Bakan Soylu: Afet yönetiminde eskiye göre çok ciddi tecrübeye sahibiz
Bakan Soylu: Afet yönetiminde eskiye göre çok ciddi tecrübeye sahibiz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin afet yönetiminde eskiye göre çok ciddi fiziki kapasite ve tecrübeye sahip olduğunu söyleyerek, "1804 arama kurtarma personeli, 773 aracı, 23 mobil koordinasyon TIR'ı, 30 arama kurtarma köpeği, 27 lojistik deposu, 54 destek deposu; bu depolarda yaklaşık 91 bin çadır, 194 bin yatak ve diğer malzemeler her an hazır bulunmaktadır" dedi. 
19.11.2021 Siyaset
Bakan Soylu: Türkiye afet yönetiminde çağ atladı
Bakan Soylu: Türkiye afet yönetiminde çağ atladı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ’AFAD, İl Özel İdare ve İl Özel İdaresi Şirketleri Toplu İş Sözleşme İmza Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin afet yönetiminde çağ atladığını belirten Soylu, "Afet olmadan geçen her gün bizim için hazırlık fırsatıdır. Bu fırsatın yarın elimizde olamayabileceği de aşikardır. Türkiye özellikle afet yönetiminde, AFAD Başkanlığı eliyle ortaya koyduğu yeni yapılanmayla açık şekilde ifade etmem gerekir ki çağ atlamıştır" ifadelerini kullandı.
21.09.2021 Siyaset
Doç. Dr. Selçuk: 2020 yılında bile orta şiddetli bir depremde yıkım yaşıyoruz
Doç. Dr. Selçuk: 2020 yılında bile orta şiddetli bir depremde yıkım yaşıyoruz Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Bingöl'de meydana gelen depremi değerlendirdi. Orta şiddetli depremlerin yıkıcı etkisinin olmaması gerektiğini belirten Selçuk, "Bizim orta şiddetli depremlerin hiçbirinde yıkım görmememiz lazım. Ama şunu gördük ki deprem sırasında ve sonrasında toplum olarak ne yapacağımızı bilemiyoruz. Geldiğimiz 2020 yılında bile orta şiddetli bir depremde yıkım yaşıyoruz. Yaşamamamız lazım, orta şiddetli depremi konuşmamamız lazım" dedi.
16.06.2020 Gündem