

ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Ömer Halisdemir, 20 Şubat 1974 tarihinde Niğde'nin Bor ilçesinde dünyaya geldi. Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halidemir, Bor ilçesinin Çukurkuyu beldesinde çocukluğunu geçirdi. 

Okul sonrası çobanlık yapan Halisdemir, 1999 yılında Piyade Astsubay olarak Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Türkiye sınırları içinde ve dışında olmak üzere çeşitli askeri görevlerde bulundu.

Hatice Halisdemir ile evlenmiştir. Ömer Halisdemir - Hatica Halisdemir çiftinin Elifnur ve Doğan Ertuğrul adında 2 çocuğu oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yurt içinde ve yurt dışında görev yapan Halisdemir 15 Temmuz'da gerçekleşen hain darbe girişiminin seyrini değiştirdi.

Haberin Devamı

ÖMER HALİSDEMİR NASIL ŞEHİT OLDU?

Ömer Halisdemir, 15 Temmuz 2016 tarihinde askerin içindeki bir grup FETÖ mensubunun darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı 'dan aldığı emir üzerine alnından vurarak öldürmüştür.

Ömer Halisdemir, Semih Terzi'nin korumaları tarafından 30 kurşunla şehit edilmiştir. Daha sonra ise askeri darbe yanlısı iki subay öldürülmüş 36'sı ise teslim alınarak Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanmıştır.

ÖMER HALİSDEMİR'İN MEZARI NEREDE?

Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kabri Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindedir.