Aşırı Yağış

Aşırı Yağış

Son dakika aşırı yağış haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aşırı yağış ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aşırı yağış haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aşırı Yağış

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aşırı yağış gelişmeleri de dahil olmak üzere 913 aşırı yağış haberi bulunmuştur. Tüm aşırı yağış haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lapa lapa kar ve kuvvetli fırtına geliyor: Meteoroloji ve AFAD özellikle 16 kenti uyardı! Saatler kaldı
Lapa lapa kar ve kuvvetli fırtına geliyor: Meteoroloji ve AFAD özellikle 16 kenti uyardı! Saatler kaldı Hava sıcaklıkları tersine dönüyor! Meteoroloji, AFAD, İçişleri Bakanlığı ve uzmanlar art arda duyurdu. İstanbul dahil onlarca kent için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldı. İl ve ilçeler tek tek açıklanarak yağışın en yoğun olacağı saatler açıklandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, aşırı yağış ve fırtına uyarısını sosyal medyadan paylaştı. Öte yandan yurt genelinde hava sıcaklıklarında hissedilir derecede düşüş görülecek. Mart ayında yoğun kar yağışı da etkisini sürdürecek. Lapa lapa kar yağışı ile birlikte çığ tehlikesi de bulunuyor. İşte il il son dakika hava tahmin raporu...
4.03.2024 Gündem
Meteoroloji uyardı! Okullar bir gün süre ile tatil edildi
Meteoroloji uyardı! Okullar bir gün süre ile tatil edildi Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Şanlıurfa için şiddetli yağış uyarısında bulunmasının ardından il genelinde okullar tatil edildi.
14.02.2024 Gündem
İğneada'da selde 6 kişinin öldüğü tesisin sahibine, 22,5 yıl hapis istemi
İğneada'da selde 6 kişinin öldüğü tesisin sahibine, 22,5 yıl hapis istemi Kırklareli’nin Demirköy ilçesi İğneada beldesindeki selde 'Sisli Vadi' bungalov evlerinde tatil yapan 6 kişinin ölümüne ilişkin tutuklanan tesis sahibi Bülent Bayrak (53) ile tutuksuz 3 sanık hakkında 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma' suçundan 3 yıldan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede ifadesine yer verilen selde ölen işletme müdürü Ümit Solmaz'ın ablası Yasemin Demir, olaydan birkaç gün önce telefonla kardeşiyle görüştüğünü belirterek, "Bana, sel uyarısı yapıldığını, işletmedeki müşterilerin paralarını iade edip göndermek istediğini, Bülent Bayrak ile görüştüğünü, Bülent Bey'in bağırıp çağırıp 'Şimdiye kadar bir şey olmadı' dediğini söyledi" dedi.
31.01.2024 Gündem
İskenderun sahili yine su altında kaldı; istinat duvarı yıkılan bina boşaltıldı
İskenderun sahili yine su altında kaldı; istinat duvarı yıkılan bina boşaltıldı Hatay'ın İskenderun ilçesinde, gece etkili olan sağanakla sahildeki caddeler yine su altında kaldı, iş yerlerinde baskın yaşandı. İstinat duvarı yıkılınca çökme tehlikesi yaşanan 5 katlı bina, tahliye edildi.
13.01.2024 Gündem
Faizsiz kredi desteği! Limit 1 milyon TL, detaylar belli oldu
Faizsiz kredi desteği! Limit 1 milyon TL, detaylar belli oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, fırtına, aşırı yağış ve selden etkilenen bazı bölgelerdeki KOBİ'lere 1 milyon liraya kadar faizsiz kredi imkanı sağlayacaklarını duyurdu
22.11.2023 Ekonomi
Zonguldak'ta irtibatı kesilen kargo gemisini arama çalışmalarını sürdürüyor
Zonguldak'ta irtibatı kesilen kargo gemisini arama çalışmalarını sürdürüyor Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Zonguldak'ta yaşanan olumsuz hava ve deniz koşullarından etkilenen 3 gemiden 2'sine ulaşılarak mürettebatın kurtarıldığını, içerisinde 12 mürettebat bulunan ve irtibatı kesilen bir kargo gemisini arama çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.
19.11.2023 Gündem
Bakan Özhaseki paylaştı: 11 il için sağanak yağış uyarısı
Bakan Özhaseki paylaştı: 11 il için sağanak yağış uyarısı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Trabzon, Rize, Artvin, Kütahya, Uşak, Balıkesir, Manisa, Bursa, Çanakkale, Afyonkarahisar ve Eskişehir'de yarın beklenen sağanak nedeniyle yaşanacak olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
6.09.2023 Gündem
Kuraklık kapıda! “Maalesef karamsarım, önlem alınmazsa bir doğal afet haline gelecek”
Kuraklık kapıda! “Maalesef karamsarım, önlem alınmazsa bir doğal afet haline gelecek” Türkiye tarihinin en kurak dönemini yaşıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün temmuz ayı kuraklık analizi ve yağış raporu da bu gerçeği gözler önüne serdi. Türkiye'nin büyük bölümü şiddetli kuraklık riskiyle karşı karşıya. Haritaya göre temmuz ayı yağışları Karadeniz dışındaki tüm bölgelerde normaline göre azaldı. Düzce ve Zonguldak'ta ise son 63 yılın en yüksek temmuz ayı yağışı kaydedildi. Çözüm olarak kuraklık, aşırı yağış yönetimi ve iklim değişikliği politikalarının birlikte ele alınması gerektiğini söyleyen İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Altuğ, önümüzdeki yıllarda kuraklığın daha maliyetli bir doğal afet haline geleceğine, dünyanın kuraklığa bağlı bir de gıda kriziyle karşı karşıya kalacağına dikkat çekti. Türkiye’nin olası kuraklık tehditine karşı yeterli bilince olup olmamasına yönelik sorulan soruya ise “Bu konuda maalesef karamsarım.” Diyerek üzücü tablonun altınız çizdi.
19.08.2023 Gündem
Yılanların yoğun görülmesinin asıl nedeni deprem değil! Profesör yanlış bilinen gerçeği açıkladı
Yılanların yoğun görülmesinin asıl nedeni deprem değil! Profesör yanlış bilinen gerçeği açıkladı Yılanlar son zamanlarda diğer yıllara göre daha yoğun görülmeye başlandı. Evlere dahi giren yılanların yoğun olarak görülmesine ilişkin konuşan Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız, bu durumun sebeplerini anlattı.
20.07.2023 Yaşam
Yağmur suyuyla duş aldı; o anlar kamerada
Yağmur suyuyla duş aldı; o anlar kamerada Tokat'ın Zile ilçesinde akşam saatlerinde başlayan sağanak sonrası araçları ile mahsur kalan vatandaşlar, Zile Belediyesi ekipleri tarafından kurtarıldı. Bir vatandaşın yağmur suyu ile duş alması ise kameraya yansıdı.
8.07.2023 Yaşam
Erzincan'da sağanak sonrası derelerden sel geldi
Erzincan'da sağanak sonrası derelerden sel geldi Erzincan'da etkili olan sağanak sonrası derelerden sel geldi. Derenin üzerinde bulunan köy yolunun sular altında kalması sonucu Günebakan köyüne giden yol ulaşıma kapandı.
16.06.2023 Yaşam
Amasya ve Samsun'dan acı haber! Sele kapılan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Amasya ve Samsun'dan acı haber! Sele kapılan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı Amasya'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak sele yol açtı. Sele kapılan otomobildeki 1 kişi kurtuldu, kayıp 2 kişiden birinin ise sabah saatlerinde cesedine ulaşıldı. Samsun'un Ladik ilçesinde de 1 kişi sele kapılarak hayatını kaybetti. Meteoroloji'den bölge için kritik uyarı geldi.
5.06.2023 Gündem
Sakarya Nehri taştı Söğüt-İnhisar yolu selden dolayı trafiğe kapandı
Sakarya Nehri taştı Söğüt-İnhisar yolu selden dolayı trafiğe kapandı Bilecik'te aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle oluşan sel Söğüt-İnhisar kara yolunu ikiye bölerken, araçlar mahsur kaldı.
3.06.2023 Yaşam
Üreticide yüzde 50, markette yüzde 24 düştü! Kuru soğan fiyatı ile ilgili yeni açıklama
Üreticide yüzde 50, markette yüzde 24 düştü! Kuru soğan fiyatı ile ilgili yeni açıklama Kuru soğan arzındaki artışla birlikte fiyatlar üreticide yüzde 50,8, markette yüzde 24,3 düştü. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla son günlerde yaşanan doğal afetleri, beklenen buğday alım fiyatını, mayıs ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarında yaşanan değişimleri değerlendirdi. Artan nüfus karşısında üretimin sürdürülebilirliği için gerekli tedbirler alınarak süt üretiminin artarak devam etmesinin sağlanması gerektiğine dikkati çeken Bayraktar, “Bunun için süt fiyatlarını baskılamak yerine yem fiyatları kontrol altına alınmalı, yetiştiriciye makul fiyatlardan kaba ve kesif yem temin etmenin yolu bulunmalıdır” dedi.
1.06.2023 Ekonomi
F1 İmola GP iptal mi edildi? Formula 1 Imola Grand Prix ne zaman yapılacak, neden iptal edildi?
F1 İmola GP iptal mi edildi? Formula 1 Imola Grand Prix ne zaman yapılacak, neden iptal edildi? F1 İmola GP iptal mi edildi, neden? Formula 1'de Imola GP olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi. Peki, Formula 1 Imola Grand Prix ne zaman yapılacak?
17.05.2023 Diğer Sporlar
İstanbul’da sağanak yağış: Yollar göle döndü, trafik durma noktasına geldi
İstanbul’da sağanak yağış: Yollar göle döndü, trafik durma noktasına geldi Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul’da sağanak yağış etkili oldu. Yağış nedeniyle Küçükçekmece ve Karaköy'de bazı yollar göle dönerken Basın Ekspres yolunda ise trafik yüzde 85’lere çıkarak adeta durma noktasına geldi.
12.04.2023 Gündem
99 öncesi yapılara risk analizi zorunlu oluyor! 15 yıla varan finans desteği
99 öncesi yapılara risk analizi zorunlu oluyor! 15 yıla varan finans desteği AK Parti, 2023 seçim beyannamesini açıkladı. Seçim beyannamesinde kentsel dönüşüm için atılacak adımlar ve afetlere yönelik alınacak önlemler dikkat çekti. Beyannameye göre; kentsel dönüşümde vatandaşa 15 yıla varan finans desteği sunulacak ve 99 öncesi yapılarda risk analizi zorunlu olacak
11.04.2023 Ekonomi
Aşırı yağış sonrası İskenderun sahil kesiminde deniz taştı yollar su altında kaldı
Aşırı yağış sonrası İskenderun sahil kesiminde deniz taştı yollar su altında kaldı Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremde zeminde çökme ve sıvılaşma meydana gelen, dün gece de sağanak ve lodos nedeniyle su altında kalan sahil şeridinde tahliye çalışmaları sürüyor.
30.03.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk yıl 319 bin konutu teslim etmeyi planlıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk yıl 319 bin konutu teslim etmeyi planlıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'deki Uluslararası Bağışçılar Konferansı'na canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, "Hedefimiz 1 yıl içinde deprem bölgesindeki konut ihtiyacını karşılayacak yapıları inşa etmektir. İlk yıl 319 bin, toplam 650 bin konutu teslim etmeyi planlıyoruz." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medyadan yaptığı açıklamada ise 45 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını duyurdu.
20.03.2023 Gündem
Sel içinde 3 çocuğun bulunduğu konteyneri böyle sürükledi
Sel içinde 3 çocuğun bulunduğu konteyneri böyle sürükledi Adıyaman’ın Tut ilçesinde kayıp 3 çocuğun içinde bulunduğu konteynerin sürüklendiği anlar amatör kamera tarafından kaydedildi.
15.03.2023 Gündem
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı Depremin tek başına bir enfeksiyon kaynağı olmasa bile neden olduğu durumların afetten sonraki dönemlerde depremzedeler arasında enfeksiyon hastalıklarına yol açabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Özer, “Deprem sonrası ilk günlerde enfeksiyonlara bağlı hastalıklar genellikle görülmez. Enfeksiyon gelişimi özellikle deprem sonrasındaki ilk haftadan sonra artmaya başlar” dedi.
20.02.2023 Sağlık
California’yı şiddetli yağışlar vurdu! Sel felaketinin nedeni: Atmosferik Nehir
California’yı şiddetli yağışlar vurdu! Sel felaketinin nedeni: Atmosferik Nehir ABD’nin California eyaletinde, geçen haftadan itibaren etkili olarak sel felaketine yol açan şiddetli yağışların sebebinin ‘atmosferik nehir’ olduğu açıklandı. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA), 17 kişinin yaşamını yitirdiği hava olayını açıklayarak atmosferik nehrin yarattığı felaketin yanı sıra bölgesel su kaynağına katkıda bulunduğunu belirtti.
12.01.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim mesajı: Önümüzde 5 ay var
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim mesajı: Önümüzde 5 ay var Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kumluca'da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Karşımızda kendimiz ve evlatlarımız için geleceğimize umutla bakabileceğimiz bir Türkiye tablosu olduğuna inanıyorum. İnşallah yeni dönemin adına da Türkiye Yüzyılı diyoruz. Kumluca Türkiye Yüzyılı'nın evelallah önemli bir adımı olacak, Finike, Manavgat öyle olacak. 19 ilçesiyle Antalya öyle olacak." diye konuştu. Antalya'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, “Milletimizi vesayetin cenderesinden kurtarmış olmakla övünüyoruz. Bunlar kendi vesayetlerini inşa etmeye çalışıyorlar. Bu defaki vesayetin adı ne biliyor musunuz, 6'lı masadaki vesayetin adı, siyasi vesayet" dedi. "Türkiye'nin her meselesini çözdük, sadece işte bu muhalefet sorununu halledemedik" diyen Erdoğan, "Maşallah şu anda bugün karşımda gördüğüm muhteşem katılım Antalya'nın nereye doğru yürüdüğünü gösteriyor, fazla değil, 5 ayımız var. 5 ay durmak yok, sandıkları gümbür gümbür patlatmaya hazır mıyız?" diye konuştu.
7.01.2023 Gündem
Avrupa felaketleri peş peşe yaşadı! Fransa, İtalya ve Avusturya'yı önce kuraklık ve yangın sonra fırtına vurdu: 13 ölü
Avrupa felaketleri peş peşe yaşadı! Fransa, İtalya ve Avusturya'yı önce kuraklık ve yangın sonra fırtına vurdu: 13 ölü Kuraklık ve orman yangınlarının ardından Avrupa’yı şimdi de şiddetli fırtınalar vurdu. İtalya, Avusturya ve Fransız adası Korsika’da 3’ü çocuk 13 kişi öldü. Can kayıplarına çoğunlukla devrilen ağaçlar sebep oldu. Avusturya’nın güneyinde etkili olan fırtına nedeniyle 2’si çocuk toplam 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
20.08.2022 Dünya
Çiftçilere müjde! Bakan Kirişci "Hayalimdi" diyerek duyurdu: 2023'te başlayacak
Çiftçilere müjde! Bakan Kirişci "Hayalimdi" diyerek duyurdu: 2023'te başlayacak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2023 yılında Gelir Koruma Sigortasını başlatılacağını açıkladı. Bakan Kirişci, "Tarım Sigortaları Havuz Sistemi hep hayalimdi." diyerek müjdeyi duyurdu. Bakan Kirişci, "Tüm çevremizi olduğu gibi bereketli tarım topraklarımızı gözümüz gibi korumalıyız. Çiftçilerimizin bu konuda daha hassas olmalarını bekliyorum" dedi.
4.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Aşırı Yağış ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aşırı yağış haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.